mamacita
|
Upravo protitah clanak u "Zeni" o srodnim dusama. Naime, da li ste vi i vas muz srodna dusa, po cemu to zakljucujete? Da li volite iste stvari? Da li ste totalno razliciti? Da li se nadopunjavate i u cemu? Za pocetak, mm i ja smo se definitivno poceli vidjati zbog fizickog svidjanja. Naravno to je bilo sasvim dovoljno da nam otvori "vrata" za taj famozni drugi susret, i treci i cetvrti. No u medjuvremenu otkrili smo u razgovorima da volimo slicne tematike. Dakle, ja sam totalno luda za umjetnoscu (slike, kipovi), uspostavilo se da je i on isto rodjen sa "zicom" za umjetnost, i da mu se to svidja. Ja volim razglabati o biti zivota, o Onome Necemu, volim klasicne filozofe (Sokrat, Platon... i one modernije Berkley, Kant, Descartes)... uspostavilo se da je i on ljubitelj filozofije, ne istog smjera, nego vise modernijeg vidjenja svijeta. Mm voli muziku, jazz i r & b su njegovi favoriti, i ja volim muziku ali nisam voljela istu kao i on kada smo se uopznali, nego ja "odletim" u neki novi svijet uz klasicnu gitaru, Vivaldijevo "Ljeto" i Strausove koracnice. No, ja sam panicar, a on je smiren. On me smiruje kada moj "expres lonac" vrije 100 na sat. On je neorganiziran, a ja sam pedantna u organizaciji pa mu pomazem pri tome kada radi na necemu. Ja nisam bila sportski tip, no uz njega sam postala. Eto... zene drage, nadovezite se usporedbama vas i veg muza. Po cemu mislite da ste srodne duse? A ako ima onih koji su otkrili da su totalno promasili u odabiru... budite slobodne pa i to napisite, da neke druge negdje drugdje ne naprave iste pogreske.
|