|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebice 2013.
18.4.2014 7:54:23   
and1
jutro! ima koja da je za user posted image user posted image ?
cura mala se igra, velika sjedi u krilu i mazi se user posted image E je prije 2 dana napunila 9 mj i propuzala kako treba..pfresmijesna je i veliki ziheras, prvo je radila po 2-3 "koraka" pa je sjela, ali sada su tu vec 5-6 pokreta i puzanja tako da svakim danom je sve spretnija user posted image user posted image

baka je otisla, tako da smo same, uzivamo jos dok su praznici!

teona ista situacija je i kod nas bila put i bolest i nakon toga je faza odvajanja bila i budjenje na svaki pokret, i kad bi ju uspavala na svom i pokusala prebaciti ona bi se probudila cim bi ju dotaknula i tu bi bio vrisak i plac uzasan...za pocetak, prije par dana, sam spojila krevetic sa krevetom,ali ne vidim bas nekog pomaka jer ona ubrzo dode do/na mene..



_____________________________

25.09.2010. - mamina princeza V :)
16.07.2013.- stigla nam jos jedna princeza E :)

(Odgovor članu Pipi 33)
Neposredna veza do poruke: 501
   RE: Ljetne bebice 2013.
18.4.2014 11:29:17   
plavka
Dan curice, evo da se i mi malo i brzinski javimo. K. isto ima 9 mj. i neš sitnoga, bili prije dva dana kod pedice na cijepljenju, dobila je dvije pikice, ima oko 74 cm. i 8 kg.
I dalje se svakak hranimo, jede ko picek i to je postalo već frustrirajuće jer je moram hraniti svaka 3 sata... kud god da idemo moram klopu nositi...
ujutro popije mlijeka 20 do max.70 ml. i to u 1h prestrašno samo guram flašicu i navećer isto ali bolje popije oko 80-120ml. i to je to od čistog mlijeka, kojeg smo btw promijenili u ono millupino,rezultat isti.
Dobili smo i medicinsko mlijeko tj. kalorije pa joj i to mutim to sa 7 corn, ugl.ne pada na kilaži a nemamo sonde što je supač. i da neće ništa piti osim vode...
I mi smo bili na goljaku ali samo na pregledu te nam je dodijeljen fizijatar ali nam prije kardiolog mora napisati koliko se smije naprezati.
mi sjedimo jedino ako ju stavim u sjedeći položaj ili se sama stavi ako je zeru na povišenom tipa jastuk ili sl.počela je gurat noge pod sebe, uistinu se puno trudi ali joj neide, do predmeta dolazi tako što se rola i odupire ako ima uz sta do njega, najdraži je daljinski i mob., ne stoji, nema snage u nogama. Prava je velika maza i obožava D. smije joj se kao luda dok ova bježi od njeuser posted image .
Prije tjedan dana nam je provirio zubić i još nije izašao, nemogu vijerovat da mu toliko treba samo je dio vani user posted image .
Spava u svom kimbaću koji je pored našeg kreveta i neuspavljujem je, već je stavim u isto vrijeme i upalim njenu muzikicu i to je to.
Velika pusa svima, javimo se kad uzmognemo....by

_____________________________

26.06.2009. naša ljepotica
stigla nam još jedna curka13.07.2013

(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 502
   RE: Ljetne bebice 2013.
20.4.2014 17:16:12   
emaemily
Di ste cuuuurke evo mene nakon 100 godina..Sretan Uskrs svima koji slave :)
Moj decko ima 8 ipo mjeseci, zove mama, baba, dada, super papa ima 10,4kg i visok je.. u ogradici stoji na nogicama po 10 min pa se umori pa sjedne..imam osjecaj da ce brzo prohodat kako je cvrst na nogama.. Jos uvijek jede nocu, to nikako izbaciti.
OStalo sve 5, jako je dobar, place samo kad je gladan i kad mu se spava..zato se seka ne gasi nikako po cijele dane izvodi nesto..cvili, te mama digni me, te ovo te ono..trazi paznju stalno..
Al dobro nek su zivi i zdravi to je najbitnije..veliki pozzz svimauser posted image

_____________________________

Today I'm thankful <3

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 503
   RE: Ljetne bebice 2013.
22.4.2014 10:15:28   
ruwenzor
Samo da vam svima poželim sretan Uskrs (s par dana zakašnjenja)! Nadam se da ste se opustile, fino napapale i uživale sa najmilijima user posted image user posted image


_____________________________

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu emaemily)
Neposredna veza do poruke: 504
   RE: Ljetne bebice 2013.
23.4.2014 15:01:12   
Pipi 33
Da i mi poželimo sretan Uskrs svima!
Evo vratili smo se u rutinu nakon 2 tj praznika i mogu reci da od kad sam dole bila sam uspila skinut cak 1 kg uz svu onu hranu i pice, jer mi je tempo bio 100 na sat! Kavice s prijateljicama, obilazak familije! Rekla sam bar da mi je bilo jos dva tj bila bi happy, ovako mi je proletilo za tren! Ali opet cemo na ljeto mjesec dana taman da napunim baterije!

L su skroz izasla sva 4 gornja zubica, tako mi je sad smjesna, nekako drugacija kad se nasmije! Malo se zbuckala kod moje mame, pa vam javim koliko je dobila od prosli put! Mislim da cemo slj tj na mjerenje!
Jos ne puže, ali je tako elastična, da imam osjecaj koliko zeli nesto dohvatiti da bi mogla i špagu napraviti!

