Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 6.6.2011 12:43:57
|
|
|
|
modesty blaise
|
pozz draga, ne znam gdje se želiš naručiti ali ja bi ti preporučila za tu pretragu da odeš kod nekoga ko super čita ultrazvuk jer je to u ovom slučaju jako važno... ne znam da li si u mogučnosti otiči kod privatnika (to ti košta cca 500kn) ako jesi odi svakako u Vili kod dr KOS...brijem da je on najjači kaj se tiče ultrazvuka u ZG
Sebastian, 01.09.2010 ...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...
|
|
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 6.6.2011 12:46:35
|
|
|
|
modesty blaise
|
taj ti je pregled važno napravit koliko se sjećam do negdje 12tjedna da se vidi jel sve ok s bebicom...gledaju onaj nuhalni nabor, nosnu kost i dužinu bedrene kosti...u koliko me sjećanje ne vara
Sebastian, 01.09.2010 ...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...
|
|
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 6.6.2011 12:57:29
|
|
|
|
.dada.
|
Ja sam ti več obavila sve te ultrazvuke i na zadnjem (triple test) mi je doktor rekao da ako želim odem i na taj u 20 tj trudnoće da se vidi bolja anatomija bebice,e sad pošto ja nisam nikada ni išla na taj uzv svaka inf mi je nova i dobrodošla. Hvala.
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 6.6.2011 21:23:01
|
|
|
|
ardnas
|
Ako su ti ovi uzv od prije dobri nema potrebe da ideš na ovaj u 20 tjednu u Petrovu. No ako ti to dr kaže onda odi. Puno žena ide na ovaj u 12 tjednu i on je sigurniji i mjerodavniji, a ako on nije dobar ond ase ide na ovaj u 20 tjednu. Kod koga vodiš trudnoću, preporučam Vili i Kosa iili Radončića, oni su ti za uzv najbolji.
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 9.6.2011 11:15:49
|
|
|
|
ana.d
|
i ja sam dobila uputnicu za to, ali mi je dr rekla da idem u vinogradsku jer mi tamo odmah mogu napraviti test za dawnov sindrom. mislim da ipak neću raditi taj test (nisam u rizičnoj skupini). kako se točno mogu naručiti za UZV? meni će jako brzo 12. tjedan a ništa ne znam
|
|
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 9.6.2011 14:48:51
|
|
|
|
.dada.
|
Evo ja sam danas bila i naručili me tek 5.7 .Mislim da ču ja ipak kod privatnika,jer po ovome moram otkazati ljetovanje i sve planove ,kaže sestra dok. je 'malo' spor... ana.d ja sam ti danas u petrovoj podigla nalaze od krvi za dawnov sindrom i kod njih (bar koliko ja znam) isto sve obavljaš u istom danu.Prvo uzv pa vađenje krvi.
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 10.6.2011 8:05:54
|
|
|
|
semperdrito
|
anomaly scan se radi između 18. i 20. tjedna trudnoće. radi se o 3D ultrazvuku na kojem se pregledavaju bebini organi jer je preko njega moguće vidjeti i meka tkiva i njihov razvoj što normalan uzv ne vidi (dakle, detaljan pregled malog srca, bubrega...). nije obavezan i ne obavlja se bolnički (osim ako nije u pitanju neka veća anomalija koju se možda uoči i na normalnom uzv). isto tako, budući se radi o dijagnostici, najbolje je birati provjerene liječnike sa puno prakse na takvim aparatima, a ja ti mogu napisati da je meni gin preporučila dr. Ivanišević (poliklinika ProNatal), dr. Kos (poliklinika Vili) i dr. Harni (poliklinika Harni). pregled košta 500 kn, traje oko 45 minuta i na kraju dobiješ CD sa pregleda.
|
|
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 10.6.2011 12:03:12
|
|
|
|
.dada.
|
Hvala na inf. Danas sam se naručila u pol. Vili tako da jedva čekam vidjeti bebicu.A,ja sam nešto čitala o tom uzv i ne razumijem zašto me je dok poslao na njega kad je sve u redu...
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 10.6.2011 12:28:27
|
|
|
|
semperdrito
|
IZVORNA PORUKA: .dada. Hvala na inf. Danas sam se naručila u pol. Vili tako da jedva čekam vidjeti bebicu.A,ja sam nešto čitala o tom uzv i ne razumijem zašto me je dok poslao na njega kad je sve u redu... np... svaki gin ima svoj način rada. konkretno, moja gin voli svaki put kad se vidimo popričati o tome što je bilo od zadnjeg pregleda, kako sam se osjećala, da li sam imala kakvih problema ili neugoda i nakon pregleda me uputi što mogu očekivati u daljnjem periodu do idućeg pregleda i koje su mi pretrage na raspolaganju u tim tjednima. tako mi je i rekla da je jedna od pretraga na koje se može ići od 18. do 20. tjedna i anomaly scan, pa sam se ja zaintrigirala jer mi se čini kao dobra opcija za detaljan pregled bebinog razvoja. ona ne smatra da je to nužno (u mom slučaju). eto, odabrala sam to obaviti i idem idući tjedan. moji razlozi su potpuno sebični (malo sam uplašena sama po sebi i ne volim ne znati što se događa, a u trudnoći je sve to potencirano, zar ne?). nekako sam si posložila da mi je bolje da u slučaju da se pokaže da nešto nije u redu da se mogu pripremiti i ja, a i obaviti eventualne dodatne preglede prije poroda kako bi nakon poroda i liječnici bili pripremljeni za postupke dalje. ne smatram to paranojom, jednostavno sam tako odlučila. naročito zato što pretraga nije invazivna. dakle, čista preventiva. ne mogu ti reći zašto ti je tvoj gin to predložio, ne znam kakav odnos sa njim imaš, govori li ti išta na pregledu ili samo na kraju kaže trebate obaviti to i to? ako ti je na zadnjem pregledu rekao da je sve u redu, gledaj to kao jedan dobar besplatan sat anatomije! i budući je meni dr. rekla da mogu dovesti cijelo susjedstvo na pregled ako želim, to je jedan lijepi način upoznavanja obitelji sa bebom, zar ne? naročito bakama i djedovima koji u vrijeme kad smo se mi rađale nisu imali takve mogućnosti...
|
|
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 10.6.2011 12:29:55
|
|
|
|
semperdrito
|
ispričavam se, nije besplatan sat anatomije... ipak pregled košta 500 kn... ali shvaćaš, nadam se, što želim reći...
|
|
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 13.6.2011 15:37:29
|
|
|
|
ana.d
|
.dada. koliko si dugo cekala na termin za petrovu? kak si se narucila?
|
|
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 14.6.2011 9:33:20
|
|
|
|
.dada.
|
A,za ovaj anomaly scan ideš od 20-23 tjedna trudnoće i ja sam se došla naručiti (naravno, s uputnicom tamo)i naručila me tek 5.7 što meni ne odgovara pa sam odustala i idem u polikliniku Vili. Na pp sam ti sve objasnila ako ideš baš na uzv za dawnov s. Ako te još nešto zanima samo pitaj.
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 14.6.2011 11:25:09
|
|
|
|
ana.d
|
hvala
|
|
|
|
RE: Anomaly scan u petrovoj 29.7.2011 10:50:30
|
|
|
|
bamby
|
curke jel kasno u 25.tj.
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Kako se riješiti dude?
Admin
Moja kći (23 mjeseca) koristi dudu samo noću kada ide spavati. U vrtiću je odviknuta od dude popodnevnim drijemanjem, pa mislim da je vrijeme da se potpuno riješi dude. Kako ste pomogli djetetu da se riješi dude?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!