|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe-2012
10.2.2013 21:15:25   
ivana1112
Zašto temp? user posted image Šteta..
Hajde neka ste se vi zabavili user posted image i isplesali user posted image
Dečko je ovisan o maminoj ciki user posted image Nema druge user posted image

27.06.2012. mamin dečko L
13.11.2013. mamina princeza K

(Odgovor članu ivana1112)
Neposredna veza do poruke: 1226
10.2.2013 21:24:00   
Jana1208
Večer...user posted image

Bella sretan roćkas...user posted image user posted image

Evo ja mislila bit će neki dosadan vikend, a kad ono upravo suprotno...puna kuća gostiju...danas su nam došli mali bratići i sestrične u maskama, pa plesali...L se baš veselila...user posted image user posted image

Ines žao mi je što je Ivan bio bolestan, bitno da ste se vi malo zabavili i da je on sad dobro...user posted image

Tenkic, poslikat ću L i valjčić pa stavim slikice...inače to trenutno funkcionira tako da se ona okrene na trbuh, pokušava ga uhvatit rukom, onda ga pomakne i više nemože do njega, pa se malo bori na mjestu i onda krene plač...user posted image ...ili ga uhvati sastrane (on je proziran sastrane) i pokušava uhvatit loptice unutra...ali sve u sve zanimljiv joj je neko vrijeme-dok ju ne razljuti...vidjet ćemo kasnije dal će bit od koristi za puzanje...ako ne, koristit ćemo ga ljeti za kupanje user posted image user posted image

Sunshine, evo spremila sam i ja L kašicu sa Hippovim rižinim pahuljicama i pojela je...user posted image

12.08.2012. & 08.01.2015.

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 1227
11.2.2013 9:51:01   
andydea
jutrouser posted image
evo i mene konačnouser posted image
Ovaj vikend mi je promenadauser posted image ...mm je na poslovnom putu i sad sam sama sa njh 3...user posted image
ma ne žalimo se mi ...nego kad vidim kolko toga po kući ima za napraviti user posted image
Jučer sam bila frendici u posjeti u rodilištuuser posted image ...prvi put sam DI ostavila tati na čuvanje uz pomoć sekauser posted image  i to na sat i pol user posted image user posted image user posted image
ajme svega sam se sjetila i tako mi je to brzo prošlouser posted image ...a mali Karlo je preslatki idržala sam tu malu mrviu u rukama starog jedan dan...sva sam se rastopila...user posted image ...došla sam doma i rekla mm idemo odmah na još jedno user posted image user posted image user posted image ...bio je presretanuser posted image
ali pričekat čemo da se preselimo u svoju kuću i nebudemo više podstanari..i da si sve sredimo...tko zna možda još jedna od vas bude puhala sljedeće godine sa mnomuser posted image user posted image

Ivana nikako danas ne mogu vanuser posted image ...imam puno posla doma...veša za peglati o plafonauser posted image user posted image user posted image
Jana stavi slikicu jer i mene zanima taj valjakuser posted image
Bella kako je prošao ročkas ???

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

(Odgovor članu Jana1208)
Neposredna veza do poruke: 1228
11.2.2013 10:06:37   
tenkic
Mi trenutno koristimo onu čašu s kljunom od Tommee Tepee. Iz nje ništa ne curi osim kad beba povuče. Kljun je tvrd, gumiran i Bo obožava to navlačiti po ustima, valjda joj paše za desne. I super su joj one drškice sa strane što za držanje, što za cuclanje jer su i one gumirane. E sad, ovaj dio s pijuckanjem je druga priča...povuče ona tu i tam i onda se začudi kakva je to čudna tekućina :)

Imamo i jednu malo veću od Aventa, ali kako je ona od 6 mjeseci, to joj još nisam probala dati.

