|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe-2012
5.10.2012 22:09:54   
lovely
hvala vam mamice user posted image user posted image na bobrodoslici.Mi isto pijemo na bocicu,sisu vise nezna primit i vuc,pa moramo na bocicu sve.Ja sam sa dva mj.bila kod pedijatrice i takoder pitala za naslage na jeziku dala mi je neki gel,koji sam jednom probala i nikad vise(gust je) .Cula da to boli bebicu pa cak i ne pije mljeko,pa sam rekla kad bude tako imam gel,a do onda je sve 5.Papa ima malo bijelog na jeziku,ja bi prije rekla da je od mljeka,ona je to dala za svaki slucaj,ja to spremila.Kako da su vam bebice tako velike,moja ima tri mjeseca,papa,ubucila se al nosi broj 62,stavim joj i veci da joj bude udobno(nosi remencice pa obucemo veci broj..) i papa po 100 - 120 ml.Dobro i decki su veci.user posted image
Neposredna veza do poruke: 126
6.10.2012 10:15:39   
LorVer
Jutro mamice user posted image evo kod mene je kavica popijena.

Jamo sa htjela javiti da sa jucer sa Mar bila kod doktora jer mi je stalno plakala, i doktor reko da ima upalu uha user posted image .
Ali sad smo vec dobro, dobila je kapi protiv bolova i odmah bilo bolje.
user posted image
I pitala sam ga za zelenu stolicu kod beba, pa mi je uz osmijeh reko, dok nije plava ili crvena sve je ok. user posted image

Evo tolko od mene, idem sa curkama prosetat do ducana.

Ugodan vikend svima. user posted image

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren

(Odgovor članu lovely)
Neposredna veza do poruke: 127
6.10.2012 13:31:58   
Sunshine28
ej cure....
kod nas grcevi od jutra....user posted image ali Em je borac pa ne place jako, samo kenjka...ali je sirota sva izmorena, ne moze zaspati....
danas smo same cijeli dan...tata nam radi od 8 do 8....
evo sjedimo na terasi i udisemo zrak, sanjamo o setnji....i tako...prolazi dan...
nadam se da ce vas vikend biti produktivniji od naseg! puse!

I + G = E & L

Neposredna veza do poruke: 128
6.10.2012 16:13:57   
anne
Mi bili na pregledu. Rebeka je u mjesec dana dobila samo 500g. Počela mmi e spavati cijelu noć. Doktorica nije zadovoljna pa je moramo buditi. Podojim je pa spava dalje. Za 10 dana imamo opet vaganje.

Imam još jednu molbu. Prijateljica mi je rodila prije par dana - beba joj je umrla poslje poroda (SIDS). Uspjeli su je oživjeti, ali je u komi. Molite za njih. To im je prvo dijete.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 129
6.10.2012 20:05:02   
tenkic
OMG Anne, užas. Nadam se da bu se bebica izvukla, ma oni su borci. Baš sam neki dan čula super vijesti da je beba od mog bivšeg kolege rođena u 24 tjednu trudnoće s nekih 480 grama i nakon tri mjeseca u bolnici su ju pustili doma. Izgleda da je sve ok. Ti malci su pravi borci.

Evo, mi smo na moru i uživamo. Danas smo prvi put isprobali jaje. Dida i baka cijelo vrijeme kukaju kak je onaj još premala za jaje i kak je sva spigana u njemu. Istina, ovo naše je nekak manje položeno od onih jaja koje vidim da imaju druge bebe. Al bar joj glava ne može na stranu. Naime, malo je zaležala glavicu pa sad moramo raditi vježbe iskretanja i istezanja da joj ojačamo drugu stranu vrata.
Mala je cijelo vrijeme gladna, to je nešto nemoguće, stalno plazi jezik i tura šakicu u usta, dojimo skoro pa svakih sat vremena. Pozitivno je što vježbamo dojenje po vani u šetnji.

Sunshine, pa ti si super prošla kad ti je beba izašla iz bolnice s većom težinom od težine po rođenju. Obično bebe izgube na težini u rodilištu. Inače, otkad sam rodila otkrili smo blagodati online narudžbe iz Konzuma- naručiš sve što ti treba i oni ti to donesu doma na vrata. Odlična stvar kad je vani bilo jako vruće. I kad nam se ne troši vrijeme za šetnju po zmazanim dućanima.

