Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 9:03:48
|
|
|
|
Lanchicaa
|
Dobro jutro, cure drage! Crazy, sjedni u neko prijevozno sredstvo i dođi ovamo pa ćemo skupa rodit u najboljem rodilištu u Hrvata Možda bi se nešto i dobilo da se zbroje ti tvoji i moji trudovi Moji su već svi doma ludi... Pouzimali godišnje odmore, isplanirali sve i svašta, a na kraju će ih Niko svih nasanjkat.
< Poruku je uredio Lanchicaa -- 11.7.2014 9:04:54 >
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 9:15:06
|
|
|
|
PENELOPI
|
Lanchicaa mogu mislit mda ti je vec dosadilo ici na te preglede,m3ni je krenulo nakon drugog i oba puta je bio neki ljigavi doktor. Ali eto valjda je bebi ljepse u maminom trbuhu. Ja se nocas konacnomnaspavala.Prekjucer isla kod zubara i nije mi uspio rjesiti zub koji je poceo boliti jos jace osobito preko noci pa nisam oka sklopila. Zub mi je napola pukao pa se svi bojali vaditi da i njima ne pukne a vecer je i nema oralnog kirurga a na hitnoj jos gore. uglavnom nakon24 sata bolova ja nasla u Rijeci privatnog oralmog kirurga koji ce me odmah primit i zena mi izvadila zub za doslovno 5 minuta bez ikakvih komlikacija a ovi ostali me izludili, pa vi ste trudnica oa nemozemo slikati , ako si trudan koda moras trpiti svaku bol. Ma uzas. Nisam isla kod ginekologice jer je bolesna ovaj tjedan pa su u utorak.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 10:27:25
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
chocolate - 12.06. - Lana 28.05.2014. sretnaz - 21.06. - Karla 24.06.2014. emy0406 - 24.06. - Viktorija 27.06.2014. Lanchicaa - 08.07. CrazyPuppet - 10.07. Tea2803 - 17.07. - Jan 01.07.2014. victory - 19.07. Mrvic@ - 21.07. FingerJ - 25.07. Anchyloo - 27.07. vepikica - 03.08. Marissa - 08.08. PENELOPI - 09.08. Ulala - 10.08. Pomalo - 13.08. Njanjica - 16.08. bambina27 - 16.08. TaPikapolonca - 18.08. ikaaa - 28.08.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 10:51:19
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
hehe, pa skoro da bih i krenula :D ma tebi je termin očito bio 8. 7. i prenosila si 3 dana što je najnormalnije... a ove sve koji nabijaju nervozu lijepo ignoriraj :) mene isto svi zovu, a neda mi se non stop ponavljat jedno te isto... zamisli panike da se ne javim na mob dogovorit će se naši dečki kad se njima ide van i nema priše penelopi, bravo da si riješila zub, nekad je stvarno najbolje to srezat u korijenu nego se mučit. ja sam se s jednim mučila od srednje da bi ga na kraju izvadila nakon desetljeća muke... lupala sam se po glavi što nisam odmah, kolike sam bolove trpila, užas... još kad naletiš na nekog šugavog zubara
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 10:59:29
|
|
|
|
victory
|
Bok djevojke:: evo se ja vratila sa svog prvog bolnickog pregleda :) dakle, situacoja je slijedeca , termin mi i dalje racunaju na 29.7. Kazu da je to pravilnije bez obzira sto je beba dosta velika. Tako da sam ja 37 +3tt. Zasada sve ok, doktor mlad i njezan nije bilo onog krvarenja, sukrvice i grubosti. Zadovoljna sam. Jos se jako posvetio i zabavljao me i on i sestra tako da sve 5 :-) Za moju bojazan glede streptokoka su se nasmijali i rekli da svaka druga zena ga ima: i da se cesto i ne radi bris kao i da zna nalaz biti negativan a zena ga dobije nekako u medjuvremenu da i ne zna :?? Ali da cu dobiti profilaksu i da nema bojazni za bebicu. Kaze rodnica uska a beba velika :-) jao meni!!!:-))) Eto ukratko moje situacije, nisu me na ctg nego na onaj maljusni aparatic i sve ok!! Kako ste mi vi danas djevojke??
