Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 22.5.2013 14:42:49
|
|
|
|
Hladna
|
Hvala ti sarah, ma ja bi da krene konacno vise, nestrpljiva sam Termin mi je 28., sad u utorak
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 22.5.2013 15:37:50
|
|
|
|
as1986
|
Hladna vidim da si se vratila s kontrole i da je sve ok Imam prijateljicu koja ima isto to vezano uz krv kao i ti. I da istina je da taj lijek ima u Zagrebu,ali ona je dva puta rodila na carski ovdje u Puli. Doktori su taj lijek narucili iz Zagreba. Njoj je bila sreca pa su joj to otkrili prije trudnoce na nekoj malom rutinskom zahvatu,gdje joj krv nikako nije mogla stati. Kada je ostala trudna i doktori rodilista u Puli su prvi put za to culi. Neki doktori cak nisu htjeli da rodi u Puli. Ali je sef rodilista odlucio da ce se posvetiti proucavanju te bolesti maksimalno i omoguciti joj porod u Puli. Znam da je na racunu iz bolnice pisao iznos veci od 25000 kuna za 7 dana u bolnici nakon poroda. Kada je drugi put ostala trudna jedna joj je doktorica rekla zasto niste pobacili,ne shvacajuci da joj je i pobacaj jednak rizik kao i porod. Uglavnom nakon sto je rodila ta joj je ista doktorica rekla nadam se da vise necete radjati. Hocu samo reci da mislim da nije stvar u tome sto je taj lijek samo u Zagrebu,nego sto vecina doktora za tu bolest nikada nije cula i kada cuju za nju uplase se i ne zele preuzeti odgovornost vec im je lakse poslati u Zagreb. A da su se malo potrudili mogli su i oni sto god nauciti i shvatiti da to nije tako strasno vec samo treba znati. A probkem je sto se ta bolest jedino moze otkriti ako ciljano odes raditi analizu. Ona je i svoju djecu na taj faktor kontrolirala i oni to nemaju. Uglavnobiti ce to sve ok Cure jedno pitanje... imam osjecaj da me dolje na ulazu u rodnicu probada na trenutke? Da li je to normalno? Trebam li se brinuti?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 22.5.2013 15:41:21
|
|
|
|
as1986
|
Hladna ma krenuti ce to brzo i drago mi je da ti se ovaj doktor maksimalno posvetio
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 22.5.2013 15:47:42
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Hladna još si 2 u 1? Ovo PT1 što si pitala ti je odjel u Petrovoj ... odmah nakon ulaska u glavnu zgradu ide se nakon recepcije lijevo i tamo su sobe. Kad sam išla na kiretažu bila sam privremeno smještena s trudnicama koje su bile na promatranju - što zbog tlaka, što zbog šečera. Ako si išla na CTG onda si vjerojatno bila taman na početku tog hodnika (tamo dalje su sobe tog PT1 odjela). Svima koje su rodile čestitam ako već nisam, a onima koje to tek čeka želim brz i lagan porod!
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 22.5.2013 16:10:17
|
|
|
|
maminangel
|
hej curkee !!! pusa vam svimaaa,vidim da smo sve nestrpljive i u istom košu Cuba vjerujem da ti nije lako isto kao ni MaTani teško je biti sam sa tako malim bebicama,makar muški ništa i ne radili opet su jedan ogromni suport samo da su prisutni,nadam se da će R.brzo ozdraviti,doći će i lijepši dani pa ćete opet u šetnjice Netko je pitao za onu vrijednost tlaka ono nije ništa strašno granične su vrijednosti dobre do 140/90,pogotovo je bitan ovaj donji srčani on nebi smio ići iznad 90.. Hladna znači bilo super,ajde baš mi je drago,cijelo jutro sam mislila na tebe. Pt1 je odjel preko puta onog na kojem sam ležala a vodi ga ja mislim baš Starčević,još su tamo i Ivanišević i Đelmiš,kažu pacijenti da je pt1 na boljem glasu od onog na kojem sam ja ležala,nebi htjela ulaziti u to koji je bolji jer si vidjela i sama da je to kako se koji na koju nogu digne,bitno je da oni tebe dobro obrade,i čuvaju,valjda će se i Blaić založiti za tebe a to je najbitnije.. Inače odjel je predivan,komforan i tamo ti neće ništa nedostajati osim tvojih naravno ali tko to zna hoćeš li i koliko ćeš se ti tamo uopće zadržati i hoće li porod krenuti prije..Ja sam danas super,ništa me ne boli ,ne frče,kao da bi mogli još mjesec ovako,osim što mi danas gromada sluzi ispala na gaćice,mislim da je Afrodita pričala da toga bude puno,e sad moglo bi i tjedan proći.Mislim da se ja i Hladna definitivno upoznajemo u ponedjeljak
