|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas?
10.7.2014 18:34:30   
victory
btw upisala sam svoj password sasvim slučajno misleći da se ulogiravam hihihi umjesto tvog nicka, Crazy.. ovdje sam ja luda žena... imamo dvije Crazy :)))

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 2076
10.7.2014 19:02:55   
vepikica
Victory - zadnja 2 mjeseca staaaaaaalno imam neke plusice u urinu i napravim sediment urina koji pokaze svakakve nekakve bakterije i onda drugi dan urinokultura sterilna. To mi se vec 4 puta desilo sad pred kraj. Znaci da nema neke brige. jos ce ispast da se ne perem, ahahahahaha... :p rekla mi je gin da je to pred kraj normalno pogotovo jer su mi brisevi u redu i nema nikakve upale. Kaže da pijem puuno vode, ne zadržavat mokracu (cim osjetis da ti je sila - odmah na wc) i kaže kod mokrenja ili se nagnut naprijed (meni je to nezgodno jer mi se trbuh stisne o noge pa bolucka) ili s rukama podignut trbuh i mrvicu se nagnut jer se tako mjehur isprazni do kraja. Pa probaj ako vec nisi :p

uuuu, a krevetic sam slozila jos prosli mjesec...nestrpljiva sam totalno po tom pitanju. Gust mi je probudit se ujutro i vidjet Lukin kutak potpuno spreman. Samo princ se ceka :))))
Ali razmisljala sam, naravno, i o prasini, tako da mislim da cu rec muzu da, dok sam ja u bolnici, stavi novu posteljinu. Ova mi je sad malo bila za ukras :pp

Crazy - bravo bravo :)))))) drzim fige.
Jooooooooooooooj, ja jedva cekam taj ponedjeljak i pregled u bolnici. Lijepo cu sve znat iz prve ruke :p I prvi ctg. WUHUHUUUUU :)))

Kako sam se vec pocela otvarat i kazuu mi da ce sigurno bit ranije totalno racunam s tim :p Nebi stvarno htjela prenjet. :( Uzasavam se tog pregleda plodne vode. Ne znam zasto. Je li stvarno tako grozno kako kazu???

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 2077
10.7.2014 19:06:40   
ikaaa
pozzzz....evo i mene malo...danas kasnim na rajuuser posted image user posted image user posted image ...noć je bila burna, kod nas padalo kao da nikad nije padalo, curka se isplesala ko na pravom partyu....muž me skoro izgurao sa kreveta.....user posted image user posted image
ali sam zato ujutro malo pokušala odspavati, ali netko se objesio na telefon i nije popuštao dok se god nisam digla i javila i naravno tko moja mama.....i to u 8 sati ujutro kaj radim????user posted image user posted image ...skuhala i otišla malo popodne prileći....robu opeglala, vešmašinu razgrnila......i takoc.....
crazy draga pa evo tebe na listu sa bebačem......držim fige da mi rodiš u brzom i bezbolnom rokićuuser posted image
victory draga ma ne brini se za nalaz....bit će to ok.....moj još nije gotov malo me isto trita......znat ću idući tjedan kakav je....
curke vidim da svima paše ovo vrijeme....jedino što malo više preko dana spavam.....

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 2078
10.7.2014 19:18:25   
Ulala
CRAZY jos maloo i eto tebe s maleckim. Jesi uzbudena? Ako krene porod zelim da ti bude brz i lak i da bebica bude u najboljem redu user posted image
Drage moje, meni niko nista ne govori za taj bris na streptokok user posted image Odlucila sam sutra ujutro odnjet urin na analizu da vidimo jel ima kakvih bestija( molim se da nema) a bome cu sutra na pregledu pitat sto je s tim brisom? I eto terminski mi je za mjesec dana rodit, takoder niko nista ne govori za uputnicu za bolnicu, da je zatrazim sama ili ?? Izabrala sam najskupljeg ginekologa u Zd sa svom novom opremom i naravno prvih par pregleda je bio fantastican a sada je totalno podbacio, uopce nisam zadovoljna tretmanom, nista ne govori dok ja sve ne pitam. A tko zna mozda je covjek samo preopusten user posted image Neznam...Jel taj bris bas svaka od vas napravila?