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 11:03:27
|
|
|
|
victory
|
Penelopi, super za zub :-) bar te vise nece mucit. Gle ako u trudnoci operiraju slijepo crijevo ne znam zasto oko zuba prave paniku ali mislim da izbjegavaju svaku odgovornost pa im je lakse rec odi doma trudna si i to nego se posla uhvatiti Crazy i Lancica, samo polako, bebaci ce odluciti kad ce izaci :) bitno je da se dobro osjecate <3
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 11:14:09
|
|
|
|
Tea2803
|
Jutro pisalice moje Ja sam nocas cak odspavala 3h u komadu mama me tjera da spavam kad i on ali jednostavno ne ide ,, po danu ni oko ne sklopim a po noci odspavam nekih 3-5h u razmacima..Jana jako muci probava,jadan se sav strese kad prdne i rasplace,,stoga sam promjenila prehranu,jela sam stalno mlijecno a citala da od toga cesto budu grcevi pa sam to promjenila,sinoc je odma odspavao 2 puta po tri sata uglavnom patronazna se ne javlja jucer cijeli dan zovem i danas od jutra niko se ne javlja,,jucer smo bili kod pedijatrice da ga izvaze jer mi se ucinilo da nemam dovoljno mlijeka tj.on prebrzo zaspi na cici,,i imala sam pravo iz rodilista je izasao sa 3350 a tamo je imao 3300 ma da kaze da su razlicite vage i da ne brinem da obavezno dodemo u ponedeljak opet na vaganje..nadam se da ce dobit vec na kilazi .. Victory draga bas mi je zao zbog streptokoka,bice sve u redu nemoj se brinuti Sto se tice posteljine,ja je nisam postavljala,to je MM napravio dok sam bila u bolnici :) Crazyyy dragicka saljem vibre da krene brzoooo i da vec danas imas svoju u narucju Lanchicaa tvoj ce znaci sve zeznuti nadam se da ce i kod tebe to brzoo krenuti ;) bilo bi bas fora da ti i crazy skupa to obavite Ikaa majka se zabrinula ona misli da si se ti vec naspavala Meni odgovara vrijeme ali Janu moramo grijat sobu jer mu je hladno Ulala tako ni meni nisu nista rekli za streptokok tako da ga ni nisam napravila,,hvala bogu sve je ok ispalo Marissa i druge sto se tice grudnjaka ja sam sa B kosarice uzela grudnjak za dojenje C kosaricu ,, nisam niti jednom obukla grudnjak mi smo svi u sobi bili bez grudnjaka ja kako sam bila duze tako sam 4 cure otpratila i niti jedna od nas nije imala grudnjak,i s obzirom da je nas 4 bilo prvorotke malci su nam izgrizli cice tj nismo im dovoljno gurnuli u usta tako da smo morali vani "susit" cice,namazat s malo kolostruma i susit tako da eto meni nije to trebalo,a druga stvar je da kad sam dobila mlijeko sa B kosarice presla na D tako da mi je jos k tome i mali Vepikca jos malo i ti si u terminu Pusica svima ;)
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 11:57:37
|
|
|
|
victory
|
Teić.. kako nam maleni Jan?? Njemu je hladno dušica mala, vidiš kako nema brige šta ćeš mu oblačiti a koliko smo razglabale o tome dugi ili krratki bodi :)) Kako si ti? jel si se uštosila? Daj reci je li teško "baratati" sa malom bebicom, oblačiti ga i sve ostalo?!! Mene sada plaši šta je rekao da je rodnica dosta uska???!!! Kako ću ja izgurati moga bebača :))) skužila sam da se ja svega bojim, ne znam što se događa.. tek što me utješe glede jednog "problema" ja već osmislim drugi
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 12:19:05
|
|
|
|
Ulala
|
DD, zenske moje drage, jucer sam pokudila svog ginekologa a danas me naprosto odusevio. Sve sto me zanimalo mi je sam rekao, kao da je osjetio, hahaha. Situacija kod mene je slijedeca, cerviks mi je na nekih 2cm, izvana zatvorena ali iznutra sam se pocela otvarati Inace bi bila jako zabrinuta ali moj dragi ginekolog je rekao da je Marko Ivano jako pametan deckic koji se vec namjestio u zdjelicu i da vrsi lagani pritisak tako da otvaranje ide postepeno i lagano, uz sve to predvidio mi je lak porod jer kako kazem rekao je da je situacija idealna, okrenut je prema kicmi i otvaranje ide iznutra prema vani. Rekla sam ja odmah da ce moj malecki krajem 7.mj. van a ne 10.8. Kilaza mu je sada 2830, procjenjuje ga na 3400-3600. Bila sam i prvi put na ctg-u, predivno je slušati srce djeteta !! I ocitava se aktivnost maternice, ali sve u svemu uredno je sve, slijedeci je u petak. Sto se tice brisa za streptokok, u petak ga radim, kaze da stignemo jos to. Eto ga, nekim bebicama se ne zuri, a neke zele ici van, pripisujem to da moj mali zna koliko mu je mama nestrpljiva pa da mi skrati cekanje Sve u svemu srce mi je kao kuca!!
