|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Šećer u trudnoći
13.1.2011 16:19:56   
orion
dakle ovako, u ponedjeljak sam bila kod ginekologa na redovnom uzv pregledu i rekao mi je da imam malo više plodne vode, ništa patogeno i da uradim OGTT test. Danas ga uradila, prije glukoze vijednost bila 4,5 a nakona 2 sata 6,1. Zanimaju me vaša iskustva s ovim i eventualna dijetna prehrana.

hvala

< Poruku je uredio anaxx -- 27.6.2011 15:28:43 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: šećer u trudnoći
13.1.2011 16:24:55   
Točkica28
mislimda ti je okay... ja imala povišen i na dijetu... sve kuhano
itd

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu orion)
Neposredna veza do poruke: 2
13.1.2011 16:28:41   
vvd
ja isto mislim da je ok inače imam hipoglikemiju tj.nizak

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 3
13.1.2011 17:20:44   
nancy
pa to ti je skroz dobar secer.sve do 7.5 je ok.ja sam imala 8.1 pa sam na dijeti

Karlo.03.2009 mamin vragolan
Renato nam stigao-26.01.2011

(Odgovor članu vvd)
Neposredna veza do poruke: 4
13.1.2011 17:26:48   
ivanicapeca
Fora kod oGGTa je da se maksimum šećera mora pojaviti prije zadnjeg mjerenja, a zadnje mjerenje mora pokazati pad. tako mi je gin objasnio. E sad jeli to pravilo, neznam, jer mi je sasvim logično da nema svaka osoba isti metabolizam.

(Odgovor članu nancy)
Neposredna veza do poruke: 5
13.1.2011 22:01:29   
orion
rekle su mi one u laboratoriju da ću vjerovatno morati još jednom raditi. ne znam mene je strah da ne bi morala ležati u bolnici jer postoji mogućnost da valjda ispituju profil šećera pa moraš biti u bolnici.u ponedjeljak am opet kod doktora pa ću vidit

(Odgovor članu ivanicapeca)
Neposredna veza do poruke: 6
13.1.2011 23:07:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: orion

dakle ovako, u ponedjeljak sam bila kod ginekologa na redovnom uzv pregledu i rekao mi je da imam malo više plodne vode, ništa patogeno i da uradim OGTT test. Danas ga uradila, prije glukoze vijednost bila 4,5 a nakona 2 sata 6,1. Zanimaju me vaša iskustva s ovim i eventualna dijetna prehrana.

hvala

to je ok
ne brini

(Odgovor članu orion)
  Neposredna veza do poruke: 7
13.1.2011 23:28:45   
Suzn
meni je doktorica u Zagrebu rekla u 27 tj. da imam višak pl. vode. A ja radila OGGT i sve 5. A kad sam napisala u google, višak pl. vode - šok!! Da ti ne velim kaj sam sve pročitala... Al me frendica smirila, veli jel tebi dobro? Je, Jel beba ok? Je. Jel imaš šečer? Ne. Jesi bila na downovom testiranju? Da i sve ok. Onda se smiri jer i tak nemreš ništ. Sad sam 33 tj. i nemam više višak pl. vode...

Dakle- samo mirno. user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8
15.1.2011 23:15:35   
joszde
moj je cijelo vrijeme bi super dok u 7mj. trudnoće išla vaditi bio 7 bila u bolnici tjedan dana dali mi dijetu i inzulin pikala se i mjerila šećer do kraja trudnoće i jela tu hranu šta su mi rekli i smršavila još 5 kg.do kraja.

30.04.2010. STIGLA NAŠA PRINCEZA

(Odgovor članu Suzn)
Neposredna veza do poruke: 9
16.1.2011 9:25:20   
Točkica28

rekle su mi one u laboratoriju da ću vjerovatno morati još jednom raditi. ne znam mene je strah da ne bi morala ležati u bolnici jer postoji mogućnost da valjda ispituju profil šećera pa moraš biti u bolnici.u ponedjeljak am opet kod doktora pa ću vidit

to si 1 noć u bolnici

Naše sve <3 <3

(Odgovor članu orion)
Neposredna veza do poruke: 10
16.1.2011 9:26:01   
Točkica28
IZVORNA PORUKA: nancy

pa to ti je skroz dobar secer.sve do 7.5 je ok.ja sam imala 8.1 pa sam na dijeti

nancy jesi imala u obje trudnoće?
meni rekli da se to vraca u iducoj trudnoći?

Naše sve <3 <3

(Odgovor članu nancy)
Neposredna veza do poruke: 11
16.1.2011 10:48:42   
joszde
IZVORNA PORUKA: Točkica28

to si 1 noć u bolnici
tako su i meni ekli jednu noć pa sam bila 7 dana a šećer mi bio super prvo sam normalno jela pa na njihovoj hrani i onda na inzulinu i najbolji mi bio dok sam normalno jela jer su mi stalno vikali da mi je beba velika tri tj.prije poroda su mi rekli da ima 3880 nakon tri tj.bila sam uvjerena da će imati preko 4 a na kraju 3650 ma poludila sam.

30.04.2010. STIGLA NAŠA PRINCEZA

Neposredna veza do poruke: 12
29.3.2011 11:37:47   
ruwenzor
Između 3-7.8 2h nakon opterećenja je ok, ja sam imala malo povišeni pa sam bila na dijeti od 1800 kal, nakon čega sam završila u hipoglikemiji. Sad jedem kad hoću i koliko hoću, samo sam (manje-više) izbacila masno, slatko, bijelo brašno, bijelu rižu i sol, odnosno uglavnom papam integralne stvari sa voćem, povrćem i mesom, svaka 3 tjedna radim GUK profil i nalaz mi je uredan.

