|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Mama nakon poroda
15.4.2011 15:05:14   
premija
Pozdrav svima..

Odlučila sam napisati nešto o čemu se baš ne piše,a to je kako se osjeća mama nakon poroda..
Zapravo me zanimaju vaša iskustva..

Sutra je moj Ian star 6 tjedana i evo kako su ti tjedni izgledali..

Na početku moram pohvaliti sineka jer je jako dobra beba još od prve minute user posted image Odmah po porodu si je lijepo primio zizu i naučio se zizati tako da nemam s tim problema niti sad,a i hvala Bogu imam puno mlijeka.. Nema grčeve,lijepo spava po noći,po danu malo manje,ali ja sam i više nego zadovoljna user posted image Na težini isto lijepo dobiva,rodio se s 3670g i 50cm,a na prvoj kontroli imao 5350g i 59 cm.. PONOSNA MAMA user posted image user posted image user posted image user posted image

No,ja želim pisati o tome kako sam se snašla i kako se osjećam..

U bolnici,treći dan od poroda,pala sam u postporođajnu depresiju.. Bez razloga sam briznula u plač,dobila napad panike i neobjašnjenog straha,čak nisam mogla uzeti maloga u ruke user posted image Bojala sam se da mali ne umre,da ja ne umrem pa da on ostane bez mene.. Dali su mi normabel,smirila sam se,ali ostala u šoku zbog događaja.. Peti dan sam išla doma i ponovila se ista stvar,držalo me dva dana.. Tada je prestalo.. Ja sam se posvetila malome i nisam mislila o tome.. Imala sam pomoć punice koja mi je kuhala..
11-ti dan mali mi je dobio gnojne prištiće po guzici pa sam otišla k pedijatrici.. To nije bio najveći problem jer se malome vratila žutica i ja sam morala s njim u bolnicu i to na odjel pedijatrije.. Tamo sam bila kao "mama",a ne kao rodilja i sva briga o malome je bila na meni (mislim na to da sestre nisu ništa pomagale kao na odjelu rodilišta,tamo bi ga one smirile i pomogle meni),a sad sam bila prepuštena sama sebi.. Jedino me tješilo da moj dečko može biti samnom u sobi preko dana,ali pošto je radio nije baš stigao..  U bolnici smo proveli 5 dana..
Kad sam došla kući sve me počekalo za pospremiti (a dog sam se s punicom da bude mi na pomoći,ne radi,u penziji je) Uglavnom,katastrofa.. Moj radi dnevne i noćne (12h) i većinom sam sama.. Punica čak po 2 dana nije došla pogledati maloga,a najbolnije mi je to da sam mislila da bude joj beba u kući veselje,a ona do danas nije došla pogledati kako se mali kupa,kao i sve ostalo.. Kućanski poslovi su me dopali skupa s kuhanjem,mama mi je predaleko da bi više puta došla k meni,a dragi mi pomaže dok je doma koliko stigne.. Polako sam se prilagodila..
Prije nekoliko dana sam legla u krevet i doživjela napad panike,a najgore je to da nisam znala da je to napad.. Odveli su me na hitnu i tamo sam tek skužila što se događa.. I sad par dana se suzdržavam koliko mogu i borim protiv toga.. A to sam najmanje očekivala.. Mislila sam da bude sve drugačije.. user posted image

Zanima me da li imate kakav savjet,pogotovo one koje su to doživjele user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 15.4.2011 18:15:22 >


_____________________________

05.03.2011. u 1h rodio se naš frajer IAN..
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: MAMA NAKON PORODA
15.4.2011 15:37:33   
Mašaaa
To o cemu pises je posljedica divljanja nasih dragih hormona. Slicno mi je bilo. Proslo uz gomilu suza. Odi k svom obiteljskom lijecniku i pomogni sebi jer trebas da zivis dugo i sretno sa svojom obitelji.

