Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 14:04:12
|
|
|
|
sina
|
hahahaha,jel to tebe već primilo gniježđenje,pa si se uhvatila ribanja? ja sam inače manijak čistoće,ali danas sam nekaako umorna i pospana i evo jedva ručak napravila,još moram samo malo oko veša nešto poprtljati i gotovo za danas,mada bih morala obrisati sve podove i prašinu. meni se čini da pošto je madrac malo deblji,ogradica je sad prenisko,ali u početku ti je to možda još i bolje. mi smo ipak odlučili isto da ćemo kupiti kinderbet,pa nek princeza ima svoj i novi. mislili smo posuditi jer nam svi nude,(madrac bi naravno kupili novi),ima ih,ali pošto ćemo imati zipku za početak,kindić stignemo kasnije kupiti. moram samo kupiti krevetninu za zipku,a i to je ovaj tjedan u planu,kao i pakiranje torbe i kupnja robice za izlazak iz bolnice. juuuupiiii
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 14:08:27
|
|
|
|
sina
|
IZVORNA PORUKA: Bablica Solarsoul i to što kažeš! Ja sam se uspjela i po ljeti složit na pod s trbuhom, a što bi tek bilo po snijegu! Kako vaše bebice - ovo moje čudo se migolji i migolji - ful mi trbuh napinje! Napravi kvrgu tvrdu ko kamen i nije baš ugodno dok se ne pomakne. Jel se vama to događa?! Ja sam Rh+ pa sam samo jednom vadila krv, ali znam da Rh- idu 2-3x vadit tijekom trudnoće. E jedna info - sutra su sve bočice i dudice na 30% u kozmu pa da znate hvala na info za bočice i dudice,nekome će dobro doći. moje su već kupljene,baka i teta su se požurile sa tim(moja mama i seka). što se migoljenja tiče,kod mene je ista stvar,samo sad i malo u konbinaciji sa lupkanjem. ali kad se migolji imam osjećaj da se 100 x okrene(svaki čas imam kvrgu na drugom mjestu na trbuhu) i to uvijek booli,ali neka...
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 14:21:45
|
|
|
|
Bablica
|
malo off topic ... pokušavam nać tamu sniženja, popusti da stavim ovo za bočice, ali mi ne uspijeva? gdje da ju nađem - neki dan gledala a sad nestala! ma nije nisko ogradica za početak - neće beba nigdje a tebi će bit lakše da se nemoraš skroz saginjat. Kad malo naraste i počne se koprcat staviš na najniže i to je to! Hvata nju gnježđenje, hvata! kad bi bar i mene malo - ja sve čekam 10 do 16 i onda na brzinu ručak, spremanje, čišćenje da vidi mm kako sam vrijedna!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 14:29:40
|
|
|
|
Bablica
|
Našla! IZVORNA PORUKA: Bablica malo off topic ... pokušavam nać tamu sniženja, popusti da stavim ovo za bočice, ali mi ne uspijeva? gdje da ju nađem - neki dan gledala a sad nestala!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 18:16:43
|
|
|
|
Sheilla
|
Sina samo pazi da odes u 8 mjesecu trudnoce...barem su meni rekli tako (sad neznam da li je ista prica i sa rh+) Marti meni se osobno ne cini kindač prenisko (ogradica) Nama su na tečaju rekli da je najbolje za početak staviti ga na najvišlju poziciju jer beba sigurno prvih mjesec i pol dana nemoze nigdje ...a radi poroda i svega da si olaksamo barem malo ... Mislim da cu poceti muza peglati ...vidim da su svi vec naveliko ili barem na malo spremni...a mi smo u radovima po kupaonici ( jos 2 tjedna i gotovo) i onda ce ocito kod mene ici sve nabrzinu jer apsolutno nisam jos nista napravila(niti oprala bebinu robicu, niti ispeglala, niti pripremila torbe , kindac je u dijelovima, huh sve mi je losije kad vas citam kako ste pedantne...a ja si sve kontam stignem ima jos vremena:)))
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 18:26:25
|
|
|
|
sina
|
sheilla,kad ti je termin? ma,stigneš još sve obaviti. ići ću idući tjedan raditi taj test,onda ću biti u 34. tt
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 19:03:00
|
|
|
|
Marti83
|
Ja mislim da se gnijezdim već zadnja 3 mjeseca,jer nemam baš posebno posla po kući pa si nađem nešto da mi vrijeme prođe. Od one moje šetnje danas na kraju otišla sa dragim u lutanje po gradu,malo hrane kupovali,i na kraju završili na pizzi Došli malo prije doma. Kupila sam si one uloške vir 80,i kad ih otvorila oni presvučeni samo mrežicom,a u sredini vata.Jesu li oni oduvijek takvi? Pa ja ću to mijenjati svakih pola sata,iako će biti i jedan noćni always ispod. I sada mogu reći da je torba kompletno gotova.
