|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
18.5.2015 16:19:55   
keyt
Ines, bravo za odvikavanje user posted image , a vjerujem da će te Sunny najbolje posavjetovati po pitanju kakanja user posted image Hm, jedino što znam je o da djeca znaju odbijati kakati izvan pelene, ali sigurno postoji neko rješenje.
Mi ćemo ovih dana početi s odvikavanjem samo da se prvo dogovorim s tetama u vrtiću. Definitivno sam se odlučila za daskicu za zahod jer je već prevelika za tutu, odnosno, pokušala je par puta sama neobavezno kao piškiti u tutu, ali bez rezultata jer vidim da se skroz nelagodno osjeća na tuti.
Stavljaš li mu pelenu po noći? I općenito kakvo je mišljenje iskusnijih mama po tom pitanju?

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 1426
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
19.5.2015 1:03:38   
sretnaz
Jedan veliki pozdrav svima user posted image
Odmah u početku želim se ispričati da se nisam javljala. Tj. nitko me nije naljutio, uvrijedio ili nešto slično. Naprotiv, voljela sam se ovako virtualno družiti s vama. Jednostavno nemam vremena i dani su prolazili i svaki put kao javit ću se sutra i na kraju sutra se pretvorilo u dane, tjedne, mjesece. Znam da sam zaostatke čitala u 3. mjesecu i onda sam shvatila da se nisam javljala nekih 5. mjeseci i to bez ikakvog pozdrava. A kao što sam napisala nisam imala namjeru prestati javljati se. I tada sam, u 3. mjesecu mislila da ću se javiti... i opet nisam stigla.
Sunny, čestitke na trudnoći! I drago mi je da su se sredili odnosi sa mužem.
Ines, tvoja me priča s lijekom baš šokirala. Ma strašno!
A što se tiče mene ima nekih novosti. Mi smo trebali, cijela obitelj živjeti u Njemačkoj cijelu 2015. godinu. Mog muža je poslala njegova firma. Ali došlo je do nekih promjena u poslovanju tako da smo se vratili doma nakon dva mjeseca (bili smo tamo od polovice 2. mjeseca do polovice 4.og). Bilo mi je baš žao jer smo se lijepo privikli i Nikola je trebao krenuti u vrtić od 8.04. Bili smo na sjeveru Njemačke i tamo je stvarno super za malu djecu. Mirno je, sve je ravno, ima lijepih parkova. Osim toga jako puno stvari smo nosili, uključujući i jako puno igračaka. I naravno puno toga i kupili jer jedna godina je dosta dugo vremensko razdoblje, a pretpostavka je bila da će se projekt produžiti pa da ćemo tamo biti godinu i pol minimalno. Radi jednostavnosti s papirologijom, osiguranjima i sl. mi smo se i vjenčali. user posted image Sve je to bilo na brzinu, mm je već u 1. mjesecu bio u Njemačkoj, javio da sredim administraciju za vjenčanje. Došao je doma petak popodne, i išli smo kupiti istu večer prstenje, u subotu smo ih podigli i onda smo se u nedjelju, 8.02. vjenčali u krugu najuže obitelji. Nakon 3 dana smo krenuli u Njemačku autom i putovali smo dva dana. U planu nam je raditi neku feštu povodom vjenčanja sad po ljeti, vidjet ćemo kad i gdje. A najgore mi je bilo što smo Nikola, Karla i ja dobili gripu nekih dva tjedna prije nego se vratio i bilo mi je baš užasno, sama, s djecom i svi temp od nekih 39. Sad mi to ne djeluje strašno, ali znam da sam bila jako umorna i sva nikakva.
Sad je sve to iza nas i opet uživamo doma. Predala sam papire za vrtić i rezultati će biti sad za koji dan, ali najvjerojatnije nećemo dobiti vrtić jer sam nezaposlena i mm nema prebivalište u istom mjestu. A voljela bih jako da Nikola ode jer je i dalje jako živ i doma mu je dosadno. Penje se svukud, izlazi sam iz krevetića, skače, divlja i nikad nema mira. Osim toga prestao je spavati po danu tako da nemam više pauzu. Inače, cijepljen je tek sad prije mjesec dana sa cjepivom MOPARU jer više nije alergičan na bjelanjak. Volio je puno jesti i prije, a voli i sad. A ne izgleda da jede puno. Ima nekih 12,8 kg i nekih 90-92 cm. Ne uspijevam ga baš izmjeriti. Propričao je napokon pred koji mjesec i sad spaja po 5 riječi u rečenici, a ponekad i više. Puno slova ne izgovara kako trebam, ali ga ja naravno sve razumijem. Mislim da ću još neko vrijeme čekati da se počne lijepo izražavati kao El i Em. Možda sam nekog zaboravila, ali baš me se dojmilo koliko su cure pričljive. user posted image
Udaljavanje je kod N bilo uobičajeno prije cca godinu dana. S time da se uopće nije obazirao gdje smo. Sada i kad se udalji gleda gdje smo. Mi smo ga par puta tražili i po dućanu i po ulici. Ma strašno.
Nikoli sam skinula pelenu nakon 2. rođendana. Mislim da nije bio još spreman, ali mi je radio strašne probleme za presvlačenje, vječno sam ga lovila po kući da bih ga skinula, i obukla. A kad sam ga stavljala na dnevno spavanje, redovito je skidao pelenu. I kod njega odvikavanje još uvijek traje tako da nisam primjer uspješnosti. Imam dojam da često namjerno piški u gaće jer jako dobro zna ići na wc. Kad smo se sad vraćali iz Njemačke, 2 dana smo se vozili u autu, i niti jednom se nije popišao. Dakle, jako dobro zna kontrolirati, ali očito mu se neda ili neće. Po noći stavim pelenu i ujutro bude krcata. Kažu da skidanje pelene treba biti istovremeno i po danu i noći, ali kod mene je to bilo neizvedivo jer se dižem radi dojenja Karle, pa ne mogu još i radi njega. U početku sam ga učila na tutu, ali sad koristim dasku, s time da najviše voli piškiti stojećki. Tako piški susjed od 4 godine pa mora i on.
Sunny, spomenula si da te Em ne sluša. Ja lagano ludim radi N i stvarno se nadam da će ići u vrtić ili mu moram naći neko drugo rješenje jer se on često inati, ljubomoran je na Karlu pa je gura, lupa. Ne smijem ih puštati same jer se bojim da ju ne ozlijedi.
Čini mi se da se niti jedna nije žalila na tantrume. Uf.... N ih ima svakodnevno i nadam se da će se vremenom učestalost smanjiti.
Karla ima 24.05. 11 mjeseci i super je beba, puno je mirnija od Nikole, često se igra sama, deblja je od Nikole (još ju dojim). MM i ja se stalno čudimo koliko je drukčija i mirnija. Nije ni blizu da bi samostalno hodala (Nikola se pustio sa 11 mj). Ima već 6 zubića i sad joj raste 7. zub, dvojka dolje. Jako puno se smije, pravi je veseljak, ali se vrlo lako i rasplače, prava nježna curica.
To je sve od mene. Voljela bih da vam se češće mogu javiti, ali stvarno ne stignem. Kuća mi je stalno u kaosu, dani mi se svode na kuhanje, čišćenje, presvlačenje. Još je najbolje kad sam s njima vani. Samo me onda ipak sve čeka kad s vratim.
Uglavnom, ako se opet ne javim mjesecima nemojte mi zamjeriti, super ste mi i volim čitati vaša iskustva. Puno sam od vas naučila i saznala.
user posted image