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 22.5.2013 16:43:33
|
|
|
|
Hladna
|
Hvala cure , bas sam sretna sto vas imam , s kim bi inace tolko pricala o svemu tome , ovaj forum je definitivno zakon jer netko tko nije trudan ne vjerujem da moze stalno slusat nekog jel sad ovo oko , sad mi se ovo desilo itd... A nama se stalno trudnicama nest dogada i stalno nest nije jasno i trazimo potvrdu od drugih iako i same vecinom znamo sa je as1986 receno je i meni da mogu sama po ljek u Zg i odnjet a u Kc pa da tu u svojoj bolnici rodim, ali je moj ginekolog rekao posto su nakon prvog poroda tako sa mnom postupili da im nece dozvolit sad da im ja budem pokusni kunic i da na meni uce o toj bolesti tako da sam sretna sto sam naisla na tog doktora koji je i sam iz Zagreba i radio je u Merkuru Maminangel nadam se da cemo se stvarno upoznat, iako tesko da ces ti mene prepoznat, na faceu su slike mene na pocetku trudnoce kad sam imala 50 kg na vjencanju, a sad sam natukla na 75 kg Znaci i kad cu ic u bolnicu onda nejdem tamo gdje su ambulante nego idem tamo ljevo u onu bijelu zgradu i na salteru na samom ulazu se javim jel?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 22.5.2013 18:08:23
|
|
|
|
Hladna
|
As1986 i mene zna dolje zabolit i to u rodnici ko struja da me strese- to je sve normalno... Maminangel sad tek skuzila- znaci ispao je sluzni cep sto znaci da bi mogla svaki cas
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 22.5.2013 18:45:34
|
|
|
|
maminangel
|
Da Hladna ako su te naručili da odeš u bolnicu na taj pt1 odjel onda uđeš u glavnu zgradu,lijevo ti je odjel u prizemlju pa se prvo javi tamo sestri na odjelu i onda će ti ona vjerovatno reći da se ideš upisati na prijemni šalter a to ti je čim uđeš u zgradu prvi šalter desno,odmah iza njega ti je aparat za kavu.A ja ću ti se javiti kad završim u trudničkoj.Nevjerujem da ću prije roditi,termin mi je tek krajem mj.O tome čepu sam čitala svašta tako da sad manje znam nego prije,nekome je ispadao danima,netko je odmah iza rodio..Valjda me i ta silna terapija tokoliticima drži da se ništa ne dešava,makar me sad pomalo i strah da nebi kakvu bakteriju pokupila jer sam toliko otvorena,a valjda neću..
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 22.5.2013 23:32:13
|
|
|
|
andydea
|
maminangel..draga ja sam bila otvorena 4prsta od 36 tj. i na kraju prenjela 4 dana..ali fala bogu nisam pobrala nikakvu infekciju... .. ma ja mislim da bu te vas tri puhale sve u isto vrijeme - Afrodita...maminangel i hladna.. ...curke saljem puse i sretno
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 10:01:30
|
|
|
|
Mmaestral
|
Cure, pa nije vrag da jos spavate ??? Hladna, ti si kao ja, ja sam sa 47 kg dosla na 72. Sad jos uvijek imam 61. 6 kg vise nego sto zelim, i nece bas dolje Cure, bili smo kod pedijatrice neki dan i rekla sam joj da mi se dijete muci kakati, da je zelenkasta stolica i jako tvrda kad izlazi i to uz pomoc, sama ne moze. Rekla mi je da je to sve normalno jer kaka jednom dnevno. Ali danas je opet tako, samo je sad skoro potpuno zelena stolica i na kraju je spricnuo proljev, smedje zuti. Muci se, place, i onda ju moram masirati pola sata pa dok pocne prduckati i tiskati i plakati stavim jos toplomjer i jedva istiska taj pocetni dio. To nije bas normalno po meni, a koga da pitam ako pedijatrica kaze da je? da ju prisilim da pogleda pelenu ili sta? Je li moguce da je to od hrane? Da promjenim hranu? Razmisljam o tome vec tjedan dana, ali svi kazu da nije dobro mijenjati pa nisam, ali ako joj ovo smeta, zasto ne bi probala uzeti Novalac ili nesto takvo. Sto vi mislite?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 10:34:33