(Odgovor članu premija)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: MAMA NAKON PORODA
15.4.2011 16:05:21   
ana*
Ja sam došla doma nakon tri dana iako sam rodila carskim rezom. Prvih tjedan dana imala sam strašne strahove. Ni sama ne znam čega sam se točno bojala, samo sam imala grozan osjećaj da će se dogoditi nešto strašno sa mojom bebom. Kao da sam imala osjećaj da ne zaslužujem tog malog miša ili ni sama ne znam što.... Nisu mi strahovi postali tako ekstremni kao kod tebe. Mislim da si samo jako izmorena jer nemaš pomoć. Šteta da ti muž toliko radi, ja sam imala sreću da je moj mogao uzeti godišnji i prvih mjesec dana će biti samnom doma. Da sam sama kao ti sigurno bi mi bilo jako teško.

Uglavnom, moji strahovi su nestajali svaki put kad mi je došla patronažna sestra i uvjerila me da beba izgleda dobro i da se vidi da napreduje. Trajali su svega tjedan dana.
Razumijem te i žao mi je što to prolaziš. Voljela bi da ti mogu kako pomoći.

(Odgovor članu Mašaaa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: MAMA NAKON PORODA
15.4.2011 16:13:58   
drugasrecica
Prestani razmišljat o najgorim scenarijima, naravno da se ne tako nećeš osjećat dobro. Prepusti se dnevnim zadacima, sve radi polako i bez žurbe. Najvažnije je da ste ti i beba dobro i ništa više. S vremenom ćeš se uvježbati i sve ćeš lakše raditi. Toj svekrvi reci da ti sad treba pomoć kao nikad prije, i ako ti misli pomoć nek mrdne dupe.
Ne brini se, svaki početak je težak, poslije je sve lakše i sretno user posted image user posted image

_____________________________

Moje dvi srećice
Lea 10.12.2008.
Rina 17.12.2010.

(Odgovor članu ana*)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: MAMA NAKON PORODA
15.4.2011 16:23:40   
mišica 666
draga odi kod liječnika i potraži pomoć ne vrijedi se tako patiti neće ti strahovi tek tako ispariti. lijepo pomozi sebi da možeš biti najbolja majčica svome malom mišiću. i ne stidi se slučajno zbog toga to je sve normalno i nekoga bubne jače nekoga lakše a nema smisla da patiš nego da uživaš u  majčinstvu. sretno user posted image user posted image user posted image

_____________________________

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu drugasrecica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: MAMA NAKON PORODA
15.4.2011 16:24:17   
magdalenaa
lipe moje čitajući ovo sve ,  ja se raplakala, Premija baš mi je žao što ti je bilo tako kako je, ja tribam roditi za 4tj,nadam se i molim Boga da mi bude sve ok jer ja nemam  baš nikoga blizu sebe od svojih,nevista mi je malo udaljena al ona ima svoje 2 male djece  s kojima tambura po cile dane,ja sam inače pozitivna osoba, drago mi  je što ste započele tu temu user posted image user posted image user posted image ,upisat ću se kad postanem mamica i nadam se sa pozitivnim komentarima

_____________________________

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

(Odgovor članu drugasrecica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: MAMA NAKON PORODA
15.4.2011 16:58:06   
premija
hvala Vam,već sam razmišljala da ako bude mi gore odem kod lječnika koji bi mi možda za početak dao nešto na biljnoj bazi,a dalje bi vidjela..

zaboravila sam gore napisati da sam se pred par godina već borila s napadima panike (posljedica smrti brata),ali sam se uspjela izlječiti pomoću tableta i sad mi je u trudnoći bilo dobro i nisam razmišljala o tome.. tako da mi napadi nisu novost,ali su me zatekli jer ih nisam očekivala.. pogotovo sada kad imam bebu i toliko sam se veselila svojemu user posted image vjerujem da su hormoni,cjelokupna situacija doma,a i sam porod napravili svoje (porod mi je bio jako težak-stavila sam priču)
a što se tiče punice,ona je alkoholičarka koju sam prije 6 mj upisala u klub gdje se liječi i bila je dobro sve do dana kad sam završila u bolnici,kad sam rodila.. ostala je sama doma i "vrag uzeo svoje",zato mi i nije više pomagala jer dok je pod transom je katastrofa..
i što reći.. imam 23 godine i ja bi mamu više od svega user posted image user posted image


_____________________________

05.03.2011. u 1h rodio se naš frajer IAN..

