|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:02:15
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Mi smo koristili pampers i bili jako zadovoljni njima,opet cu ih kupovati kada jednom budem imala bebicu..Sto se kozmetike tice,koristili smo niveu,i jos uvijek koristimo..Od kupki,vlaznih maramica,sampona,kreme za lice,do kreme za guzu..Poceli smo sa pavlovickom,jer mi je isto bilo receno da je najbolja,ali je ona reagirala na nju,pa smo po preporuci patronazna sestre presli na niveu za guzu(onu u tubici)..
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:03:47
|
|
|
|
apika
|
Pelene imaš od broja 1 nadalje...mi u početku koristili pampers ali smo prešli na baby love,Pavlovićevu smo koristili,bepanten i vlažne maramice isto baby love,u principu za prvih nekoliko mjeseci ti treba čim manje kozmetike(to nam je i patronažna rekla),a nemoj ništa kupovati sada imaš još vremena,ako te kaj zanima pitaj i patronažnu kad ti dođe nama je bila super sve nam je rekla i pokazala i često je dolazila,a naravno i cure na forumu imaju puno iskustva i savjeta
|
|
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:04:31
|
|
|
|
m600
|
hvala na brzom odgovoru nika...a šta mi sve treba od kozmetike???
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:06:04
|
|
|
|
m600
|
hvala apika znači br.1 su za novorođenče? joj cure nemojte mi se smijati...malo mi je neugodno jer o tome nemam pojma
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:08:38
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Na pocetku preporucuju sto manje kozmetike,cak samo u cistoj vodi kupanje,no ja sam ipak stavljala kapljicu kupke,da mi ljepse mirise .. Treba ti kupka,sampon,vlazne maramice,krema za lice,losion za tijelo,ulje za bebe,krema za guzu...Ne znam jesam li sto zaboravila,netko ce se nadovezati ako jesam... Ako planiras niveu,imas za kupiti onaj ruksak,u njemu imas sve sto je potrebno,tako da ne moras kupiti pojedinacno.
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:09:42
|
|
|
|
Nika 24052006
|
IZVORNA PORUKA: m600 hvala apika znači br.1 su za novorođenče? joj cure nemojte mi se smijati...malo mi je neugodno jer o tome nemam pojma Ma zasto bi ti se smijali,znas kako se kaze,tko pita,ne skita
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:09:45
|
|
|
|
m600
|
to ima u dm-u za kupiti ili???
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:10:34
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Ima,vjerujem,vidjala sam i u kauflandu,ma u biti u svim trgovackim lancima imas.Ima i u mrvici
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:10:39
|
|
|
|
lee
|
mi koristimo mustelu i super je, jer nam sve ostalo smeta.kremice isto od mustele i lanolin.a pelene iz dm jer nam one jedino pašu.
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:12:13
|
|
|
|
m600
|
hvala cure što bih ja bez vas.... to ću sve kupovati pred kraj...ali ipak da napravim neki spisak....
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:13:55
|
|
|
|
dominik
|
pelene - jedinica pampers, pavloviceva za guzu, parafinsko ulje za pregibe na bebinim nogicama, rukicama...octenisept za pupak, pampers sensitive vlazne maramice, sterilne gaze - za pupic i vatice za ciscenje guze dok je bebi mali mali.... tak sam ja sa dorom
< Poruku je uredio dominik -- 23.6.2009 14:16:19 >
|
|
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:17:09
|
|
|
|
ket
|
moja beba je mj.dana..koristili smo na početku pampers1,ali čim smo potrošili onomalo pakovanje prešli na dvojku jer smo veliki(brojevi ti idu po kilaži)...što se kozmetike tiče kupili smo nivein ruksak i unutra imaš sve,ali mi koristimo pavlovića,niveine maramice,bepamten kad se malo guza ospe...nivein puder za vrat tj podbradak kad se ospe jer je vruće,niveinu šampon/kupku...ali to je sve u ruksaku...ima još i ulja i kremica ali za to je još rano kažu
|
|
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:27:56
|
|
|
|
Marta j
|
Mi koristimo pampers i svu kozmetiku nivea osim kremice za guzu to koristimo DJECIJU MAST od labaratorija Galenski i super nam je a za osip od pelena neku sto nam je teta u ljekarni napravila.
