Srodna dusa. (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Obitelj i partnerski odnosi

Poruka

mamacita -> Srodna dusa. (26.9.2011 23:14:39)

Upravo protitah clanak u "Zeni" o srodnim dusama. Naime, da li ste vi i vas muz srodna dusa, po cemu to zakljucujete? Da li volite iste stvari? Da li ste totalno razliciti? Da li se nadopunjavate i u cemu?

Za pocetak, mm i ja smo se definitivno poceli vidjati zbog fizickog svidjanja. Naravno to je bilo sasvim dovoljno da nam otvori "vrata" za taj famozni drugi susret, i treci i cetvrti. No u medjuvremenu otkrili smo u razgovorima da volimo slicne tematike. Dakle, ja sam totalno luda za umjetnoscu (slike, kipovi), uspostavilo se da je i on isto rodjen sa "zicom" za umjetnost, i da mu se to svidja. Ja volim razglabati o biti zivota, o Onome Necemu, volim klasicne filozofe (Sokrat, Platon... i one modernije Berkley, Kant, Descartes)... uspostavilo se da je i on ljubitelj filozofije, ne istog smjera, nego vise modernijeg vidjenja svijeta. Mm voli muziku, jazz i r & b su njegovi favoriti, i ja volim muziku ali nisam voljela istu kao i on kada smo se uopznali, nego ja "odletim" u neki novi svijet uz klasicnu gitaru, Vivaldijevo "Ljeto" i Strausove koracnice. No, ja sam panicar, a on je smiren. On me smiruje kada moj "expres lonac" vrije 100 na sat. On je neorganiziran, a ja sam pedantna u organizaciji pa mu pomazem pri tome kada radi na necemu. Ja nisam bila sportski tip, no uz njega sam postala.

Eto... zene drage, nadovezite se usporedbama vas i veg muza. Po cemu mislite da ste srodne duse? A ako ima onih koji su otkrili da su totalno promasili u odabiru... budite slobodne pa i to napisite, da neke druge negdje drugdje ne naprave iste pogreske.[sm=smiley1.gif]

Mašaaa -> RE: Srodna dusa. (27.9.2011 5:17:34)

Pa kad su u pitanju glazba,film,umjetnost...ja i mm smo dva različita svijeta. Tad primjenjujem teoriju da se suprotnosti privlače. Kad su u pitanju međuljudski odnosi,emotivne komponente e tu smo jedno za drugo.

pincirotvajler -> RE: Srodna dusa. (27.9.2011 8:54:12)

nismo srodne duše definitivno

Vjeverica ST -> RE: Srodna dusa. (27.9.2011 9:58:15)

moj muž kaže da smomi zapravo isti, ali na različite načine elimo iste stvari....To kaže kad se nalkutim na njega i kad se zapitam ko nas "spoji". On je hladniji i proračunatiji, ja sam toplija i naivnija....On zna zaradit više novca, ja ga znam bolje raspodijelit. Imamo slične poglede na obitelj i prijatelje. U glazbi se nađemo tu i tamo, nema baš odstupanja, mada bi volia da slušamo i klasičnu glazbu kao mamacita i njen muž[sm=bravo.gif].
A i ja sam filozofski tip, ali ne mogu reć da i on nije, samo on ima puno jednostavniju filozofiju od mene, ja kompliciram, ulazim u dubine i rasprave, on sve po kratkom postupku...
Zaključak je da se više nadopunjavamo nego što smo slični...A eto, 4 godine braka....Vidit ćemo kako će to dalje funkcionirat i kava će djeca bit i što će reć o nama....

Nika 24052006 -> RE: Srodna dusa. (27.9.2011 12:51:19)

Mi smo definitivno nebo i zemlja,ali smo srodne duše[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...Ne sviđa nam se čak ni ista boja,ali kad pogledamo jedno drugo,znamo što tko misli i kako se osjeća...Nekako se nadopunjavamo...Da,slažemo se u jednoj stvari,a to je odgoj djece,nikada ne idemo jedno kontra drugoga,tu smo složni.

njanja -> RE: Srodna dusa. (27.9.2011 14:22:28)

apsolutno ne vjerujem u pojam srodnih duša...

mm i ja smo oduvijek jako različiti, on je miran i nedruštven tip, a ja sam otvorena i društvena, on je pedantan, ja sam idi mi dođi mi, ja volim raspravljati, on nikada nije za svađu, ja sam pak uredna, on je neuredan i tako, mogu nabrajati do sutra....ono što nam je zajedničko su životna načela kojim smo odgojeni i koja su zapravo i osnova našeg sklada i života...

anaxx -> RE: Srodna dusa. (27.9.2011 14:32:22)

mm i ja smo si od početka veze govorili da si pašemo ko puzle, čak smo si i vjenčane prstene s tim motivom izabrali...
mogu reći da se nadopunjujemo u svemu... ako to znači da smo si srodne duše onda DA...
nekako smo od prvog susreta znali da si pašemo i da je to to (iako smo kad smo se upoznali bili oboje u dugogodišnjim vezama)

lilia -> RE: Srodna dusa. (27.9.2011 14:46:11)

Kad smo se upoznali bili smo dosta različiti a s godinama smo se prilagodili, tako da sam ja zavoljela neke stvari uz njega i on uz mene.
Imam osjećaj da smo otkad smo zajedno i jedan i drugi našli sebe.
Nekako smo kompletne osobe i to je valjda to.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Bebys -> RE: Srodna dusa. (27.9.2011 15:32:01)

IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

bubaMaja -> RE: Srodna dusa. (27.9.2011 15:38:26)

s obzirom da me je zaprosio na prvom spoju ))) heheheh
nismo isti, ali nismo niti različiti... račica i škorpion gdje ja stanem on me bocne da krenem dalje, kad on zapadne u mračnu fazu moja sigurnost ga vraća na svjetlo dana...
cijeli život smo izlazili na ista mjesta, imamo hrpu istih prijatelja, a nikad se nismo upoznali do tog dana kad smo se prepoznali ))))))))))
isto znam kad zeznem da će me on spasit, a on kad zezne da ću ga ja opalit [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] šalim se...
srodna duša nego što!

škorpioni -> RE: Srodna dusa. (27.9.2011 22:11:53)

......toliko slični a opet toliko razlićiti.......[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]
bitno da se volimo i postujemo te razumijemo i naravno nevaramo

jagodicabobica -> RE: Srodna dusa. (27.9.2011 22:27:01)

da i ne![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ja sam temperamentna(balkanski temperament) :)..on nije(svedski teperament) :))...
neke stvari ne uzimamo previse za ozbiljno..tu smo slicni...
lice i kosa i oci ...slicni smo..mama kaze da smo kao brat i sestra:)
on voli dom i ja isto...
ne voli drustvo i ja isto...:)) mislimo da je pametnije sjediti u kuci uzivati sa familijom ili pogledati film,procitati nesto i slicno:)
on sve ukratko kaze a ja sve u 1000 rijeci..
on voli da jede puno i ja tako![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
on voli luksuz i nije skrt i ja tako...

Anoniman -> RE: Srodna dusa. (2.10.2011 11:28:00)

IZVORNA PORUKA: Bebys

IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

pakić -> RE: Srodna dusa. (2.10.2011 16:27:58)

Iako smo različiti, od prvog dana nekako smo si pasali- a tako je i danas. Iako se ponekad posvađamo, najčešće su to sitnice (oboje smo djevice po horoskopu), ali i nakon 10 godina funkcioniramo jako dobro

Stranica: [1]