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1427
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
19.5.2015 14:20:55   
keyt
Sretnaz nam se javila user posted image user posted image user posted image
Ma sve je u redu, draga, nitko se ne ljuti, ali sam se ja zbilja bila zabrinula da se nešto dogodilo. No, dobro, razumijemo situaciju u potpunosti, neka ste vi živi i zdravi, to je navažnije.
Vjerujem da ti nije lako s dvoje malih, ali, kako moja tetka kaže: "Odrast će!" To zvuči kao klišej, ali meni milijun puta pomogne.
Prvo čestitke na vjenčanju user posted image user posted image user posted image user posted image ali moram priznati da nisam skužila da niste i formalno u braku user posted image
Žao mi je što vam je propao plan za godinu života u Njemačkoj, ali neće vam ni ovdje ništa nedostajati user posted image Navijam za vrtić, zna se dogoditi da na koncu bude mjesta pa da upadnu i djeca kojima jedno od roditelja nije zaposleno. A to s prebivalištem mislim da nemaveze, bitno je da on može dokazati da radi i da jedno od roditelja ima prebivalište. No, postoji i opcija vrtića na 4 sata, pa možda u takvu skupinu bude primljen.
To kako Nikola priča za svoju dob je sasvim dobro i već će on dostići male brbljavice Em i El. Ni El više ne spava po danu, tako da mogu misliti kako ti je veselo, ali ako te tješi i kod mene je bomba u stanu češća pojava nego apoteka user posted image .
Kad spominješ Nikolu i pelene, odmah se sjetim moje nećakinje kojoj je moja šogorica skinula skroz pelene s godinu i pol dana, iz istih razloga. Nije htjela pelenu ni u ludilu, tako da je potrajala faza popišanih gaća i kreveta, a s vremenom je naravno prošlo samo od sebe. Sjećam se da sam i ja kao dijete bila lijena otići u wc, pa je svega znalo biti. No, kako moja tetka kaže: "Odrast će!" user posted image
I naravno, šećer na kraju je tvoja mala Karla koja će uskoro napuniti godinu dana user posted image Zbilja se dugo nisi javila user posted image
Puno pusa dobroj curici i razigranom Nikoli i naravno puno pozdrava tebi i novopečenom suprugu. user posted image

_____________________________

El nam je stigla 25. 7. 2012. u 19:07

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 1428
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
19.5.2015 18:52:07   
Sunshine28
sretna!user posted image user posted image user posted image user posted image
draga neki si ti konacno uhvatila vremena da nam se javis...
uh! nije ti lako, ja se zapravo jako grozim tog tvog scenarija sa dvije djece, ali se tjesima da ja ipak imam vecinu vremena na dohvat ruke dva para baka i djedova i da mm ipak moze vise pomoci pa da nece biti strasno....