(Odgovor članu magdalenaa)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: MAMA NAKON PORODA
15.4.2011 17:13:18   
zara13
ja sam s edrugi dan u bolnici rasplakala kad mi je muž došao u posjetu,prvo su me izmučili na porodu pa je mala cijelu noč bljuckala krv drugu noč je cijelu plakala i ja nisam dva dana ništa spavala još su me i hormoni lupalai a znaju me i sada još malo.meni je muž na go jer inače da sam sama od kad smo došle doma vjerovatno bi se isto osječala kao i ti.a zašt ne pitaš da ti prepiše neke slabe tablete pa kad osjetiš da ti je teško popiješ bar će ti malo pomoći.a jja da sam na tvom mjestu svekrvu bih zamolila da ode jer po ovom više ti odmaže neg pomaže a možda će ti biti i bolje bez nje.mi smo od idućega tjedna same doma i nadam se da ćemo se snaći i uloviti neki ritam skupa same.

(Odgovor članu premija)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Mama nakon poroda
15.4.2011 17:38:55   
premija
zara13 živimo s punicom u istoj kući,samo što smo si mi preuredili kat pa smo na neki način odvojeni od nje.. neznam za tablete,trebala bi se posavjetovati s obiteljskim dr.

i da,puno mi pomaže to što obavljam kučanske poslove,briga o malome jer onda ne mislim o tome.. a stvarno,što se tiče mene,dečka i maloga,ništa mi ne nedostaje.. svega imam u granicama i zadovoljna sam.. a evo,sad me to zadesilo.. nadam se što bržem oporavku..

magdalenaa samo budi pozitivna jer bez obzira tko je oko tebe,ako ti i nebude dobro,ti ćeš biti ta koja će se trebati boriti sama protiv sebe.. ostali mogu biti podrška,ali može biti trenutaka kad bude ti odgovaralo da budeš sama user posted image ja sam inače isto pozitivna osoba,vesele me male stvari.. i ovdje možeš napisati kako se osjećaš bez obzira što još nisi rodila user posted image



< Poruku je uredio Zvonki -- 15.4.2011 18:16:02 >


_____________________________

05.03.2011. u 1h rodio se naš frajer IAN..

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Mama nakon poroda
15.4.2011 17:55:58   
lavica81
premija draga žao mi je da se tako osijećaš. poslušaj što su ti cure već napisale, potraži pomoć od svog doktora, pa to nije sramota.

najbitnije je da si ti dobro pa će i maleni biti onda.

drži seuser posted image user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 15.4.2011 18:15:52 >


_____________________________

Mara 04.10.2010. mamina i tatina princeza
Toni 08.07.2013. mamin i tatin princ

(Odgovor članu premija)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Mama nakon poroda
15.4.2011 18:17:04   
pincirotvajler
user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Mama nakon poroda
15.4.2011 19:26:28   
lilia
Žao mi je zbog svga što si prošla, obrati se najbolje svom doktoru, neka ti da nešto za smirenje jer proći će sigurno. Mislim da je to samo faza.
Sretno.

_____________________________

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Mama nakon poroda
15.4.2011 20:47:47   
Točkica28
Proći će user posted image

_____________________________

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Mama nakon poroda
15.4.2011 20:48:05   
dami
Znam dobro šta je to i kao ti je i žao mi je što imaš te napadaje upravo sada kad trebaš najviše uživati. Nemoj previše držati to u sebi. odi kod lječnka i traži savjet. SRETNO !



