|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe-2012
4.1.2013 18:51:10   
andydea
pozz user posted image ...papalice i mamice
Bella user posted image user posted image user posted image  za Lo i njegovih 5mj....i pikicuuser posted image user posted image user posted image

Evo da se pohvalimo danas sam isprobala baby bulet i napravila super zalihu sa rižom user posted image user posted image user posted image ...prezadovoljna samuser posted image
Eto isprobano i stvarno vrijedi svake lipeuser posted image user posted image
DI jede ko veliki...uopće nemamo problema...danas je pojeo 200ml...kašice od riže tako da sam mu sisu dala tek nakon 1h...user posted image
Tenkić rižu kuham isključivo sa vodomuser posted image ...ne dajem mu više AD uopće...
Danas smo bili vani čak 2 puta ...bilo je super...uživali smo
DI je spavao puna 3h...user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 851
4.1.2013 20:24:46   
Jana1208
Večer curke....
Evo L zaspala konačno, danas joj je baš nekakav nervozan dan, ništa joj nije pasalo, osim kad smo bili vani, onda je spavala ko top....mi opet imamo "zubni predosjećaj" user posted image ,jer si nervozno trlja nepce sa svime do čega dođe-rukavima, ručnikom poslije kupanja a čak je i ogradica na krevetiću poslužila prije spavanja...hmmm nadamo se da će noć biti mirna...user posted image

Što se tiče dohrane, iskopala sam ovo na netu, čini mi se zgodno, pa možda nekoj mamici pomogne, bar malo...user posted image

KALENDAR PREHRANE DOJENČADI
5.mjesec života
1.obrok: mlijeko
2.obrok: mlijeko + voćni sok (mrkva, jabuka, kruška) između obroka
3.obrok: mlijeko
4.obrok: mlijeko
5.obrok: mlijeko + po potrebi kašica od žitarica bez glutena (heljda, riža, kukuruz)

6.mjesec života
2.obrok: postupno uvesti kašicu od svježeg voća (mrkva, jabuka, kruška) + po potrebi mlijeko
3.obrok: postupno uvesti kašicu od povrća (mrkva, blitva, tikvica s maslinovim uljem ili maslacem) + po potrebi mlijeko
5.obrok: mlijeko+ kašica od žitarica (kao u 5.mj) ili postupno uvesti kašicu od žitarica s glutenom (pšenica/griz, ječam, dječji keks)

7.mjesec života
2.obrok: voćna kašica (kao u 6.mj + marelica, breskva i banana)
3.obrok: kašica od povrća (kao u 6.mj + špinat, brokula, koraba, krumpir)
5.obrok: mlijeko + kašica od žitarica

8.mjesec života
2.obrok: voćna kašica (kao u 7.mj + šljiva)
3.obrok: kašica od povrća (kao u 7.mj) + usitnjeno meso 3x tjedno (piletina, puretina, janjetina, kunić, ždrebetina)
4.obrok: mlijeko ili postepeno uvesti kašicu od svježega kravljeg sira ili jogurta + voće

9.mjesec života
2.obrok: voćna kašica (kao u 8.mj)
3.obrok: kašica od povrća (kao u 8. mj + mahune, grah, grašak, svježi kupus) + usitnjeno meso 2 do 3x tjedno (kao u 8.mj + teletina, junetina) ili usitnjena riba 2x tjedno (bijela)
4.obrok: mlijeko ili kašica od svježega kravljeg sira ili jogurta + voće

