Mmaestral
|
Nela - meni uopce nije ispao sluzni cep, tako da to ne mora biti pravilo. Ali stalno sam imala taj neki bijeli iscjedak, mozda je to to, samo sto se nije zadrzavao unutra. Maminangel-da, iz vt sam, i hvala, ali ne trebas zvati, zvala sam ja frendicu koja radi u bolnici pa je ona zvala i evo za sutra mi se vec najavila patronazna! Jedva cekam! Papalina - tako je i meni s hranjenjem, nikad ne znam koliko je pojela, a u bolnici se bas naviknes na to vaganje. No, ja joj napravim u bocicu oko 120 i dam da pojede koliko treba, jer kazu da bebe nikada nece pojesti previse. Visak bacim. Ponekad napravim i 150, ako ne sisa dugo, jer zna pojest i 130. A nase su otprilike iste, isto stare i istu kilazu i duzinu su imale na porodu pa sam te bas htjela pitati koliko dajes da se znam orijentirati. Sarah- moja mrvica je dobila e.coli u vt, zuticu i nakon cijepljenja i antibiotika je dobila tremore, pocela se ponekad tresti. Onda nisu u vt otkrili zasto pa smo isli u zg na bolje pretrage, ali ni tamo u 3 tjedna nisu mogli reci zasto se to dogadja jer su nalazi ok. Samo je tamo opet dobila neku drugu bakteriju, pa cemo to u vt kontrolirati. A za te konvulzije (tremore) pije neki odurni lijek i to moramo ici u zg kontrolirati i snimati mozak. Procitala sam da su nuspojave cjepiva konvulzije, a to mi nitko nije rekao da je moguce. Trazit cu od pedijatrice oslobadjanje od tog jednog cjepiva jer su mi i moji rekli da sam ja kao beba isto imala losu reakciju. Glavno da su oni mene u vt u bolnici uplasili da je to sindrom ustezanja od mojih ljekova za depresiju, a prestala sam ih piti jos na pocetku trudnoce i obavjestila ginekologa i psihijatricu. No, oni mi valjda nisu vjerovali nego su mislili da sam stalno koristila nesto pa su nas i na opijate testirali. I nakon toliko vremena i sve moguce pretrage krvi, mozga, zaraznih i genetskih bolesti, ne zna se nista. Samo mora piti lijek od kojeg spava kao nadrogirana, a moze izazvati hiperaktivnost i poremecaje u ponasanju i smanjenje inteligencije. S time se epilepsija tretira, ali oni jos ne mogu dijagnosticirati da li mozda to ima. Najgore je to sto ne znas sto je i koliko dugo ce trajati i sto sve moze biti. Stalno sam u strahu zbog toga, non stop provjeravam da li dise kad spava.Jos ako je od cjepiva, a mora se cijepiti, i ako se ponovno desi, ne znam sto moze biti. Ali pise u zakonu da se moze odgoditi cijepljenje ako se nakon njega desi jedno od tri stanja. Jedno od ta tri su konvulzije, tako da je velika vjerojatnost da je od toga ako se samo tri stvari cesto dese.
|