|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Carski rez
25.1.2010 16:29:52   
rina26
Zanima me kad liječnik utvrdi da će biti neophodan carski rez, kako to ide? On ugovori termin za taj primarni (hladni) carski rez unaprijed, prije termina ili čeka termin?  Isto tako me zanima što je bolje opća ili spinalna anestezija tijekom carskog reza? Ukoliko je opća anestezija, nakon koliko vremena mogu vidjeti bebu?

< Poruku je uredio rina26 -- 25.1.2010 16:38:51 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Carski rez
25.1.2010 16:43:28   
hugabuba
user posted image
hm...ja neznam jer meni moj gingko nista negovori!!!!
ali moja kuma ti je rodila na CR jer joj je user posted image bio okrenut na zadak i pupcana mu je vrpca bila oko sruka omotana.....a ova jedna frendica je rodila user posted image isto na CR u 39 tj. jer je imala 4990 g...kao velika beba a ona nema preddispozijcije da je rodi....i da imam jos jedan slucaj....moja kolegica sa posla ti je rodila malog sa 37 tj.,imao je 4300g na CR ...ali su je prije toga skoro 2 dana mucili da rodi prirodno i tek kada je bebi glavica zapela ili kako se vec kaze napravili su joj CR...i sada mali ima problema sa disanjem i sl.,koji bed...zamisli....a dok. joj je napisao da mora na carski jer je mali velil!!!!!!
nemas pravila...samo zavisi od dok.!!!!!!
sretno ti.....

:)) moj smisao za zivot moja cura Lory ... :)))
.... cekamo malog Davida :)))))))))))))))))))))))

(Odgovor članu rina26)
Neposredna veza do poruke: 2
   [Obrisani korisnik]
25.1.2010 16:57:00   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu hugabuba)
  Neposredna veza do poruke: 3
25.1.2010 17:16:17   
martina87
huga buba,odakle si?mozda znam tu curu koju su poradali "dva dana"?koliko joj je beba stara?

PATRICIA-24.10.2009. 16:00 3460 g i 51 cm
KARLO-07.04.2012. 6:37 3350 g i 49 cm

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4
25.1.2010 17:41:43   
hugabuba
IZVORNA PORUKA: martina87

huga buba,odakle si?mozda znam tu curu koju su poradali "dva dana"?koliko joj je beba stara?

ja sam iz Virovitice...tj. zivim tu....udala se tu....a ta moja kolegica je iz ZG....radna kolegica????
a sada bude imao oko 1  god.

:)) moj smisao za zivot moja cura Lory ... :)))
.... cekamo malog Davida :)))))))))))))))))))))))

(Odgovor članu martina87)
Neposredna veza do poruke: 5
25.1.2010 18:34:37   
Joanna
Ja sam imala dogovoreni carski rez jer mi je malena bila na zadak i imala je veliku glavicu.  Drago mi je da je bio carski jer ne znam kak bi prošao prirodni porod s obzirom na to da joj se glavica zacvikala ispod mog rebra i teško su ju izvukli.user posted image

Imala sam spinalnu anest. i dobro je prošlo. Malo teže ju je pogodila jer imam lošiju kralježnicu al uspjela je. user posted image
Malo sam osjetila nelagodu i bol dok su me rastezali i dok ju je vadio van al brzo je bilo gotovo.user posted image  Nakon šivanja mi se počelo vrtjeti pa su pozvali anesteziologicu koja mi je nešto stavila u flašu i bilo mi je bolje.

Ja imam pozitivna iskustva sa spinalnom a moje dvije prijateljice su bile na općoj anest. i bilo im je loše.
Bebu sam vidjela na par sekundi kad se rodila i nakon par sati su mi ju sestre donijele na intenzivnu na par minuta da se pomazimo.   user posted image user posted image

Sretno!!!user posted image

Mamine princeze
11.08.2009. Nina
26.01.2012. Laura

(Odgovor članu hugabuba)
Neposredna veza do poruke: 6
25.1.2010 18:36:10   
Bebys
draga termin dobijes prije porodnog termina   bar tjedan prije  to je planirani carskiako ne dodjes hitno ....djete vidis tek za par dana  ako ides na opcu anest. moja sest. u os je takoa spnalnu sam imala ja  i meni je ona bolja

(Odgovor članu hugabuba)
Neposredna veza do poruke: 7
25.1.2010 20:46:46   
evanda
Carski se, kao i porod, može napraviti već od 38. tjedna trudnoće jer si tad "u terminu".
Kod nas u Brodu se radi samo pod općom anestezijom, a meni su bebu donijeli čim sam se probudila, a to je bilo u 14.30,  a operacija bila u 11 sati.