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 19:12:10
|
|
|
|
adryosijek
|
taki su bili i kad sam ja nosila kad sam isla u bolnicu,2 paketa je dosta mi bilo,1 ne pa mi mati osla donjet,stavljala i po 2 komada ..
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 19:43:34
|
|
|
|
sina
|
da,to su ti i oduvijek su takvi,ali najugodniji poslije poroda. ja neću uzimati always ispod jer ne znam kak bi ih stavila na jednokratne gačice,a i oni ipak ne dišu.
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 20:08:14
|
|
|
|
solarsoul
|
hej curke moje bas ste vrijedne svaka vam cast....ja sam sve stopirala...do daljneg..mislim da ne bi podnijela da pocnem uredjivat sobu a da nešto krene po zlu.....tek tamo cu od 37. tjedna...ako ga uspijemo dozivit....cini mi se to takooo dalekoo....cijela trudnoca mi je prolazila brzo i sad ova zadnja dva mjeseca nikad proc.....jos me sad svako malo opere neka paranoja u vezi dijagnoze sto ako...bla bla....sama sebi postajem smijesna...jesu li to trudnicki hormoni il sam opako zabrijala na neke nevolje?....
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 20:19:44
|
|
|
|
sina
|
ma, i jedno i drugo. i mene nekad "opere" crnjak,ali neću si dozvoliti zbog toga da me situacija zatekne nespremnu. ja ću ovaj tj. spremiti torbu baš zbog toga što se bojim da se nešto ne zakomplicira,pa završim ranije u bolnici i to je najcrnji scenarij koji sam si dozvolila.
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 14.2.2012 20:54:48
|
|
|
|
solarsoul
|
vidis to nije los crnjak mislim sto se tice spremanja torbe...mozda bi i ja mogla to napraviti.....s obzirom na mogucnost nekih glupih bakterija u mojim brisevima i ranice na grlicu koja se odjednom pojavila.....ja se samo nadam da je ona nastupila mehanicki pa je sad takva kakva je tamo gdje ne bi trebala biti...i da ce ona brzo proc a pustit mene, grlic i moju maternicu na miru jos neko vrijeme.....bar do 1.4. a onda moze sto god hoce...
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 8:06:45
|
|
|
|
sina
|
solarsoul,ma bit će to sve u redu. kada si već izgurala do sada,mislim da ti je opasnost sve manja za bilo kakve komplikacije. kada ti je termin? i sa kakvim bakterijama se boriš? jesi radila briseve? možda si već pisala o tome ranije,ali ja nemam u glavi
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 9:00:36
|
|
|
|
lidac0605
|
Drage trudničice,nemojte puno razbijat glavice nek uživajte još malo u svojim bušama,posle bu vam žao kad je više ne bude! Sve bu super i za 5! Solarsoul,ak imaš kakvu bakt.,dobila buš antibiotik prije poroda i sve bu ok(i ja sam tak,imala sam BHS-B). A kaj se tiče "ranice" na grliću-to nije ranica kao takva,to se tak zove u narodu,stručno se zove eritroplakija i nema apsolutno nikakav utjecaj na trudnoću i porod,to ti samo znači da je područje oko otvora na grliću crvenije od okolnog tkiva i to se ne dira niš,osim ak nemaš stalne upale jer je kao grlić sa takvom promjenom podložniji upalama. Ja ti isto to imam i to veliko dost,a evo 4ero rodila bez frke! Samo cool do kraja i sretno!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 9:24:06
|
|
|
|
Sheilla
|
Sina termin mi je 20.04. (ima jos dosta do njega) Na test idem u 33 tjednu tak mi je ginic rekao da je najbolje sa obzirom kad sam prvi put vadila.Solarsul ja te razumijem u potpunosti stalno sam neki crnjak da li ce sve biti ok, ak ne cujem bebicu da li je u redu, kako ce biti na porodu, da li cu roditi zivo zdravo dijete itd... Bas mi je neki dan u ducan dosla zenica koja je rodila prije tri godine curicu sa cer.paralizom da su je zeznuli na porodu pa onda meni trudnici isla pricati to iskustvo (doslo mi je da ju steram van ali nisam mogla nego sam ju slusala i slusala) i sad vec tri dana mi se po glavi motaju razno razni scenariji.Svaka cast na trudnoci ali ja jedva cekam da rodim i da imam buhtlicu pored sebe i da znam da je sve u redu , a zha dalje cemo laganini. Ovo me sad ubija i nikako da vrijeme prode do nekog magicnog 36 tjedna pa da odahnem barem malo.