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 12:23:32
|
|
|
|
Ulala
|
VICTORY meni je sada, da oprostis na izrazu jedva ugurao dva prsta za pregled!! Ali isto tako mi je rekao da u porodu misici skroz olabave i postanu fleksibilni tako da se nemoj briniti. Bitno da si rijesila situaciju sa streptokokom, sad se ni ja nesekiram kakav god mi nalaz bude..Na kraju krajeva, ispadne da nista od svega nije strasno, nego da si mi napravimo horor u glavi.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 13:09:23
|
|
|
|
PENELOPI
|
Ma sad mi puno lakse, ne kuzim ni ja. prvo mi kaze zub je mrtav jer je lijecen vec sto puta i sad je gotov a ispod se skuplja gnoj i onda se svi boje vadit , ma doslo mi sa ga sama izvadim . Ne isplati se komentirat jer se samo nazivciram.. Jedva cekam da i ja dodem blizu termina jer me je sad pocela vec hvatat nervoza od svega. Sama sam sebi teska, okrecem se jedva u krevetu, sve losije spavam i jos ovo sugavo vrijeme. Nis mi se danas neda raditi, bas sam bezvoljna.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 13:24:12
|
|
|
|
vepikica
|
Ulala - nadam se da ce i biti tako kako doktor kaze :)))) bravo za vas! Victory - meni moja gin na svakom pregledu kad gura prste kaze : isuseee kako si ti maaaalaa i uska! Vec mi ide na zivce hahahaha! Pitala sam ju jel to znaci da cu tesko rodit pa je rekla da ne. Da je medjica malo tvrda pa ce malo recnut, al to je to! Eh vidjet cemo. Pitat cu isto i doktora na sv duhu u pon :))))))))))) Tea - tako si staaalno mislim Kako ste vi doma i uzivate. Sigurno vam nije lako, ali s bebicom u rukama... Ajmeeeee... Jedva cekam da docekam. Hehe :-p - ja sam danas inace neopisivo zivcana i nervozna. Sve i svi mi idu na zivce. Tko god me zove odbijam pozive jer nemam zivaca razgovarat (ahahaha)...divan karakter :-p Pa se rasplacem, pa umirem od smjeha, pa sam opet 'samo' zivcana. A nije mi nista. Bole me malo ledja al to je ok. Mislim da sam pukla od ovog lezanja :-p
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 15:23:56
|
|
|
|
TaPikapolonca
|
Al ste se raspisale! Samo da vam se javim... Ne pratum vas vise toliko se tiga dogadja! Cijelu noc umirala od bolova.. U 10 bila kod gin.. Nenarucena, al ja mislila da cu rodit... Imam lagane trudove, oba se okrenula na glavu, ful nisko u zdjelici, otvorena 2 prsta. Moram izdrzat do iduceg petka kada bi bilo 35+6. Onda me salje na pregled u bolnicu... Jedan ima cca 2300g drugi 2400g... Cini mi se da cu neke presisat! Sretno djevojke i mamice... Drzite se sa tim svim nedacama.. Bitno da su bebe dobro! ;-) ;-) ;-) pusa!!!!!