10.-12.mjesec života
1.obrok: mlijeko + kruh ili dvopek s mliječnim namazom ili kašica od žitarica
2.obrok: voćna kašica ili ustinjeno voće (kao u 9.mj + šumsko voće)
3.obrok: kašica od povrća (kao u 9.mj + poriluk, rajčica) + usitnjeno meso (kao u 9.mj) ili usitnjena riba (bijela ili plava) ili tvrdo kuhano žumance
4.obrok: svježi kravlji sir ili jogurt ili vrhnje ili topljeni sir ili sirni namaz + voće

poslije 12.mjeseca života
1.obrok: mlijeko + kruh + maslac i /ili kuhana šunka
2.obrok: voće (kao u 12.mj + naranča, mandarina, limun, kivi i jagoda)
3.obrok: povrće (kao u 12.mj) + meso (kao u 12.mj) ili riba (bijela ili plava) ili 1 do 2x tjedno cijelo tvrdo kuhano jaje
4.obrok: mliječni proizvod (svi proizvodi) + voće
5.obrok: mlijeko/mliječni proizvod ili tjestenina s umakom od povrća

Nooć user posted image

12.08.2012. & 08.01.2015.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 852
4.1.2013 21:20:48   
tenkic
Ha-ha, to je za školske bebe, moja ima više od 5 obroka dnevno, ta cica tj papa svaka dva sata!

Mi imamo problema sa spavanjem tj uspavljivanjem. Ona se proba uspavati na cici, to joj ne ide, pa se naljuti i počne plakati i ništa od spavanja. Tako da je većinu dana budna ili spava ako ju vodim šetato van u kolicima (a onda sam ja umorna od guranja kolica i jer dok ja guram gđica spava a ja se ne stignem odmoriti).
Večeras je bila umorna ko pas i nikako da se umiri i urlikala je pola sata. Toliko je bila nervozna da ni cicu nije htjela prihvatiti. A ja doma sama s njom. Danas smo bile dvaput u šetnji (šetam po brdima pa se još bolje umorim) i još smo bile na fitnessu na kojem je bila začuđujuće dobra i mirna. Na kraju sam se izdojila dok je ona urlikala i uvalila joj bočicu. To ju je smirilo, ali i dalje nije htjela na cicu. Na kraju sam pojačala radio mimo stanice (ono da šumi) i zaspala je kak sam rekla keks! user posted image
Samo popila je 50ml tog mog izdojenog...i sad se pitam da li se ona uopće dovoljno najede na cici?!?! Bebica na fitnessu papa više od 120ml ad mlijeka...a ova moja je večeras zaspala na 50ml mojeg mlijeka...to mi je nekak slabo...nije ni čudo da se budi svaka dva sata...

< Poruku je uredio tenkic -- 4.1.2013 21:23:00 >

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

(Odgovor članu Jana1208)
Neposredna veza do poruke: 853
4.1.2013 22:38:03   
andydea
Tenkić mislim da tvoja Bo ima skokove u razvoju....
AD mlijeko nije ni približno našem iz siseuser posted image ...puno je zasitnije i bebe spavaju i po 8h u komadu...naše mlijeko je probavljivije i zato su brzo gladni...sad kako oni rastu,tako je i potražnja veća naravno...moj Di se ljuti ak mu ne curi iz sise jakouser posted image ...gospon bi sve na brzinuuser posted image ...ne brini se...proći će ...probaj ujutro duže biti u krevetu sa njom da ti opet zaspi,pa spavaj sa njom..i da muzika i šumovi naveliko pomaže...samo puštajuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 854
4.1.2013 22:42:27   
andydea
Jana ova tablica je baš za školsku djecu user posted image ....moj DI nikako tu ne spada...mali gladuš jede kad hoće i koliko hoćeuser posted image ..to nekad premašuje i 8 obroka dnevnouser posted image ....
Tenkić zaboravila sam ti napisati da je možda bila samo žedna ili joj je trebala pažnja kad je popila tih 50ml...ne zamaraj se sa tim