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 9:57:01
|
|
|
|
sina
|
LIDAČ bravo i baš mi je drago de se netko javio sa istim iskustvom,pa eto draga,solarsoul nadam se da češ prestati ili barem malo manje razbijati glavicu i još više uživati u . SHEILLA i tebe potpisujem u potpunosti: lijepi su ti naši trbuščići i uživam u tome što me svi maze i paze (naročito mm),ali čim malo ne osjetim bebu već mi nije svejedno,a kad ju osjetim kako se migolji i lupa tak bih ju rado pomazila,a ne mogu do nje. tako blizu,a tako daleko,stoga jedva čekam neka se ona meni rodi živa i zdrava,nek ja nju imam na rukama,lako ćemo i oko poroda kakav god on bio i oko neprospavanih noći,samo nek je meni moje zlato na prsima. znači ti si danas 30+5,ravno si 2 tj. manje trudna od mene. meni je termin 06.04. još malo i sad će to....
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 10:03:16
|
|
|
|
sina
|
SHEILLA opusti se i ti malo,već smo daleko dogurale. ja sam zadnjih dana totalno cool,hvala Bogu prošla me ta faza crnjaka,a vjeruj mi bila je dosta gadna. sad sam se nekako opustila,skužila sam da i ako ne osjetim bebicu nema odmah mjesta panici,javit će se kad se probudi ili promijeni položaj. evo,danas je opet mirnija i slabije ju osjetim,ali sve mi je to već normala....nekad više nekad manje. i ja kažem da nije gotovo dok nije gotovo,tj. dok ju ne rodim i dobijem na prsa,ali već imam cijeli film iu glavi da je to to i da je to tu,polako sam u psihičkim priprema za porod.
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 11:34:55
|
|
|
|
hugabuba
|
cure....bok!!!! evo i mene,nisam u toku jer me nije billo nikako!!!!!! kako ste mi vi,trudilice....el se bojite poroda??? ja sam u 30-tom tj. i imam na sebi vec 21 kg viska,ginko ludi a ja smirena,bojim se proda uzas i malo malo me stomak boli!!!!! uh.... ..... pusa cure
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 11:41:24
|
|
|
|
sina
|
he,pa baš sam se mislila kako te nema na raji,a ipak si ti naša. nemoj nam više tako dugo izbijati. briga te za kile,je da je malo puno,ali bitno da je u redu. ja glumim tu nekog heroja i ne paničarim oko poroda,vidiš da i mudrujem,nadam se samo da ću imati tu hrabrost kad do poroda i dođe. jesi li ti inače dobro?
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 12:42:19
|
|
|
|
Marti83
|
Vaga danas kaže +14,ja nemam pojma gdje se te kile gomilaju????Jest da sam dobila samo 1 kg od zadnjeg pregleda ali šta bi tek bilo da se ne suzdržavam ponekad... Danas mi je stigla knjiga "Duhovni pristup rađanju" pa ću je malo proučavati do poroda.Već sam na 85 str(mala knjiga,kao džepno izdanje) i ima zanimljivih stvari u njoj,pogotovo vezano uz strah od poroda i načinu opuštanja. Do termina ja ću mislim biti kao mali Buda,u nekoj meditaciji,disanju.... Kako ste mi danas? Ja opet odspavala svoju uobičajenu turu do 09-09:30,legla u 23...wc samo jednom posjetila Ako se ovako nastavi ja ću i poslije termina čamiti i čekati trudove.Ovih dana si moram napuhati pilates loptu i od 37 tjedna ja ću redovno na njoj sjediti i nadati se nekom otvaranju,ovaj trbuh je postao baš dosadan
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 15:08:24
|
|
|
|
Bablica
|
ovaj dio i mene muči - vidim ja da smo tu sve neke trtarošice hihihihi ... sreća pa imamo još malo do kraja! Ja sam jutros vsa nikakva nos mi začepljen jedva dišem, nikako se nisam naspavala - čudila se do 2 (to je već standardno) i onda sanjala da me napadaju neke vjeverice i vrtila se lijevo desno cijelu noć. Jutros mi došla moja frizerka pa mi malo sredila friz i to jedino što mi dan uljepšalo - inače danas sam sva neka A plus na vagi ... raste li raste! Na početku u minus, a sad već imamo 10+ MARTI javi kakva je knjiga, baš sam neki dan čitala o njoj da je dobra, ali nikako otić kupit. BTW di si ju kupila? IZVORNA PORUKA: sina LIDAČ bravo i baš mi je drago de se netko javio sa istim iskustvom,pa eto draga,solarsoul nadam se da češ prestati ili barem malo manje razbijati glavicu i još više uživati u . SHEILLA i tebe potpisujem u potpunosti: lijepi su ti naši trbuščići i uživam u tome što me svi maze i paze (naročito mm),ali čim malo ne osjetim bebu već mi nije svejedno,a kad ju osjetim kako se migolji i lupa tak bih ju rado pomazila,a ne mogu do nje. tako blizu,a tako daleko,stoga jedva čekam neka se ona meni rodi živa i zdrava,nek ja nju imam na rukama,lako ćemo i oko poroda kakav god on bio i oko neprospavanih noći,samo nek je meni moje zlato na prsima. znači ti si danas 30+5,ravno si 2 tj. manje trudna od mene. meni je termin 06.04. još malo i sad će to....