Noć nam je i dalje koma, 5-6x je postalo rutina! Čak ni ne pokusavam nesto dr nego ju prikopčam odma na cicu i nastavimo spavati!

Kako se samo nasmijemo s njom, po cijele dane viče tata, a navecer kad triba cicu i kad je nervozna ne zeli nikog nego mene i viče mam, mam! Mudrica jedna!

Cure kad ste uvele jogurt? I koji? Jutros sam joj dala malo kruha i abc sir, i mogu reci da stvarno voli!

Poslala sam friend r. na fb curama koje sam nasla na rr medju nickovima ( btw tek sam sad to skuzila da postoji), pa se nemojte prepasti kad vidite neku nepoznatu plavušu! A koje nisu tamo neka mi posalju u inbox! user posted image

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 505
   RE: Ljetne bebice 2013.
23.4.2014 20:57:17   
paola06
Večer curke!

Sretan Uskrs sa zakašnjenjemuser posted image
Od ove moje puzajuće jurilice nestignem baš ništa,tako da nemojte zamjeriti što kasnim sa čestitkom par dana!
Inače,jako je aktivna,puže ko velika,svakim danom je sve brža i bržauser posted image user posted image user posted image  Počela se dizati na koljena,a jedan dan sam se šokirala ugledavši je kako se drži za ogradu kindača,stoji i viče MAMAMAMA! Uffff....odmah sam zvala mm i rekla mu kad dođeš s posla spuštaj podnicuuser posted image user posted image user posted image
Novost je da je gospođica izbacila jutarnje spavanje,sada spava samo od 12h do 14,max 14,30huser posted image user posted image user posted image
Ali zato je večernje spavanje postalo drama u tri čina,ne da se u krevet,baca se,vrištiuser posted image user posted image  To nam je novi moment,dosad sa uspavljivanjem nismo imali problema.
E,da,da se pohvalimo,bili smo na EEG i na pregledu kod neuropedijatra,sve je ok,zadovoljan je kako napreduje,ali mi je predložio produljenje porodiljnog na još 6mj,kao da završi zadnji ciklus vježbica. Sad još idemo na pregled kod fizijatra pa ćemo ćuti i njegovo mišljenje.
Pipi što se jogurta tiče,P jede jogurt iz mini mljekare veronika,taj kao ima najmanje aditiva,imam tu mljekaru u kvartu da eto taj kupujem. čvrsti naravno. obožava ga,mogla bi ga jesti svaki danuser posted image user posted image user posted image
Dodala sam te na fejsu,skužila sam te po slici L s kozicamauser posted image user posted image user posted image
Ostale cure,kako ste? šta ima kod vas?

Ljubimo vas P i moja malenkostuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Pipi 33)
Neposredna veza do poruke: 506
   RE: Ljetne bebice 2013.
24.4.2014 9:34:53   
and1
jutro user posted image
i mi zelimo sretan Uskrs sa velikim zakasnjenjem! Nisam stizala uopce na rr, prvo praynici, pa je u pon V povracala cijeli dan, srecom nikog drugog osim nje nije uhvatilo!
jutros je V sva nervozna, plakala i to dobro, jutros kad sam ju pustala u vrticu, bas me iznenadila!
Eva evo uskoro ce lagano na spavanje.svakim danom sve brza sa puzanjem..najsmijesnija je kad krene kao brzo pa zavrsi na nosu! stalno vice samo tata! a on na sedmom nebu user posted image

paola i meni se dize na koljena zadnjih par dana i ima dobru ravnotezu, nekad ju uhvatim da se tako i igra user posted image
i super za nalaze.. ako uspijes zasto ne produziti porodiljni, mislim da bi cak i do 2.godine uspjela.. naravno,osim ako ti je kuce preko glave i jedva cekas da krenes raditi user posted image

pipi ja sam te skuzila tek tamo gdje je pisalo luka i lena user posted image samo sam brzo bacila oko i vidjela da su ti oboje preeeeslatkii user posted image

plavka super da ne pada na kilazi! vjerujem da ce se i ona uskoro malo opustiti u svom domu,ipak su je po bolnicama stalno navlacili.. vjezbicama cete vec doci do motorickog napretka.

moram ici, E pocela protestirati! pusa

_____________________________

25.09.2010. - mamina princeza V :)
16.07.2013.- stigla nam jos jedna princeza E :)

(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 507
   RE: Ljetne bebice 2013.
25.4.2014 10:41:54   
ruwenzor
Dobro jutro! Moram prijaviti prvi zubić, izbila je jučer donja desna jedinicauser posted image i to bez nervoze, plača... jedino mi je 3x malo povraćala, pretpostavljam da je povezano s tim, inače je ok, smije se sve u 16, priča "bubu, baba, beba, bebe, papa, pupu..." a prije 2 dana i "tata"
Neki dan se Nika igrala s nekim plastičnim žabicama koje treba ubaciti u posudicu pa smo kolektivno pljeskali i vikali bravo, čak je i moja mala mudrica počela pljeskati i u jednom trenu izjavila "bavo" s najvećim osmjehom na svijetu user posted image user posted image