Mi imamo cijepljenje 18.10. s tim da će nas doktorica cijepidva navrata a ne sve odjednom da bude manji šok na bebin organizam

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 130
6.10.2012 20:35:11   
andydea
Većer evo danas nam je bio savršen dan...bili smo u Samoboru u dugoj šetnji,DI je bio odličan...nacicao se i bio miran 3huser posted image user posted image
Pa je malo odspavao,čak smo i shopping po namirnice obavili,došli doma,veš sam pokupila,suđe sredila i tek se onda javio za sisuuser posted image
sad ga tata malo nosi jer ima grčićeuser posted image ...joj nedaju mira...ajde u jutro nije tako jako,ali navećer užas...
Bella user posted image  za pregled...
Tenkić uživaj na moru i donesi nam ga malouser posted image  u bociuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 131
6.10.2012 21:15:51   
lovely
moja malena zadnjih par dana place puno,danas sam vidjela dok sam ju kupala da ima malo crveno uho.Dali je i tvoja imala crveno uho? pomislila sam da je mozda nesto sa uhom.user posted image
Mi smo jucer isle same sa autom na malo duzi put,prvi put.Nije mi bas bilo svejedno.Tate nema par dana na putu je vraca se nocas,pa je meni veselo bilo ovih dana i bas je ovih dana pocela plakati da je se ne moze smiriti,prije bi bilo dovoljno da je dignem...Idemo papati,pozz svim mamicamauser posted image

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 132
6.10.2012 21:50:56   
LorVer
A joj Anne, suze mi odmah bile u ocima. user posted image Molit cu se za bebu da joj bog podari lijep zivot a roditeljima snagu.

Andy pa ti si bila u mom rodnom gradu danas ( opet mi suze u ocima, jako sam vezana uz SMB).

Lovely upala uha je unutra u uhu i to nemozes vidjeti bez aparatica, tj mora ti doktor potvrditi upalu a ti mozes samo naslutiti to. Kod upale uha beba place pa skoro bez prestanka i nikako se neda smiriti, moja nije htjela ni jesti.

Danas sam Mar vagala i ima 5820 gr i 59 cm, ali kontrola i cjepljenje nam je za 9 dana pa cemo tocno znati kolki smo.

sie werden geboren

(Odgovor članu lovely)
Neposredna veza do poruke: 133
7.10.2012 2:02:36   
andydea
uf evo ja malo odspavala i umjesto da nastavim..evo me tuuser posted image ..
Anne molimo za malu mrvicuuser posted image
LorVer mi obožavamo Samobor...idemo često tamo...Čak smo gledali da tamo kupimo stan ili kuću...a gdje sad živiš,sorry na direktnom pitanju...mislim grad...
Mi smo se vagali prije par dana i imamo oko 5700g...vaga nam je digitalna pa varira,a na pregled idemo tek 24.10 i nadamo se da čemo imati točno 6000g...a Bella morat čemo ih upisati obavezno u neki sportuser posted image
A dali se vi curke moje važete??'ja od kak sam izašla izgubila sam 8kg i moram još 6kg...user posted image ali nekako teško to ide ovaj putuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 134
7.10.2012 9:01:43   
tenkic
ja sam stalno gladna, ko rupa bez dna, papam ko i moja mala- ona pocica (istina svaka dva sata) i onda sam ja gladna i žedna i papam i papam, a na vazi stalno ista kilaža. veli mi ginekologica da super izgledam, da sam mršavija nego prije trudnoće i poroda, tak da je to sve pet.

oko ovog pregleda ko pedijatra- ja sam se ugodno iznenadila kad sam vidjela da kod moje pedijatrice postoji poseban ulaz za zdravu djecu i posebna ordinacija u kojoj se cijepe bebe i rade sistematski pregledi. samo kad budemo bubani budemo išli u čekaonicu s drugom bolesnom djecom!

andy, ova potpora dojenju, to se samo pojavim na jednoj od onih adresa sa stranice HUPDa u naznačenom terminu i tamo bu se nešto događalo? Ima grupa na svetom duhu u srijedu prema tom rasporedu, samo pitam da ne bih došla i poljubila vrata?!? Jer mislim da mala krivo cica i baš bi mi dobro došla neka mala pomoć....

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 135
7.10.2012 13:15:24   
andydea
Tenkić pitaj svoju patronažnu gdje se vi okupljate...mi imamo svaki prvi utorak u mjesecu i super nam je...pitaš sve kaj hočeš,važu ti bebu..i prate iz mjeseca u mjesec...
Danas od jutra imam radne akcije s mužemuser posted image ....kuhanje,pranje,usisavanje,peglanje...sisanjeuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 136
7.10.2012 13:21:42   
Sunshine28
evo i mene...
anne drzim fige za malu bebicu, bas mi je zao, sva sam se najezila kada sam procitala user posted image

tenkic bas sam neki dan pricala sa mm o kupnji iz konzuma preko neta....samo smo u dvojbi zbog par stvari....kako je sa narucivanjem voca i povrca? jer to prođe ok obzirom da ti oni biraju? isto me zanim i za meso...Koliko je dostava? Kada bude isporuka?