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 2079
10.7.2014 19:23:49   
Marissa
ja sam na muci jer nemam pojma koji broj grudnjaka za dojenje da kupim... kako sad mogu znat koliko će naras kad rodim, nemam pojma... inače nosim grudnjak 75B... mislila sam kupit 95B, sumnjam da će bit veće user posted image .
Što se tiće pregleda plodne vode nisam nikad čula da se netko na to žalio.

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 2080
10.7.2014 19:28:38   
Marissa
Ulala, meni je doktorica uzela bris u 30. tjednu jer je išla na go i sad na pregledu u 35. tjednu je rekla da je sve u redu... koliko sam čitala po forumu vidim da se bris uzima tu negdje oko 34., 35. tjedna.

< Poruku je uredio Marissa -- 10.7.2014 19:29:56 >

(Odgovor članu Marissa)
Neposredna veza do poruke: 2081
10.7.2014 19:30:04   
bambina27

user posted image

user posted image chocolate - 12.06. user posted image - Lana 28.05.2014.
user posted image sretnaz - 21.06.user posted image - Karla 24.06.2014.
user posted image emy0406 - 24.06. user posted image - Viktorija 27.06.2014.
user posted image Lanchicaa - 08.07. user posted image
user posted image CrazyPuppet - 10.07. user posted image
user posted image Tea2803 - 17.07. user posted image - Jan 01.07.2014.
user posted image victory - 19.07. user posted image
user posted image Mrvic@ - 21.07. user posted image
user posted image FingerJ - 25.07. user posted image
user posted image Anchyloo - 27.07. user posted image user posted image
user posted image vepikica - 03.08. user posted image
user posted image Marissa - 08.08. user posted image
user posted image PENELOPI - 09.08. user posted image
user posted image Ulala - 10.08. user posted image
user posted image Pomalo - 13.08. user posted image
user posted image Njanjica - 16.08. user posted image
user posted image bambina27 - 16.08. user posted image
user posted image TaPikapolonca - 18.08. user posted image user posted image
user posted image ikaaa - 28.08. user posted image

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 2082
10.7.2014 19:30:09   
victory
Marissa ja isto nosim 75 B ali sam kupila 85 C ( dakle C je košrica a 75 odnosno 85 je dužina dijela koji se kopča na leđima-ne znam kak se zove). Meni su dosta narasle cice ali 85 C je dooosta veliki pa mislim da će mi biti i više bego dovoljno..

Nekako me danas boli kao pred mengu, nemam filing da se nešto događa dolje ali osjećam onu tupu bol kao pred mengu??!! Ne znam!!!

(Odgovor članu Marissa)
Neposredna veza do poruke: 2083
10.7.2014 19:31:11   
victory
Vepikica, ni ja nisam čula da se netko žalio na taj pregled plodne vode!

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 2084
10.7.2014 19:32:43   
vepikica
Ulala - bris je obavezno napraviti prije poroda. Ako nađu neke upalice nema brige, ali ako je prisutan streptokok koji najčešće nema nikakvih simptoma i na porodu se ne dobije antibiotik, on tijekom izčaska bebice može preci na nju i onda to bas i nije zgodno. Tako da svakako pitaj.
Ni meni moja nije ništa govorila. Ja ju pitala šta s tim pa je rekla: joooooooooj, da to obavezno moramo i napravila mi u 36.tj. Imaju i oni pune glave svega :p bolje ti pitaj. :))