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 19:08:06
|
|
|
|
bambina27
|
Evo da se javim,bila sam danas na pregledu. Sve ukupno dok sam obavila uzv i pregled je trajalo od 8-13 i mislila sam sa cu poluditi. Očito je bila neka ekstremna gužva ali ipak je najbitnije da je bebac super. Veliki je ima 2700g i bas sam bila sretna kad sam ga vidjela I da okrenuo se glavicom prema dolje Sto se tiče mog stanja,još uvijek sam otvorena 1 prst,s obzirom da nisam mirovala,ja presretna :)))
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 19:12:04
|
|
|
|
TaPikapolonca
|
Jeee bravo bambina!!! ;-) jos malo.. Biti ce ti velika beba! Svaka cast na strpljenju.. Ja sam bila krace.. Od 10 do 12.30....
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 19:15:46
|
|
|
|
victory
|
Bambina, super za pregled.. ja sam danas obavila sve za sat vremena pa sam hepi :)) ja sam za sad samo uloživa za jagodicu prsta, dakle nula bodova..ali mislim da me je magnezij zapečatio :)) tak da ne znam kojom brzinom se to otvaranje odvija, ali mislim sad šetati malo više :) Vepikica,Ulala, znači ima nas što nam je sve usko i sićušno hahaha :)) Bljak!!!!
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 19:20:26
|
|
|
|
bambina27
|
Kako mi se čini bude veliki,samo se nadam da bude porod lako prošao :) TaPikapolonca tebi želim da izdrzite još malo i da se smire trudici. Odmaraj i uživaj još malo u komadu
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 19:26:55
|
|
|
|
bambina27
|
Bome je divno kad obavis sve za sat vremena , mene je poprilično iscrpilo čekanje. E još sam i smrsavila 2kg od zadnjeg puta pa sam sa mamom na kraju otišla na ćevape da nodoknadim Haha. Victory ja magnezij pijem kad se sjetim tako da ne znam da li uopce puno pomaze ili je jednostavno sreća da se ne otvaram dalje. Jedina razlika od zadnjeg puta je ti sto je sada cerviks smeksan sto god to značilo
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 21:45:45
|
|
|
|
Tea2803
|
Victory maleni Jan je dobro Evo danas smo imali prvi kupanac bilo je bas prekrasno,uzivao je nije opce plakao,poslije mama dala cicu pa smo se samo smjeskali Victory ma budes ti vec izgurala miseka;)) kak sam i ja I btw i meni su prognozirali brz i bezbolan porod kao ici ce u dva truda i eto na kraju su se svi salili poslije da se cijela hitna porodila prije mene Ulala za Marka Ivana pametan mali vec zna kako mami olaksat situaciju i btw super ste ime odabrali Vepikica draga nadam se da te popustili hormoni poslije poroda dolaze novi hormoni Tapika drzimo palcice da izdrzite do petka i onda ces napokon vidjeti svoje Bambina bravo za bebaca i pregled,,pa znas ja sam od 26tt bila prohodna za prst a dan prije poroda 2prsta,,tako da samo se ti kreci bice bolje ;)) Hihi znaci potamanila si cevape e tako treba pa nesmijes gubit na kilazi sad kad bebo dobiva Meni je isto cerviks stalno bio smeksan,pripremas se jer kad trebas radat onda cerviks skroz opadne,mog cerviksa nije bilo kad sam dosla kad sam bila otvorena 6 prstiju :) Drage moje laku noc vam zelim,,pisemo se
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 23:03:13
|
|
|
|
sretnaz
|
Ako nisam na forumu jedan dan, imam dojam da me nije bilo danima. Ne može čovjek sve pohvatati. Vidim da vas brine streptokok, nemam pojma, ali mislim da taj bris meni nije radila. A nisam ni vadila šećer, a krv sam vadila samo na početku trudnoće... valjda sam ja bila neka čudna trudnica, meni uopće nisu falili dodatni pregledi, brisevi i vađenje krvi. Tea, nije tvoje mlijeko slabo. Nisam stručnjak, ali kako je Jan rođen ranije, izmučio se na porodu, pa su mu davali formulu, imao i žuticu (? ako se dobro sjećam) vjerojatno ga treba poticati da češće jede, buditi ga, itd. Ako ti ne isprazni