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 855
5.1.2013 16:33:02   
Sunshine28
hvala jana, meni ce tablica bas dobro doci obzirom da je Em stvarno beba iz prirucnika za malde roditelje!user posted image user posted image user posted image
i dalje preko dana svakih 4-4,5h po 210ml. AD - dakle ukupno četiri obraka u 24 sata, noc spava cca. 10-11 sati u komadu, preko dana jos 2 puta po sat-sat i pol...a rasteeee...evo danas joj obukla hlačice za 3-6 mj. i kratke! dakle i one odlaze u kutuju za malu seku user posted image user posted image user posted image
uglavnom sretna, zadovoljna, živahna pa necu nista mijenjati dok se ne konzultiram sa ped., ali ova Janina zablica se cini kao nesto sto bi nam pasalo...
inace curke danas sam procitala 60 stranica prve knjige nakon poroda! presretna sam! user posted image user posted image user posted image obozavm citati, ali nekako u zadnja cetriri mjeseca nisam imala dovoljno koncentracije za to! i puno bolje spavam, mislim da sam se konacno u glavi sastavila sama sa sobom! user posted image

I + G = E & L

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 856
5.1.2013 22:55:25   
ivana1112
Sunshine user posted image za čitanje, bome moje je zadnja literatura bila ona ispitna, i sad me za mjesec dana opet čekaju ispiti user posted image user posted image

Bella, da, ta žitna kašica bi trebala zamijniti jedan mliječni obrok,pogotovo ove šta se rade s mlijekon, ja radim s AD, di ćeš zasitnije, a vidiš opet za sat vremena popije mlijeko! Ja kupila frutolino, on se radi s vodom, i piše da i on zamijenjuje mliječni obrok user posted image Pa sad ti znaj! Ma mislim, to je od djeteta do djeteta, Evo moj je danas za ručak pojeo komad piletine, 2 male mrkvice, 3 njokice od griza, jedan srednji krumpir, i komadić celera, nakon toga čaj, i za pola sata 90ml lijeka! user posted image Definitivno user posted image mala!

user posted image za pikicu! Oni su čvršći od nas, ja sam katastrofa po pitanju cjepiva, malo da se ne onesvijestim, a L je zadnji put mm vodio , i direkt iz venice, ali NI SUZICE! user posted image Ja bi već krepala user posted image

Koliko se sjećam, neke mame su savladale samouspoavljivanje, evo ja se sada borim s tim, u 2 navrata smo to istrenirali i vrijedilo je par dana, sve dok nisu zubići počeli, i opet i opet...tako da se zadnjih mjesec dana uspavljuje na rukamauser posted image po pola sata! užas! I odlučila sam se na drastične korake! Ferberizaciju! Pustit ću ga da plače dok se ne izmori i ne zaspi! ne znam šta će susjedi reći, ali ja više ne mogu ga uspavljivati, a ni mm, on se rano ustaje i ja sam preuzela brigu oko uspavljivanja, ali on postaje sve veći i sve teži user posted image
Peče me savjest šta to radim, ali opet pa nije to nitko izmislio, doduše je, ali u praksi se pokazalo učinkovitim, zar ne?

Imate li kakvih bolji savjeta? Stvarno sam već umorna od nosanja user posted image