Karla vec skoro godinu dana! omg! bome...nismo se stvarno dugo culi.....

za N i tantrume ne znam sta bi ti rekla, Em je neposlusna ali nema toga....znam u svakom slucaju od cemu pricas, vidjela sam kod prijatelja, znam da nije lako user posted image valjda ce ga proci, dobro da ti je barem Karla mirnija...

naravno, cestitam na vjencanju user posted image user posted image

ines, znas kako smo mi sa pelenama, ostavili smo joj do sada za spavanje, osjetila sam da nije spremna za taj korak, a i bilo je tu zelje za vlastitim komforom, nije mi se dalo ustajati nocu....sada cemo to rejsiti cim upekne ljeto, u svakom slucaju prije nego stigne beba no.2, da barem jedno bude skroz bez pelena....
inace kazu da kada dijete kasnije odvikavas, sa gotovo 3 godine ili vise da treba taj pristup da se odmah ukine plena i za spavanje, ali mislim da je sve to individualno....

i za kraj da se pohvalimo - 4 dana i 4 noci bez dudeuser posted image user posted image user posted image
i to je imala jos samo za spavanje i neki dan smo se nesto posvađale oko dude i meni izletilo da vise nema dude zauvijek i nisam htjela pogaziti rijec pa sam pokusala i prihvatila je bez vecih teskoca, sjeti se pred nocno spavanje, ali kada kazem da nema - ne drami user posted image user posted image user posted image

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1429
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
28.5.2015 10:01:20   
keyt
Bok cure,

samo da vas malo pozdravim. Sunny, bravo za dudu, vidiš kako svađe nekada znaju biti konstruktivne user posted image Vjerujem da više uopće ne pita za nju, kao što El kada je prestala cicati nikada više nije pitala za cicu, a imala sam osjećaj da će dojiti do škole.
Evo za koji dan napokon ćemo krenuti s odvikavanjem od pelena, čekali smo da mm napokon kupi i montira novu dasku za wc, koja nam je pukla, kako bismo mogli stavljali njezinu malu dasku, jer sam zaključila da je prevelika za tutu. Nova daska montirana sinoć, a ja sam jaaako ponosna na mm jer on o popravcima pojma nema i ovo mu je prva montirana wc daska u životu. Vau koja je to misija sinoć bila i kako se ponosno šepurio kada je uspio i kada sam ga pohvalila. Ma presmiješan mi je bio user posted image
Još se lomim bi li joj skidala noćnu pelenu ili ne. Bojim se ako je ostavim da će i to trajati još mjesecima. Molim savjet od vas.
Inače smo dobro, zdravo i veselo, El je luda za jagodama, malinama i borovnicama, do te mjere da me strah da je ne zaboli trbuh koliko tog voća može pojesti, a i breskve su joj drage. Od slanoga i dalje najbolje prolazi juha s puno okruglica za juhu, ali joj zato u juhu natrpam povrća i malo manje ribe/mesa pa mislim da onda u konačnici dobijemo pravi, zdravi, obročić. Uz to još jedino jako voli jesti ribice, lignje i jaja, a mogu proći i kruh s malo špeka i rajčicama. Dosta mi je to neobično kod nje jer u vrtiću uvijek pojede ručak, a tete kažu da često traži još. To me uvijek podsjeti na priču moje mame kako je moj brat, dok ga je kao malog čuvala susjeda, obožavao kod nje jesti, a kod kuće odbijao. Tako da je mama po skrivečki slala susjedi ručak, a brat bi sve pojeo i hvalio susjedu kako super kuha user posted image

_____________________________

El nam je stigla 25. 7. 2012. u 19:07

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 1430
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
28.5.2015 10:52:27   
Sunshine28
Bravo za muza i wc dasku, bas si me nasmijala, i moj je isti takav user posted image

Ja mislim da sam ja pogrijesila sto sam ostavila tu pelenu za spavanje pa tebi savjetujem da odmah rjesis sve, drzim fige i samo smireno user posted image

Pa El tebi sasvim ok jede, Em fusari taj rucak maksimalno, malo toga posteno pojede, samo grah, grasak, nekada tjesto....ali vecinom sama pojede 3-4 zalogaja, ja joj uvalim jos toliko i gotovo....tak da u biti slabo jede povrce....tjesim se time da voli voce i jede ga izmedu obroka, i nama su jagode pravi hit!

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1431
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
28.5.2015 11:32:29   
ines_os
Da se ponovim moj Ivan jede kao termit
Dorucak,rucak i večera
U vrtiću ručak traži repete
Jagode liže kao sladoled,nisu mu bas nesto,ali zato svo povrce jede kao pravi
Od voća banane nekad,ali jabuka,kruška i lubenica prolaze uvijek
Mi kod kuce nemamo pelene,ali u vrticu nezeli na lonku,a tete su rekle da ga nece tjerati odnosno forsirati
Vec sam prije rekla da Ivan se budi sa praznom pelenom cca.2 godine

_____________________________

18.7. 2012 u 19.27 h došlo je mamino zlato IVAN
3900 g 50 cm

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 1432
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
29.5.2015 8:30:17   
sretnaz
DJ! MM je otputovao službeno u Italiju na jedan dan, djeca spavaju, a ja pijem user posted image , pa ajde da iskoristim i javim se.
Keyt, baš si me nasmijala za dj s pričom o wc daski. user posted image Na tvom mjestu bih skinula pelenu i za dan i noć. El je već velika, puno priča i jako puno razumije. Kažu da se djecu zbunjuje ako malo imaju pa nemaju pelenu. Čak npr. ujutro iz lijenosti piške u pelenu. Tako često N napravi, a i susjeda mi je pričala da je to njen sin radio. Kad sam njega počela odvikavati, skinula sam mu za dnevno sp0avanje i onda bih ga jednom u toku spavanja stavila na wc i nastavio bi spavati. Čekala bih da se počne meškoljiti.