dojku, sljedeći podoj nudi istu da dođe do masnijeg mlijeka. Nađi na rodinim stranicama savjete za dojenje, postoji i besplatni telefon koji možeš nazvati. Na fejsu postoje grupe podrške dojenju. Mojoj sestri kćer je isto slabo sisala u početku, i prvih mjesec dana baš joj je bilo teško, a na kraju je malenu dojila i više od 1 godine. Informiraj se i potraži pomoć jer si i sama rekla da imaš mlijeka. Sretno! Lanchicaa i Crazy jedva čekam da nam se pridružite... da možemo razglabati o problemima s bebama. K i dalje puno kaka, i po cijele dane ju presvlačim, ali i puno jede, postaje sve bucmastija. Crvenilo guze ide na bolje, šteta da nisam javila prije patronažnoj da pogleda pa bih se možda već riješila tih gljivica.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 11.7.2014 23:13:03
|
|
|
|
sretnaz
|
Mi krevetić nismo još složili jer sad spavamo nas dvije u drugoj sobi i ona je u kolijevci koju su skupa slagali mm i N dok sam bila u rodilištu. A vjerojatno ćemo spavati odvojeno sve dok ona bude kakala po noći jer mislim da bi presvlačenje svih probudilo. Amnioskopija nije posebno bolan pregledan. Bar meni. Sva sreća da sam ovaj put išla samo 2x na pregled u rodilište i na dan poroda sam imala samo 2 pregleda. Ti pregledi pred kraj trudnoće su mene baš nervirali, svaki drugi dan, drugi gin! I mene su valjda svi riječki ginekolozi pregledali.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 12.7.2014 7:29:11
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
Jutro cure moje evo kod mene se još ništa konkretno ne zbiva, ima slabih trudića ali to je sve. Jučer sam počistila cijeli stan, verala se po stepenicama gore dolje, otišla u šetnju i svašta nešto, ali nije krenulo... pokušavala sam nešto i odspavat ali bez uspjeha, jer mi mobitel non stop zvoni... bacit ću ga kroz prozor... svi zovu, pitaju... baš sam se izživcirala... nemam neki pritisak u glavi da sad moram rodit što prije, ali kad mi non stop telefon zvoni, poludila sam... čak me i šef zvao pokušavam biti što opuštenija, jer mi se čini da ovo nerviranje samo usporava cijelu stvar... još sad moram i na pregled u bolnicu... osobno se ne zamaram time kad će, nije da će mi beba ostat u trbuhu... jučer me mali tako natamburao, jadan ni on više nema mjesta...
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 12.7.2014 10:59:02
|
|
|
|
vepikica
|
Ajmeee, meni navalili dolazit ljudi jedan za drugim kao da mi ne bude dosadno. Sad se sjetili. ;-ppp tako da ne stignem tipkat. Citam vas uglavnom na wc-u kolko stignem. Haha. Drzite se zenske, uzivajte sa svojim bebicama i sretno vama kojima se trudici javljaju. Ja sam eto...u guzvi. Hahaha... Puseeeeee
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 12.7.2014 11:46:38
|
|
|
|
PENELOPI
|
uspjela odradit setnjicu sa malenom prije kise, jos malo je promukla,ali nema temperature i nos vise ne curi. U zadnji cas usle u kucu i eto sad pada. Jos malo pa cemo na spavanje. Ja sam opet tako lose spavala samo se okretala i isla na wc. Stidna kost me zadnja dva dana posebno rastura.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 12.7.2014 12:23:32
|
|
|
|
TaPikapolonca
|
Penelopi svaka cast... Ja sa svojim haharom i divljakom ne mogu nikuda. Mogu samo zicat tko ce ga uzet! Sestra ga uzela jedan dan. Vratila ga uzrujana... Bila s njim u parku pa je dijete pokazalo sve cari divljaka... Sada vikend pa ce tata i on na rastrcavanje! Mene isto rastura stidna kost i zdjelica. Cim se uspravim mogu direkt na wc... Po noci bojkotiram piskenje. Pravim se da mi se ne piski pa idem svaka 2 sata a ne sat... Ali pocne mjehur boljeti! Ja se nadam jos malo ovakvom vremenu... I ovako mi tesko, a tek da je 38!
|
|
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!