27.06.2012. mamin dečko L
13.11.2013. mamina princeza K

Neposredna veza do poruke: 857
5.1.2013 23:15:09   
andydea
Ivana nemoj ga pustiti da jako plaćeuser posted image user posted image user posted image ...s time nećeš ništa postići, samo će vam biti još gore...
Moj savjet ti je da 1h prije uspavljivanja prigušiš svijetla,lagana muzika u sobi...možda i kupanje...maženje,pjevaj mu...i stavi u kibić...ne gasi svijetlo to prigušeno...ne potpuni mrak !...izađi van...i tek kad počne plakati nakon 3min...uđi ponovno-smiri ga ,reci mu koju riječ i ponovno izađi...i tako ako treba pola sata...ako i nakon toga ne ide..legni uz njega...očito mu ti fališ...bebe u toj dobi imaju faze bliskosti sa mamom...govorim iz iskustva...ali dobra vijest je da je to prolazno...samo smireno i sa puno ljubavi...jer oni su mali i to im najviše treba-pažnja i ljubav...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu ivana1112)
Neposredna veza do poruke: 858
6.1.2013 10:11:43   
Sunshine28
ivana mi smo Em "ferberizirali" i ja mislim da je to odlicna metoda...samo je jednu vecer bas bas jako plakala, ali sam pregrizla i sama je prestala i nakon par minuta zaspala...u cca. 2 mjeseca koliko prakticiramo tu metodu mozda je pravila problem jos 3-4 puta, ali to nije bilo pravo plakanje, vec minutu-dvije glasnije kenjkanje...u 99 posto slucajeva nakon kupanja, oblačenja pidžamice i zadnjeg hranjenja drzim je u krilu u polumraku i otpjevam joj koju pjesmicu i pomazim ju i onda u krevetic, gasim svjetlo, palim baby video nadzor i odlazim iz sobe....onda ona malo zmirka, cucla rukicu i za pola minute spava....
malo je "čupavo" u početku....mozda budete imali i vise losih dana od nas ali definitivno preporucujem....
rutina je za bebu najvaznija i ja mislim da je jako bitno da uvijek radis isto...dakle u priblizno isto vrijeme kupanje, hranjenje ina spavanac
naravno, ferberizacija nije primjenjiva kada bebu nesto boli/rastu zubi...onda uspavljujes kako znas, ali cim bol prođe natrag na samouspavljivanje...u takvim slucajevima primjenjujem dio ovoga sto i andy, ako place, dodem do krevetica, pricam joj, mazim ju i ako pali ne vadim ju iz krevetca dok se potpuno ne smiri, onda sve po rutini, glasim svijetlo i odlazim...

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 6.1.2013 10:16:32 >

I + G = E & L

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 859
6.1.2013 10:20:20   
Sunshine28
p.s. ivana moja sucut za povratak ispitima! iz ove presprktive zahvaljujem bogu sto nisam zatrudnila dok sam davala zadnje ispite (u to vrijeme smo poceli raditi na bebi)....ne mogu zamisliti da sada moram uciti!
jer ti puno ostalo? sta studiras?

I + G = E & L

Neposredna veza do poruke: 860
6.1.2013 17:02:53   
ivana1112
Joj cure, ali ja sam tako umorna, sinoć je tek zaspao u pola 1! (a inače je u 8, 9 spavao ko top), i u pola 5 se već probudio, i nije spavao sve do 11 ujutro! A do tad je bio manje više na rukama, toliko nije na rukama bio u svih 6 mjeseci! user posted image

Vjerojatno neću pustiti da dobije bruh, ali nemam problema sa slušanjem njegovog plača, on je već "veliki", ne biste vjerovale, doduše i same znate, ali kakve su to male mustre, sve oni kuže! L je samo razmažen, i plače plače, sve dok ga netko ne uzme, i moraš ga uspavljivati ali tako da hodaš s njim, čim sjedneš, plače! Ustaneš, opet mir! user posted image Razmaženo jedno!

Prije nisam imala problema sa njegovim uspavljivanjem navečer, nakon hranjenja on bi odmah zaspao, ali zato ujutro jesam. I 2 dana sam ga pustila da plače, u ta 2 dana nije zaspao, dočekao je već drugi obrok, i naravno poslije obroka zaspao,a već 3. dan je kad bi ga spustila u krevet već nakon 10 min mirovanja u krevetiću zaspao! Sve dok nisu počeli zubi user posted image . Tu je prestala moja rutina!

Večeras počinjem s metodama, vidjet ćemo kako će biti! Ja sam sama do 7 navečer svaki dan, ne mogu si dopustit da svako uspavljivanje traje pola sata, sat vremena, cijeli dan će mi proći na uspavljivanje i izdajanje.