And kak je V? Nadam se da je bolje user posted image Pusa maloj puzavici user posted image
Paola kak je bilo kod fizijatra? Super ti ona napreduje, samo nek puzi i dalje i polako istražuje vertikalu user posted image Kak je sa večernjim spavanjem? nadam se da je bolje
Pipi baš je lijepo čuti da se zbucala, držim fige da nastavi tak. Btw, pričala sam s sestričnom (pedijatrica je), kaže da gastroenterolozi kažu da treba baciti tablice dohrane, da je to glupost i nema nikakav utjecaj na ništa.
Dužnost zoveuser posted image , pusa svima

_____________________________

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 508
   RE: Ljetne bebice 2013.
29.4.2014 13:36:23   
and1
hello user posted image

gdje ste cure,kako ste? nase velike bebice? user posted image ste razmisljele sto cete s njima poslije godine?? ostat s njima,jaslice,bakaservis, teta cuvalica?

ruwenzor user posted image user posted image user posted image za motoricki napredak i za zubic,super da niste imali problema. nadam se da ce i drugi tako lagano izaci! jos nam ti falis na fejsu,vrijeme ti je da nam se prikljucis user posted image user posted image

mi smo standardno, V u vrticu, neka luda faza ignoriranja i neslusanja je nastupila, a E je dobrica kao i uvijek..lijepo je usavrsila puzanje,svakim danom sve brza i brza,nema sto ne ispituje,istrazuje.. svakodnevno se mota oko cvijeca i dira zemlju ali ako ju upozorim i maknem ne vrati se vise i ne dira, ZASADA user posted image user posted image vidjet cemo za par mj hoce li biti tako poslusna user posted image
moram se pohvaliti kako su cure u sub.prvi put obje ostale s tatom dok je mama isla na veceru sa bivsim razredom.kad sam u ponoc dosla obje su spavale user posted image Eva naravno nije htjela ni pomirisati bocicu, sat vremena je plakala i na kraju zaspala u 10 i nije se budila do 2 user posted image Inace je standard da se svakih 20 min budi i trazi sisu.. da je doma svaku vecer prebacila bi to uspavljivanje na njega user posted image

eto toliko od nas, puse vam obje saljemo! user posted image

_____________________________

25.09.2010. - mamina princeza V :)
16.07.2013.- stigla nam jos jedna princeza E :)

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 509
   RE: Ljetne bebice 2013.
30.4.2014 17:52:36   
paola06
Bokić cure!

Evo i nas na raportuser posted image
P je ovih dana koma,nervozna za poludit,idu joj gornje jedinice,evo zezaju već tjedan dan nikako da probajuuser posted image  Cucla zaleđeni silikonski prsten,mažemo dentinoxom....ali ništa ne pomaže,vrišti od bolova,pa s vremena na vrijeme posegnemo za sirupomuser posted image  Jučer je malo jela,bočicu mlijeka i pola kašice,probudila se oko pola 1 i igranka do jutrauser posted image
Danas je bolje,dobro papa,spavanje je posebna priča,a bile smo i dvaput u parkuuser posted image  S veliki oduševljenjem gleda drugu djecu u parku i mislim da im se jedva čeka pridružiti u pijeskuuser posted image user posted image user posted image
Ruwenzor, bravo za zubićuser posted image user posted image user posted image user posted image  Neka i dalje izbijaju bez problema.
And, moja P u 9mj kreće u jaslice,predali smo papire u 9mj prošle godine,i javili su nam da je upisana (to je privatni vrtić sa subvencijom grada,pa su i pravila malo drukčija). Pao mi je kamen sa srca, jer nemamo drugu opciju. Porodiljni mi završava 06.07., ali imam mogućnost produljenja,pa ću to vjerovatno iskoristiti bar do 9mj a možda i duže,ovisno o stanju na poslu,to moram vidjeti sa šefom.
Eto to je to od nas, sutra idemo na ročkas,nadam se da će vrijeme poslužiti,za vikend idemo u šoping za P jer je svu robicu prerasla! Već nosi 80-86,ovisno o modelu!

Pusamo vasuser posted image user posted image user posted image


(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 510
   RE: Ljetne bebice 2013.
2.5.2014 9:14:38   
Pipi 33
Dobro jutro curice!
Evo L spava, a ja sam još u komi da bi išta drugo napravila ili se pomakla! Noc standardno, buđenje po 3-4x! Doduše mogu reci od kad smo ju vratili u njen krevetic nakon 2-3 mj da bolje spava, nije toliko nemirna kao sto je bila kod nas! Manje mjesta, pa bi joj postalo vruce.. Ovako ima svoj krevet za sebe, a ja sam dobila muža nazad! Ha ha
Je da se probudi ali kad ju legnem oko 22h, spava mi do 2-2.30! To je za nas veliki pomak!
Vijest je da je propuzala, dr dijete nam je ali smo se tako veselili tome, kao da je prvo! Naravno vec su se desile i neg strane puzanja: uspila se nekako poskliznuti i pasti na lice i sa zubićima je raskrvarila usnu i vec ima 2 velike modrice na koljenima! Ali ok proci ce!

