Viđanje djeteta s ocem (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Obitelj i partnerski odnosi

Poruka

Anoniman -> Viđanje djeteta s ocem (18.8.2010 11:13:50)

Što učiniti? Znam da je dosta forumašica u drugim brakovima, a imaju djecu iz prvih. Kako riješavate viđanje djece s očevima?
Naša situacija je dosta specifična, razveli smo se kad je dijete imalo godinu i pol, otac je odselio na drugi kraj zemlje, viđanja su jako rijetka ( zadnje prije 4 mj ) i vjerujem da će u budućnosti biti još rijeđa na žalost.
E sad nisam pametna dali uopće forsirati viđanje djeteta s ocem ili pustiti da ta viđanja ovise isključivo o želji i mogućnostima oca?
Naravno da želim najbolje za svoje dijete, ali bojim se da bi ta rijetka viđanja samo emocionalno mogla povrijediti dijete.  Opet da dopustim da ga u potpunosti zaboravi, ni to mi ne izgleda najbolje rješenje. Što da se meni nešto desi? Dijete bi dospjelo potpunom strancu.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Opet s druge strane isplati li se uopće forsirati i crtati ocu koliko je bitan njihov odnos?
Nisam pametna što učiniti..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ima li tko kakav savijet?

ninolina -> RE: Viđanje djeteta s ocem (18.8.2010 11:21:14)

žao mi je što ste došli u tu situaciju...ali svakako treba gledati dobrobit djeteta..Ovisi i koliko je djete staro i kako se ponaša kad ode i dođe od oca...Mislim da ako je otac normalan u pogledu djeteta ne im braniti viđanje...dapače neka budu čim više zajedno...a ne viđa djete češče??? Mislim nije li da barem jednom mjesečno dođe...da ljeti i zimi djete bude kod njega???? Znam da je naš zakon u k....ali svakako gledati ono što djete želi, treba...sretno

ivanaa -> RE: Viđanje djeteta s ocem (18.8.2010 11:27:23)

Moj bivši muž nije vidio P 9 godina(P ima 10)a i do tad ga je vidio 2 puta.Nije mi žao.Sin i ne pita za njega,imam drugog muža kojeg zove tata i on njega sine..i grdo če zvućat al tak mi je lakše u životu.
Nedavno smo P dali i prezime sadašnjg muža i zaista smatram da je P njegov sin...skoro nitko ni nezna da nije.

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (18.8.2010 11:38:24)

[Sadržaj poruke je obrisan]

ninolina -> RE: Viđanje djeteta s ocem (18.8.2010 11:44:23)

IZVORNA PORUKA: cvrčak

žao mi je što ste došli u tu situaciju...ali svakako treba gledati dobrobit djeteta..Ovisi i koliko je djete staro i kako se ponaša kad ode i dođe od oca...Mislim da ako je otac normalan u pogledu djeteta ne im braniti viđanje

Potpisujem.
probaj razgovarati sa bivšim mužem da vidiš kako on gleda na to.

Naš kum i njegova bivša žena su se grdo razišli,ali kada je malac u pitanju savršeno funkcioniraju i ja im skidam kapu

e upravo to...nije dijete krivo ako se vi rastanete...milsim da oni imaju pravo jedno na drugo...i moj frend se rastao...na jedan malo gori način...ali kad us djeca u pitanju ne pokazuju onu mržnju jedno prema drugome...odu na kavu, sladoled skupa, na more...sve rade s njima ali ne žive zajedno

Anoniman -> RE: Viđanje djeteta s ocem (18.8.2010 12:16:44)

Nema mržnje, naš odnos je o.k. Trudim se objasniti, crtati, dati sve od sebe, ali riječi mi odlaze u prazno. On će u teoriji učiniti sve, ali u praksi ništa. Spreman je nevidjeti ga mjesecima, danima ne pitati za njega, ako i pita pita kako je i to je sve. Detalji ga ne zanimaju. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
I uvijek nađe neki nerealan razlog zbog kojeg ne može doći vidjeti dijete, ili je posao ili su financije ili je neizvedivo... I onda poludim, kako nešto može biti neizvedivo napraviti za vlastito dijete? Dijete koje je on želio više od svega?
Kako može disati, živjeti i uopće mirno spavati?
Alimentaciju plaća redovito, s tih 1000kn mjesečno valjda misli da ispuni sve svoje očinske dužnosti.
Srce mi puca kad vidim koliko mom djetetu nedostaje muška uloga u njegovom malenom životu, koliko se veže uz svaku mušku osobu koja mu pokloni i najmanje pažnje...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ono je prioritet cijele priče, na žalost ne postoji zakon koji prisiljava očeve da redovito viđaju svoju djecu.
Otac u cjelini nije loša osoab, ali je nezrel i sebičan jako...

njanja -> RE: Viđanje djeteta s ocem (18.8.2010 12:19:18)

znam, za slucaj gdje mali nije vidio tatu 4 godine...sad ima 7 godina i pita zasto nas je tata zaboravio...
Ja mislim da i rijetka vidjenja su bolja od nevidjanja, ali isto tako da ne smijes tatu forsirati, doci ce vrijeme da ce tata sam htjeti ga vidjeti...
Vjerojatno ce mu s vremenom sve manji sok biti kada tate nema, a tata ce mu biti kao neka teta koju rijetko vidja, ali opet ce mu biti u zivotu....
Ja ne bi forsirala.
Mozes ga i prisili na vidjanje zakonski 1 x tjedno, a pitanje i sto bi dijete dobilo u 1 h vidjenja sa isforsiranim tatom....

ivanaa -> RE: Viđanje djeteta s ocem (18.8.2010 12:19:46)

Tak je i meni bilo...nikakav interes,morala sam molit i da mu rođendan čestita,a alimentaciju sam sudski jedva izborila kad je mali imo 6 god.
S vremenom češ se naviknut na situaciju i gorčina će nestati.
Moraš gradit sebi i malome novi život.

Stranica: [1]