Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 13:46:14
|
|
|
|
mamasita
|
Luci ja nebi znala odgovor na to pitanje jer meni oba dva puta uopće nije pukao vodenjak,oni su ga bušili.mene su samo trudovi ulovili. jedva čekam vidjeti svoju bebicu,dani mi lete doslovno,to će tako brzo doći.
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 13:55:22
|
|
|
|
Luci.Buci
|
mene strah da ja to neću moć prepoznat . leti ovo ludo vrijeme valjda neće bit iznad 35 do 7 mj.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 13:56:24
|
|
|
|
and1
|
meni treba cca 2 sata do rodilista tako da sam dosla tek oko 1 i pol u bolnicu..i ne nisu nista posebno tretirali, niti sam cula za to.. znam neke zene koje su i 24 sata bile bez plodne vode.. ja da sam blizu bolnice cekala bih da mi trudovi budu tek na 2 min pa bih onda laganini ;) ukoliko me moja savjest ne bi potjerala ranije :P
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 14:01:30
|
|
|
|
mamasita
|
nama je rodilište ualjeno 45 minuta i ja drugi put nisam otišla čim sam osjetila prve trudiće nego kada su mi već bili pravilni na 7-8 minuta. meni je dr na pregledu u rodilištu rekao da svaka žena zna kada je ulovi i da smo sve iste,i da ne razumije kako ne možeš prepoznat da je to to.ajd pogađajte dr je bio muško e a prošli put ja na utz i pitam ginića dali mi može reć jeli curica ili dečko,jer mi je u prva dvije trudnoće ginićka sa sigurnošću rekla i tako je i bilo a ovaj mi kaže da ne može biti siguran i da će mi tek moć reć kada rodim mislim si ja pa to ću moć vidjeti i sama jbt budaleeee
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 14:12:22
|
|
|
|
Luci.Buci
|
a onda dobro . Meni treba nekih cca 30 min. autom do bolnice, a kroz noć možda čak i do 20 min. e pa ja ne kužim, još kad sam čitala u 18 . tj. da se maternica i jajnici rade curkama pa kako vidi svaku košćicu i mišić a to ne ?! ali bitno da ti veli kad rodiš :) ja ću još malo proučavat o tim trudovima jer ja nemam apsolutni pojam o tome kako bi to trebalo izgledat, na tečaju se dosta koncentrirala na sam porod i do prve godine života, bitno da se sjetila tih nesretnih jagoda, kaj to nije prešutila.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 14:17:47
|
|
|
|
mamasita
|
vidim da obožavaš jagode,ja eto iskreno prvi put čujem da nisu dobre u trudnoći,ja ih ne preferiram tako da mi je svejedno,ali vjerujem da si luda.mislim da bi tako vjerovatno i sa mnom bilo kada bi mi rekao netko da ne smijem slatko
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 14:27:26
|
|
|
|
Luci.Buci
|
pa da, svake godine uživam u njima, taman kad kroz zimu zaboravim dođe ljeto i onda ih jedem na kg :) a sad šta je tu je. jesu vaše bebice aktivne, moja je luuuda evo cijelo vrijeme osjećam pulsiranje, laktove, koljena, pa se namještava a tek kad stavim dlan na trbuh tek onda poludi
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 14:31:10
|
|
|
|
mamasita
|
je i ova moja bebolinica aktivna,pogotovo kada se ja smirim,kada legnem onda je osjetim,pleše cijelo vrijeme,a najljepše je kada seke ljube bušinu a ona onda lupka jer ih osjeti,sva se uzvrpolji prekrasno nešto
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 14:33:07
|
|
|
|
mamasita
|
a mm nikako,tako su ga i curke zezale dok su mi bile u trbuhu ona lupa,vrpolji se,on stavi ruku i ona stane i tako svaki put,nevjerojatno kako ga već sada zeza. ali bit će i ona tatina cura kao i njih dvije ljepotice
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 14:38:07
|
|
|
|
Luci.Buci
|
jooj sad si me sjetila na smiješne situacije. isto tako i moj nasloni uho da čuje kucanje srca pa ga s nogom udari u uho a on se cimne, umirala sam od smijeha :D a jednu noć je postala tako aktivna da me probudila i kad ono ja skužim kako mi je bio okrenut leđima ona njega drito u guzicu udara hahaha :D tako treba nek se zna ko je šef
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 21:15:41
|
|
|
|
plavka
|
Danas ste se dobrano raspisale kad mene nema... Ja sam bila kod soc. ginića po doznaku i komisija mi je produžila komplikacije do 30-tog.05 a 31.05 mi već poćinje porodiljni teći... Na pregled idem u utorak privatno i to jedva čekam da si vidim prinčipesu dal se okrenula ili ne?? Ja nisam radila onaj OGTT, niti sam vadila krv za rh faktor ( dal se on radi za svaku trudnoću???) Meni je moja ginička radila samo briseve, krvnu sliku ( na njoj mi je glukoza bila ispod donje granice, možda zato) i urinokulturu... U utorak ćemo vidjeti što dalje.... Ništa još nismo pripremali, skoro pa sve imamo od D. robicu, kimbač, kolica i dr. tu i tamo budem dopunila novom oblekicom kojoj nemrem odoljeti.... Valjda bumo zdržali ovo ljeto, nadam se samo da budem uspijela ovaj put sa dojenjem da bude bar ona htijela papati i uzdam se u 10% da nebude i ona alergična na pkm, soju i jaja!!!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 21:43:27