Sunny, user posted image za dudu. N ima dudu sve više... prije samo za spavanje, a sad ju često traži i preko dana. Naravno, ako se igra i ako smo negdje onda ne, ali kad smo doma, pa mu je dosadno ili je ljut onda ju traži. Neću mu je još ukidati, jer ionako imamo borbu s tantrumima pa bi ih bilo još više.

To što imam i K dosta utječe na njega, ponekad glumata i ponaša se kao beba, želi dudu (K ju nema), i kad smo sami, želi da ga hranim. Dakle, ako je u društvu jede sam, ali kad smo samo N, K i ja doma, onda se on igra, a ja hranim. Ali kao što Keyt kaže, odrast će. Veliku većinu ponašanja pripisujem činjenici da ima sestru i da sad nije u centru pažnje.

Vrtić na žalost nismo dobili, ali možda postoji šansa da upadnemo kasnije jer je K samo 2. ispod crte, a N 5. Morat ćemo ići u vrtić na razgovor jer je N na listi za jaslice radi datuma rođenja (do 31.08.), a u 9 mjesecu će ipak imati 3 godine. Vidjet ćemo da li da se nadamo vrtiću, jaslicama ili tražimo neko drugo rješenje.

Keyt, tako i ja N napravim ručak, puno povrća u juhu i sve jako gusto pa jede. Da može sam birati vjerojatno bi samo pojeo meso, i tjesteninu. A juhu, dakle samo tekućinu jako voli pa bi pojeo toga tri tanjura. Moram tako mješati jer bi napunio želudac juhom da se njega pita.

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 1433
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
29.5.2015 8:33:46   
sretnaz
Keyt, prijateljica ima sličnu priču o sebi kao priča tvog brata. Dok je bila mala mama joj nije radila dobre palačinke, ali susjeda je radila odlične. Zato je njena mama slala palačinke kod susjede. user posted image

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 1434
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
30.5.2015 12:39:02   
Sunshine28
ma ja sam sve vise ljuta na sebe sto sam ostavila te pelene za spavanje user posted image ali sta cu, valjda cemo to brzo rjesiti sada kada zagrije...

Em je bolesna...u noci dobila temp., zacepila se, kaslje user posted image vodila sam ju jutros u dezurnu ambulantu - upala grla, antibiotici....ali ajde, zadnji put je bila bolesna u siječnju pa se nadam da ce ljekovi brzo profunkcionirati...
zao mi je jedino sto smo imali cijeli vikned lijepo isplaniran, danas jedan djecji rodendan kod prijatelja na vikendici uz Dunav, raj za klince, a bit ce ih i puno...sutra opet djecji rodjendan, od Em bratica kojega jako voli, kod nas u dvorani, isto puno klinaca, ali i odraslih da se mama i tata malo podruze....
uh...i sada umjesto da uzivamo dijeli vikend - kod kuce user posted image
tak mrzim kada se to dogodi...

uz to Em treba u srijedu sa bakom i djedom na more...ne znam sta cemo sada s time...
bilo mi je zao sto ide, nismo se jos tako razdvajale, ali na drugu ruku dobro bi mi malo odmora doslo, puno smo same jer mm radi, a meni je vec stvarno dosta tesko zbog trudnoce....a i ona se jako veseli...valjda ce djed i baka pricekati koji dan....mislim, bit ce ona za 5 dana skroz ok, ali ju ne bi pustala bas dok ne popije cijelu turu antibiotika.....

sretna ma ok je za N i dudu....nisam ni ja planirala otimati joj, ali eto tako ispalo i dobro ispalo...
normalno je da pored male seke hoce biti bebast....sva djeca tako, to cujem na sve strane, proci ce ga....

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 1435
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
2.6.2015 10:27:04   
keyt
Pozdrav cure,