Sinoc sam ostala paf, svekrva i svekar dolaze u posjetu, to jos nemogu doci sebi, jer oni jos nisu bili kod nas da nas vide od kad smo dosli u ch, niti su dosli viditi L! Vidili su je u ovih 10 mj 1x i to kad smo mi dosli u os za novu god! A sad kako idu nazad za njem( tamo zive) s autom usput im je do tu, a i to je vec bilo upitno jer je svekrva naucila da vidi djecu kad ih mi dovedemo ili u njem ili hrv i pocela je vec nesto mudrovati i onda se mm dobro naljutio i poklopio slusalicu, kad zove ona nakon 2 dana da dolaze! Glumica jedna! A samo im je skrenit s puta 150 km! Nemogu to svatiti..
Valjda jel sam naucila da su moji drugaciji, da zovu da pitaju kako smo, vec su bili 5-6 x kod nas.. Ja se s mamom cujem svaki dan!

ruwenzor bilo bi super da si na fb, da vidimo malu H, sad je totalno drugacije kad vidim lica mama i bebica o kojima pisemo!
Sve su slatke prave cure! Bravo za prvi zubić!

and neki put mi prodje kroz glavu kako bi bilo s L da je na ad, dali bi bolje spavala a i mi s njom, ali taj osjecaj povezanosti, kad vidim koliko se ona veseli kad vidi ciku, odma zaboravim na to! Ja bi volila poceti raditi tu, da vidim kako je to, u dr drzavi s novim sistemom, ali oni tu nemaju ni jaslice, ni poštenog vrtica( vrtic je od 4 god i to obavezan i jos traje samo do 12 h) i osuđen si da nađes nekog za cuvanje, ali koga kad neznamo ni pravo nikog tu ko je pouzdan i kome mozes povjeriti djete pa bar na 4h!

paola znaci jos jedinice nisu vani!? Sad ce to biti malo zeznuto par dana, sigurno se zato noc poremetila!
Bravo za veliku P, moja je jos u 68, idemo lagano prema 74 ali jos joj je sve veliko! Nevirujem ni da ce na ljeto imati 80! user posted image
Pusa svima

(Odgovor članu paola06)
Neposredna veza do poruke: 511
   RE: Ljetne bebice 2013.
2.5.2014 14:06:10   
paola06
Pozz!

P je konačno zaspala,ja sam pojela ručak i srčemuser posted image
Uspavljivanje nam je i dalje veliki problem,svaki out kad treba ići spavat ma koliko pospana bila radi takve drame da to nije normalnouser posted image  Evo,stavila sam je spavati oko 12,15h zaspala je tek maloprijeuser posted image  Urla,plače,viče,lupa s nogama,rukama....ma komauser posted image user posted image user posted image  Već neznam koliko noći spava kod nas u krevetu,zaspe u kindaču,al kad se probudi nema je šanse smiriti,pa da se svi koliko toliko naspavamo stavimo je kod sebe. Al odlučila sam da više neću tako,evo sad je zaspala u kindaču,je da je sat i pol urlala,htjela je u veliki krevet i da ja spavam s njom ali....A i kreće u jaslice,tamo sigurno teta neće ležati s njom u krevetiću. Ma neznam luda sam više od toga,spavanje nam se pretvorilo u noćnu moruuser posted image user posted image user posted image
Inače,sve ostalo je ok,i dalje puže,diže se na koljena ali ne pokazuje želju za ustajanjem,ljenjivica moja malauser posted image  Kako je došlo ljepše vrijeme (ako ne računamo pljuskove par puta dnevno), stalno smo vani i vidim da baš uživa,gleda sa zanimanjem dječicu u parku,što rade i kako se igraju,bit će veselo za mjesec-dva kad im se pridružiuser posted image
Pipi user posted image user posted image user posted image  za L i ponovno vraćanje u njezin krevetić!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  i za puzanje,L dobrodošla u klub puzačauser posted image user posted image user posted image  Što se ozljeda tiče,događaju se,nemožeš to spriječiti ma koliko pazila,i mi imamo par "šljiva" al uspješno prolaze kad se namazu s maslacem. Počele su otkrivati svijet!
Idem P mi plače, vauu spavala je 20minuser posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Pipi 33)
Neposredna veza do poruke: 512
   RE: Ljetne bebice 2013.
4.5.2014 10:00:42   
ganja
Jutro, ženskice!

Evo prijavljujem da smo i mi živi i zdravi! Fale mi ova tipkanja ovdje, ali posao+dvoje djece+dva psa+NOVOST!!! - seljenje i uređivanje većeg stana kod muževih staraca - nema šanse da stignem niti baciti oko na forum! user posted image

Ugl, na fejsu jesam, ali mi je jako teško ulovit sve one mame na rr grupi, i povezat ih sa nickovima na forumu, nekako mi je puno draže tu, ali iziskuje više vremena...

Eto update-a: mi sad imamo 7 mj i 10 dana, još nemamo zuba i još ne pužemo (ali na koljenima je već nekih 10-tak dana pa se nadam da će svaki čas), sjedi samostalno, posjeda se sve češće iz položaja na trbuhu i ima 4 obroka dnevno, pored sisanja ujutro, navečer i po noći, a i po danu po potrebi jer skoro ništa ne pije iz bočice...

Kada su vaši puzači počeli puzati? Iako, znam da je individualno...moja starija je npr. "guzala", a ne puzala user posted image ...i najrađe bih ga stavila na pod, da ne brinem hoće li mi sletjeti s kauča, ali mu se parketi skližu, zna li neka gdje ima za nabaviti onih nekih nazovi "koljenica" koje izgledaju kao one odbojkaške npr, ali umjesto odebljanja imaju gumice kao na onim čarapama za učenje hodanja?! vidjela sam na nekoj bebici i nikako da prežalim što nisam pitala odakle ima :D

Hvala i pozdrav, jurim, gladuš je postao nervozan!