_____________________________

Mirko 06.12.1992
Darija 20.02.2008

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 14
   [Obrisani korisnik]
15.4.2011 21:31:35   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu lavica81)
  Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Mama nakon poroda
15.4.2011 22:44:52   
natalijax
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Mama nakon poroda
16.4.2011 12:45:05   
ana*

[/quote]
Na svekrvu jednostavno nemoj računati,mislim da će ti biti lakše ako se postaviš u startu da moraš sve sama.
je teško,ali može se. Nitko mi nije ni prstom donio,a mm isto morao raditi,pa otputovati..
Drži se
[/quote]

Ja sam tip samotnjaka, čak mi ne odgovara da mi se bilo čija mama mota po kući. Od početka sam si u glavi postavila stvari tako da smo muž i ja sami i kao se snađemo tako će nam biti. Hvala Bogu. mm je idućih mjesec dana doma s nama.
Pazi ovu situaciju, nakon 3 dana izašla sam iz rodilišta. Rodila sam na carski. Odmah sljedeći dan su moji starci došli vidjeti bebu, ušli su u stan, sjeli kao da su u gostima i očekivali ručak. Ja sam taj dan behandlala bebu i svoje starce i skuhala ručak. Tek kasnije mi je palo na pamet da se moja mama mogla i ponuditi da ona nekaj skuha a ne da je očekivala od mene!!!
Najljepše nam je dok smo sami:))) Dok nemaš očekivanja, nema ni razočaranje.

_____________________________

Ljubav se zove Luka- 01. 04. 2011

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Mama nakon poroda
16.4.2011 16:09:02   
mare00
Ajme premija bas mi je zao....user posted image user posted image user posted image
Ti se moras  trgnuti i sama prihvatiti da ti netreba nicija pomoc,lakse ce ti biti...dobro jedino ako ti ima tko skuhati,al eto ja se nadam da si se vec toliko oporavila da mozes sama.
Ja sam isto imala jako tezak porod i jako mi se bilo tesko odvojiti od muza i prihvatiti da cu biti u bolnici...user posted image i drugi dan kad sam se vec nadala da cu kuci ja sva sretna, dolazi mi ped i govori da mala ima infekciju i ostajemo 7dana sigurno a mozda i vise...user posted image koja sam ja ludjakinja bila valjda od tih hormona ja sam samo plakala kako bi kuci, dok mi nije slucajno dosla glavna setra i ja joj se zalila sto moram tako dugo ostati,a ona meni  rekla -pa mama ti to radis za svoje  dijete-....
Mene je na svu srecu to proslo u bolnici i jako vjerujem da lijepa rijec podrske puno znaci...user posted image
evo i ja se nadam da ces ti  uspjeti sve sama, jer mislim da smo mi zene najveci heroji i da mi to mozemo...user posted image user posted image

(Odgovor članu ana*)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Mama nakon poroda
16.4.2011 23:45:15   
sig
Moraš se posavjetovati sa liječnikom... i sve će biti ok... meni su nakon druge trudnoće i nakon svega što sam prošla (hitan carski u 36 tj. izgubila 3 l krvi, mala oživljavana... rođena sa 1,740... ostale u bolnici mjesec i pol) nudili psihološku pomoć, čak i dok sam ležala sa malom u bolnici... ali srećom nije mi bila potrebna... sve sam mogla... jer sam znala da me kući čeka moja mala (velika) ljepotica - srećom nju mi je čuvala mama, jer mi mm radi po cijele dane... dolazile su nas vidjeti svaki, svaki dan!! I na tome mami nikada neću moći reći hvala... ali... meni su nudili pomoć, neznam zašto tebi nitko u bolnici nije ponudio razgovor sa psihologom... ja sam bila - jer sam morala u protivnom me nebi pustili da ležim sa malom toliko dugo ... i dokučila je da je samnom sve ok. Ali... odi pitaj... nije to sramota!! Dapače, to je veoma opuštajuće user posted image