|
|
|
|
sarah_zg
|
moj se dosta mučio sa stolicom kad je bio tak mali bebač. Jedno 6 tjedana nam je trebalo da se to izregulira. Nama je patronažna ekla da mu dobro namažem guzu kremicom, što dublje da probam ugurati unutra. Znam da je to teško s tako malim bebicama, ali ja sam mu samo namazala i mrvicu gurnula prstom, vrlo nježno. Ne znam je li to pomoglo, ali uz to sam mu davala topli čaj, mislim da je bila kombinacija komorac i još nešto. Stvarno sam zaboravila, ali zvao se čaj za probavu ili tako nešto. Moj je bio samo na ad, a znam da dodatna tekućina nije potrebna djeci koja doje pa sad
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 11:10:47
|
|
|
|
maminangel
|
IZVORNA PORUKA: andydea maminangel..draga ja sam bila otvorena 4prsta od 36 tj. i na kraju prenjela 4 dana..ali fala bogu nisam pobrala nikakvu infekciju... .. ma ja mislim da bu te vas tri puhale sve u isto vrijeme - Afrodita...maminangel i hladna.. ...curke saljem puse i sretno Ajme Andy pa nemoj mi to govoriti pa kako si toliko bila otvorena mjesec dana?jel ti otišao i čep?jel ti bila mliječna plodna voda?,poludit ću više,dan nikako proć,a ne da ću još prenijeti A lijepo mi je prof.govorila ako hoću da će mi malo ubrzati sa gelom i dripom ali ja NEEE,čekat ću svoje trudove,pa kad krenu,krenu grr.. Mmaestral stvarno bi ti voljela dati neki pametan savjet,vjerujem da nije lako gledati je kako muči i nepokušavati ništa jer je pedica tako savjetovala,možda da još malo sačekaš,ili se raspitaš malo bolje,pa eventualno promjeniš mlijeko Šaljem vam velikeeee da što prije prođe.. Hladna đeee siiiiiii?????????Ostale cure u finalu?slabo se javljate?A kako su nam mamice i bebeki??? pišiteeeee!!!!!!!
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 12:11:53
|
|
|
|
lanac3101
|
Mmaestral imas za kupiti glicerinske cepice za malenu ,to joj smijes stavljati od prvoga dana. Iskreno se nadam da ce joj bar malo olaksati, I obavezno uz ad prehranu caj od komoraca neka pije. Imas ako ti je na bebimilu 2 vrste , pa probaj onaj s probiotikom, mislim da je taj zelene boje kutija. Mi smo vam super,za par dana idemo na drugu kontrolicu, maleni samo sisa, super napreduje, naucila sam ga da plazi jezik, pa sad kad god me ugleda jadnicak plazi li ga plazi I smije se ,a ja vristim od smijeha. Maminangel meni je cep ispadao danima, tako da... Drzim vam fige da se jos danas porodite, znam kako vam je. Ni moji decki nisu do sada imali grcice ,makar pise da mogu imati od d3 kapi, valjda je to neki mali postotak.
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 12:15:31
|
|
|
|
andydea
|
Maminangel,ma ne brini se ...ne nije mi otišao čep,voda je bila polumliječna..i ludila sam ko i ti ...dolazila svaki drugi dan na pregled i čekala svoje trudove...i onda me jednu noć samo stislo i trk u bolnicu ...nađi na RR moju porođajnu priču i pročitaj !
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 12:43:41
|
|
|
|
nela86
|
Jutrooo drusvo Evo po bolnickom terminu nama je sutra termin ali nista se kod mene ne desava....Beba se javlja kao i obicno, smedji iscjedak je nestao i tako. Samo sam ja vise nervoznija jer svako malo netko zove, salje poruke i to me psihicki ubija jedno te isto pisati svaki dan. Lijepo sam rekla kad se porodim svima cemo javiti medjutim neeeee...kao da se neki natjecu da budu prvi da saznaju. Kao njima je ovo iscekivanje i nervoza , PA STA JE TEK ONDA NAMA???