Ma ona se u biti sa svim tim uglavnom igra. Kao i sa hranom....najdraže joj je kad sam uzme žličicu i pokušava se hraniti....uh...a ja samo okolo mašem sa papirnatim ručnicima i pokušavam sačuvati odjeća čistom...
Imamo i onaj plastični partikl, u biti imamo dva, tvrdi iz DMa(Tigex) koji ju je jako živcirao, tako da smo na kraju nabavli mekani gumeni isto od tomee tepee, to joj je OK, samo što umjesto hrane stalno ima taj partikl u ustima jer joj je guma super za zvakanje...

Ima knjižica u Mülleru u city centru na Jankomiru, bili mi u subotu i dobili ju!

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1229
11.2.2013 11:52:44   
LorVer
user posted image user posted image user posted image user posted image Bella SRETAN ROĐENDAN user posted image user posted image user posted image user posted image

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren
Neposredna veza do poruke: 1230
11.2.2013 14:58:37   
Sunshine28
da podjelim s vama svoje cudesno otkric!
od pocetka, malo sam se zabrinula kak Em tak puno klopu, a i pocela mi je puno bljuckati hranu i rekoh idem ja potraziti savjete o pravilnim porcijama za bebe i nadem, izracunam i skontam da ju tovim jer joj ne pravim kasice po pravim omjerima za njen tezinu...
i tako ja sve ljepo izracunala i danas joj po pravilima napravila kasicu za rucak, pojela ju, odbila mlijeko na bocicu i zaspala!
prvi put da joj je za hranjenje bila dovoljna samo kasica! user posted image user posted image user posted image

pa evo racunica, ako nisam jedina koja je do sada "muckala" hranu od oka:
ja sam racunala da Em ima 7kg
1. dakle 7(kila) x 120 (univerzalni prosjek ml. mlijeka po obroku bilo da beba sisa ili uzima formulu) = 840
2. 840/0,7= 1200 - tih 1200 je broj kalorija koji beba (u ovom slucaju moja Em) treba uzeti u jednom danu
3. od 1200 kalorija odbila 3 porcije mlijeka koje popije u obrocima bez kasice i ono sto je ostalo bila je kalorijska vrijednost kasice
4. pogled na tablice sa kalorijama na kutiji rizinih pahuljica i na teglici mrkve i smuckala idealnu kasicu! u nasem slucaju je to dvije jušne žlice rižinih pahuljica+100ml prokuhane vode+pola povrtne teglice od 125g!

tak sam ponosna! ne mogu vjerovati da nije trazila bocicu i da je zaspala bez problema! user posted image
user posted image user posted image

I + G = E & L

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 1231
11.2.2013 15:04:19   
Sunshine28
ines ne brini, sve je prvi put najteze, nemoj odustajati, iduci put ce biti lakse, mora se on naviknuti da nije mama uvijek tu kada se probudi....
mi smo bez promjene i dalje same kuci svako posljepodne, od 13 do 21.30, samo me zvrcni prijepodne da slucajno ne bi zbrisale negdje....

I + G = E & L

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 1232
11.2.2013 18:22:20   
ivana1112
hvala tenkić user posted image Dakle, u četvrtak u muller u šoping! user posted image user posted image

Joj, Suny, dobro si se ti sjetila, ja svog L isto tovim, stavljam mu sve i svašta u kašicu samo da bi bila što zasitnija da ne bi on meni slučajno bio gladan, ujutro pojeo 300ml voćne kašice sa keksolinom (zabunom usula keksolino, umjesto frutolino). Morat ću i ja malo uvesti reda!