Što se pregleda u bolnici tice... na tecaju (a jesam adosadna s tim tecajem, ahahaha) su nam rekli da se preporuča doci u bolnicu na pregled sa 37.ili 38.tj.trudnoce, ali da privatni ginekolozi uglavnom ne šalju u bolnicu prije poroda jer sve preglede mogu obaviti i oni (buduci da i ctg imaju u ordinaciji...a socijalni nemaju).
Eh, ja isto idem kod privatne i pitala sam ju što sa pregledima u bolnici pa je rekla da ona u principu ne šalje osim u slucaju da pacjenti imaju neku vezu ili rođaka ginekologa tamo ili nešto pa baš žele jer tamo na pregledima možeš doc u ruke bilo kakvom ginekologu ili cak nekom studentu. Preporucila mi je 2 svoja dobra prijatelja ginekologa (navodno najbolji, haha, al svi to kazu) i rekla da se probam naruciti kod nekog od njih. Kod jednog nije bilo mjesta NIKAKO, a ovaj drugi je imao termin koji cekam eto vec mjesec i pol. user posted image U pon idem na pregled. Moja ginekologica sretna i kaže da ce me sad ovaj potpuno preuzet i onda do poroda na sve kontrole idem kod tog istog.

budemo vidli jel tak dobar kad je prebukiran :p

(Odgovor članu Ulala)
Neposredna veza do poruke: 2085
10.7.2014 19:36:17   
vepikica
ma za taj pregled sam citala po forumima pa se samo zbedirala...hjoooooooj... kao da se ne može napraviti ako trudnica nije bar cm otvorena, a neki doktori forsaju pa na silu guraju tu cijev i da ugl.taj pregled potakne trudove. Mah ne znam...
Kako god, al stvaaarno sumnjam da cu izdrzat do 3.8. :p hehehe

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 2086
10.7.2014 19:36:38   
bambina27
Ajme Crazy super sto ce beba brzo stići,mi smo uzbudenr zbog tebe,mogu misliti kako je tebi :)
Držim fige da sto prije krene i završi user posted image

Sto se tiče grudnjaka ja cu uzeti broj koji sada nosim jer se ravnom po prvoj trudnoci kad mi cice poslije poroda uopce nisu narasle. Inače ih imam sasvim dovoljno tako da se nadam da ce i oaj put biti tako. user posted image

Da vas pitam za taj bris za streptokok. Bas ste me zabrinule jer mi to nitko nije spomenuo,da li ste same tražile da vam naprave ili dr samoinicijativno? Sutra idem na pregled u Petrovu pa da znam pitati ako mi to nitko ne spomene .

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 2087
10.7.2014 19:38:35   
Marissa
Hvala victory... nešto sam i naučila user posted image

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 2088
10.7.2014 19:38:38   
Ulala
Eto i ja sam sada 36. tjedan a ni traga ni glasa o tom streptokoku, grrr, bas se razljutim sto sve moram sama istrazivat, sutra ce me bome cut !! Sad sam nabrijana i uzbudena zbog sutra ! A vidim da nas ima jos koje ocekujemo sutrasnji pregled user posted image Tako da sretno svima, ja idem rano ujutro pa cu vjerovatno prva napisati sto ima novo kod mene i user posted image

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 2089
10.7.2014 19:42:35   
vepikica
a za Lanchiccu ne znamo spol bebice??

(Odgovor članu Ulala)
Neposredna veza do poruke: 2090
10.7.2014 19:58:15   
victory
Vepikica, ja sam se kroz cijelu trudnoću bojala prijevremenog poroda, ureaplazma koja ga izaziva, zatim beba skroz nisko, još je od travnja glavicom prema dolje i stišće, BH kontrakcije od nekih 22 tt jaaako učestale..ma baš sam bila u strahu, nalijevala se svakodnevno magnezijem.. i cijelo vrijeme uvjerena da ću rodit puuno ranije od termina.. ostalo mi još 9 dana, i nemam filing da ću do tad rodit.. pa sad strahujem od prenošenja (iako meni na nalazu piše još i termin 29,7.- ma kod mene sve čudno!!!!)..

Jedva čekam sutra da sve ispitam u bolnici i da vidim situaciju. I ja sam trudnoću vodila privatno, prošli tjedan mi je bio zadnji pregled kod nje.