Em je izasla iz rodilista sa vecom tezinom od porodjajne jer sam zadnja dva dana u rodilistu ja formalnu zatrazila da ju dohranjuju sa formulom za svaki obrok jer nisam imala dosta mlijeka, kada su mi to upisali u kraton sestre su je morale hraniti nakon sto popije ono sto je bilo u mojim cicama, a kako je od prvog dana bila prozdrljiva uspjela je nabaciti 140g user posted image
inace bebe izgube ne tezini poslije poroda zbog forsiranja dojenja u bolnici jer realno u prvim danima nakon poroda rijetko koja zena ima dovoljno mlijeka da zadovolji bebine potrebe po pitanju rasta samo se o tome ne prica...

I + G = E & L

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 137
7.10.2012 15:01:16   
LorVer
DD svima,

Andy, samo ti pitaj, znas kak se veli " tko pita ne skita".
Ovako ja sa rodjena samoborka, ali vec 9 godina zivim u Luzernu. I MM je samoborac ali zbog njegovog zanimanja odlucili smo zivjeti neko vrijeme ovdje tak da nismo odvojeni. Ja sam se dosta tesko privikla na ovaj zivot ovdje jer smo sami bez familije i prijatelja. Ali svako malo smo mi u nasem Samoboru na ferju, jer ovdje klinci imaju svako malo neko ferje, i sad trenutno su na ferju. I jos se nadam da cemo se uskoro cca 2/3 godine za stalno vratiti dolje. Jer ovdje si uvijek samo stranac.

Pisem poslije Mar se probudila.

sie werden geboren

Neposredna veza do poruke: 138
8.10.2012 10:43:08   
andydea
Curice user posted image ....evo nama je jučer dan prošao u čišćenju,a danas ipak idemo malo u životuser posted image
LorVer ak se vratiš idemo na kremšnite sa dječicomuser posted image
Prospavana noć je iza nas,DI me zbudio tek u 6h,pa u 9h...super je...grčići još jedino pred spavanje navećeruser posted image
Kako ste mi vi,kako provodite ovaj spojeni vikend???

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 139
8.10.2012 13:10:12   
Sunshine28
mi bas nemamo srece user posted image
cekali smo i cekali taj produzeni vikend da sa tatom idemo u setenje jer same ne mozemo, ali tata nam se razbolio...u subotu navecer ga uhvatila temp., kise, kaslje i sav je jadan...danas nesto bolje, ali ne da bi nekuda isli...
jucer nam je iznio kolica van pa sam ja po kvartu setala 45 min., valjda bolje i to nego nista...
grcevi opet od jutra..to je vec postalo pravilo...navecer joj oko 11 damo BioGaia kapi i onda je mir cca. narednih 12 sati, pa onda od 11 ujutro grcevi, plakanje, nespavanje...bas se muci jadna...a sta da radimo kada kazu da te kapi smije samo jednom dnevno i to samo njih pet....
jer dajete vi sta svojim bebicima protiv grceva? andy kako ti, primjecujem da se ti sa Di patis zbog istog razloga...

I + G = E & L

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 140
8.10.2012 16:38:12   
andydea
Suny,mi koristimo homeopatske kapi...Kids relif (koštaju oko 100kn),daje se 75ml 4 puta dnevno najviše...odmah djeluju...ali navečer je to gnjavaža...uf...ma proći će valjda uskorouser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

Neposredna veza do poruke: 141
8.10.2012 22:33:38   
ines_os
suny meni je Ivan imao grčeve i ja sam počela piti čaj od komorača 6 dcl dnevno
3 ujutro i 3 naveče
bebači smiju 1 dcl dnevno i Ivan više nema grčeve
jednom sam ostala bez čaja i nisam 2 dana pila i dobio je ponovo grčeve
od kad se rodio popila sam već 4 kutije hipp čaja od komorača
pijem ga redovito i nema grčeva
kod nas sve po starom jedemo,spavamo,šetnjice po kvartu,gradu,šoping sve super da ga ne ureknem
po danu mi ne spava baš noć sa 2-3 hranjenja
počeo se već sam igrati sa igračkama,u snu se počeo smijati na glas što do sada nije radio

18.7. 2012 u 19.27 h došlo je mamino zlato IVAN
3900 g 50 cm

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 142
9.10.2012 10:37:52   
LorVer
Jutro svima,
Evo iza nas je jedna turbulentna noc, mi sa Mar zavrsili na hitnoj. user posted image Jucer mi je zakurila pred vecer 38,3 i kad sam joj stavila cepic temperatura umjesto da padne porasla je. I tak da smo otisli u 22,3 na hitnu i vratili se u 2,30 u jutro. Ovdje kod nas je pravilo da te sto duze zadrze na hitnoj tak da si drugi put razmislis jel bus doso. user posted image
Uglavnom, Mar jos uvijek vuce onu prehladu i od toga temperatura. Temperatura je malo pala ali ne skroz, i sad stalno pratim kako raste ili pada jer ako poraste iznad 38,5 opet moram kod doktora.