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 14:11:07
|
|
|
|
as1986
|
Nela86 u potpunosti te razumijem. Meni je termín u iduci cetvrtak i vec stizu takve poruke ístog sadrzaja kao i tvoje sta ce biti tek ako prenesem Ali sta ces takvi su ljudi i bas kako si rekla natjecu se tko ce prvi saznati kao da jdm neka nagrada u pitanju Hladna sreca da nije dopustio tvoj ginekolog da se uce na tebi. I ako nisu u 9 godina nista naucili sto je sigurno je sigurno a to je Zagreb Kod mene se nista ne dogadja,nema ni to cepa,samo to povremeno probadanje dolje na ulazu ili ti izlazu i stomak mi bude cesto tvrd kao kamen. Nista drugo ne osjecam, ocito su me samo prepali u utorak u bolnici kada su mi rekli da mogu sutra roditi. Mame koje su vec rodile i trudnice koje tek trebate roditi pijete lh i hocete li vi piti caj za dojilje Ja sam malo zakasnila na trudnicki tecaj,i valjda cu izdrzati jos jedno predavanje Jucer je patronazna na predavanju spominjala vaznost pijenja tog caja,jer kao da bebe ako mama pije taj caj i doji imaju manje grceve. Sta vi mislite Buduci da sam na par mjesta procitala da dojilja ne jede jagode,ne pije mlijeko i tako te namirnice koje mogu izazvati alergiju,i to me malo bunilo pitala sam ih koliko u tome ima istine. Rekle su da se sve moze jesti u umjerenim kolicinama,ako na to nismo alergicne samo da treba izbjegavati one namirnice koje napuhuju. I da dojilja najvise treba piti mlijeka i vode.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 14:26:26
|
|
|
|
Hladna
|
Evo me, ja bila totalno krepana jučer od putovanja za Zg i natrag pošto sam se probudila u pol 6 i spavala sam ko top Maminangel vjerujem da ti je žao što nisi prihvatila drip, ali ja sam čula da puno jače bole trudovi izazvani dripom nego prirodni, ja sam išla prvi puta na drip i znam da je vraški boljelo, krevet se tresao sa mnom od boli, užas tako da neka ti ne bude žao . Daj mi reci kakav je tamo ritaual sa trudnicama koje dođu do 40 tjedana a na bolničkom lječenju su?? Jel ih stavljaju onda što prije na drip ili ne??? Ja si mislim da bi e mogli stavit na drip brzo nakon što odem tamo jer ipak ću im biti na trošak a tim više jer Blajić nije znao dal da me ugura u bolnicu ili ne jer kaže bit će ludi kada dođem i ljuti na njega al neka... E sad baš me zanima ako znaš to??? Tek tolko da se znam pripremit?? nela86 ma bit će, a kakav bolniči termin?? šta ti nije termin isto kad i meni?? As1986 ja sam u prvoj trudnoći pila taj čaj za dojilje od 6 mj trudnoće, a sad ga pijem več mjesec dana al ono kako se sjetim...
< Poruku je uredio Hladna -- 23.5.2013 14:28:20 >
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 14:28:57
|
|
|
|
paola06
|
Cure,dugo me nije bilo iz raznoraznih razloga Čestitam svim novopečenim mamicama, a nama koje smo još u iščekivanju da nam dani do susreta s našim bebama prođu što brže A sada jedno pitanje- prije nekih tjedan dana radila sam bris vagine, danas sam zvala za nalaz i kaže mi sestra -izolirani streptokok! Šok! Streptokok u nijednom obliku nisam imala nikad.... S doktoricom nisam razgovarala jer je u gužvi,kao sve će mi reć u bolnici, pitam sestru jel treba antibiotik,ili neka terapija,ona opet pita doktoricu,ova se živčano dere,pa reći će joj u bolnici,dobit će terapiju na porodu.... jel neka od vas ima iskustva po tom pitanju? jel ide normalni porod ili carski da se izbjegne infekcija bebe streptokokom? Ako neka zna nešto o ovome,molim vas napišite mi,baš sam se zabrinula,a od tih naših doktora dobit neku informaciju il ljudsku riječ je nemoguća misija...sad sam 36 tt
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 14:36:00
|
|
|
|
Hladna
|
paola06 ja sam ti imala sad streptokok i rješila sam ga se prije 2 tjedna, ja sam pila antibiotik koji ga je riješio, ali jako puno žena ne pije antibiotik već dobije terapiju kod poroda tj injekciju tako da bez brige, samo im još prije poroda u bolnici napomeni da imaš streptokok, a porod je vaginalni normalno bez obzira na nalaz jer ionako ćeš ti dobiti tokom poroda terapiju koja će zaštititi bebu od bakterije, nemoj brinut, sve će biti ok.. Streptokok ima jako puno žena ali se on ne ljeći osim kod trudnica ili ako žena mora na neku operaciju... i ako imaš spolne odnose obavezno se treba seksat sa kondomaom, al mislim da sad u tvom slučaju to nije bitno pošto ćeš terapiju primit tek na porodu.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 14:37:50