Malo sam se pogubila u tvojoj računici, kako znati koliko je kaloričan mliječni obrok? izdojeno, npr.?
Ja sam danas naletila na milupine kašice u Kozmu na akciji po 3.99kn od 190g, i to povrtne! user posted image piletina+mrkva, i riža+teletina. Doduše ističe im rok trajanja za 2 tjedna, al do tad ćemo potrošiti! Bila još špageti+mozzarella u ponudi, al to mi je user posted image

27.06.2012. mamin dečko L
13.11.2013. mamina princeza K

Neposredna veza do poruke: 1233
11.2.2013 20:31:33   
andydea
pozz mamiteuser posted image
evo ja sam danas u krevetu sa Di i uživamo..curke gledaju crtani pa idu na spavanac..uspjela sam preživjeti dan sa njih 3 samauser posted image
Sad vidim kako je vama kad vam muževi odu na dulje vrijemeuser posted image
Nego vidim da se tu poteže pitanje kalorija...Moj DI jede apsolutno sve kaj mu se da i koliko mu se dauser posted image ..međutim ja pazim kaj mješam.Kod nas prevladavaju žitarice , a voće i povrće su uvijek samo dodatak...barem za sada..
ali evo nekaj sam vam pronašla pa pogledajte:

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu ivana1112)
Neposredna veza do poruke: 1234
11.2.2013 20:32:09   
andydea
http://roditeljstvo.com/vijesti/kada-kako-sta-koliko-koliko-je-bebi-potrebno-kalorija-dnevno

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1235
11.2.2013 20:44:29   
andydea
http://revija.in/ivot/obitelj/1767-pazite-koliko-kalorija-unosi-vae-dijete

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1236
11.2.2013 20:50:47   
andydea
Bella, možda Lo jedostavno nije puzač...moja Lana je bila takva i samo se je sa 10mj digla i prohodala...ostali smo paf user posted image
Ne brini ,samo ga stavljaj na ravne podloge i igračke sa strane.
Di se jako okreće i sjedi skoro pa samostalnouser posted image
Nije da nešto voli biti na trbuhu, ali kad je diže se i drži na rukama dosta dugo..hvata igračku i premješta ju iz jedne ruke u drugu...ali se ne prebacuje često u položajeuser posted image ...možda zato kaj je bumbar..ima tu veze i kilaža vjeruj mi. Lakša djeca mogu svaštauser posted image ..a naši bumbari malo teže, ali bez brige budu i oniuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1237
11.2.2013 21:01:23   
andydea
evo mamin anđelek je zaspao kraj mene..user posted image
puštam mu pjemice-uspavankeuser posted image
Bellauser posted image  ma kakva 2 sklekauser posted image user posted image  ja ne mogu ni gače obuć kak spadauser posted image user posted image user posted image
jedva čekam teretanuuser posted image -IVANA kad krećemo???user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
Neposredna veza do poruke: 1238
11.2.2013 21:44:56   
Jana1208
Večer curke...user posted image

Mi briga oko količine koju L pojede zasad nemamo...uglavnom sretni smo ako pojede skoro cijelu malu teglicu...a ako se njoj ne jede sve ispljuva van i smije se tome...ona baš i nije neka papalica...osim kad je sisa u pitanju...user posted image user posted image
U jednom od savjetnika o dohrani koji nam je dala patronažna stoji da je kapacitet želuca dojenčeta starog između 4-6 mjeseci 86-130 ml, pa si sve mislim da je to to otprilike...i većinom u zadnje vrijeme ne traži cicu nakon kašice, popije par gutljaja vode i onda traži jesti opet nakon sat, sat i pol otprilike...user posted image

Bella ni moja L ne voli baš dugo biti na trbuhu, u biti ne voli ni u jednom položaju biti predugo...ali i ona kad je trbuhu se odiže na ručice, lovi igračke i sl...rekla nam je pedijatrica kad smo bili na kontroli sa 4 mj. da je stavimo na trbuh i držimo guzu i nožice dolje, tako da ona bude prisiljena odići se na ruke...u početku se jako ljutila na to, jer je njoj guza uvijek bila u zraku, ali sad se navikla...user posted image
Ona skoro više uopće ne želi ležat, stalno se diže gore, i malo fali do samostalnog sjedenja...danas joj je posebno aktivan dan - bile smo nas dvije popodne u šopingu sa kolicima, nju sam vozila u as, i ona umjesto da bude naslonjena cijelo vrijeme je sjedila unutra a rukicama se uprla sastrane...presmiješna je bila...user posted image
A i dalje traju borbe kad je stavimo u krevetić na spavanje, danas se je bar 10-ak puta okrenula na trbuh, i još toliko puta smo je skidali sa ogradice za koju se uhvati i onda pokušava gledati van odozgora...nakraju smo odustali, pustili je da se umori viseći, pa je zaspala...user posted image
Ponekad mi se čini da nema ni sekunde mira kroz dan...ali tješim se da je i to samo faza i da će proći...user posted image