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu joszde)
Neposredna veza do poruke: 13
31.3.2011 11:57:07   
Freya
Meni je ogtt test bio na granici, ali me dr. nije stavila na nikakvu dijetu, jer je inače sve drugo ok, beba ok, nisam se previše udebljala i sl - samo ne smijem slatko, ali to ne jedem ni inače.

U nizu događaja u mom životu, ništa nije bilo slučajno. Sve se dogodilo u skladu sa unutarnjim potrebama

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 14
18.5.2011 9:55:12   
Indy
meni je doktoricaq rekla da mi ujutro prije jela nesmije biti šećer veći od 5.5 i 2h poslije jela nesmije biti veći od 7.8. jutros mi mama mjerila šečer. prije jela mi bio 7.9, a poslije 5.5,  jel to uredu,  kako je moguće da poslije jela bude manji? što da radim, da idem to reći doktorici?

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu Freya)
Neposredna veza do poruke: 15
18.5.2011 12:20:16   
mucilda
Jutros sam saznala rezultate testa za šećer. Prije testa je bilo 4,9 a poslije 8,3. Medicinska sestra veli da je ok, ali koga god pitam ili gdje god da čitam piše da je to visoko user posted image . Cure šta vi kažete?

11.07.2011. stigao Tarik

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 16
18.5.2011 12:52:28   
ruwenzor
7.9 je jako visoko natašte- jesi možda pila kavu/sok prije neg si mjerila?
razina od 5.5 je super uvijek user posted image
btw, najviša razina bi trebala biti 1h nakon obroka, a još 1h nakon toga se vraća u "normalu"

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 17
18.5.2011 12:53:02   
bubaMaja
to ti je mrvicu visoko, ali moguće je i da ti je toliko ispao zbog stresa koji jako utječe na razinu stresa.. vjerojatno ćete tražiti da napraviš opet i preporučiti ti dijetu.. to ti nije ništa strašno, dijeta je samo pravilno raspoređeni zdravi obroci i bez slatkiša..

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu mucilda)
Neposredna veza do poruke: 18
18.5.2011 12:54:02   
bubaMaja

IZVORNA PORUKA: ruwenzor

7.9 je jako visoko natašte- jesi možda pila kavu/sok prije neg si mjerila?
razina od 5.5 je super uvijek user posted image
btw, najviša razina bi trebala biti 1h nakon obroka, a još 1h nakon toga se vraća u "normalu"

najveća razina 2 sata poslije jela

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 19
18.5.2011 12:55:47   
bubaMaja

IZVORNA PORUKA: Indy

meni je doktoricaq rekla da mi ujutro prije jela nesmije biti šećer veći od 5.5 i 2h poslije jela nesmije biti veći od 7.8. jutros mi mama mjerila šečer. prije jela mi bio 7.9, a poslije 5.5,  jel to uredu,  kako je moguće da poslije jela bude manji? što da radim, da idem to reći doktorici?

vjerojatno ste krivo mjerile nešto

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 20
18.5.2011 14:50:33   
Indy
mama mi je dijabetičar, ima taj aparatić za mjerenje šečera i već je s time ispraksirana. doktorica me nije slala na ogtt, već mi rekla neka mi mama izmjeri i dala upute. morati ćemo to ponoviti. dobila sam 5kg u mj. dana i bebač mi procjenjen malo veći, zato je dok. mislila da nije od šećer. svejedno mi je naredila dijetu. bez obzira na šećer, odlučila sam odsad strogo paziti što jedem.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 21
18.5.2011 15:16:32   
Točkica28
Odi na ogtt. meni je bio kad sam radila ogtt 9.2, a do 8 mislim da je normalno tak da sam morala na dijetu. Kad sam rodila išla sam ponovno ogtt raditi i nakon glukoze mi je 5.5 što je izvrsno. 

Naše sve <3 <3

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 22
19.5.2011 20:25:52   
mucilda
Doktor mi je zabranio šećer (kolače, čokoladu...) bez čega mogu. Ali zabranio mi je i tjesteninu, kruh i krompire. user posted image  Sad ne znam šta da jedem, imate li kakve recepte koje bi mogla spremati?

11.07.2011. stigao Tarik

Neposredna veza do poruke: 23
19.5.2011 23:07:03   
ruwenzor
Imala sam povišene vrijednosti nakon OGTT-a, doc mi je preporučila prehranu za dijabetičare sa plivinih stranica, uz napomenu da te njihove recepte treba malo "podebljati", osobito kaj se tiče gramaže mesa, i nikako ne apsolutno izbaciti šećer (odnosno umjesto keksa za dijabetičare pojesti 2-3 obične napolitanke, jer trudnici ipak treba nešto šećera)
Evo link za tjedni jelovnik:
http://www.plivazdravlje.hr/centar/prehrana/9/jelovnik/Dijabetes.html

(Odgovor članu mucilda)
Neposredna veza do poruke: 24
20.5.2011 7:44:31   
ardnas
Meni OGTT na tašte bio 5 a posli 2 sata 8,3. Nisam na dijeti samo je preporuka doktora da ne jedem slatko, tjesteninu, krumpir i rižu. Da smanjim voće, i pojačam povrće i da se malo više krećem. To je preporuka dr sa Vuk Vrhovca, e sad što će reći ginekolog baš me interesira. Inače ta dijeta se zove ADA dijete, i ima 1800 kalorija, ja iskreno mislim da niti ne unesem toliko kalorija na dan.

strpljen spašen

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

ime za malog frajera
cicibela3

znam da su oba česta, ali koje vam je ljepše... luka ili roko

luka (74%)

roko (26%)

Broj svih glasova: 120

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!