_____________________________

imam dvije ljepotice jedna ljepša od druge

(Odgovor članu mare00)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Mama nakon poroda
17.4.2011 0:16:22   
maryann01
da te malo utješim,meni se nakon ovog poroda događalo nešto slično,meni je A dobio žuticu nakon šest dana i morali smo u bolnicu na pedijatriju gdje sam prvi dan mogla ostati do navečer jer nije bilo slobodnih mjesta,plakala sam ko kišna godina pred doktorima sestrama a oni ko da su s marsa pali pitaju što je s vama gospođo?user posted image pa kaj ne shvaćaju da sam tek rodila i da još sve u meni divlja od hormona.drugi dan sam donijela uputnicu i bila primljena na odjel kao majka dojilja,bilo mi je malo lakše jer sam cijeli dan mogla biti kraj svog malog anđela. treći dan smo išli doma jer je sve bilo u redu. a ti draga napravi koliko možeš i stigneš,nemoj paničariti,jer tu je tvoja beba koja te treba više od prljavog suđa i nespeglanog veša. pusti svekrvu i živi svoj životuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

moj quatro
Josip 20.04.2002. 3350gr 50cm
Viktorija 24.07.2003. 3330gr 50cm
Andrej 27.01.2011.3500gr 52cm
Fran 17.02.2015.3200gr 50cm

(Odgovor članu sig)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Mama nakon poroda
17.4.2011 1:15:45   
Želja
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu premija)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Mama nakon poroda
17.4.2011 9:55:43   
danery
premija user posted image user posted image
znam kako ti je...mi nismo imali većih problema sa user posted image ,nego je mene dotukla infekcija i rana...mjesec dana ležanja,našetavanja baba i kojekoga i natezanja našeg djeteta kad sam to trebala ja....bilo mi je odvratno...
još gore kad je mm otišao raditi nakon tih mjesec dana,a ja ostala sama sa malom....skakala sam od sreće kad sam ju uspjela sama nahranit da ne bljucka,podrignut ili uspavat...
trebalo mi je nešto vremena da se naviknem i ufuram u neku rutinu,ali sad je sve kako treba biti...pošizim jedino kad mala štrajka sa spavanjem user posted image user posted image ,ali inače sve 5....
sretno ti i nadam se da ćeš uskoro biti super cool mama user posted image

< Poruku je uredio danery -- 17.4.2011 9:56:25 >


_____________________________

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu Želja)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Mama nakon poroda
17.4.2011 12:40:51   
berny
IZVORNA PORUKA: ana*

Ja sam tip samotnjaka, čak mi ne odgovara da mi se bilo čija mama mota po kući. Od početka sam si u glavi postavila stvari tako da smo muž i ja sami i kao se snađemo tako će nam biti. Hvala Bogu. mm je idućih mjesec dana doma s nama.



samo bi još dodala da će ti svakim danom koji prođe biti lakše. user posted image

(Odgovor članu ana*)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Mama nakon poroda
17.4.2011 16:06:04   
Tink
user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...od kada te znam ja virujem u anđele, od kada te znam ja virujem da postoje <3 24.04.

...stigao mali braco <3 22.02.

(Odgovor članu berny)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Mama nakon poroda
17.4.2011 22:01:12   
premija
još jednom hvala svima na savjetima i lijepim riječima  user posted image user posted image

znam i vidim da ima sličnih priča i slažem se da bude s vremenom prošlo jer se već osjećam bolje user posted image to je i jedan od razloga zašto sam stavila svoju priču,želim da se i drugima pomogne,makar samo lijepim riječima i podrškom..

sve kućanske poslove sam i prije sama obavljala,a kuham već mnogo godina i stvarno mi nije ništa problem napraviti,a i sve stignem,bez obzira na user posted image i ljepše mi je da sama sve napravim jer sam onda najmirnija.. to mi je najmanja briga trenutno.. samo sam vam htjela približiti svoje stanje kod kuće.. jer i sama se nisam pomirila s činjenicom da sam morala otići od kuće,ali me tješi to da sam s svojim dragim koji mi je jako dobar i sa svojim user posted image ,a prilagodit ću se s vremenom user posted image

mislim da mi se zadnju godinu dana previše toga nakupilo,odlazak od kuće,trudnoća,otkaz,porod,novi život i prilagodba novonastaloj situaciji i sve što sam nosila u sebi je izašlo.. pukla sam user posted image

ali borim seeeee.....


_____________________________

05.03.2011. u 1h rodio se naš frajer IAN..

(Odgovor članu Tink)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Dudica.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!