PinkyFunkyBirdy
|
Draga hkajo SRETAN ROĐENDAN! Jasmina draga bravo za O! Sad možete malo odahnuti. Daxy milena, meni se i dalje čini da ti je O bila 12 dc, ali vjerujem da će ti FF označiti na 13 dc jer si stavila vodenasti iscjedak. Moguće da je bila negdje s 12 na 13 dc, ali što je najbitnije BILA je O! Sad navijamo da bude plusić za 14 dana! Draga Cosak, e sad si naišla na pravu osobu koju ćeš to pitati. Dođi malo s mišem na moje ime pa ćeš vidjeti koliko dugo pokušavamo dobiti bebu (TTC - trying to conceive) i ispod toga koji mi je dan ciklusa (s tim da mi još nije bila O tako da se niti sljedeća M ne može odrediti). Krenimo redom: počeli smo raditi na bebi od 9.mj. 2011.g. i to onako keks kad nam je došlo. I naravno čekala sam par mjeseci samo da dobim mengu i naravno razočaranje jer su me cijelo djetinjstvo plašili da čim se pokeksam bez zaštite ODMAH ću biti trudna ... da, baš! Svjesna sam da imam policistične jajnike i da ne dobivam mengu svaki mjesec, ali još sam uvijek uvjerena bila da me spermići mogu oploditi u bilo koje vrijeme jer nema zaštite. I kako prolazi vrijeme i nema moje menge naravno da se već zamišljam s ogromnom trbušinom, ali testići su negativni. Odlazim giniću, nema O i sigurno je problem to odrediti. Kupujem neki mikroskop i skupa s čašom radim svoj Maybe Baby jer on SIGURNO otkriva O, ali fućkaj ti to jer je meni stalno vražja paprat što znači da ipak ne mogu s njim odrediti O. Raspitujem se na RR i čiku googla i otkrivam da za PCOS ponekad postoji uzrok koji se može otkriti pa privatno vadim hrpu spolnih hormona da otkrijem gdje je kvar. S nalazima nisam ništa puno pametnija jer pokazuju samo da su neki muški spolni hormoni povećani i LH i FSH u obrnutom omjeru nego što trebaju biti za redovite O, a to se ne može liječiti. Google preporuča čajeve - stolisnik i nevenov cvijet ... krećem s tim. Dobivam savjet da odem do edokrinologa jer su oni pametniji od ginića po pitanju hormona. Šalje me na još jedan nalaz. Inzulinska rezistencija mi je ok. Trudnoće još nema iako sad već znam da me prije O počinju boliti sise pa ajde barem odprilike znam da svakih 2, 3 mjeseca bude neka O. Počinjem mjeriti i bazalnu tempicu da si potvrdim O. Odlazim kod privatnog ginića i "pametno" zaključuje da ne ovuliram redovito pa mi daje Klomifen jedan ciklus da dobim O, no i ona kasni (nije bila cca 14 dc već 24 dc) no menga je svejedno stigla. Sad već pijem marulju i vrkutu i zdravac jer su to bolji čajevi za moju situaciju. Sad već kužim kad je O i ajmo probati i pošteno dići noge, a ne samo guzu i napokon sam ugledala tako željeni plusić! No, za 3 dana krvarim ... biokemijska. Odlazim raditi briseve jer sam imala neko peckanje i otkrivena candida ... pa lječenje .... pa ponavljanje briseva .... i tu smo morali preskočiti jednu O. Nakon toga čekam na sljedeću O neka 2 mjeseca, ulovimo ju, akcija, guza i noge visoko u zrak ... i za 2 tjedna opet ugledam plusić. Sad smo u strahu ... dani prolaze, plusići tamne ... čekam pregled do po mome 7 tt ... dolazim i ginička pravi neku razočaranu facu i govori mi: nema ploda. Ja sam u komi. No, ipak me šalje u bolnicu gdje imaju bolji UZV i tamo vidim malo srčeko da kuca. Plačem od sreće ... no nešto nije dobro ... dolazim na UZV svakih par dana sljedećih 3 tjedna dok srce nije prestalo kucati. Slijedi kiretaža, pa čekanje ... nema O niti M... odlazim privatno na UZV ... kaže mi (2 mj. nakon kiretaže) da je ostalo nešto ... ponavljanje kiretaže. Znači u 12. mj. 2012. sam zatrudnila, u 2. mj. 2013. prva kiretaža, pa u 4. mj. druga i nakon nje je bila jedna menga ... brisevi ... otkrivena ureaplasma ... lječenje i sad u čet idem ponavljati briseve i molim dragog Boga da je sve ok i da mogu nastaviti dalje raditi na bebi. I sad mi reci ŠTO bi ti na mom mjestu napravila? Ako pustim da O i M dolaze po volji i ne pratim ih može se desiti da čekam O 6 mj. kao što se jednom desilo dok nisam još radila na bebi, a i meni je 30g. i NEMAM djece za sad. Ako misliš da lažem evo ti moja tema koju sam pokrenula kad sam tek došla na RR pa čitaj (na njoj nema o mojoj biokemijskoj i spontanom, ali imaš kako sam krenula od malih stvari prema većima da si pomognem zatrudniti): http://www.ringeraja.hr/forum/Kako_regulirati_cikluse_-_trebam_savjet/m_755139/tm.htm