Suny, joooj, ostalo mi je jako puno! Tek sam 3. završila, imam još 2 godine za završit! user posted image
Studiram razrednu nastavu na Učiteljskom fakultetu! user posted image
Možda mi vaša djeca jednom dođu u razred user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 861
6.1.2013 20:25:27   
Sunshine28
ivana sretno! drzim fige!
znam o cemu pricas, ja sam od pon. do pet. sama kuci od 4 do pola 10 navecer obavezno i subotu cijeli dan (naravno preko tjedna cesto i prijepodne na par sati) tak da si ni ja nisam mogla napraviti situaciju da mi uspavljivanje traje cijelu vjecnost, navecer kada ju kupam oko pola -9 vec sam tako umorna da bi mi to skoz speglalo zivce...a u pocetku je i bilo tocno tako, ona nece spavati, place, cvilka, a ja placem i cvilkam skupa s njom....
vidi sta ti odgovara...nije ni od andy metoda losa, ona je ipak trostruka mamica pa zna! iako mislim da je ferberizacija idealna za razmazenke user posted image
ma mustre su male oni vec sada! user posted image

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 6.1.2013 20:28:03 >

I + G = E & L

(Odgovor članu ivana1112)
Neposredna veza do poruke: 862
6.1.2013 21:49:39   
Zhezha
Pozdrav svima...evo da se i js prijavim kod vas..ako me primate
imam sina Marka od 4,5 g i sad kcer Emu od 4 mj..takoder je ljetna
beba..koja je vrlo mirna beba koja voli spavati...za razliku od
svog brata dok je bio mali...mame sa kolko mj.sr pocele sa
vocnim kasicama..ja sam cjelo ljeto spremala kao trudnica ( rodila
27.8.) vocne kompote za svoju malenu pa sad jedva cekam
jel mogu vec ijako nema 5 mj.samo je na prsima...sa sinom
sam pocela sa 6 mj.

Marko 29.04.2008.
Dan koji se pamti...

Neposredna veza do poruke: 863
7.1.2013 12:04:19   
ines_os
evo da se i ja javim malo ...da me ne zaboraviteuser posted image
mi smo kod kuće u osijeku,bili prošli tjedan u zagrebu
božić i novu godinu dočekali u krugu obitelji kod kuće,sve bilo super
mi nismo oubiljno krenuli sa kašicama
nekad mu dam nekad ne i voće i povrće
idemo na pregled 18.1. kod pedijatrice pa ćemo vidjeti šta ona kaže
vrijeme leti...............za 11 dana imamo 6 mjeseci..........
neću ići raditi još,još nije realizirano što se tiče mog posla tako da ću biti sa svojim zlatom do daljnjeg
kupili smo novu auto sjedalicu 9-36 kg
to je ukratko novo kod nas
suny hoćemo na kavicu sutra u portu!?

18.7. 2012 u 19.27 h došlo je mamino zlato IVAN
3900 g 50 cm

(Odgovor članu Zhezha)
Neposredna veza do poruke: 864
7.1.2013 12:04:49   
andydea
jutreko..podneuser posted image
Zhezha dobrodošlauser posted image
Napisala si da samo dojiš...što je super....pohvala za kašiceuser posted image ....Moj savjet ti je da ako beba nema neke naznake za velikim potraživanjem hrane,da pričekaš još neko vrijemeuser posted image
Moj DI je samo na prsima bio do 3.1 i tada sam krenula sa žitaricma ...točnije smeđom rižomuser posted image (sama sve radim)...Ja sam se odlučila na dohranu samo iz razloga jer je DI pokazivao veliki interes za hranom svaki put kad nas je vidio kako jedemo...i da mi se stignu napuniti sise sa mlijekom s obzirom da je on veliki gladuš i jede svaka 2h...user posted image
Jako je bitno da kad se odlučiš dati prvu kašicu da kreneš sa jednim okusom i novi uvodiš svaki 4 dan...ne mješaj kašice dok ne savlada prvo te okuse posebno (tako možeš otrkriti dali je i alergično na nešto)...
Moja preporuka je da kreneš sa žitaricama....smeđa riža,proso,amarant,rižine pahuljice...pa onda voće,povrće...ali svako ima svoje...
Danas je DI pobao malo jabuke i nije mu se svidjelauser posted image ...pokušat ćemo kasnije...
Uvedi obrok oko 11h...tada su najbolje raspoloženi-većina...i samo polako...ne siliti...
Svakih 4-5 novi okus i uz veliko strpljenje papat će ko veliki....
DI je izvrsno prihvatio rižu -jede oko 11h +sisa...i navećer prije spavanja +sisauser posted image ....jede ko velikiuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu Zhezha)
Neposredna veza do poruke: 865
7.1.2013 13:41:33   
anne
Zhezha dobrodošla.