Andy vazi za kremsnite user posted image , da znas da sam ih jednom cak do ovdje dovezla da ljudi vide sto su kremsnite, a ne ove njihove tu. Jako reklamiram nasu zemlju i more user posted image

Cure vidim da se sve mucite sa grcevima, nas je to ovaj puta zaobislo ali prve dvije su mi imale i mogu vam reci da nam nis nije pomoglo. vazno je samo strpljenje, jer sa tri mjeseca starosti sve ce proci, a onda na zalost dolaze oni zubici na red koji traju malo duze. user posted image
Bit ce bolje user posted image

sie werden geboren

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 143
9.10.2012 12:26:16   
andydea
Ines ja jedino kaj i pijem je taj hippov čaj za dojenje i od komorače...možda ublažuje,ali nema pomoći..user posted image
Pijemi mješavinu anisa,komorač i kamilice ...to je neki čaj iz BIO BIO i super je...ma sve sam probala i ništa...to je tako,3mj.i gotovo...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 144
9.10.2012 12:27:55   
andydea
ajme LorVer jako mi je žao za Maruser posted image ....a kako je sada stanje???ribica malauser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 145
9.10.2012 12:53:56   
Sunshine28
LorVer bas mi je zao....i mi smo skoro zavrsili na hitnoj, mm se uspanicio zbog kombinacije zacepljenog nosa i grčeva, ali kako Em nije imala temp. ja sam bila odlucna da idemo bas zato da ne bi tamo cekali satima bez da nam netko konkretno pomogne...
nadam se da ti je Mar sada bolje...
a kada smo vec kod temp. koji/kakav toplomjer koristis? mi smo trenutno na obicnom u guzu iako je meni to grozno...imas kakav savjet? ovo pitanje vrijedi za sve mamice!

tnx. ines za caj od komoraca, kupili smo mi isto taj hippov, prvi dan kada smo dosli doma iz bolnice, ali nisam znala kako ga pravilno uzimati...znaci ako ona smije 1dcl dnevno, onda joj recimo dam pola ujutro, pola navecer? prije sat vremena mi je popila pola dcl. i moram priznati da je utihnula - plakala je zbog grceva opet od 10 sati....user posted image
I stvarno mi je lijepo za cuti da je Ivan tako dobra bebica i da mozes svuda s njim....ja jedva cekam da mi dodem do tog momenta, odnosno da nju prođu ti jako grcevi preko dana, a mene zatezanje rane...

I + G = E & L

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 146
9.10.2012 15:48:24   
LorVer
Dobar dan

Mar za sada nema temp i ja se nadam da ce tako i ostati preko noci.

Suny, ja koristim normalan i digitalan ali mjerim u guzi, jer jedino tako kod male bebe dobijes tocno kolka je temperatura. Ja umocim vrsak toplomjera u pavlovicevu kremu, dignem joj nogice i stavim u guzu. Kod digitalnog je jedino to sto brze da rezultat. I bez straha, njih to uopce ne boli. Ja dok to radim jos joj i pjevam tak da se cijeli vrijeme smije. I kad stavljam cepic isto stavim malo kremice, bez obzira kaj na njima pise da ne treba jer su masni.
A dok sam nocas bila na hitnoj Mar se svima samo smijala i "pricala" a cim smo dosli doma opet plac. user posted image

sie werden geboren

Neposredna veza do poruke: 147
9.10.2012 16:14:35   
Marti83
http://www.medikor.hr/beurer/djecji-program/jft-60/
ja imam slično ovome i odlična je stvar za mjerenje temperature...

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 148
10.10.2012 10:43:13   
andydea
Jutro curke,ajoj pa kaj su nam bebice bubaneuser posted image ....Suny nadam se da bu ribici boljeuser posted image
Mi smo dobro,jučer smo bili vani,puno šetali...a danas ne idemo...zima je...
evo danas smo počeli grijati i baš nam je fino toplouser posted image ...
Malo sam umorna i teško se dižem,ali valjda zbog vremena,a i zbog iscrpljenosti...
Di puno papa i raste...sve je ok...
Suny ja koristim najobičniji toplomjer i stavljam u guzu...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 149
10.10.2012 10:55:55   
BUMBI
Vidim da ines_os ima rođendan,pa da joj ovdje čestiam...sve najboljeuser posted image user posted image user posted image user posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!