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1239
12.2.2013 9:44:09   
Sunshine28
bella umjetno mlijeko/formula je rađeno da bude najsličnije majčinom, posebno po kalorijskoj vrijednosti, tako da se računa da u 100ml mlijeka (bili majčino ili formule) ima cca. 70 kalorija...
a kada pravis svoje kasice 100g krumpira je cca. 85 kalorija, ako krumpir zalijes sa npr. pola kašice mrkve iz teglice samo prepolovi kalorijsku rijednost koja pise na teglici.....za sve ostalo namirnice evo ti tablica:

http://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Tablica-kalorija.aspx

i Em voli "avion", ali mi ju stavljamo da "stoji" na rukicama pa onda hoce...mi svakako idemo na fitness za bebe (ali na onaj bas za bebe sa fizijatricom, a ne za mame), samo cekam da krene nova pocetnicka grupa...tamo mozes nauciti polozaje za pravilno okretanje, puzanje, dizanje....u Os to besplatno organizira Centar za dijete Caritasa nase biskupije pa pretpostavljam da i zagrebačka biskupija ima svoj centar za dijete, ako nekog zanima prosurfajte malo po netu...

I + G = E & L

(Odgovor članu Jana1208)
Neposredna veza do poruke: 1240
12.2.2013 10:30:58   
tenkic
Onda moja Bo papa valjda taman. 3Xdnevno po nekih 30 ili 60ml + cica
al o tome ću se u petak svajetovato s pedijatricom

iače, mi danas slavimo minića
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1241
12.2.2013 11:34:09   
Jana1208
Bella isprobaj, nama je ped rekla par puta dnevno po minuticu-dvije ju tako držat dok sama ne skuži da i prvi dio ide gore a ne samo guza...user posted image user posted image

Nama je inače bila vesela noć, L se probudila prije 3 i više nije htjela zaspat...naravno okretala se je ko i navečer na trbuh i onda cendrala jer nije mogla natraguser posted image ...onda smo je stavili sebi u krevet i spavala je ko top to 8...naravno uz papanje oko 6...sve nešto razmišljam da ćemo je podložit s nečim da mirnije spava, ovo je već koma...user posted image a i nebi htjela da se navikne spavati u našem krevetu...user posted image user posted image

Sretan mini roćkas Bo...i sretan mini roćkas nama....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1242
12.2.2013 13:37:57   
Sunshine28
sretani mini rocksi i mjesecdani svim nasim bebicama rođenim 12.! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
mi danas imamo 5 zajedničkih mjeseci! ne mogu vjerovati kako vrijeme leti!

evo i danas uspjesan rucak bez da je trazila mlijeko, presretna sam! moram priznati da nisam ocekivala da cemo ovako brzo jedan obrok mlijeka zamijeniti sa krutom hranom!
eto cure, ako netko ima problem sa zamjenom tekuce na krutu hranu jos jednom preporucam racunanje kalorijske vrijednosti obroka, sudeci po Em to je dobitna kombinacija...
samo sam zaborivala napomenuti da je njoj razmak između dva obroka oko 4 i pola sata, pa joj sada nakon krutog rucka 2-3 sata kasnije dam i pola voćne kašice kao međuobrok...to je samo 30 kcl pa ne remeti ukupnu racunicu!
nego, jeste davale bebama banane, odnosn kasice o banane? ja sam jucer kupila jednu, ali negdje kao da sam cula da sa bananom treba dulje cekati user posted image

Jana mm je prema tvom savjetu danas Em drzao nogice i guzu uz strunjacu dok je bila u "avionu" i upalilo je, odmah se digla na rukice! hvala na savjetu!