Evo i mi počeli s kašicama.
Prvi put je jela jabuku prije 2 dana par žličica, a danas je pojela cijelu! user posted image Konačno dijete koje jede.
Još ćemo par dana jesti jabuku pa ću probati rižu navečer.
Pa onda mrkvu i batat. I to je ovaj mjesec uvođenja. user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 866
7.1.2013 14:33:12   
tenkic
Mi smo babylove obožavatelji! Hipp rižine pahuljice joj se baš i nisu svidjele, a babylove proso smaže ko velika! Za sad papamo samo te žitarice navečer oko 6 sati. A mislim da ću ovih dana krenuti oko podne sa nekim povrćem, npr mrkvicom....ja nisam ljubitelj mrkve ali budući da je zdrava nadam se da će se bebi svidjeti.

Spavanje nam i dalje nije jača strana. Za sad ju ili izmorim do kraja pa onda uspavam uz radio mimo stanice koji šumi ili ju ubacim u kolica i guram u dvosatnoj šetnji. Ferberizacija ne dolazi u obzir, bar ne prvih 6 mjeseci....ste gledali Dozvolu za Fockere neki dan...ja sam više za fockerizaciju!!! (gledala sam film igrom slučaja jer mala nikako da zaspi, zaspala mi konačno na rukama, ja upalila TV i odgledala film dok je ona slatko spavala meni u naručju)

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 867
7.1.2013 15:35:42   
ivana1112
Dobrodošla Zhezhauser posted image

Evo da podnesem izvještaj. Dakle, jučer sam mu dala frutolino oko pol 7, i oko 7 je već bio umoran, ali nisam htjela da mi tad zaspi, jer bi onda navečer bilo problema. Stoga sam ga u 7 išla kupati, malo se igrali, pojeo je u pola 8 i stavila ga u krevetić.

Prerano mi se činilo za noćni san ali opet bio je umoran,umoran! 10tak minuta je bio super, igrao se(ima igračke oko jastuka), pričao,i onda je počeo plakati..i plakati...i nakon 10tak min sam ga uzela, smirila, i vratila u krevetić. Opet malo mir, i opet plakanje, plakanje, i na kraju sam ga uzela, primila u ruke, on je taj tren je zaspao, spustila ga u krevetić, pogledam na sat: 8:20h! Sat vremena je trajalo! Nije loše. Malo sam razočarana, nisam se striktno držala metode, ali hajde, za prvi put je dobro. Nije predugo spavao, do 2, pa je bio budan d 4! user posted image , odspavao do pol 7, pojeo, pa razvalio do pol 10h.

Vidjet ćemo kak će danas biti! samo da ga pohvalim, ujutro je za užinu pojeo kašicu od 1 jabuke, 1 kruške i 2 petit beure keksa! Ostalo mu je možda 3 žličice!

Tenkić, ali u Fockerima, Jack isto provodi ferberizaciju, kad pušta malca da se sam isplače i umiri. Ma nije to loša metoda, samo treba imati živaca i hladnu glavu!