Sunny, kako je Em? E baš se moralo sad potrefiti, razumijem tvoju brigu da je pustiš na more dok ne popije antibiotik. Nadam se da će baka i djed pričekati malu princezu i da ćeš dobro podnijeti prvo veće odvajanje. Dobro će ti doći malo odmora. Joj, i meni je potreban, a nisam trudna, tako da samo mogu zamisliti kako je tebi i ostalim našim dragim mamama s više djece.
El u subotu ujutro nije htjela jesti i baš mi je to bilo neobično. Otišli smo u grad, a na povratku sam skužila da je topla. Zaspala je čim smo došli kući, kad ono temperatura 39,1. Nikada toliku temperaturu nije imala i odmah sam joj dala ibuprofen. Navečer je opet narasla na 38,1 i prije spavanja sam joj dala Lupocet. U nedjelju ujutro se probudila bez temperature i čitava nedjelja i ponedjeljak protekli su u redu. Baš sam ostala zbunjena od kud to, s obzirom da nije imala drugih simptoma, tek joj povremeno i vrlo pomalo procuri nos, čak ne mogu ni reći da je prehlađena user posted image No, dobro, nadam se da će i ostati prošlo svršeno vrijeme.
Nego imam pitanje, dakle ja ću El u subotu skinuti pelenu. Ali nikako ne kužim kako ću s njom taj dan i sutradan izlaziti vani user posted image Jer nekako prosto sumnjam da će to ona sve pohvatati od prve, a da nam se ne bi dogodilo taman izašli, kad ono mokre gaće. A glupo mi je da dva dana ne izlazi iz kuće. Kako ste vi to prvih dana?
Sretna, kada je moja šogorica rodila curicu, moj nećak, tada dvogodišnjak, prvo što je napravio kad ju je ugledao - oteo joj dudu iz usta i stavio u svoja. Tada je već bio dugo odviknut od dude i opet se navukao do cca treće godine. Mama mu je nije ukidala već ju je samo odjednom sam odbacio, a zanimljivo da mala uopće nije htjela dudu, ali je zato dugo dojila. Naravno, i on je oponašao svoju bebu-seku, tako da ne brini, normalno je i proći će ga user posted image
Žao mi je za vrtić, ali budući da su blizu crte, ima velikih šansi da oboje budu primljeni, što ti od srca želim. Sjećam se da su u grupu od El, sve do Božića pomalo dolazila nova dječica.
Ines, user posted image za tvog malog izjelicu i user posted image za pametne tete koje ne forsiraju kakanje na zahodu. Znam puno djece koja su dugo htjela kakati samo u pelenu, ali, kako velimo, odrast će...user posted image
Bella, Cuba, gdje ste?

_____________________________

El nam je stigla 25. 7. 2012. u 19:07

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 1436
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
3.6.2015 15:37:06   
Sunshine28
keyt skini pelenu i fino van kao i obicno....imas srece sto je vruce...lijepo joj obuci gacice i haljinicu ili suknjicu i ponesi u rezervi jos 2-3 gace i suknjicu/haljinicu, maramice, obicne i vlazne....popiskit ce se, na to mozes racunati, ali ce joj ta strka i presvlacenje vani uz tvoje mudre govore kako sada treba reci da mora piskiti da ne bude mokra samo pomoci...Em je usvojila piskenje vani po prije nego kod kuce bas zbog toga...
i da, svakako prije nego krenete van nastoji da piski kod kuce ako ikako mozes....ako se dobro ispiski kuci u biti oni 2-3 sata ni ne moraju piskiti....
drzim fige user posted image user posted image user posted image

evo danas smo bolje, samo jos kaslje, ici ce na more u petak, do tada ce valjda biti ok!

primljeni smo i u vrtic, danas smo ju vodili da vidi iznutra i odusevljena je, i to najvise malim wc-om i umivaonikom user posted image odmahej piskila na silu i oprala ruke user posted image

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 3.6.2015 15:38:01 >


_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1437
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
5.6.2015 9:24:39   
Sunshine28
jutros mi je moja cura otisla sa bakom i djedom na more pa sam bas tuzna...user posted image cak sam se i rasplakala nakon sto su otisli user posted image
eto sta je mama....a sta da radim, ovo je prvi put da se tako razdvajamo....da sada najvise na jedno nocenje....
jos ona meni mase kroz prozor i kaze "ne brini mama, doci cu ja brzo", a ja koma, jedva sam se suzdrzala da ne placem dok nisu otisli da ju ne rastuzim....
sada mi je sve tako pusto, tiho i bezveze....user posted image

keyt jeste spremni za vikned bez pelena?

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 1438
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
6.6.2015 8:48:41   
sretnaz
DJ! Razumijem te Sunny, i ja bih se rasplakala. Svaka čast malenoj Em, jer N ne bi tako htio otići bez mene ili tate. Ali bar ćeš malo odmoriti, a to ti sigurno treba. user posted image
Ove priče s pelenama su baš zanimljive. Svako ima drugo iskustvo i vidi se da su djeca različita i da ne treba forsirati. Ako neće u vrtiću na tutu, neka.... slažem se s Keyt, svaka čast tetama da ne muče djecu.
Kao što sam pisala N ne želi po danu na spavanje, pa je išao oko 20-.30 - 21:00 u krevet, ali zadnjih par dana neće ni tada. Tako da se navečer borimo s njim. Naravno sad spava, skoro je 9:00 , što se meni baš ne sviđa.
Čini mi se da ne želi navečer na spavanje jer je K još budna, pa sam mu jučer objašnjavala da K po danu spava (i to 2x) pa da može i on s njom spavati i onda navečer biti budan. Ali mislim da to objašnjenje njemu baš puno ne znači. user posted image
Često tako ja njemu nešto pričam, objašnjavam i pitam se koliko razumije. Mislim da uglavnom jako malo user posted image Da li i vi imate ponekad osjećaj da pričate u prazno?

