|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Viđanje djeteta s ocem
18.8.2010 11:13:50   
Anoniman
Što učiniti? Znam da je dosta forumašica u drugim brakovima, a imaju djecu iz prvih. Kako riješavate viđanje djece s očevima?
Naša situacija je dosta specifična, razveli smo se kad je dijete imalo godinu i pol, otac je odselio na drugi kraj zemlje, viđanja su jako rijetka ( zadnje prije 4 mj ) i vjerujem da će u budućnosti biti još rijeđa na žalost.
E sad nisam pametna dali uopće forsirati viđanje djeteta s ocem ili pustiti da ta viđanja ovise isključivo o želji i mogućnostima oca?
Naravno da želim najbolje za svoje dijete, ali bojim se da bi ta rijetka viđanja samo emocionalno mogla povrijediti dijete.  Opet da dopustim da ga u potpunosti zaboravi, ni to mi ne izgleda najbolje rješenje. Što da se meni nešto desi? Dijete bi dospjelo potpunom strancu.user posted image
Opet s druge strane isplati li se uopće forsirati i crtati ocu koliko je bitan njihov odnos?
Nisam pametna što učiniti..user posted image
Ima li tko kakav savijet?
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Viđanje djeteta s ocem
18.8.2010 11:21:14   
ninolina
žao mi je što ste došli u tu situaciju...ali svakako treba gledati dobrobit djeteta..Ovisi i koliko je djete staro i kako se ponaša kad ode i dođe od oca...Mislim da ako je otac normalan u pogledu djeteta ne im braniti viđanje...dapače neka budu čim više zajedno...a ne viđa djete češče??? Mislim nije li da barem jednom mjesečno dođe...da ljeti i zimi djete bude kod njega???? Znam da je naš zakon u k....ali svakako gledati ono što djete želi, treba...sretno

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
18.8.2010 11:27:23   
ivanaa
Moj bivši muž nije vidio P 9 godina(P ima 10)a i do tad ga je vidio 2 puta.Nije mi žao.Sin i ne pita za njega,imam drugog muža kojeg zove tata i on njega sine..i grdo če zvućat al tak mi je lakše u životu.
Nedavno smo P dali i prezime sadašnjg muža i zaista smatram da je P njegov sin...skoro nitko ni nezna da nije.

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 3
   [Obrisani korisnik]
18.8.2010 11:38:24   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 4
18.8.2010 11:44:23   
ninolina
IZVORNA PORUKA: cvrčak

žao mi je što ste došli u tu situaciju...ali svakako treba gledati dobrobit djeteta..Ovisi i koliko je djete staro i kako se ponaša kad ode i dođe od oca...Mislim da ako je otac normalan u pogledu djeteta ne im braniti viđanje

Potpisujem.
probaj razgovarati sa bivšim mužem da vidiš kako on gleda na to.

Naš kum i njegova bivša žena su se grdo razišli,ali kada je malac u pitanju savršeno funkcioniraju i ja im skidam kapu

e upravo to...nije dijete krivo ako se vi rastanete...milsim da oni imaju pravo jedno na drugo...i moj frend se rastao...na jedan malo gori način...ali kad us djeca u pitanju ne pokazuju onu mržnju jedno prema drugome...odu na kavu, sladoled skupa, na more...sve rade s njima ali ne žive zajedno

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5
18.8.2010 12:16:44   
Anoniman
Nema mržnje, naš odnos je o.k. Trudim se objasniti, crtati, dati sve od sebe, ali riječi mi odlaze u prazno. On će u teoriji učiniti sve, ali u praksi ništa. Spreman je nevidjeti ga mjesecima, danima ne pitati za njega, ako i pita pita kako je i to je sve. Detalji ga ne zanimaju. user posted image
I uvijek nađe neki nerealan razlog zbog kojeg ne može doći vidjeti dijete, ili je posao ili su financije ili je neizvedivo... I onda poludim, kako nešto može biti neizvedivo napraviti za vlastito dijete? Dijete koje je on želio više od svega?
Kako može disati, živjeti i uopće mirno spavati?
Alimentaciju plaća redovito, s tih 1000kn mjesečno valjda misli da ispuni sve svoje očinske dužnosti.
Srce mi puca kad vidim koliko mom djetetu nedostaje muška uloga u njegovom malenom životu, koliko se veže uz svaku mušku osobu koja mu pokloni i najmanje pažnje...user posted image
Ono je prioritet cijele priče, na žalost ne postoji zakon koji prisiljava očeve da redovito viđaju svoju djecu.
Otac u cjelini nije loša osoab, ali je nezrel i sebičan jako...

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 6
18.8.2010 12:19:18   
njanja
znam, za slucaj gdje mali nije vidio tatu 4 godine...sad ima 7 godina i pita zasto nas je tata zaboravio...
Ja mislim da i rijetka vidjenja su bolja od nevidjanja, ali isto tako da ne smijes tatu forsirati, doci ce vrijeme da ce tata sam htjeti ga vidjeti...
Vjerojatno ce mu s vremenom sve manji sok biti kada tate nema, a tata ce mu biti kao neka teta koju rijetko vidja, ali opet ce mu biti u zivotu....
Ja ne bi forsirala.
Mozes ga i prisili na vidjanje zakonski 1 x tjedno, a pitanje i sto bi dijete dobilo u 1 h vidjenja sa isforsiranim tatom....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7
18.8.2010 12:19:46   
ivanaa
Tak je i meni bilo...nikakav interes,morala sam molit i da mu rođendan čestita,a alimentaciju sam sudski jedva izborila kad je mali imo 6 god.
S vremenom češ se naviknut na situaciju i gorčina će nestati.
Moraš gradit sebi i malome novi život.

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!