Šećer u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

orion -> Šećer u trudnoći (13.1.2011 16:19:56)

dakle ovako, u ponedjeljak sam bila kod ginekologa na redovnom uzv pregledu i rekao mi je da imam malo više plodne vode, ništa patogeno i da uradim OGTT test. Danas ga uradila, prije glukoze vijednost bila 4,5 a nakona 2 sata 6,1. Zanimaju me vaša iskustva s ovim i eventualna dijetna prehrana.

hvala

Točkica28 -> RE: šećer u trudnoći (13.1.2011 16:24:55)

mislimda ti je okay... ja imala povišen i na dijetu... sve kuhano
itd

vvd -> RE: šećer u trudnoći (13.1.2011 16:28:41)

ja isto mislim da je ok inače imam hipoglikemiju tj.nizak

nancy -> RE: šećer u trudnoći (13.1.2011 17:20:44)

pa to ti je skroz dobar secer.sve do 7.5 je ok.ja sam imala 8.1 pa sam na dijeti

ivanicapeca -> RE: šećer u trudnoći (13.1.2011 17:26:48)

Fora kod oGGTa je da se maksimum šećera mora pojaviti prije zadnjeg mjerenja, a zadnje mjerenje mora pokazati pad. tako mi je gin objasnio. E sad jeli to pravilo, neznam, jer mi je sasvim logično da nema svaka osoba isti metabolizam.

orion -> RE: šećer u trudnoći (13.1.2011 22:01:29)

rekle su mi one u laboratoriju da ću vjerovatno morati još jednom raditi. ne znam mene je strah da ne bi morala ležati u bolnici jer postoji mogućnost da valjda ispituju profil šećera pa moraš biti u bolnici.u ponedjeljak am opet kod doktora pa ću vidit

Anoniman -> RE: šećer u trudnoći (13.1.2011 23:07:09)

IZVORNA PORUKA: orion

dakle ovako, u ponedjeljak sam bila kod ginekologa na redovnom uzv pregledu i rekao mi je da imam malo više plodne vode, ništa patogeno i da uradim OGTT test. Danas ga uradila, prije glukoze vijednost bila 4,5 a nakona 2 sata 6,1. Zanimaju me vaša iskustva s ovim i eventualna dijetna prehrana.

hvala

to je ok
ne brini

Suzn -> RE: šećer u trudnoći (13.1.2011 23:28:45)

meni je doktorica u Zagrebu rekla u 27 tj. da imam višak pl. vode. A ja radila OGGT i sve 5. A kad sam napisala u google, višak pl. vode - šok!! Da ti ne velim kaj sam sve pročitala... Al me frendica smirila, veli jel tebi dobro? Je, Jel beba ok? Je. Jel imaš šečer? Ne. Jesi bila na downovom testiranju? Da i sve ok. Onda se smiri jer i tak nemreš ništ. Sad sam 33 tj. i nemam više višak pl. vode...

Dakle- samo mirno. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

joszde -> RE: šećer u trudnoći (15.1.2011 23:15:35)

moj je cijelo vrijeme bi super dok u 7mj. trudnoće išla vaditi bio 7 bila u bolnici tjedan dana dali mi dijetu i inzulin pikala se i mjerila šećer do kraja trudnoće i jela tu hranu šta su mi rekli i smršavila još 5 kg.do kraja.

Točkica28 -> RE: šećer u trudnoći (16.1.2011 9:25:20)

rekle su mi one u laboratoriju da ću vjerovatno morati još jednom raditi. ne znam mene je strah da ne bi morala ležati u bolnici jer postoji mogućnost da valjda ispituju profil šećera pa moraš biti u bolnici.u ponedjeljak am opet kod doktora pa ću vidit

to si 1 noć u bolnici

Točkica28 -> RE: šećer u trudnoći (16.1.2011 9:26:01)

IZVORNA PORUKA: nancy

pa to ti je skroz dobar secer.sve do 7.5 je ok.ja sam imala 8.1 pa sam na dijeti

nancy jesi imala u obje trudnoće?
meni rekli da se to vraca u iducoj trudnoći?

joszde -> RE: šećer u trudnoći (16.1.2011 10:48:42)

IZVORNA PORUKA: Točkica28

to si 1 noć u bolnici
tako su i meni ekli jednu noć pa sam bila 7 dana a šećer mi bio super prvo sam normalno jela pa na njihovoj hrani i onda na inzulinu i najbolji mi bio dok sam normalno jela jer su mi stalno vikali da mi je beba velika tri tj.prije poroda su mi rekli da ima 3880 nakon tri tj.bila sam uvjerena da će imati preko 4 a na kraju 3650 ma poludila sam.

ruwenzor -> RE: šećer u trudnoći (29.3.2011 11:37:47)

Između 3-7.8 2h nakon opterećenja je ok, ja sam imala malo povišeni pa sam bila na dijeti od 1800 kal, nakon čega sam završila u hipoglikemiji. Sad jedem kad hoću i koliko hoću, samo sam (manje-više) izbacila masno, slatko, bijelo brašno, bijelu rižu i sol, odnosno uglavnom papam integralne stvari sa voćem, povrćem i mesom, svaka 3 tjedna radim GUK profil i nalaz mi je uredan.