< Poruku je uredio evanda -- 25.1.2010 20:47:25 >

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 8
25.1.2010 23:55:57   
CallamityJane
kod mene je bio hitan carski i to pod opstom a vidjela sam ju cim sam se probudila i kako su mi je dali tada vise se nismo nikako razdvajali, dan-noc je bila sa mnom a i sada je tako user posted image

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 9
26.1.2010 0:24:09   
Krky
Meni su već nagovještali carski na zadnjim UZV-ima jer su dečki bili u nepovoljnim položajima, ali ništa nije bilo sigurno. Kad mi je u bolnici puknuo vodenjak, napravili su zadnji UZV kada je potvrđen položaj zatkom i poprečni i tek onda su rekli da je to za carski i da idem pod opću anesteziju. Dečki su rođeni u o9.36 i 09.37, a pokazali su mi ih čim sam otvorila oči, i dali su mi ih da se malo upoznamo i mazimo, a i nosili su ih u postooperativnu k meni na svako hranjenje. Meni je opća anestezija bila bolja opcija, ali ionako nisam mogla birati.

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 10
26.1.2010 13:50:14   
rina26
Puno vam hvala na odgovorima!!!!!!!!!!!
Mani je termin 11.03. i zadnja tri puta sam bila na ultrazvuku, beba je svaki put u istom položaju-na zadak i poprečno, točno osječam bebinu glavicu uvijek na istom mjestu gore lijevo kod rebara a noge dole desno , stoga je doktor rekao da ako se se okrene idem na carski. A uz to je rekao da je beba veča nego treba biti.( šečer mi je normalan) pa eto nadajmo se da če sve biti u redu ukoliko odem na carski!!!!! A ima još i vremena možda se u zadnji čas okreneuser posted image

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 11
2.2.2010 13:16:00   
mare_z
da ne otvaram novu temu za carski...ja sam poseban slučaj. panično se bojim poroda!! pa-ni-čno! već na prvom pregledu sam zamolila doktora da me porodi na carski jer ne želim još 7 mjeseci mozgati o porodu i rekao je da nema frke.
trenutno sam 8 i 1/7 tjedana i frendice me uvjeravaju da ću se prdomisliti...ja čisto sumnjam. uglavnom drago mi je vidjeti da su carski prošli bez beda, bar vama user posted image

sretna, sretna, sretna, PRESRETNA!!! :))))

(Odgovor članu rina26)
Neposredna veza do poruke: 12
2.2.2010 14:50:21   
mišica 666
ma ne znam baš da se doktori olako odlučuju za carski rez ipak je to rizik i za majku i bebu. mislim da se ne moraš toliko bojati poroda pa nije to tako strašno a svakako je sigurnije i za tebe a bome i za bebu. razmisli još malo i sretno.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu mare_z)
Neposredna veza do poruke: 13
2.2.2010 16:55:56   
lidac0605
Ja ne bi više NIKAD na carski-prvi put sam imala hitni zbog abrupcije placente,opća anestezija,tjedan dana bila bez glasa jer su mi sa tubusom ogrebali glasnice,2 puta mi se ta rana otvorila-nakon 3 tjedna i nakon 2 mjeseca od poroda,a o bolovima da ne pričam...i to mi nekak nije bilo to user posted image
Druga 2 puta rodila normalno,potpuno druga pjesma...drugi dan ko da niš nije bilo a da ne govorim o instant vezi sa djetetom još u toku poroda...

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 14
2.2.2010 17:00:42   
Duve
e moja Rina, svi smo se mi panično bojali poroda, al bolje izgurat tih 2,3,4h bolova i biti sutra kao nova, nego na carski bez potrebe pa iduća 2mj. biti u bolovima...pogotovo ako carski nije nužan

Karlo 8.06.2005.
Ema 8.10.2009.-imamo 16 zubića

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 15
2.2.2010 17:03:06   
leilany
IZVORNA PORUKA: mare_z

da ne otvaram novu temu za carski...ja sam poseban slučaj. panično se bojim poroda!! pa-ni-čno! već na prvom pregledu sam zamolila doktora da me porodi na carski jer ne želim još 7 mjeseci mozgati o porodu i rekao je da nema frke.
trenutno sam 8 i 1/7 tjedana i frendice me uvjeravaju da ću se prdomisliti...ja čisto sumnjam. uglavnom drago mi je vidjeti da su carski prošli bez beda, bar vama user posted image

hehehehe...sorry moram se nasmijat iako znam da tebi nije smjesno,ALI...kazes
da se bojis panicno poroda....za doktore igle nema veceg panicara od mene...ok,mozda moj stariuser posted image
ja sam tolki trtaros da se bojim ici vadit krv...kad sam bila trudna pitala me sestra
kad sam dosla vaditi krv,da ak se bojim to radit da kak cu rodit....
uf bas mi je bila digla tlak...mislim kaj nju briga user posted image user posted image
nego da ne duljim previse....doso i taj dan....ja stigla u 7(tak se dogg sa dr) ujutro...i do 9 sam cekala u cekaonici....da bi me poslali onda na prvi kat...spremanje ovo ono..uglavnom....jos dok sam stizala u bolnicu ujutro..ko da me neko lupio sa macolom po glavi....ja sam bila led ledeni....nikakav strah,nikakva panika....zacudila sam samu sebe.....i da...rodila sam tek u jedan iza ponoci user posted image user posted image
..tako da.....i ja ti kazem malo razmisli....al opet....sve je na tebi...u svakom slucaju sretno!!!!user posted image user posted image user posted image

