Jana1208
|
Večer curke... Mi briga oko količine koju L pojede zasad nemamo...uglavnom sretni smo ako pojede skoro cijelu malu teglicu...a ako se njoj ne jede sve ispljuva van i smije se tome...ona baš i nije neka papalica...osim kad je sisa u pitanju... U jednom od savjetnika o dohrani koji nam je dala patronažna stoji da je kapacitet želuca dojenčeta starog između 4-6 mjeseci 86-130 ml, pa si sve mislim da je to to otprilike...i većinom u zadnje vrijeme ne traži cicu nakon kašice, popije par gutljaja vode i onda traži jesti opet nakon sat, sat i pol otprilike... Bella ni moja L ne voli baš dugo biti na trbuhu, u biti ne voli ni u jednom položaju biti predugo...ali i ona kad je trbuhu se odiže na ručice, lovi igračke i sl...rekla nam je pedijatrica kad smo bili na kontroli sa 4 mj. da je stavimo na trbuh i držimo guzu i nožice dolje, tako da ona bude prisiljena odići se na ruke...u početku se jako ljutila na to, jer je njoj guza uvijek bila u zraku, ali sad se navikla... Ona skoro više uopće ne želi ležat, stalno se diže gore, i malo fali do samostalnog sjedenja...danas joj je posebno aktivan dan - bile smo nas dvije popodne u šopingu sa kolicima, nju sam vozila u as, i ona umjesto da bude naslonjena cijelo vrijeme je sjedila unutra a rukicama se uprla sastrane...presmiješna je bila... A i dalje traju borbe kad je stavimo u krevetić na spavanje, danas se je bar 10-ak puta okrenula na trbuh, i još toliko puta smo je skidali sa ogradice za koju se uhvati i onda pokušava gledati van odozgora...nakraju smo odustali, pustili je da se umori viseći, pa je zaspala... Ponekad mi se čini da nema ni sekunde mira kroz dan...ali tješim se da je i to samo faza i da će proći...