I + G = E & L

(Odgovor članu Jana1208)
Neposredna veza do poruke: 1243
12.2.2013 14:25:13   
tenkic
Čestitamo minić L!
I 5 mjeseci EM!
I još netko danas slavi koliko znam...e, pa i njima čestitamo!
user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bo se vrti po noći u krevetu, navečer mi zaspi na trbuhu, lice zabijeno među rešetkice od krevetića i ruka na gornjoj ogradici ko da se pokušava izvući iz krevetića....kad ju pustim da se vrti, vrti se ko ringišpil, al bar sretna spava (ok i budi se svaka dva sata na dojenje...sad čitam neku knjigu pa možda uspijem primijeniti savjete kako da to noćno dojenje reduciramo...)

Andy, meni je stigla jučer nagradna knjiga za porođajnu priču!

Neposredna veza do poruke: 1244
12.2.2013 18:06:25   
keyt
Sunny,

slobodno daj bananu, ja sam svojoj 1. put dala s 5 mjeseci, a pedica me uvjeravala da je smije s navršenih 4 mjeseca

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 1245
12.2.2013 19:42:43   
Sunshine28
bella zaboravih napisati, pa mi Em dok lezi na leđima samo podignemo prednji dio malo u zrak, ona insktitivno pruži ruke i onda ju polako spustim na njih, uspije ih malo zadrzati ravne, a onda se malo podboci ili ih rasiri pa bude nize....

ali evo, ovaj Janin savjet je stvarno dobar, i ja sam joj drzala guzu danas i sada je skuzila da moze na ruke, pa hoce i sama!

I + G = E & L

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 1246
12.2.2013 20:47:00   
Jana1208
Sunny, ako budeš sama radila kašicu od banane, pazi da banana bude čim zrelija, jer ove zelene zatvaraju...ja sam se zbog toga bojala dati bananu, ali evo sad ih pustimo da dobro sazriju doma i onda gnječimo...mada ih L još baš ne voli...user posted image

Tenkic, svakako javi ako uspiješ reducirati noćno dojenje...baš o tome i ja razmišljam popričat u petak sa pedijatricom...meni se L probudi ponekad samo da se malo pomazi a zapravo nije gladna, jer je jela recimo prije sat vremena...ali bez cice neće zaspat natrag, a i ja sam joj dosad uvijek odmah uvalila da prije zaspi...user posted image user posted image
Razmišljala sam je počet umirit samo dudom ali slutim da će to donijeti par neprospavanih noći, pa nikako da krenem...user posted image

I da, sretan mjesecdan svim bebicama koje danas slave...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1247
12.2.2013 21:13:57   
andydea
većeruser posted image
Prije svega sretan mjesečni dan svim bebama 12.datumauser posted image -baš sam to super napisala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
TENKIĆ danas stigla moja knjiga user posted image user posted image user posted image
Mi se moramo pohvaliti...danas je moj DI sam iz ležečeg položaja, okrenuo na bok i digao se u sjedećiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Meni je DI nešto ovih dana malo cendrav i često na sisiuser posted image ...ne znam kad da mu ubacim možda i treći obrok kašicu uz sisuuser posted image ...jedva čekam pedijat. 21.
Ovaj snijeg me izluđujeuser posted image ..kad će više to proljeće ???

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu Jana1208)
Neposredna veza do poruke: 1248
12.2.2013 23:13:18   
Sunshine28
andy bravo za Di i sjedenje!

cure kakve ste knjige dobile?
meni je super ona koju djele sada u veljaci, nadam se da ce mi objaviti pricu! user posted image

I + G = E & L

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 1249
13.2.2013 11:08:35   
Jana1208
Evo L se već pola sata igra na trbuhu, to je rekord do sad...user posted image user posted image
Poslikala sam valjčić, pa ću sad stavit sličice da vidite muke po njemu...user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!