|
|
|
|
mamasita
|
toliki sam post napisala i onda mi došlo da ne mogu objavit ugl tipkamo se sutra,umorna sam ko pas i nisam dobre volje. moramo nastaviti u ovakvom tonu,da puno tipkamo.želim ugodne snove
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 22:20:13
|
|
|
|
emaemily
|
Sto se poroda prvog tice, u 38. tjednu otisla na redovni pregled oko 9 h , kazu trudovi meni nista.. otvorena 2 prsta, u 18 dobila drip, nema trudova nema bolova, u 21:30 rodila... 3 puta se nategla haha daj Boze i ovo tako lako da prodje, bez ikakvih trauma , jakih bolova.. predivno :)
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 30.4.2013 23:44:37
|
|
|
|
Astri
|
Što ste se raspričale :D Neka, neka! Mi bile popodne u šetnji. Nekako mi najviše odgovara oko 5,6 izaći iz kuće....taman mi je temp. Sve me strah kako će nam biti sredinom 7 mj. Pakleno sigurno Što se tiče prvog poroda-ne znam, jer mi je ovo prvo . Javim vam kad rodim ;) Što se tiče Rh- majki, one nakon poroda dobiju posebnu inekciju, iako ni to nije 100% kod prvog djeteta, ali kad se rađa 2.dijete e onda je 100% potrebno dobiti tu injekciju. Tako sam ja bar pročitala... Ja sam + pa se ne brinem oko tog,a li slažem se da se svakako treba prije informirati. Pogotovo jer su neki doktori ka da su pali s marsa. Ah...zdravstvo naše lipo.... Zato se ja držim one stare: " 'Ko pita ne skita" :) ka za dišpet donila mi svekrva jagode danas. Pretpostavljam da ste sve već u carstvu snova, pa...laku noć vama i vašim :)
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 1.5.2013 8:17:17
|
|
|
|
plavka
|
Jutro trudnjače! Jel ste za coffe moja se princeza probudila oko 7h i stala vikat probudili smo se, mama dan je vidiš digni se a ja sam mogla još malo ubiti oko. Sad tipkam sa mobitela jer mi D gleda tv a mm zauzeo komp. Gdje će te danas? Mi možda do Samobora još viječamo!!! Uživajte danas sa svojima!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 1.5.2013 8:19:45
|
|
|
|
JELENKO VG
|
Jutro mamice!!! Eto,5.mjesec već na vratima.ide to vrijeme ko ludo!! Mi se danas rano probudile,tj.zadnjih mjesec dana se budim rano.Čudno mi je to jer sam prije znala do 10,11 odspavati bez problema. Valjda se pripremam na dolazak bebice koja me točno u 6 ujutro natjerala na wc i čim sam legla da kao još malo odspavam ona počela lupati i rastezati se po trbuhu Obožavam kada se migolji i mogla bi ju cijeli dan slušati. Kako ćete provesti današnji dan? Mi ćemo malo šetati pa popodne na roštilj,a sutra pičimo na more.Mislim da mi je to zadnje more prije poroda ,tako da to moram dobro iskoristiti.Malo namakati nogice i tak :) Idem popiti kavicu pa se čujemo kasnije
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 1.5.2013 9:10:50
|
|
|
|
mamasita
|
jutro ljetne babuškice evo mi se probudili pred pol ure,cure se ko za inat probude kada ne idu u vrtić ranije,a kada je vrtić onda ih moram tri ure buditi danas idemo na roštilj kod seke . lijepo sam spavala,kao mala beba
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.5.2013 9:15:12
|
|
|
|
ruwenzor
|
Jutro curke! Mi smo jučer imali roštilj, došlo par frendova s klincima i pesekima, super je bilo, nadam se da ste se i vi zabavile i napunule baterije U uto sam bila na pregledu, sve ok Danas sam išla na kontrolu za toksoplazmozu, nalazi tek za 2 tj Moram još OGTT riješiti, jel zna netko jel se treba naručiti? Na Vuk Vrhovec bih išla.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.5.2013 9:22:00
|
|
|
|
JELENKO VG
|
Jutro ljetne!!! jučer je bio dan odmora,danas u nove pobjede Ja sam išla u privatni lab.za ogtt i samo sam došla u 8 ujutro na tašte,nisam se trebala naručivati. Bili jučer kod frendova na roštilju i dobila hrpu stvarčića za bebicu.tak sam sretna .Još krevetić,ormarić i kolica kupiti. Odoh ja sada malo noge močiti u moru a vi mi uživajte pa se čujemo sljedeći tjedan... Puseeeee
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.5.2013 9:27:24
|
|
|
|
sarah_zg
|
Jutro! Praznik rada provela radno pospremajuć po kući i oko kuće. U subotu radim pa sam jučer imala generalku, muž mi bio doma pa odmicao ormare, kauče, sve sam pobrisala i sad mi je nekako svježe po kući. Sad sam na poslu i svaki me mišić boli. Ma ko je to na moru? Kako zavidim! Sad bi se bacila u more, ionako sam ko kit moreplovac. I dalje pazim što jedem, moji opet jučer tukli po sladoledu, a ja ko tužna vrba Rekao mi je muž da će me kad dođem iz rodilišta dočekati pun frižider sladoleda da se nauživam. Ovo za OGTT nemam pojma, najbolje da nazoveš. Ja isto radim privatno jer bi inače zakasnila na posao. Ovako mi je taj privatni lab u istoj zgradi di i posao pa izvadim krv, idem radit i onda opet idem vadit krv. Ja imam kontrolu 20.5. i do tada trebam isto napraviti taj šećer, krvnu sliku i željezo.