E, da i melje: mamamama, babababa, galami, vrišti i umire od smijeha, pogotovo kad vidi seku! user posted image

Nadam se da ste svi dobro, zdravo i veselo! Puseeee!!!

_____________________________

T. - 17.7.2011. <3
http://lb3f.lilypie.com/nHsTp2.png
Z. - 19.9.2013. <3
http://lb1f.lilypie.com/AGxwp2.png

(Odgovor članu paola06)
Neposredna veza do poruke: 513
   RE: Ljetne bebice 2013.
5.5.2014 18:43:20   
and1
dancek :)

evo i mene, grom nam je sredio internet pa se nisam mogla javljati!

Eva je napokon dobila i gornju jedinicu!! user posted image nije toliko bila nervozna,osim budjenja svakih 20 min user posted image i mi smo imali promjene u spavanju, V je ponovno u svojoj sobi, svaku drugu noc prespava u komadu.. kad dode do nas, ovisno koliko je sati, nekad ju vratim a nekad ju pustim da se gura user posted image E takodjer pocela ponovno u kreveticu spavati, prije bi se probudila cim bi ju netko dotaknuo a sada ju bez problema uspijem prebaciti. budjenja su bez nekog reda, takodjer zavisno od moje odmornosti ju vratim u kreveticu ili ostavim s nama.

paolakako je P, joj je izasao zubic?? nemoj se toliko brinuti za spavanje u jaslicama, oni su ti druga djeca u jaslicama/vrticu a druga doma.. adaptacija ce biti da malo teza ali kasnije ces vidjeti kako ce im biti lijepo.. a i tete ne razmaze djecu kao mi roditelji, imaju autoritet i djeca to znaju pa kad se kaze da je spavanje sva djeca idu bez pogovora..

pipi su ti bili svekrva i svekar?? kako je proslo? user posted image
znam da za taj sistem u ch i ja sam se sokirala kad sam saznala za to user posted image ali vjeruj da su i oni jednako bili sokirani kad su vidjeli da ja V vozim u jaslice sa 2 godine user posted image i da je to moguce od djetetove prve godine!
nama su sad upisi ja cu predati i nadati se da ce ju primiti, ako ne prime, razmisljam uzeti neku zenu (ako ju nadjem koja ce zadovoljiti moje kriterije user posted image ) stvarno mi je dosta kuce i voljela bih da idem raditi.. vidjet cemo!

ganja moje obje su se prvo samostalno posjele pa nakon cca. 2 tjedna su iz tog polozaja i krenule puzati.. V sa 8 i pol mj, E sa 9 mj.
vjeruj da su se brzo naucile na parket i kako ne klizati user posted image a mozes i jedan dio one podne puzzle staviti pa ga ostaviti da se igra i on bude vec vremenom..

idemo jos malo uhvatiti sunca brzinskim igranjem ispred kuce! ljubimo vas!

_____________________________

25.09.2010. - mamina princeza V :)
16.07.2013.- stigla nam jos jedna princeza E :)

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 514
   RE: Ljetne bebice 2013.
6.5.2014 20:56:30   
paola06
Večer!

Samo da prijavimo da zub još nije izašaouser posted image user posted image user posted image  Ali nam i dalje radi probleme.... Slabije jede i spava,počela se ponovno buditi po noći i to uz takav vrisak da ju više nemožeš smiriti u kindaču,nego samo čvrsto stisnuti uz sebe i uspavati kod nas u krevetu. Počela je pokazivati i karakter,kad joj nešto nije po volji,najčešće je to prije odlaska na spavanje (svejedno jutro-popodne-večer)viče, plače,baca se,izvija,a po novome i lupa glavom po ogradi krevetićauser posted image user posted image user posted image  Nema više šanse da zaspi sama,moram ju ili uspavati na rukama ili joj dati ruku koju drži toliko čvrsto da kad ju pokušam maknuti se uglavnom probudi i proces kreće ispočetkauser posted image user posted image user posted image  Kad već kukam,moram reći da su nam i šetnje postale noćna mora,u kolicima uglavnom cijelo vrijeme plače,bolje rečeno urla,iako je sita,presvučena,naspavana,zabavljena igračkamauser posted image user posted image user posted image  Neznam da li je to neka faza ili će tako sada biti s njom,ali ovo je nešto što od nje nisam naviknuta.
Ganja,moja je samostalno prosjedila sa 8mj, propuzala je dva tjedna poslije. I ona je ispočetka izbjegavala parket jer joj se klizalo,ali tehniku održavanja na istome usavršila je za par danauser posted image user posted image user posted image
And, u pravu si što se vrtića tiče,više to frče mene nego što će nju,imam takav feelinguser posted image  Ako bude tetama tamo takva kakva je mami,izludit će ihuser posted image user posted image user posted image  