|
|
|
|
dada2101
|
pozdrav curke!! evo mene.. danas san imala i pregled i ctg i predavanje u domu zdravlja u vezi poroda i poslije kada dodemo doma iz bolnice... pregled je bio jako kratak pogleda je koliko san otvorena uvik isto jedan prst pita dali je sve uredu i to je to... nije gleda na ultrazvuk ovi put... ctg je sve uredu... brisevi koje san radila prosli put isto fala Bogu uredu.. i narucio me 03.06.ponedjeljak tj 5 dana prije termina da opet doden na pregled ( ako ne rodin prije ) jer je slijedeci cetvrtak praznik pa oni imaju most od srijede do nedjelje... a na predavanju je bilo ok...upoznale smo svoje patronazne sestre i dobile listu sto nam triba za bolnicu a sto za doma i za bebu i za nas... pokazale o dojenju,presvlacenju,kako se cisti pupak i o kupanju... malo pricale o nacinima poroda i o epiduralnim... i tako sve u svemu ok... bar nesto da vidimo prije nego rodimo... onda ce nam one doci doma kad dodemo iz bolnice pa ce nam svakoj pokazati za sebe kako i sto... jooojjj.... jedva cekan da i to krene i prode pa da imam svoju mrvicu pored sebe... svim mamama i bebama kissss i naravno svima koje su jos 2u1
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 14:45:31
|
|
|
|
paola06
|
Hladna, hvala na brzom odgovoru, sad mi je malo lakše 04.06 . još imam pregled u ambulanti,pa onda kreću pregledi u bolnici. Samo mi nije jasno, ako je streptokok već nađen i izoliran zašto se odmah ne daju antibiotici nego se čeka do samog poroda? Možda sam malo paranoična,al šta ako se proširi, sad je u vagini,nije nemoguće da uđe i u "unutrašnjost".... ili su u pitanju samo moji iracionalni strahovi? Ako ti nije bed odgovoriti, tvoj streptokok je isto izoliran u brisu vagine ili cervixa? može i pp....
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 14:50:22
|
|
|
|
paola06
|
Dada,bravo za tebe,još malo i imat ćeš bebača u naručju Meni je patronaža bila doma prije cca. mjesec dana,nešto kao savjetovanje u trudnoći,popričale smo o svemu,žena je bila ugodna i sustreljiva,baš sam se ugodno iznenadila Donijela je raznorazne brošure,dvije bočice (Avent,Tommee Tippee) i dudu varalicu od Aventa. Sad 28 idemo na trudnički tečaj,muž želi sve čuti,bez obzira na mene,i biti u toku
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 14:53:25
|
|
|
|
Hladna
|
paola06 meni je nađen u brisu vagine, čisto sumnjam da ti može sad šta biti jer bi oni več reagirali-budi sigurna
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 15:08:15
|
|
|
|
paola06
|
Hladna,nadam se da si u pravu... hvala ti na odgovoru i podršci Budući da ti je termin blizu, sreeetnooo
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 23.5.2013 17:20:43
|
|
|
|
cuba
|
Pozdrav cure drage Prvo da se zahvalim na podršci i hugićima, najbolje ste Evo danas sam već malo bolje, nekako mi je sjelo da je mm otišao. Rokić mi je isto bolje, antibiotik je počeo djelovati pa nema više temp, manje kašlje i slini i trebao bi do kraja tjedna biti potpuno zdrav. A i od sutra zovu sunce pa ćemo ponovno u naše svakodnevne šetnje MaTana draga, znam da je i tebi jako teško, još i teže što ti je tm duže odsutan Ali uvijek prođe i onda odbrojavamo do dolaska i veselimo se pa i zaboravimo na ove dane tuge nakon rastanka...šaljem veliki hug i kiss tebi i curkama paola06 ja sam rodila prije malo više od mjesec dana i imala sam pred porod streptokok. Dobila sam dozu antibiotika i popila je točno dan prije nego sam rodila ali sam svejedno tijekom poroda naglasila doktoru da imam bakteriju i dali su mi dozu antibiotika tako da je beba zaštićena tijekom poroda. Prirodni porod je bio i sve je prošlo u redu. Nemoj se brinuti, većina trudnica ima tu bakteriju i kod svih je isti postupak. Sretno Trudnice moje drage, sad je opet veliko isčekivanje, sve ćete na kraju u isti dan tiskati kao i mi u travnju Ajde izdržite još ove zadnje dane, jedva čekam da svibanjske bebice krenu Puse svim bušicama, mamicama i bebicama
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!