< Poruku je uredio sarah_zg -- 2.5.2013 9:32:05 >
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.5.2013 9:31:09
|
|
|
|
sarah_zg
|
pepeljuga 15.6. paola06 24.6. zvončica1 25.6 Luci.Buci 3.7. trecabeba 3.7. JELENKO_VG 4.7. TinaRi 4.7. angel@ 7.7. mamitasb 9.7. and1 10.7. Grga_cvarak 12.7. plavka 14.7. eleazer 21.7. marina_si 21.7. Osmijeh 22.7. razmažena 22.7. *angelina* 23.7. ivanap10 27.7. Tania 27.7. Teabu 28.7. Astri 29.7. bebica11 30.7. Sarah_zg 31.7. Teona 1.8. mamasita 3.8. danijela8 14.8. jagoda1 14.8. zoki 15.8. emaemily 24.8. marina75 6.9. YesNo 6.9. ruwenzor 7. 9. Anamala mama 10.9. trudnica24 15.9. fridmani 19.9. Dodala sam i našu paolu na popis. Zna li netko šta je sa zvončicom?
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.5.2013 12:13:31
|
|
|
|
mamasita
|
danček ljetne!!! evo ja umorna,idem se malo ispružiti i odmoriti,slabo sam spavala,mm hrkao kao lud,tek sam zaspala kada je otišao na posao ujutro se dogao u 4ipol.danas za ručak pire,čevapčići i špinat,to je sve brzo gotovo. mi smo bili jučer kod seke na roštilju to bi ukratko bilo to,mm radi ujutro,curke su u vrtiću a ja odmaram.ljubim vas žene drage
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 3.5.2013 7:58:38
|
|
|
|
Luci.Buci
|
jutro :) evo ja popila prvu kavicu, sad kod gin. da vas pitam u vezi pelena. čula sam da se u zadnje vrijeme od pampersa dobivaju osipi, pogotovo novorođenčad. šta mislite o beauty baby pelenama za novorođenče? da li ih je koja koristila. ja bi uzela od udruge roda pelene al tek nakon 2 mj. pusee :)
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 3.5.2013 9:37:53
|
|
|
|
plavka
|
Jutro trudnjače!!! Jeste li za i šnitu . Ja sam se upravo najela.... Ovaj tijedan sam si sredila komisiju doznake, napravila novi ugovor za dopunsko zdrav. osig. ( da plačam manju cifru jer ionako sad manje dobivam)... Curka mi je u vutiću, idući tijedan idem na pregled i jedva čekam. Curka mi ima priredbu u čet. ide na ritmiku i najmanja je u grupi pa me baš zanima kako će ih uspijet pratiti! Btw dal znate gdje mogu kupiti crnu majcu bez aplikacija ali sa kratkim rukavima??? Uspijeli smo naći samo sa dugim rukavima i crne tajce! LuciBuci ja sam ti koristila jedino pampers pelene a nekad i libero i prezadovoljna sam s njima isto tako gledam da su pampersice Njemačke a ne Poljske...
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 3.5.2013 10:21:34
|
|
|
|
sarah_zg
|
jutro, curke Kava može, ali torta - ma kakvi! Ništa slatko ne jedem. Baš me zanima jel će kile prestat ići gore Što se pelena tiče, to je jako individualno i mislim da jako ovisi od anatomije djeteta, guze.. nogica... Meni recimo pamers za starijeg nikako nije odgovarao, stalno je bio mokar. Bio je na adaptiranom i puno je pio i uvijek bi mi propuštale. Nije od njih dobivao osip, samo bi procurile. Na početku smo koristili Libero, a poslije one iz dm-a, a sad čujem da su se one pokvarile. Iskreno... još uopće nisam razmišljala o tome koje ću pelene koristiti za curku kad se rodi. Vidjet ću. Znam samo da platnene ne dolaze u obzir. ja nisam pobornik toga nikako. Plavka, crnu majicu i tajice za tebe ili za malenu?
< Poruku je uredio sarah_zg -- 3.5.2013 10:22:47 >
|
|
Anketa
Ime za dječakarina26Koje ime Ivan (
54%)

Marin (
46%)
Broj svih glasova: 116Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!