Ostale ljetnice,gdje ste?
Sve su se očito preselile na fejsuser posted image

(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 515
   RE: Ljetne bebice 2013.
7.5.2014 10:42:49   
ruwenzor
Jutro!
Imamo 2 i pol zubića! user posted image Donje jedinice su izbile jedna za drugom u roku od par dana a jučer je provirila i jedna gornja, i to sve bez nekih velikih problema. Spavanac nas malo muči, kad zaspi navečer još se 3-4x probudi prije neg konačno zaspi. Inače lijepo spava 20-8, uz 2 cicanja, jedino prek dana ima važnijeg posla od spavanjauser posted image .
Btw kak je krenula dohrana konačno ja bila sva happy a onda se madam začepila pa smo nakon tone kuhanih suhih šljiva i marelica i sokića od jabuke i šljive i sl. ipak morali staviti čepić (5. dan nekakanja). Od onda je stolica skoro svaki dan pa joj opet polako dajem i namirnice koje zatvaraju u jaaako malim količinama.
Kaj se motorike tiče uglavnom se valja ko palačinka trbuh-leđa i tak dolazi do igračaka koje hoće, igra se često u položaju vrtnog patuljka, na trbuhu se ili oslanja na ruke i kreće kružno ili diže guzu i odguruje se nogicama al ko da su joj rukice još preslabe da se digne u četvernožni.
Paola vjerujem da je riječ o fazi, držim fige da prođe što prije i da izbije zubić koji ju mučiuser posted image
And1 super za zubićuser posted image i mi smo sa spavanjem malo u kindaču malo u velikom krevetu, koliko god da svaku večer sama sebi obečam da ju budem vratila u krevetić nakon cicanja nekad sam toliko umorna da zaspim pa spava s nama, a nekad me to vraćanje u krevetić toliko izludi da počinjem popuštati... N nije nikad spavala s nama u velikom krevetu kad je bila tak mala, tek sad nekad zna doći ak loše spava ali to je jaaaaako rijetko. Ove noći sam H u 4 nahranila i do 5 vraćala u kindač, čim bi je spustila počela je plakati, i naravno kad je ona zaspala meni se više nije ni spavalo.
Ganja baš mi je drago da si se javila, lijepo je čitati i tvoje kraće eseje user posted image Super za malog bebača i etveronožni, puzanje, papanje... super je čuti da lijepo napreduje, pusaj ga puno
Pipi super za spavanac, držim fige da se buđenja još prorijede pa da se naspavaš user posted image Kak je s kilažicom?

_____________________________

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 516
   RE: Ljetne bebice 2013.
7.5.2014 21:24:22   
JELENKO VG
VEČER!!!
Eto i mene nakon sto godina...user posted image user posted image
Samo da se kratko prijavim!!! ma obrisala mi se šifra i nikako da prijavim novu...je da je to par minuta osla ali eto user posted image user posted image ...niš ne stignem od ove svoje male...
Ujutro ću vas malo pročitati da budem u toku pa se javim.

Inače smo super...E se diže uz ormare i stolove...stoji čvrsto,vesela je,jako zaigrana,brbljavica prava....sve zna hehehe
Noću ne spava nikako još od prvog mjeseca kada su krenuli zubići.Za sada ima 4...

odoh pajkiti....čujemo se sutra...

Puse mojim ljetnicamauser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

13.07.2013. Ema ljubav najveća
11.02.2015.-stiže druga ljubav

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 517
   RE: Ljetne bebice 2013.
8.5.2014 8:56:02   
and1
cure kratki pozdrav samo!

danas u 11 idem na razgovor za posao user posted image user posted image otvorila se prilika u mojoj struci,drzite fige da prodje dobro user posted image u slucaju da bude ista od toga,sestra ce mi cuvati E preko ljeta posto ce sada maturirati pa da zaradi i ona kuju kunu..
takodjer danas popodne idemo upisati E u jaslice i tu se nadam da ce ju primiti..

ruwenzor koje cepice?? meni E isto nema redovitu stolicu, formirala se ali svakih 3,4,5 dana ima,usprkos tome sto joj stalno pazim na namirnice i dajem one koje otvaraju..ali ne vidim da ju to nesto osobito muci user posted image

pusa!

_____________________________

25.09.2010. - mamina princeza V :)
16.07.2013.- stigla nam jos jedna princeza E :)

(Odgovor članu JELENKO VG)
Neposredna veza do poruke: 518
   RE: Ljetne bebice 2013.
8.5.2014 12:18:33   
ruwenzor
Hej! H zakurila jučer navečeruser posted image , imala 38 pa sam joj dala lupocet, ujutro bez temp, a sad smo opet na 38, nadam se da je od zubića, inače je ok, vesela, brblja, upravo si je skinula čarapicu pa maše s njom user posted image
And dala sam joj prolax i to pola čepića, za pol min je počela kakati. Inače ih ne bi trebalo često koristiti jer se dijete kao navikne na njih pa ne kaka solo nego samo ak ništ drugo ne upali, i kaže patronažna da ak se ponovni da ne kaka 4 dana nek odem do pedice, da je nekim bebama normalno da kakaju svaki drugi, max treći dan al da je 4 dana već problem. I počela sam joj davati Biogaia kapi da joj malo pomognu stabilizirati probavu. Da ju odmah pohvalim, sad kaka 1-2x dnevno user posted image Nadam se da E neće imati problema s tim. Btw jel joj daješ jogurt? Sad je već dosta velika za to a mislim da bi joj probiotičke kulture mogle pomoći. Sretno s jaslicama, i mi danas prijavili H, u pon već imamo intervju user posted image
Jelenko draga baš mi je drago da si se javila, moramo na Jarun jedan dan kad se H riješi temp, kupila sam jučer nove role (konačno) i jedva ih čekam isprobati user posted image Paola je faza plača gotova? Nadam se da možeš do Jaruna, budemo već nekako zabavili P da ne plakica.