Ulala, samo traži da ti naprave bris, neki kažu kao nije obvezan jer ne stanuje prirodno u rodnici, ali ja ga imam :(((( Jedina sam ovdje koja ga ima, ali vidiš da je moguće i to čudo pokupit. sve si mislim, imala sam dosta stresnu trudnoću, onak baš dosta pa ožda mi i zbog toga imunitet malo više opao pa sam sve pokupila.. :( Javi za sutrašnji pregled obavezno..

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 2091
10.7.2014 19:58:57   
victory
Koliko se sjećam, Vepikica, ti si se rano počela otvarat.. ili sam pobrkala???

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 2092
10.7.2014 20:06:03   
vepikica
Victory - meni su na anomaly scanu rekli da mi termin nikako ne može biti 3.8. već da je 31.7. AHAHAHA...po velicini bebe bi bio 25.7. Mah, tko ce to znat.
Ja sam imala skrooz urednu trudnocu do negdje 28.tj. Tada sam bila uloziva za vrsak prsta i rekla mi je gin da se ne opterecujem puno. U 32. sam več bila uloziva do unutarnjeg usca koje je cvrsto drzalo i rekla je malo usporit tempo, dala normabele i magnezij.
sad na zadnjem pregledu u 36.tj.prohodna do ovoja i glavice. I stroooogoooo mirovanje do 38.tj. iako nebi bila panika ni da sada krene, Još 4 dana i u terminu smo.
pa sad ne znam, hahaha...To se sve nešto kao otvara, ja nist ne osjetim. Bas me zanima taj ponedjeljak isto kako tebe sutrasnji dan :))))
JAVI OBAVEZNO!!!! <3

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 2093
10.7.2014 20:18:33   
victory
joj ti termini, i kod mene sve različito..ali bitno je da smo dogurale :) Eto, ti još 4 dana laganini a onda samo očekuj svoju bebicu.. Javit ću kako je prošlo, držite fige da taj streptokok i nije tako dramatičan kako ga doživljavam... Uf Uf..

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 2094
10.7.2014 20:20:04   
vepikica
ma nijeee sigurno :))) Pitaj sutra pa ces vidjet... bit ce ti lakse. SRETNO :))

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 2095
10.7.2014 20:48:25   
CrazyPuppet
ajme što ste se raspisale... pa koliko sam ja to spavala user posted image ?
Ulala neće ti on to spomenut sam, baš sam čitala da ih se sve živo treba pitat, tak i ja svoju isto... između ostalog i za taj streptokok sam ju pitala, pa je rekla da ak hoću moremo to napraviti, nije obavezno... pa smo napravile, i bilo je ok, Bogu hvala... uputnicu za bolnicu traži od soc. gin. i važi ti mjesec dana, s tim da si probaj nekako narihtat da ti ne istekne taman prije poroda... user posted image
Ovi raznorazni nalazi za urin isto znaju biti svakavi, već sam napisala ranije kako sam išla vadit jedan dan privatno oko 11h (kad me gin poslala) i bilo svačega unutra, pa sam ja onda inzistirala da ponovim nalaz kako spada, prvi jutarnji urin, i ispalo da ničeg nema unutra... Victory, nemoj se dodatno uzrujavat oko tih stvari, znaš i sama da je izračun termina aproksimacija, i da je nemoguće točno znati kad ćeš rodit, nemoj se zamarat datumima... jest da je tlaka odlazit svaka dva dana na pregled u slučaju da preneseš, ali bitno da je bebica ok user posted image
Marissa super ti je fotkica user posted image meni su za grudnjak svi rekli da kupim broj veći nego u što je bio u trudnoći...
Lanchicaa nam očekuje dečka :) Pa ako netko zna to narihtat, neka napravi... Kako nam je ona? user posted image

a ovo što se otvaranja tiče, evo ja se preko noći počela otvarat, do jučer još sve bilo zatvoreno... meni je radila danas amnioskopiju, nije nešto najugodnije, ali nije ni strašno uopće... osjećam lagane trudove skoro cijeli dan, ali mislim da će opet sad preko noći krenut, ili ujutro, i to oni pravi...
hvala vam na dobrim željama za porod, ja ću dat sve od sebe da prođe što bolje user posted image lagano sam uzbuđena, ali ništa ekstra, još ne mogu pojmit magnitudu cijele ove stvari user posted image izgleda neću bit svjesna svega do trenutka kad mi ga daju u naručje, a tad kad mi konačno sve sjedne u glavi, valjda neću past u nesvjest user posted image

