|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Posvađani s obitelji-kako to utječe na dijete?
14.6.2010 10:01:48   
inesica
Pozz svima. Zanima me što mislite koliko je za dijete važno imati kontakt sa užom i širom obitelji? Pretpostavimo slučaj kada roditelji doslovno ignoriraju s obje strane baku i djedu, braću i sestre te njihovu djecu, zbog nekih svojih mušica (nitko u obitelji ne zna razlog). Mislim da je priča vise nego user posted image Pošto je priča istinita, možda isprovociramo odgovor i od friških roditelja koji se prepoznaju u ovoj temi, jer su učlanjeni na ovom portalu user posted image

< Poruku je uredio cvrčak -- 15.8.2010 8:38:41 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Posvađani s obitelji-kako to utječe na di...
14.6.2010 10:05:10   
ninolina
pa mislim da je jako važno...svakako djete mora imati kontakt sa svojom familijom...Mislim ne trebaju to sada biti moje pratete, prababe ali one uže svakako....Ja nisam upoznala najbolje tatinu stranu obitelji osim par strina i strica jer ih je puno braće (10) i danas žalim zbog toga...ali to neću dopustiti svojoj djeci...

< Poruku je uredio cvrčak -- 15.8.2010 8:38:58 >

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 2
14.6.2010 10:10:02   
Zvonki
Dijete bi trebalo rasti u mirnoj okolini. Ako je okolina u svađi, netrepeljivosti, onda je po meni bolje da nije u blizini. Djetetu se može, primjereno njegovim godinama objasniti situacija. Ali, djece često znaju i pomiriti zavađene strane pa možda nije loše dati svakome šansu...

< Poruku je uredio cvrčak -- 15.8.2010 8:39:16 >

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 3
14.6.2010 10:11:55   
mirna
Obitelj je jako važna... kod nas su nažalost jedan djed i baka mrtvi, drugi djed ima "svoje mušice", niti se sjeti rodjendana svog jedinog unuka niti ga posjeti...user posted image user posted image user posted image

ostala nam je jedna baka s kojom isto ponekad imamo razlicita misljenja i konflikte, ali s obzirom na to koliko je važna sinu trudim se konflikte ispraviti i zaboraviti na "svoje mušice"...

< Poruku je uredio cvrčak -- 15.8.2010 8:39:32 >

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 4
14.6.2010 10:13:26   
njanja
mislim da djeca trebaju imati kontakte sa POZITIVNOM rodbinom oko sebe i sa onima s kojima su roditelji u dobrim odnosima...nisam za odnose reda radi....nekada dijete može ostvariti bolji kontakt sa maminom prijateljicom, nego sa vlastitom bakom....i to je ok...glavno da je okruženo ljudima koji ga vole i koji bi dali sve za njega.....a u negativne odnose u obitelji, bolje da se ne stavlja dijete u sredinu.... 

< Poruku je uredio cvrčak -- 15.8.2010 8:39:49 >

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 5
   [Obrisani korisnik]
14.6.2010 10:13:42   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu mirna)
  Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Posvađani s obitelji-kako to utječe ne di...
14.6.2010 10:20:15   
marija0
slažem se sa cvrčak user posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7
14.6.2010 10:29:05   
mariola
IZVORNA PORUKA: njanja

mislim da djeca trebaju imati kontakte sa POZITIVNOM rodbinom oko sebe i sa onima s kojima su roditelji u dobrim odnosima...nisam za odnose reda radi....nekada dijete može ostvariti bolji kontakt sa maminom prijateljicom, nego sa vlastitom bakom....i to je ok...glavno da je okruženo ljudima koji ga vole i koji bi dali sve za njega.....a u negativne odnose u obitelji, bolje da se ne stavlja dijete u sredinu.... 

potpisujem

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 8
14.6.2010 10:32:21   
mirna
Moj prijedlog: nazovite ih, sjednite s njima na kavicu. POrazgovarajte o svemu i naglasite koliko vam je važno vrijeme s djetetom... Najgore je kada se jedni i drugi srde i ne naprave nista da bi rijesili konflikt...

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 9
14.6.2010 10:33:11   
ivanaa
Mislim da netreba forsirati odnose ako ih druga strana ne želi.

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 10
14.6.2010 10:35:55   
mirna
Možda ne treba forsirati, ali ja da sam baka bila bi najnesretnija na svijetu da se ne mogu družiti sa svojim unukom.... izgladila bi sve konflikte samo da mogu biti s njim...