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 1439
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
9.6.2015 12:14:15   
keyt
Sunny, kako Sretnaz veli, normalno je da si se rasplakala, i ja bih user posted image Ali, vjerujem da si se već malo priviknula i da se sa svojom princezom čuješ barem jednom dnevno i da ona uživa, a da se ti odmaraš. Javi kako je.
Sretna, mislim da te Nikola dobro razumije, samo je pitanje želi li te razumjeti, ako mu nije u interesu user posted image Meni je El smiješna kako mi kaže da je ona mala ili da je ona velika, sve po potrebi, kako joj odgovara. Da te utješim, El ne ide spavati nikada prije 22 sata, a kako zadnjih dana nije išla u vrtić, probarabila se dodatno, evo sinoć je u krevetu bila tek u 23. Ne zamaramo se time previše, ali nama je znatno lakše jer je ipak jedinica.
Što se tiče pelena, ovaj vikend nula bodova. Naprosto ne želi, a ja ne forsiram jer imamo još dvije prilike za odvikavanje do 9 mjeseca. Prva će biti u tjednu kada su praznici, jer ću biti taj tjedan na godišnjem, a druga kada budemo na godišnjem tri tjedna u komadu. Dodatno me odbilo što sam je jedva uspjela nagovoriti da obuče kratke rukave, a gole nogice još kod nje ne dolaze u obzir. Naprosto govori da ne želi biti gola user posted image Pa kad se ona privikne na sto posto ljetnu odjeću, onda idemo u napad...

_____________________________

El nam je stigla 25. 7. 2012. u 19:07

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 1440
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
9.6.2015 16:29:53   
bella 1
Pozdrav drage moje! user posted image
Ispričavam se na nejavljanju, jednostavno vrijeme je proletilo, radim previše na kompu pa jedva čekam često da se maknem s njega i tako se nakupilo toga i nemam volje dugo pisati onda user posted image
Sad sam sve pohvatala i nasmijala se i user posted image user posted image user posted image za sve pričalice, za sve bez pelene...
Sunny koliko još brojiš?
Sretnaz iskrene čestitke na udaji user posted image
Keyt user posted image user posted image za El i sav napredak!

Mi smo dobro, zdrav je, nije još bio bolestan da pokucam, povremeno curi nos , pedica nas je zezala kad smo jednom isli da ga posluša jel uopće njezin pacijent ne viđa ga baš user posted image
Lo puno priča, L i R guta..., još je u peleni, iako ne želi pelenu skida je stalno, ali neće ni gaće, on bi bio gol stalno da ga se pita user posted image , obavlja nuždu uvijek na isttom mjestu svi se moramo maknut i ne smijemo ga gledat user posted image , ako samo ponudim wc ili tutu kaos, pa da se nadovežem na ispade, utješno mi je bilo pročitati od Sretnaz da je i N takav (oduvijek su mi on i Lo slični) jer nisam uočila da je netko spominjao tantrume, uglavnom kod Lo su jako izraženi, u obliku vriske i to one operne iritantne user posted image , dakle sve mora SAM ali sve i ono što ne može i kad mu ne uspije kaos, ako predložim da mu pomognem kaos, itd itd, ako je baš jako ljut udara, naravno strogo mu to branimo , onda krene bacanje stvari pa ja idem za njim i moram paziti da se ne ozljedi, ili nešto ne uništi...ugllavnom zna mi jako biti naporno na rubu suza znam biti jer ne znam na koji način ga umiriti uglavnom sam se smiri pa je samo tužan pa se mazi i tako svaki put user posted image . Ne znam jesam li pisala njegov se vrtić zatvara privat u koji ide pa su dobili direktan upis u državne vrtiće, no ja sam dala otkaz na jednom poslu pa to mijenja situaciju i naravno nije upao u graddski pa sam predala u jedan privatni pa sad čekam...radim od doma drugi posao pa mi je bitno da ide u vrtić em što mu je tamo stvarno dobro, ne voli uvijek ići ali vidim pomaka kod njega u puno stvari...zna brrojati do 20, sva slova, čita onako slovkanjem, teta vele da je jako pametan ali težak karakter user posted image
Eto nadam se da ću uspijeti češće nabacit koju riječ da me ne zaboravite user posted image user posted image

_____________________________

04.08.2012. stigao nam Lo naš

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1441
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
9.6.2015 16:35:23   
bella 1
Pozdrav drage moje! user posted image
Ispričavam se na nejavljanju, jednostavno vrijeme je proletilo, radim previše na kompu pa jedva čekam često da se maknem s njega i tako se nakupilo toga i nemam volje dugo pisati onda user posted image
Sad sam sve pohvatala i nasmijala se i user posted image user posted image user posted image za sve pričalice, za sve bez pelene...
Sunny koliko još brojiš?
Sretnaz iskrene čestitke na udaji user posted image
Keyt user posted image user posted image za El i sav napredak!