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 17:18:38
|
|
|
|
slatkicalu
|
Bok cure! Evo i mene nakon dužeg vremena. Iako vi sve već dugo znate što nosite ja sam tek u nedjelju saznala definitivno da je i presretna sam zbog toga. Bebe super napreduje ima oko 1850 grama i čini se da neće biti mala, ali i nema na kog biti. To su dobre vijesti, a sad one ne baš lijepe. U pon bila kod svog dr na pregledu i kaže da sam za prst otvorena što nije kao alarmantno jer mi je treća trudnoća ali da je prva morala bih u bolnicu na ležanje. Rekao mi je mirovanje do idućeg pregleda za 3 tjedna koji će ujedno biti i zadnji. Ne moram vam ni reći da mi nije bilo svejedno ali još gore toliko me je rasturio na to pregledu da sam sve zvijezde vidjela. Od tada me sve nešto dole bolo, žiga i imam užasan pritisak na mjehur koji je izgleda isto pod upalom. Pijem čaj od brusnice i danas dala urin na pregled, pa ćemo vidjeti. Uglavnom ležim od pon ali najviše zato jer kad hodam imam osjećaj da će mi sve dole ispast. Ne znam što da radim, nekako se nadam da je ipak mjehur da nije ništa drugo, a opet se bojim ići na još jedan pregled. Možda će zvučat glupo ali što mislite jel moguće da je on mene takvim pregledom joiš više otvorio? Pomagajte ako imate kakav savjet.
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 17:19:23
|
|
|
|
solarsoul
|
curke moje da vas nema trebalo bi vas izmisliti!!! Hvala Vam puno punoo što me tjesite....:)) nadam se da ce sve bit dobro..a malo sam se i skulirala ...doktor mi je napravio taj cervikalni bris da vidimo dal se što stvorilo na grlicu pa cekam nalaze...sljedeci tjedan bi trebali biti gotovi...paa ako me ne nazovu iz ordinacije sve je ok ak zovu...nije.....brrrr noo što bude, bit će....hvala Lidac na tvom iskustvu...ja sam vec u svojoj drama queen verziji pomislila da je to kraj,,i da mi nema spasa nego dozivotna borba s bakterijama...kad ono tvojih 4 anđelica je tu zivo i zdravo...:)))) i jaa bi...doduse kasno sam pocela....pa ne vjerujem da ce ih i u nasoj obitelji biti toliko...osim ako netko ne zna recept kako dobit blizance Bablice knjiga je odlicna a ja sam je nasla u Verbumu kod nas....bas sam je nedavno kupila i mogu ti reci da je zanimljiva, na jedan drugaciji nacin opisuje sam cin radanja kao i pristupa samom porodu prije u nasim glavama i mislima,,,iako je autorica protestantica pa ima dosta molitava i meditacija mislim da paše svim svjetonazorima bez obzira jer objasnjava mehanizme straha...a taj nas strah sve maltra....tako kao sto Marti rece do poroda samo meditacija i disanje ošitom:)) totalni zen:D
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 19:32:08
|
|
|
|
Sheilla
|
meni vaga pokazuje +21 kg :( ginekolog je isto sav zivcan radi toga ali dobro dokle god mi je secer i sve ostalo u redu necu jos se brinuti oko toga definitivno. slatkicalu ja imam takav feeling poslije svakog pregleda kao da me nesto struze ali za dan dva bude sve u redu. Ako ti se stanje ne promjeni idi doktoru i nemoj se uopce ustrucavati da li je to pametno, najsigurnije je za tvoju bebu. :)))
< Poruku je uredio Sheilla -- 15.2.2012 19:33:31 >
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 15.2.2012 19:57:27
|
|
|
|
Marti83
|
Pročitala ja knjigu i super je za dizanje morala i otklanjanje strahova.Toplo ju preporučam Bablica knjigu sam naručila preko neta jer kod nas nema u knjižarama,sa stranice od Verbuma. Ovo sa vašim pregledima mi je baš čudno jer mene kada pregledava gin ja niti ne osjetim.Vjerovatno je sve razrađeno od redovitog keksanja ili je fizionomija dolje jednostavno drugačija. Jao ja moram uvijek nešto isprobavati pa ja malo surfala da vidim za tu famoznu perinealnu masažu kako se izvodi.Mislim si ja, to je jednostavno ali kad sam probala baš i nije.A kako će tek "mala " glavica tuda proći ako me sada zateže?
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!