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 868
7.1.2013 15:36:36   
Zhezha
Eto i mi danas probali jabuku bila joj fina nije pojela sve vec
samo par zlicica...budemo polako poceli jer mama je previse
nestrpljiva user posted image
Hvala vam na dobrodosliciuser posted image

Marko 29.04.2008.
Dan koji se pamti...

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 869
7.1.2013 17:59:19   
andydea
većeruser posted image
ne znam kako vaše bebe ali moj DI svaki dan ima oko 17h stolicu i konačno kašastuuser posted image ...i to od kada papa kašiceuser posted image user posted image
Danas sam ga morala okupati ranije jer je bio ukakan do glaveuser posted image user posted image user posted image
Curke kad se vidimo??? Prošli su blagdani..

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu Zhezha)
Neposredna veza do poruke: 870
7.1.2013 19:29:55   
anne
Ja sam za!

Ajmo konkretno - koji dan sljedeći tjedan vam paše?
Srijeda recimo 17h?
Gdje mislite da bi bilo zgodno?

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 871
7.1.2013 20:56:59   
Jana1208
Večer curke....user posted image

Mi smo od danas ponovno same, mm su počela predavanja, pa neće biti svak dan s nama...otišao je danas ujutro, i vraća se tek sutra popodne...user posted image

Vidim da se situacija sa dohranom ozbiljno zahuktala...mi smo stali na jabuci i malo rižinih pahulijca...i to ne jedemo svaki dan...više isprobavamo tu i tamo...nikako da se odlučim krenuti s tim zaozbiljno....papamo svaka 2 sata cicu i navečer još s cicom pojedemo 90 ml nana...ali unatoč tome ne spavamo duže, pa pretpostavljam da nije gladna, već se samo želi maziti...user posted image

Bila sam pisala kako nama večerenje samouspavljivanje ide super, e pa zadnja tri dana to baš i nije tako...najgore je bilo u subotu...nije htjela zaspati od pola 8 do pola 10....još su nam u 8 stigli prijatelji na večernje druženje, a ja do pola 10 uspavljivala malu...zadnja dva dana zaspi nešto brže, ali kenjka, i to ne da plače, nego baš cendra i čim me vidi iznad krevetića prestaje plač i počne se smijati od uha do uha...pa se sad borimo s tim, uglavnom pustim je da plače malo i onda se pojavim, poljubim je, pomazim i izađem opet van...i tako par rundi dok ne zaspi...user posted image
Što se tiče ferberizacije nemam ništa protiv, samo treba imati jaku volju, meni je jako teško slušat je kako plače i onda najčeće popustim...na njenu sreću...user posted image
Mislim da mi to predstavlja veći problem kroz dan, kad ne želi uopće spavati sama, znači ili ja ili mm s njom ili na rukama....zapravo skroz traži da je neko zabavlja, ne želi biti u ležaljci duže od 5-10 min...i to me izluđuje više...jedva stignem nešto pojest kroz dana...danas sam uspjela ručat tek u 4...user posted image neznam što napraviti?? Kakve su vaše bebe kroz dan? Jeli to faza ili ja imam malu razmaženku??user posted image

12.08.2012. & 08.01.2015.
Neposredna veza do poruke: 872
7.1.2013 22:14:35   
tenkic
To ti tak bude kad mi provodimo Fockerizaciju a ne Ferberizaciju ko Jack
Ali zato bebe koje puno mazimo dok su još male kasnije neće imati trauma....isto je i kod mene...po danu se malo zabavljamo na leđima a onda na ruke i nosi ili vodi u šetnju ili nešto. Olakšavam si sa klokanicom i maramom. Ljuljalica nam služi za hranjenje pa ju ne koristim u druge svrhe. I tako Bo ne želi biti unutra dulje od 10 minuta. A one igračke koje vise sa ljuljalice joj uopće nisu interesantne. Najzanimljivija joj je neka knjigica za kupanje, al s njom se zna ozlijediti jer su ti plastični rubovi dost oštri pa joj to dajem tek kao joker.
Moja taktika je izmoriti ju. Kad počne trljati okice probam ili uspavljivanje na cici ili na rukama uz glasni šum radija. Ako ne ide ubacim ju u košaru ili u klokanicu i van u šetnju. Nema mi druge. Mora spavati jer mi je inače nemoguća.
A baka je nešto prehlađena pa sam joj zabranila pristup dok ne ozdravi (iliti dala sam joj bolovanje)