Mi smo dobro, zdrav je, nije još bio bolestan da pokucam, povremeno curi nos , pedica nas je zezala kad smo jednom isli da ga posluša jel uopće njezin pacijent ne viđa ga baš user posted image
Lo puno priča, L i R guta..., još je u peleni, iako ne želi pelenu skida je stalno, ali neće ni gaće, on bi bio gol stalno da ga se pita user posted image , obavlja nuždu uvijek na isttom mjestu svi se moramo maknut i ne smijemo ga gledat user posted image , ako samo ponudim wc ili tutu kaos, pa da se nadovežem na ispade, utješno mi je bilo pročitati od Sretnaz da je i N takav (oduvijek su mi on i Lo slični) jer nisam uočila da je netko spominjao tantrume, uglavnom kod Lo su jako izraženi, u obliku vriske i to one operne iritantne user posted image , dakle sve mora SAM ali sve i ono što ne može i kad mu ne uspije kaos, ako predložim da mu pomognem kaos, itd itd, ako je baš jako ljut udara, naravno strogo mu to branimo , onda krene bacanje stvari pa ja idem za njim i moram paziti da se ne ozljedi, ili nešto ne uništi...ugllavnom zna mi jako biti naporno na rubu suza znam biti jer ne znam na koji način ga umiriti uglavnom sam se smiri pa je samo tužan pa se mazi i tako svaki put user posted image . Ne znam jesam li pisala njegov se vrtić zatvara privat u koji ide pa su dobili direktan upis u državne vrtiće, no ja sam dala otkaz na jednom poslu pa to mijenja situaciju i naravno nije upao u graddski pa sam predala u jedan privatni pa sad čekam...radim od doma drugi posao pa mi je bitno da ide u vrtić em što mu je tamo stvarno dobro, ne voli uvijek ići ali vidim pomaka kod njega u puno stvari...zna brrojati do 20, sva slova, čita onako slovkanjem, teta vele da je jako pametan ali težak karakter user posted image
Eto nadam se da ću uspijeti češće nabacit koju riječ da me ne zaboravite user posted image user posted image

_____________________________

04.08.2012. stigao nam Lo naš

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1442
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
10.6.2015 9:29:07   
Sunshine28
belle nema pa nema, a onda sva ista posta od jednom user posted image user posted image user posted image
ma neka, svakom se omakne user posted image
javi se kada god mozes, bas mi nedostajes user posted image
bad za vrtic user posted image ali super da nije bolesta i dalje user posted image

vidim N i Lo su si tu negdje....svaka vam cast objema! necak od mm ima takve napade bjesa, kada to gledam tesko mi je zamisliti kako na to pravilno reagirati....

keyt zao mi je sto je lose proslo sa pelenama....nemojte me krivo shvatiti, ne zelim pametovati, ali nekako kad slusam kakve muke imate sa odvikavanjem sada kada ce svi oni skoro 3 godine cini mi se da je pametnije aktivno pokusati ranije kao sto smo mi to napravili...ranije dijete jos nema tu "svoju volju" i mislim da ih je lakse navuci na nesto....ne znam....mozda grijesim, ali ja mislim da ce meni npr. sada biti daleko teze Em odvici od te jedne pelene za spavanje nego sto mi je bilo za odvikavanje preko dana koje smo obavili dva mjeseca prije 2. rockasa....ona je sada jako svjesna da je super sto po noci moze zadrzati komfor piskenja u gace....gledam po sebi, nekada mi je toliko bad ici po noci na wc da pozelim da imam pelenu user posted image

u svakom slucaju, sretno svimauser posted image

mi smo od jucer i sluzbeno upisani u vrtic user posted image user posted image

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu bella 1)
Neposredna veza do poruke: 1443
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
10.6.2015 10:48:04   
bella 1
user posted image user posted image user posted image user posted image Sunny to ja namjerno duplo pišem kako ne bi nekom promaklo user posted image user posted image user posted image ;) Nisam znala da se duplo učitalo...

Čestitam na službenom upadu u vrtić user posted image user posted image user posted image , sigurna sam da će Em uživati, već sam pisala mislim da je vrtić/jaslice pun pogodak barem u našem slučaju bio user posted image

Kaj se pelena tiče, ja sam za to ako se skida da se skida do kraja i noćna odmah, nekako mi se čini zbunjujuće ostavljat noćnu, dobro mi nismo još ništa uspjeli, ali iskoristit ćemo ovo ljeto sigurno, jučer je popodne bio u gaćicama, kad ga pitam jel treba na wc veli ne, i naravno u gaće se popiškio, ma znam da treba strpljenja, kod Lo mi se čini da ''nema vremena'' on ne staje od kad doma dođe, kolut naprijed mu je sad špica, dubi na glavi uz zid ma smiješan je, stalno se bojim kako će roknut negdje ali za sada još nije na sreću...user posted image

Lo spava u vrtiću normalno popodne, dok doma preko vikenda ne spava user posted image ...iako spada s nogu i onda nam ranije zaspi oko 20 h...valjda se naučio na vrtićki režim...

