Farah 00
|
tajcy26 dobro nam dosla na RR, ovdje se uvijek mozes kada si tuzma razveseliti, sve zenicu su divne, a mozes podijeliti i svoja iskustva i savjete sa svima nama. Pinky bravo za simptome pa makar bili i umisljeni perlice kako si ti, kako su tvoji doma i kako ti je tata.... Ti si sad sigurno pod stresom, tesko ga je zaobici u tako teskim trenucima, ali pokusaj bar onoliko koliko mozes... Big Hug daxy bravo za dobar CD i bravo za pronadjeni lijevi jajnik Sto se tice mene, moram da vam objavim da je moja stigla juce i to na 22 DC, dakle i prije nego sto sam je ocekivala. Inace su mi ciklusi 27-28 dana. Ovaj mjesec sam pauzirala sa vrkutom, pa ne znam je li to sta uticalo Obzirom da sam prosle sedmice bila na ginekologiji i tamo dobila upute koje hormone trebam raditi, a plus sam dobila i od endokrinologa jos 3 dodatna polna hormona koja trebam izvaditi, ici cu na 8 DC sve to raditi. Znam da se ti hormoni rade od 2-5 DC, medjutim Dr. koji je inace kod nas opste poznat kao strucnjak za sterilitet zahjteva da se ti hormoni rade na 8 DC, pa cu ja tako i uraditi. Kad dobijem rezultate svih tih hormona narucit cu se kod njega privatno, obzirom da bi se gore nacekala da dodjem do termina kod njega. Sa ginekologije gdje je on šef odjela za sterilitet su mi dali upute da radim ove hormone: FSH,LH,Bestradiol, PRL, Testosteron i Kortizol, dok mi je Dr endokrinolog dao da radim i ove: DHEAS, androstendion i SHBG. I naravno na 21 DC progesteron, koji sam vec jednom radila. Endokrinolog mi je dao da jos uradim Vitamin D i OGTT sa inzulimenijama (IRI). Ja nikada do sada nisam isla po doktorima, osim kod zubara i redovnog ginekoloskog pregleda, ovo sve sada je za mene pravo cudo
|