_____________________________

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 519
   RE: Ljetne bebice 2013.
8.5.2014 20:09:56   
and1
ruwenzor nisam joij davala jos jogurte. nekako me strah posto je V alergicna na km bojim se jos rano krenuti.. kako to da se jogurt smije a km ne? user posted image koji joj ti uopce dajes?
ja sam joj davala biogaja kapi da joj regulira kad je ono imala i vise od mj dana po 4-5 stolice dnevno, tada sam joj dala kapi i nakon toga joj se formirala stolica ali je pocela tako biti ne redovita i nikako od tada vise nije bila svaki dan.. to se dogodilo i kad sam joj sa par mj.dala, ne sjecam se zbog cega, isto je pocela biti ne redovita i da ju nema po 7 dana ali tada jos nije bila na kasicama. nekako mi nevjerovatno da joj to zbog kapi bude user posted image user posted image

paola nadam se da vam to plakanje bude brzo proslo!! vjeruj da ce u narednih 2 godine u tvojim ustima biti samo rijeci faze i bit ce i onih laganih ali i puno iscrpljujucih ali djeca to moraju proci (i mi snjima user posted image )
sretnih 10 mjeseci nasoj ljepotici user posted image

mi smo danas uglavnom dobro prosli, upisali smo ju u vrtic rezultate cemo znati tamo negdje u 7. mj..
testiranje i razgovor je prolazio super dok nisu saznali da imam 2 djece, onda se atmosfera iznenada promjenila user posted image vidjet cemo sto ce biti ali nekako cisto sumnjam.. mislim da cemo ipak uzivati skupa cijelo ljeto user posted image



_____________________________

25.09.2010. - mamina princeza V :)
16.07.2013.- stigla nam jos jedna princeza E :)

(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 520
   RE: Ljetne bebice 2013.
8.5.2014 22:04:14   
paola06
Danas moja P ima 10 mjeseciuser posted image user posted image user posted image user posted image
Za razliku od jučerašnjeg dana kad je samo cendrala i plakala,današnji dan je prošao iznenađujuće dobro i mirno. Doma,klasika papica i spavanje,čak je spavala u svom kindaču što je u zadnje vrijeme rijetkost,bile smo vani,ljuljale smo se vani valjda sat vremena,gledala je ostalu dječicu u parku,a upoznale smo i prve male prijateljeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Popodne sam je ostavila mm,i otišla se malo rehabilitirati solo,bez kolica,bebe,bočica....i usput si nać poklon za rođendanuser posted image user posted image user posted image  Baš sam uživala tih dva sata,i onda me zove mm i kaže da P ima osip po cijelom tijeluuser posted image user posted image user posted image user posted image  Od čega nemam pojmauser posted image user posted image user posted image  Sve ostalo ok,nema temperaturu,jede,vesela je,igra se.... I inače ima osjetljivu kožu koja čak vuče na atopijski dermatitis (imamo ga i mm i ja pa je valjda pokupila loš genuser posted image ),to redovito mažemo,ali osip dosad nisam primjetila....Makar sam primjetila da joj se dermatitis pojača kad jede mliječne proizvode,jogurt,sir,skutu....
And, ti imaš iskustva,kako se manifestira alergija na km? Makar ne vjerujem da je to,od 3mj pije ad,a on sadrži proteine km,vjerojatno bi se i ranije vidjela reakcija?
user posted image user posted image user posted image  za E i upis u vrtić! Morat ćemo otvoriti novu temu Jasličari 2014/2015user posted image
Što se posla tiče,nemoj se obeshrabriti,bitno je da si tamo pokazala svoje kvalitete.
Držim fige da ga dobiješ!

(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 521
   RE: Ljetne bebice 2013.
9.5.2014 5:06:38   
paola06
Da se nadovežem na post od jučer....
And, što se posla tiče, očito je svugdje isto, poslodavcima je privatni život zaposlenika očito puno zanimljiviji od kvalifikacija. Svojedobno sam bila na jednom seminaru iz radnog prava,gdje je baš postavljeno pitanje da li poslodavci imaju pravo postavljati osobna pitanja (vezano za brak,djecu i sl ) i pravnik je rekao DA,ALI VI NISTE DUŽNI NA NJIH ODGOVORITIuser posted image user posted image user posted image user posted image
Vjerujem da taj pristup ne funkcionira u praksiuser posted image
Eto,kako sam već napisala,držim palčeve da dobiješ taj posao,a ako ga i ne dobiješ,vjeruj da se sve događa s razlogom i da te negdje čeka i nešto boljeuser posted image user posted image user posted image
Svakako nam javi rezultateuser posted image
Ruwenzor, kako je H? Temperatura? Ajmo na Jarun,ja sam za. Faza plača još uvijek traje,kako koji dan,kupamo se u više ili manje suzauser posted image
Jelenko, Teona poziv vrijedi i za vas!

P mi ima osip po cijelom tijelu,evo skoro cijelu noć ne spava,svrbi se,čupa body i pidžamicu sa sebeuser posted image user posted image user posted image  Namazala sam ju sa Atodermom i idemo ujutro pedici da vidimo o čemu je riječ.