Keyt kako ide vaše odvikavanje , otvorena sam za sve savjete user posted image



_____________________________

04.08.2012. stigao nam Lo naš

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 1444
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
10.6.2015 11:12:02   
ines_os
Mi smo krenuli sa odvikavanjem kad je Ivan sam poceo traziti tutu
Dva tjedna je isao na lonkicu i sada piski na nastavak ili stojecki kao pravi muski
Problem je jos malo u vrticu i kakiti hoce samo u pelenu,ako mu nestavim pelenu taj dan ne kaki,nisam jos smislila pametan navin kako rjesiti to

_____________________________

18.7. 2012 u 19.27 h došlo je mamino zlato IVAN
3900 g 50 cm

(Odgovor članu bella 1)
Neposredna veza do poruke: 1445
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
11.6.2015 10:44:09   
Sunshine28
bella znas ono - dva put je dva put user posted image user posted image user posted image

vec sam pisala, i ja sam definitvno za od jednom skidnje pelena zauvijek i kraj....svjesna sam da sam pogrijesila...user posted image
ali dobro, sada ce drugo dijete na kojemu cu ispravljati krive drine!user posted image user posted image user posted image

e da, zabravih, bella pitala si, evo u 22. tjednu, malo vise od pola puta, termin 19.10. user posted image

kako je Em na moru koristim ovo vrijeme da revitaliziram baby opremu...prala sam kolica, as, izdvojila robicu, dekice....sve je tako malo i slatko, vec sam zaboravila user posted image

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 1446
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
12.6.2015 9:50:14   
Sunshine28
keyt mislim da bi ti mogla znati, jer ima Next u Avenue Mallu u Zg? ako imaju jer drze onaj program za bebe?

idem u pon. u zg. po Em koju ce djeda sa mora dovesti na pola puta pa sam mislila skociti u brzinski shoping moje cure user posted image a nalazimo se na velesajmu pa mi Aveue Mall najbolje odgovara...

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 1447
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
12.6.2015 17:02:53   
keyt
Prvo da pozdravim "nevaljalicu" Bellu što se napokon javila user posted image Baš si nam nedostajala, ali nećemo te špotati jer si turbo zaposlena mama. Bravo za tvog pametnog i zdravog frajera user posted image , a pelene i tantrumi već će proći. O tome jedino što znam je da je normalno i da roditelj treba ostati smiren, u blizini djeteta, te ga po mogućnosti čvrsto i nježno držati u zagrljaju, ako dijete dozvoljava, naravno. Znam da je lako reći i da u teoriji sve zvuči jednostavno, ali, kako u zadnje vrijeme običavamo reći: Odrast će! Žao mi je za vrtić, ali vjerujem da na koncu nećete ostati 'kratkih rukava'.
I El isto voli dubiti na glavi, pokušava napraviti kolut naprijed, a što se spavanja tiče ista stvar, u vrtiću uredno, a doma već dugo ne spava popodne. Ali je ne složi baš oko 20 sati, nekad se baš zabrinem koliko naizgled energije ima user posted image Doduše, nije neki sportski tip pa da po cijele dane trči i skače.
Odvikavanje od pelena kod nas još nikako, čekam sad tjedan kad su praznici pa ću pokušati.
Sunny, ne pametuješ, nego si u potpunosti u pravu, sad mi je žao što lani nisam bila malo upornija i moram priznati da se divim tvojoj odlučnosti, koju sam skužila već u više navrata. Ja sam malo ležerniji i popustljiviji tip, ali ti si bome pravi zmaj kada treba biti user posted image Neobično je kako smo se mi zapravo ovdje jako dobro sve međusobno upoznale, a da se uživo ne poznajemo. Super za vrtić, super za trenutke odmora, a vjerujem i da Em uživa.
Next ima samo u Point centru na Vrbanima i nije ti daleko od velesajma, ako si s autom naravno. To ti je mali šoping centar odmah uz Horvaćansku cestu s lijeve strane u pravcu Prečkog, čim prođeš Jarun. Preporučujem ti da odeš tamo jer nećeš izgubiti puno vremena u traženju, a osim Nexta za bebe je tamo I Benneton, Lindex, tvoj omiljeni Carters i još jedan, dva dućana za djecu.
Ines, nemam ti ni ja neku ideju, osim što znam da je puno djece jedino tako htjelo kakati, a opet možda nije dobro tek tako uskratiti mu tu pelenu da ne bi počeo zadržavati kakicu. Ako doznam od nekoga nešto po tom pitanju, javim ti.
Pozdrav svima vama, Sretnaz, Cubi... Gdje si Cuba? Ponekad se sjetim i Chipe koja nam je naglo nestala. Ivana, Jana, gdje ste?

_____________________________

El nam je stigla 25. 7. 2012. u 19:07

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 1448
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
12.6.2015 17:10:43   
keyt
Sunny, naravno, ako si baš jako kratka s vremenom onda možda ipak da obaviš kupovinu u Avenue Mallu. Ne znam kakvi su vam planovi, ali ako kreneš ranije malo na put, stigneš do Pointa.

_____________________________

El nam je stigla 25. 7. 2012. u 19:07

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1449
   RE: Djeca- generacija 2012. -ljeto o the
12.6.2015 17:17:46   
keyt
Joj, sorry, sad tek vidjela da se Next izgleda otvorio i u Avenue Mallu. No za svaki slučaj posjeti web stranice Avenue Malla i/ili Pointa, obje imaju popis trgovina.

_____________________________

El nam je stigla 25. 7. 2012. u 19:07

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Dječji vrtić.
Admin

Koji vrtić pohađa vaše dijete?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!