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 2096
10.7.2014 21:10:07   
vepikica
Hmmm, meni socijalna dala trajnu uputnicu za ambulantno ljecenje s nekom sifrom i vrijedi dok ne rodim ...

Crazy - sreetnoooo i smireno! :):):) i neka bude brzooo!!

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 2097
10.7.2014 23:46:39   
Lanchicaa
Evo da se i ja danas oglasim. Otkad sam došla kod mame, kompjutoru se skoro i ne približavam, a ni tv nisam upalila već dva dana. Trudim se čim više kretat...
Prekjučer je bio rođendan mužu, jučer bratu.
Jučer popodne su krenuli trudovi na sat pa na pol sata i na tome je ostalo. Jutros se na ctg-u jedva nešto očitalo, naravno! Kad ctg očitava divljačke trudove, ja ne osjećam ništa, a kad ih osjetim, ctg se jedva javi.

Crazy, rekla sam ja tebi davno da ćeš me i ti prešišat.

Što se tiče terminskih pregleda, cure moje, mene su danas vratili kući već s petog po redu, a kakve sam sreće, ne gine mi i šesti u subotu. I dalje sam 2 cm otvorena. Danas mi je bio jedan stari dobri doktor i rekao mi da mi, ako želim, može nešto napravit (pritisnut valjda) da se krenem dalje otvarat. Rekla sam mu da napravi ako neće jako bolit i onda je rekao da brojim do 4 i kažem ako me bude bolilo. Nisam skoro ni osjetila na kraju. Nakon toga je rekao da idem kući i da se javim za dva dana ponovno na kontrolu, ali da on misli da će to ić i prije. Zasad nema nekih velikih promjena.

Uglavnom, danas me je prvi put netko pitao što ja mislim o tom izračunatom terminu. Kad sam mu objasnila situaciju, išao je računati sam i izračunao isto što i ja - 8.7., a ne 2.7.
Ali što sad... Tako je kako je i ja već deset dana svaki drugi idem na pregled.

Vi koje se bojite prenošenja - prvi pregled je bolan, ali podnošljiv. Ne toliko zbog amnioskopije, već zbog napipavanja glavice.
Svaki sljedeći je manje bolan - ja već treći nisam ni osjetila. Mislim da meni ni prvi ne bi bio problem da nije bila ona gruba doktorica - to sam već pisala.
Uglavnom, svaki put kad vam dođe da kukate, sjetite se da je meni, sa svim pregledima dosad, već pola Rijeke vidjelo Mandu i odmah ima da vam bude lakše :-D :-D :-D

Pozdrav, curke moje!

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 2098
11.7.2014 7:44:32   
CrazyPuppet
Jutro cure moje,
ja ovu noć fino prespavala, bilo je nekih malih trudića, ali ništa ozbiljno... trudit ću se danas biti u điru da to krene user posted image
Lanchicaa ajmo mi to zajedno riješiti user posted image

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu Lanchicaa)
Neposredna veza do poruke: 2099
11.7.2014 8:43:30   
Pomalo
Jutrooo...I ja danas u diru, sad malo okolo po ducanima, popodne se nadam setnji..Jucer radila cijelo popodne muffine..Hehhee..
Ja se jos divim tome koliko ovo moje malo moze rasti, imam osjecaj da mi je drob svaki dan sve veci, a jos ostalo mjesec dana..Auuu..user posted image

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!