(Odgovor članu Jana1208)
Neposredna veza do poruke: 873
7.1.2013 22:29:06   
andydea
Anne meni paše 17h...srijeda...recimo City Centar
Bella i nama su  gosti stalno doma-babinje još trajeuser posted image ...nikako da se odmorim...
Nekad mi dođe da se samo cijeli dan izležavam kad ono gosti na vratauser posted image
Ma krivo si me shvatila,i DI ima sada gušču stolicu-kašastu,a dok sam samo dojila imao je vodenastu...
Kaj se tiće obroka,ja mu dam oko 11h+sisa,i navećer prije spavanja oko 19h+sisa...
Jabuka je ipak uspjela danas navećeruser posted image ...za sad ovaj tjedan imamo oko 11h jabuku,a navećer jabuku sa rižinim pahuljicama...sljedeći tjedan čemo proso i neku drugu voćku...idem polako jer ipak mi tek 21.1 navršavamo 5mj..

Jana mi ne spavamo baš popodne,sve zajedno negdje 2h...jedino ako idemo negdje po vani-šetnje, onda znamo odvaliti i po 3h u komaduuser posted image ...bebe vole da im se pruži sva pažnja,pa ih se mora animirati...nas ima puno u kući,pa ja stignem jestiuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu Jana1208)
Neposredna veza do poruke: 874
8.1.2013 0:45:44   
ivana1112
Dakle, 2.dan ferberizacije- polovičan uspjeh!
Nakon što je odspavao od 19-19.30h,počeli smo presvlačenje, hranjenje, spremanje za noćni san. Nakon sat vremena plakanja(jednom sam uskočila u pomoć), počeo se zakašljavati, i kad sam ga htjela smiriti i dat mu dudicu, ispovraćao se! I kašicu od popodne, i mlijeko i antibiotik! user posted image
Tako da smo imali onda presvlačenje, mijenjanje posteljine, i ponovno hranjenje. I stavim ga nakon svega u krevetić, bio je miran 10tak min, igrao se rukicama, i sam zaspao bez da je glas ispustio! Valjda se skroz umorio!user posted image Zaspao je 21.45h. A tako mi ga je bilo žao, kad god bi ga spustila u krevetić i makla se iz sobe, on podigne glavicu i gleda kako idem i vriska u plač user posted image Srce mi se paralo!

Meni odgovara srijeda 17h, malo mi je nezgodan prijevoz jer nema direktne linije do tamo, al snaći ćemo se. Budemo malo presjedali user posted image

Bella, ja mu za ručak dajem kašicu od piletine, s mrkvom i krumpirom, nekad stavim i celera. A dajem mu 2-3 kašice dnevno, voćnu i povrtnu svaki dan, a nekad navečer i mliječnu! Doduše, moj L ima skoro 6 i pol mj. user posted image

Što se tiče spavanja preko dana, stvarno sam sretnica, L odvali 2 sata ujutro, od 11-13h cca, i popodne, od 15-17 cca, i još jednu turu od pol sata, sat vremena, od 19-19,30,20h. Ali zato nije noćna spavalica, 1-2 puta se budi.

Stavit ću koju božićnu slikicu, pa virnite user posted image Konačno sam popravila internetuser posted image user posted image

Curke, laku noć!

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!