P mi ima osip po cijelom tijel

(Odgovor članu paola06)
Neposredna veza do poruke: 522
   RE: Ljetne bebice 2013.
9.5.2014 10:03:14   
and1
paola vidim da ti pisanje u 5 ujutro bas lezi user posted image user posted image
kako je P? sto je rekla ped.??

kod V je bilo ovako: dojila sam ju do 28 mj., sa 15 mj je pocela piti km (prije je probavala ali nije bas voljela, jogurtice je tu i tamo jela)
kasnije oko 20 mj.je otkrila obicni cvrsti jogurt i svakodnevno ga je jela jer ga je obozavala. oko 21,5 mj.su joj izasle prve pikice po nogama, koje su je uzasno svrbile, svrbila bi si do krvi. misli smo da je mozda od pijeska ili komarca jer je licilo bas da je ubod komarca jer je bilo ljeto, medjutim ped. rekla da je atopijski.. to se vuklo skroz do zime, ljecili smo i prirodnim stvarima pila je ulje crnog kima i to se nekako smirilo, nije nestalo ali nije ni bilo strasno. na proljece je ponovno dobila, preko ljeta se opet prosirilo i proslo je i vise od god.dana od prvog pojavljivanja i tada nas je poslala na alergotest. dok smo cekali na termin u medjuvremenu joj je pocela jaka urtikarija nakon konzumiranja mlijecnog pa sam izbacila i naravno alergotest je za koji tj pokazao da je to to.

ono sto sma ti htjela reci je da sa alergijama nikada neznas! moze se pojaviti u bilo kojoj zivotnoj dobi, tako da nema veze ako ona nije imala nikakavu reakciju sa 3 mj., to ne znaci automatski da nikad nece biti alergicna. ako vec sumnjas izbaci za sada sve mlijecno, uzmi ha mlijeko i prati situaciju.. i prati svu njenu prehranu ne mora biti da od samo jedne namirnice izbije alergija, moze biti da joj kombinacija neka izazove reakciju. najbolj ebi ti bilo da vodis dnevnik, tako ces nalakse pratiti i vidjeti. naravno ukoliko se radi uopce o alergijama!
svakako javi sta je ped. rekla!!

znam ja da zakonski oni ne smiju,ali probaj ti pred njima tamo glumiti frajere pa im ne odg na pitanje user posted image user posted image mislim da bi istog trena rekli hvala vam to je sve, javit cemo vam se. dovidenja! user posted image


_____________________________

25.09.2010. - mamina princeza V :)
16.07.2013.- stigla nam jos jedna princeza E :)

(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 523
   RE: Ljetne bebice 2013.
9.5.2014 20:18:50   
paola06
Evo rezime današnjeg dana....

Bili smo kod pedice,budući da sam neki dan čitala u novinama da u RH hara peta bolest,uhvatila me paranoja da i P to nije dobilauser posted image user posted image user posted image
Pedica sumnja na atopijski dermatitis u akutnoj fazi,dobili smo Fenistil kapi i neki losion za mazanje. P to jako svrbi,i dok djeluju kapi je ok, čim popuste nervoza,plač,trganje bodija,pidžamice sa sebe. Kupila sam joj još i Pruricid gel,pa ćemo kroz dan mazati s njim,jer tko će dočekati večer i kortićeuser posted image user posted image user posted image user posted image  Stavila sam je spavati u 19h,ali evo svako malo se budi i plače....
Dobile smo i uputnicu za imunologiju,da se vidi specifični IgE,kada se dokaze alergija krenut ćemo na traženje uzroka. Izložila sam pedici svoju sumnju vezano za alergiju na km,ona mi kaže da ne vjeruje da je to,jer kao skoro je od početka na formuli,pa da  je alergična ona tvrdi da bi se to manifestiralo ranijeuser posted image user posted image user posted image  Pa ti sad budi pametan.... I meni je pala na pamet HA AD,ali budući da je ipak riječ o hrani za posebne namjene strah me uvoditi ga na svoju ruku. Pričekat ću nalaze krvi,valjda ćemo onda biti pametniji.
Za kraj dana,složilo je i mene, da neidem u detalje,vrlo često posjećujem wc školjkuuser posted image user posted image user posted image  Nadam se da nije neka viroza...

poozzz

(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 524
   RE: Ljetne bebice 2013.
9.5.2014 21:38:19   
JELENKO VG
Večer žemske!
Još uvijek vas nisam stigla pročitati do kraja user posted image ...ali valjda budem kroz koji dan.
Ova moja mala zvijer iscrpi svu snagu iz menuser posted image ..
Bili danas na kontrolu i ima 9900 g i 73 cm..velika je buca...
Cmizdrila je cijelo vrijem kod pedice i nije htjela niš raditi što je ova tražila...ni puzati,ni sjediti...
noći su nam katastrofa....budi se po sto puta već nekoliko mjeseci...Stenje,namješta se,sanja,pa ponekad vrišti...pa ju uzmem k sebi u krevet,i naravno da sam sva skvrčena do jutrauser posted image
U kolicima isto neće baš biti...moramo ju stalno s nečim zabavljati..
Danas na pregledu kaže doktorica da ima malo veću glavu i za svaki slučaj za mjesec dana na kontrolu,vjerujem da je sve ok ali opet mi nije bilo svejedno..

Jarun može...treba mi neka kavica a da nije u Vg-u :)

sada ćorkica i molim Boga da noćas bar malo pajki zvjerkica da se donkle odmorim...

Noćkica!!!

_____________________________

13.07.2013. Ema ljubav najveća
11.02.2015.-stiže druga ljubav

(Odgovor članu paola06)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!