sretnaz
|
Eto i mene malo. Baš ste se raspisale Mrtva sam umorna jer je N jučer plakao po noći nekih sat, dva, a nemam pojma razlog, ili zubi ili probava. Sad spava, ja malo odmaram, pa tuš i spavanje. Napravila sam samo pincu za Uskrs i pofarbala par jaja. MM je u Norveškoj i nema smisla da pripremam gozbe. Živim u istoj kući sa dvije sestre pa ću kod jedne na doručak, a kasnije ćemo i ručati skupa. Zvala me i svekrva, ali mi ne odgovara vrijeme njihovog ručka jer u to vrijeme N spava, pa mi je glupo remetiti mu ritam. Što se tiče kolica, imam naslijeđena od sestre koja sam već koristila za N i sad namjeravam i za malenu. Isto su 3 u 1 i iskoristila sam košaru maksimalno. Vozila sam ga u njoj i više od 6 mjeseci, išli bismo u šetnju, on bi spavao. Košaru se može koristiti i u stanu, ili vani na terasi, tako da sam ja uvijek za to da se kupe takva kolica. Osim toga, za bebu je najzdravije da je na ravnome dok samostalno ne sjedne. Sad kad ljudi vide N kako divlja, trči, skače i penje se i nikad nema mira svi su uvjereni da nije volio kolica, ali je. Ta kolica imaju koju godinu pa smo AS (jaje) kupili novu za N i naravno da ju čuvamo za novu bebu. Krevetić za N je od sestre, a za malenu mi je dala susjeda, a sestra mi je nedavno donjela kutije s robicom za curicu i kad malo pogledam nemam šta kupovati osim robice za izlazak iz rodilišta. Zapravo sam sad u razmišljanju što reći ljudima da nam kupe za rođenje. Čak ni pelene mi ne trebaju jer koristim platnene. A baš sam guštala kopajući po robici za curicu... sve nešto roza, ljubičasto, leptirići, srca, cvjetići.... Koja promjena, baš sam sad micala robicu sa sušila, a ono majica na autiće, body na tenkove... Već sam pisala, N je izašao iz bolnice 9.09. u bodiju kratkih rukava, kratkim hlačicama, kapica i čarapice. Sestra je rekla da ništa više ne treba staviti jer je jako toplo. Dobro je imati kombinaciju da se bebu može dodatno obući jer nikad se ne zna, ali ne treba pretjerivati. Chocolate ne brini za noć, body i preko jednodjelna piđama i onda neki prekrivač, dekica. Beba će se buditi po noći pa ćeš vidjeti da li joj je hladno ili toplo. Meni su rekli da je najbolje opipati vrat, iza, da se vidi da li je bebi pretoplo ili hladno. Uostalom, doći će patronažna kad se vratite iz rodilišta i sve ju možete pitati, a i na tečajevima za trudnice se dobije dosta korisnih informacija. Što se tiče samog poroda, nadam se da će biti brže ovaj put i isto tako da neću roditi 10 dana nakon termina. Izludilo me ono šetanje na pregled svaki drugi dan! Za kraj, SRETAN VAM USKRS!!!