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 11
14.6.2010 10:39:50   
njanja
IZVORNA PORUKA: mirna

Možda ne treba forsirati, ali ja da sam baka bila bi najnesretnija na svijetu da se ne mogu družiti sa svojim unukom.... izgladila bi sve konflikte samo da mogu biti s njim...
 ali za to trebaju biti zainteresirane obje strane...znam za vrlo blizak slučaj gdje baka ne odustaje od svojih načela i otežava život sinu i snahi, a s druge strane njurga kako djecu rijetk vidi....Treba dati da bi dobio....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 12
14.6.2010 10:43:45   
tikica_69
Svakakvih ljudi ima. Moja svekrva je mm rekla da ne zeli vidjeti zlo koje ce (ako ce ikada) izaci iz moje pi...e (doslovce), a zena nit me pozna, nit zna tko sam, nit me ikada u zivotu vidjela.
Seljakusa iz zabiti koja se ne moze pomiriti sa cinjenicom da joj je sin sretan u zivotu bez nje.
Ne moram ni reci da uopce vise ni ne razgovaraju ni ne komuniciraju i mm je sretniji covjek otkad mu ova ne jasi po kicmi.
Buducem djetetu vjerojatno necemo ni reci da je ziva. To nek joj bude kazna.

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 13
14.6.2010 13:03:06   
Bebys
mislim da se NEMOZE nista silom ako bar jedna strana to nezeli...

a sada koliko je dobro ili ne...to zavisi...ako je nesto jako negativno..bolje da beba nezna nista...

ali braniti da se vidi unuce...to je SRAMOTA I BEZOBRAZLUK...

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 14
14.6.2010 13:35:11   
pincirotvajler
da je do mene mm roditelji daria nikad nebi vidli, ali znam da dijete mora imati baku i djeda..

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 15
14.6.2010 14:35:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Zvonki

Dijete bi trebalo rasti u mirnoj okolini. Ako je okolina u svađi, netrepeljivosti, onda je po meni bolje da nije u blizini. Djetetu se može, primjereno njegovim godinama objasniti situacija. Ali, djece često znaju i pomiriti zavađene strane pa možda nije loše dati svakome šansu...

potpisujem.

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 16
14.6.2010 14:37:35   
Ruža
IZVORNA PORUKA: inesica

Pozz svima. Zanima me što mislite koliko je za dijete važno imati kontakt sa užom i širom obitelji? Pretpostavimo slučaj kada roditelji doslovno ignoriraju s obje strane baku i djedu, braću i sestre te njihovu djecu, zbog nekih svojih mušica (nitko u obitelji ne zna razlog). Mislim da je priča vise nego user posted image Pošto je priča istinita, možda isprovociramo odgovor i od friških roditelja koji se prepoznaju u ovoj temi, jer su učlanjeni na ovom portalu user posted image

Isprovocirati odgovor??? Definitivno kriv odabir riječi. user posted image
Svatko ima svoje razloge, čudno je da nitko u obitelji ne zna razlog???user posted image
Možda ga ne žele znati.

Samo luda mama...

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 17
14.6.2010 14:38:42   
Ruža

Potpisujem u potpunosti!user posted image

Samo luda mama...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 18
15.6.2010 23:21:05   
Ladina mama
Moji starci rastavljeni od moje 2.godine, ja od 3.ćivjela s mamom. Do puberteta redovito išla k starom /po sili zakona!!!/ di je on je pljuvao i blatio moju mamu, a ja mislila da MORAM isto jer me neće voljeti. user posted image  Patila - grozno!
I sad taj isti otac, koji me nakon 8.raz. (a živjeli u iSTOM mjestu) NIKAD nije nazvao, na svadbu mi nije došao, a zvala sam ga, NEMA potrebu doći i upoznati unuku. Btw, Lada ima 9.mjeseci!!! Ustvari, doći će tek kad ga ja pozovem i ugostim (riječi njegove žene!!!)

Pa.. sad... komentar na ovu temu... Sve zavisi o situaciji i ponekad se nevesele (u najmanju ruku!!!!) stvari događaju iza tuđih vrata. Teško je to shvatiti nekome tko nije u takvoj situaciji.
Ja znam da svojoj Ladi NE ŽELIM djeda koji ne mari,koji je nIKAD neće nazvat, koji NIKAD neće biti djed,jer ako nije bio otac... pa ako sam loša mama zbog toga...

Mama je prijatelj kojeg nikad ne prerasteš!

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 19
15.6.2010 23:25:57   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Ruža

Potpisujem u potpunosti!user posted image

me too user posted image

(Odgovor članu Ruža)
  Neposredna veza do poruke: 20
17.6.2010 19:58:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ladina mama

Moji starci rastavljeni od moje 2.godine, ja od 3.ćivjela s mamom. Do puberteta redovito išla k starom /po sili zakona!!!/ di je on je pljuvao i blatio moju mamu, a ja mislila da MORAM isto jer me neće voljeti. user posted image  Patila - grozno!
I sad taj isti otac, koji me nakon 8.raz. (a živjeli u iSTOM mjestu) NIKAD nije nazvao, na svadbu mi nije došao, a zvala sam ga, NEMA potrebu doći i upoznati unuku. Btw, Lada ima 9.mjeseci!!! Ustvari, doći će tek kad ga ja pozovem i ugostim (riječi njegove žene!!!)