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:28:40
|
|
|
|
nedijeljka
|
do njezine prve godine koristila sam isključivo sapun (nivea, mustela) to me savijetovala patronažna, znači kupka od nivee mi je stajala netaknuta do nedavno. Kupila ja jesam onaj ruksak od nivee da imam sve nakraju ništa nisam koristila osim sapuna, prašak ni dan danas, to više ne bih kupovala. Za guzu koristim pavlovićevu iz ljekarne koju oni naprave, ak joj se zacrveni guza imam sudokrem uzorak sam dobila u rodilištu pa mi se pokazala ok. Druge kremice nisam kupovala dok se nije pokazalo da treba. Kad joj se pojavio lišaj iznad obrva imala je 3 mj koristila sam Pantexol kremu isto dobila u rodilištu, mislila sam kad sam ju dobila valjda nije ništa opasna da ju ne smijem koristiti. Pelene sam koristila pampers i koristim šta ja znam zadovoljna sam. Pripremila sam si bila sterilne komprese, alkohol i bivacin prašak za pupicu, to sam koristila. Moj savijet je ne kupuj ništa previše jer kažu da nije zdravo bebu previše macati ni peruckati u kupkama za početak je dovoljna voda.
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:30:54
|
|
|
|
dsanders
|
Ja sam za što manje kozmetike, a ono što je meni trebalo su pelene br.1(kupite malo, jer se brzo prelazi na 2), meni najbolje od dm-a, maslinovo (čisto) ili parafinsko ulje-par kapi u vodu za kupanje, sterilne gaze, prašak za pupak, ulje za skidanje tjemenice (može obično baby ulje), pavlovićeva za guzu i sudocrem za pelenski osip. Ja od sve kozmetike najviše volim dm-ovu, jer ne miriši kao ostale zato što u sebi nema kojekakvih parfema. Da i vatica za oprat guzu s običnom odstajalom vodom, a tek kasnije vlažne maramice. Od pribora četka za bebe (s češljem se nemože skinuti tjemenica), a škarice obične koje koristimo i mi, jer s onima za bebe nemogu odrezati ništa. Ja ne preporučam nikakve kupke i sapune, bebe mirišu same po sebi.
|
|
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 14:41:38
|
|
|
|
nedijeljka
|
da još sam koristila ulje za pregibe na nogicama, ručicamna, ispod vrata i pazuha + cik-cak vata pa sam pravila bombice i to mi pokazala patronažna
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 15:01:14
|
|
|
|
ivanaa
|
od kozmetike mustella od pelena one iz millera/beauti baby
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 15:17:41
|
|
|
|
Zvonki
|
Pelene iz Mullera - Beauty baby. Od kozmetike koristim Hipp (šampon, kupku, ulje, kremu) Naravno, za početak (koliko god nama to bilo teško) je najbolje kupati bebicu u čistoj vodi sa evenualno kap-dvije čistog maslinovog ulja ako je koža suha. Bez kremica i sl. JGL kremu za guzu jer je odlična. Bivacin prašak za pupak, alkohol za čišćenje područja oko pupka, hidrogen za čišćenje pupka, sterilne komprese, malenu grickalicu (tako mi je lakše nego škaricama), češljić sa mekanom četkom za kosu (i eventualnu tjemenicu koju nakon što nauljiš glavu preko noći sa uljem lagano poskidaš sa češljićem i ispereš). Malu i veliku bocu fiziološke otopine (tako da ne moram svako malo po nju, nego samo do točim špricom u malu bočicu)
< Poruku je uredio Zvonki -- 23.6.2009 15:22:20 >
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 15:19:06
|
|
|
|
natalijax
|
ja uzela bekutan kozmetiku jedino jonsonove vlazne maramice a krema za guzu neznam koju bi a pelene cu pampers
|
|
|
|
|
[Obrisani korisnik] 23.6.2009 15:45:17
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 23.6.2009 19:35:16
|
|
|
|
Lady3
|
pelene iz dm-a jer su odlične i jedino njih nije promočio,Kozmetiku komplet becutan jer je jedino na nju nije imao neku reakciju i Laura isto..maramice sam koristila niveine,jonhson,ma danas ih ima na tržištu gomila njih..i sve su mi bile ok,za pupak je najbolji prašak bivacin,sterilne gazice,kompresa za držanje gazice na pupku...
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 24.6.2009 11:11:11
|
|
|
|
zlato_tatino
|
jel netko koristi Violeta pelene,kakve su?
|
|
|
|
|
RE: koje pelene,kremice,kozmetika??? 24.6.2009 22:43:41
|
|
|
|
Ninaa
|
Mi u početku koristili pampers, sad smo na baby love, one su mi nekak bolje. Maramice su mi najbolje od hippa, ali to vidi koje ti više odgovaraju, ja sam dobila svakakve pa isprobavala. Od kozmetike imamo nivein šampon, s tim da mi je patronažna rekla da mjesec dana kupat bebu u čistoj vodi s malo baby ulja. Kremu za guzu imam Bubchen jel je od pavlovićeve dobila osip. Mažemo se s jonson baby uljem poslije kupanja. Treba ti još sterilne komprese i alkohol za pupak. Vatice za obrisati bebu, tetra pelene i gazice.
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!