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu mare_z)
Neposredna veza do poruke: 16
   [Obrisani korisnik]
2.2.2010 17:07:09   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu mišica 666)
  Neposredna veza do poruke: 17
2.2.2010 17:26:53   
bebica2
evo da se javim na ovu temu.termin mi je 11.2. i imala sam dogovoren carski za 4.2. pošto je beba bila na zadak iz kojeg se ,veli dr. nece okrenut.jucer odem u rodiliste na kontrolu i dr. sav u čudu veli beba se okrenula. toliko mi je laknulo jer sam se užasavala carskog.tak da ću sad vjerojatno rodit prirodno,mada moram priznat da me  strah,naime ovo mi je drugi porod.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 18
2.2.2010 17:34:43   
Bebys
user posted image user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: bebica2

evo da se javim na ovu temu.termin mi je 11.2. i imala sam dogovoren carski za 4.2. pošto je beba bila na zadak iz kojeg se ,veli dr. nece okrenut.jucer odem u rodiliste na kontrolu i dr. sav u čudu veli beba se okrenula. toliko mi je laknulo jer sam se užasavala carskog.tak da ću sad vjerojatno rodit prirodno,mada moram priznat da me  strah,naime ovo mi je drugi porod.

(Odgovor članu bebica2)
Neposredna veza do poruke: 19
2.2.2010 17:35:55   
Bebys
IZVORNA PORUKA: rina26

Puno vam hvala na odgovorima!!!!!!!!!!!
Mani je termin 11.03. i zadnja tri puta sam bila na ultrazvuku, beba je svaki put u istom položaju-na zadak i poprečno, točno osječam bebinu glavicu uvijek na istom mjestu gore lijevo kod rebara a noge dole desno , stoga je doktor rekao da ako se se okrene idem na carski. A uz to je rekao da je beba veča nego treba biti.( šečer mi je normalan) pa eto nadajmo se da če sve biti u redu ukoliko odem na carski!!!!! A ima još i vremena možda se u zadnji čas okreneuser posted image

a meni carski uopce nije bio los ....osim anestezije bila sam oduzeta jedva sam disala ali kad je to sve proslo sutradan sam bila o.k. i manje problema sam imala nego zene koje rode prirodnim putem...to je sve od osobe do osobe...sretno

(Odgovor članu rina26)
Neposredna veza do poruke: 20
2.2.2010 17:50:15   
Duve
Slažem se da je sve od osobe do osobe, al evo ja kod drugog poroda nisam rezana i drugi dan sam bila kao nova, a kad sam došla kući da ne govorim...a kod carskog pretpostavljam da ipak neko vrijeme boli rez i ostalo...imala sam u sobi curu koja je rodila na carski, pa je kukala...

Karlo 8.06.2005.
Ema 8.10.2009.-imamo 16 zubića

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 21
16.2.2010 14:51:26   
mare_z
hvala na savjetima, razumijem ja sve što govorite ;)  na kraju krajeva, okružena sam mladim majkama, što friškim, a što s već vrtićkom djecom tako da sam se naslušala raznih priča i iskustava...
moja odluka nije iz hira niti moja svojeglavost. kao što sam rekla, konzultirala sam se s doktorom.
ja se ne bojim ni igle, ni sklapela, ni zacjeljivanja rana. ako sam prošla kiretažu uslijed spontanog pobačaja kad nisam ni znala da sam trudna (sama sam se dovezla u bolnicu krvava do koljena), onda je carski minorna operacija. ja se jednostavno bojim poroda do te mjere da imam noćne more...svaki moj strah i stres šteti mojoj bebi tako da se trudim svaki otkloniti.

tko zna što će se dogoditi u mojoj glavi do 9.mjeseca, ali za sad je carski preferirani izbor i hvala bogu što imam doktora koji me želi podržati u odluci :)

sretna, sretna, sretna, PRESRETNA!!! :))))

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 22
16.2.2010 15:49:42   
evanda
IZVORNA PORUKA: mare_z

tko zna što će se dogoditi u mojoj glavi do 9.mjeseca, ali za sad je carski preferirani izbor i hvala bogu što imam doktora koji me želi podržati u odluci :)

Pametna curauser posted image i jako dobar dr!
Zasad je važno samo da si smirena.
A kad se porod približi, bit će ti vjerojatno svejedno kakav će biti, jedva ćeš dočekati da vidiš i upoznaš bebicuuser posted image

(Odgovor članu mare_z)
Neposredna veza do poruke: 23
16.2.2010 16:02:52   
sina
ni ja si ne mogu zamisliti da moram roditi prirodnm putem,isto tako se bojim poroda i svih tih bolova i rekla sam da ću ići na carski. no,valja prije ostati trudan,pa ćemo dalje o tome........

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 24
16.2.2010 16:17:36   
adryosijek
kod mene se nemoze bas birat oni bas gledaju sto prirodnije da se rodi ali ako zapne i kad se dobro namucis tek onda ce te carski uhhuser posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!