Pa.. sad... komentar na ovu temu... Sve zavisi o situaciji i ponekad se nevesele (u najmanju ruku!!!!) stvari događaju iza tuđih vrata. Teško je to shvatiti nekome tko nije u takvoj situaciji.
Ja znam da svojoj Ladi NE ŽELIM djeda koji ne mari,koji je nIKAD neće nazvat, koji NIKAD neće biti djed,jer ako nije bio otac... pa ako sam loša mama zbog toga...

ma, jel'.... kad ga ti pozoveš i ugostiš... user posted image
ako on nema potrebu vijdeti tebe ni tvoje dijete, ako nije došao na tvoju svadbu... forget it...

moja mama nije bila na mojem crkv. vjenčanju, njoj to nije ništa značilo...
svaki put kad sam rodila i kad ti treba netko da ti pomogne, tu su bile druge osobe koje mi uvijek uskoče... njoj nije bilo ni traga.

i dalje mislim da ljudi koji te neće u životu podržati - bolje da su što dalje od tebe.... pa makar bili prvi rod, roditelj, brat, sestra...
dijete treba pozitivno ozračje!

(Odgovor članu Ladina mama)
  Neposredna veza do poruke: 21
19.6.2010 21:48:31   
Ladina mama
IZVORNA PORUKA: Mariachi

[i dalje mislim da ljudi koji te neće u životu podržati - bolje da su što dalje od tebe.... pa makar bili prvi rod, roditelj, brat, sestra...
dijete treba pozitivno ozračje!

Slažem se!user posted image
Ljudi koji nemaju nevesele (tako ih ja zovem!) situacije u obitelji ne razumiju kako to utječe na čovjeka.user posted image Eto, npr., ja prema svom starom nemam NIKAKVIH osjećaja! Nit ga volim, niti ne. user posted image Nije si dao truda da me kroz moje odrastanje upotna, da mi se približi i za mene je STRANAC. Do nedavno je bio OBAVEZA, ja sam imala osjećaj obaveze - nazvati ga, otići k njemu...no, otkad imam Ladu - svoju pozitivnu energiju trošim na ljude koji mi nešto znače. user posted image I želim da u njihovom društvu Lada odrasta, obasipana pažnjom, nježnošću i ljubavlju. A tad joj taj "djed" neće nimalo nedostajati.

Mama je prijatelj kojeg nikad ne prerasteš!

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22
20.6.2010 0:31:54   
girlpower
moja mama nezna ni kako mi se djeca zovu,a moja baka je za mog starijeg sina koji ima poremecaj autizma rekla mojoj svekrvi da "strpam"malog u dom kad je "lud",to su samo dva primjera.ja mislim da su mi klinci sretniji da ih nepoznaju kad su takve mule nego da ih imaju u zivotu.dovoljna im jemoja  svekrva tj.baka im jer ih voli onako kako ih baka i treba voljeti nego da imaju i ove dvije da ih vrijedjaju i ponizavaju.vec odavno sam se pomirila s tim da nemam obitelji (tocnije receno vec sa mojih 10.god)kad su me ostavili u djecjem domu bez ijednog pozdrava i objasnjenja.tada sam prihvatila stvari takvima kakve jesu i nije mi zao sto moji klinci nemaju kontakta s njima jer su uzasni.takve jos u zivotu osim njih nisam srela

(Odgovor članu Ladina mama)
Neposredna veza do poruke: 23
20.6.2010 7:13:11   
troubled
svaka svađa kojoj dijete svjedoči negativno utječe na dijete....stoga mislim da je u ekstremno narušenim odnosima, za dijete, puno bolje da ne svjedoči svađi...
dakle, ako ne možemo normalno i civilizirano komunicirati, onda nećemo ni komunicirati. (točka)

imam novi ticker :)

(Odgovor članu girlpower)
Neposredna veza do poruke: 24
14.8.2010 23:46:28   
janad
malo kasnim na ovu temu ali evo ipak....roditelji su mi hvala bogu rastavljeni..od moje 16.  oca od tada nisam ni vidila ni čula njegovom željom. mm ima krasnog tatu i mamu iz pakla. ta žena je meni doslovno na piru rekla citiram DABOGDA CRKLA.  mm to nezna ali se ona potrudila da je on zbog drugih stvari izbaci iz našeg života. klinac je još mali.ima drugu baku koja ga pbpžava. jednog dana ću mu ispričati priču ali sveki ne želim u njegovu životu. možda sam sebična ali ne želim da mi dijete truje.  ta žena je malome koji je alergičan na jagode kupila sladoled od jagoda, i mislim da sam s tim sve rekla. 

< Poruku je uredio cvrčak -- 15.8.2010 8:40:08 >

moja srečica mala 3.10.2008

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!