Freya -> RE: šećer u trudnoći (31.3.2011 11:57:07)

Meni je ogtt test bio na granici, ali me dr. nije stavila na nikakvu dijetu, jer je inače sve drugo ok, beba ok, nisam se previše udebljala i sl - samo ne smijem slatko, ali to ne jedem ni inače.

Indy -> RE: šećer u trudnoći (18.5.2011 9:55:12)

meni je doktoricaq rekla da mi ujutro prije jela nesmije biti šećer veći od 5.5 i 2h poslije jela nesmije biti veći od 7.8. jutros mi mama mjerila šečer. prije jela mi bio 7.9, a poslije 5.5,  jel to uredu,  kako je moguće da poslije jela bude manji? što da radim, da idem to reći doktorici?

mucilda -> RE: šećer u trudnoći (18.5.2011 12:20:16)

Jutros sam saznala rezultate testa za šećer. Prije testa je bilo 4,9 a poslije 8,3. Medicinska sestra veli da je ok, ali koga god pitam ili gdje god da čitam piše da je to visoko [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Cure šta vi kažete?

ruwenzor -> RE: šećer u trudnoći (18.5.2011 12:52:28)

7.9 je jako visoko natašte- jesi možda pila kavu/sok prije neg si mjerila?
razina od 5.5 je super uvijek [sm=smiley1.gif]
btw, najviša razina bi trebala biti 1h nakon obroka, a još 1h nakon toga se vraća u "normalu"

bubaMaja -> RE: šećer u trudnoći (18.5.2011 12:53:02)

to ti je mrvicu visoko, ali moguće je i da ti je toliko ispao zbog stresa koji jako utječe na razinu stresa.. vjerojatno ćete tražiti da napraviš opet i preporučiti ti dijetu.. to ti nije ništa strašno, dijeta je samo pravilno raspoređeni zdravi obroci i bez slatkiša..

bubaMaja -> RE: šećer u trudnoći (18.5.2011 12:54:02)

IZVORNA PORUKA: ruwenzor

7.9 je jako visoko natašte- jesi možda pila kavu/sok prije neg si mjerila?
razina od 5.5 je super uvijek [sm=smiley1.gif]
btw, najviša razina bi trebala biti 1h nakon obroka, a još 1h nakon toga se vraća u "normalu"

najveća razina 2 sata poslije jela

bubaMaja -> RE: šećer u trudnoći (18.5.2011 12:55:47)

IZVORNA PORUKA: Indy

meni je doktoricaq rekla da mi ujutro prije jela nesmije biti šećer veći od 5.5 i 2h poslije jela nesmije biti veći od 7.8. jutros mi mama mjerila šečer. prije jela mi bio 7.9, a poslije 5.5,  jel to uredu,  kako je moguće da poslije jela bude manji? što da radim, da idem to reći doktorici?

vjerojatno ste krivo mjerile nešto

Indy -> RE: šećer u trudnoći (18.5.2011 14:50:33)

mama mi je dijabetičar, ima taj aparatić za mjerenje šečera i već je s time ispraksirana. doktorica me nije slala na ogtt, već mi rekla neka mi mama izmjeri i dala upute. morati ćemo to ponoviti. dobila sam 5kg u mj. dana i bebač mi procjenjen malo veći, zato je dok. mislila da nije od šećer. svejedno mi je naredila dijetu. bez obzira na šećer, odlučila sam odsad strogo paziti što jedem.

Točkica28 -> RE: šećer u trudnoći (18.5.2011 15:16:32)

Odi na ogtt. meni je bio kad sam radila ogtt 9.2, a do 8 mislim da je normalno tak da sam morala na dijetu. Kad sam rodila išla sam ponovno ogtt raditi i nakon glukoze mi je 5.5 što je izvrsno. 

mucilda -> RE: šećer u trudnoći (19.5.2011 20:25:52)

Doktor mi je zabranio šećer (kolače, čokoladu...) bez čega mogu. Ali zabranio mi je i tjesteninu, kruh i krompire. [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden2.gif[/image] Sad ne znam šta da jedem, imate li kakve recepte koje bi mogla spremati?

ruwenzor -> RE: šećer u trudnoći (19.5.2011 23:07:03)

Imala sam povišene vrijednosti nakon OGTT-a, doc mi je preporučila prehranu za dijabetičare sa plivinih stranica, uz napomenu da te njihove recepte treba malo "podebljati", osobito kaj se tiče gramaže mesa, i nikako ne apsolutno izbaciti šećer (odnosno umjesto keksa za dijabetičare pojesti 2-3 obične napolitanke, jer trudnici ipak treba nešto šećera)
Evo link za tjedni jelovnik:
http://www.plivazdravlje.hr/centar/prehrana/9/jelovnik/Dijabetes.html

ardnas -> RE: šećer u trudnoći (20.5.2011 7:44:31)

Meni OGTT na tašte bio 5 a posli 2 sata 8,3. Nisam na dijeti samo je preporuka doktora da ne jedem slatko, tjesteninu, krumpir i rižu. Da smanjim voće, i pojačam povrće i da se malo više krećem. To je preporuka dr sa Vuk Vrhovca, e sad što će reći ginekolog baš me interesira. Inače ta dijeta se zove ADA dijete, i ima 1800 kalorija, ja iskreno mislim da niti ne unesem toliko kalorija na dan.

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>