|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Vrijeme za spavanje

Uredništvo Ringeraje, 10.8.2011
Budite sigurni da ste svoju bebu sigurno stavili u krevet uz pomoć našeg vodiča.

image
/11


USPAVAJTE JE U SVOJOJ SOBI
Uspavljivanje bebe u vašoj spavaćoj sobi savjetuje se u prvih šest mjeseci. Ako nemate dovoljno prostora, uza svoj krevet stavite košaricu za bebu.

NABAVITE 'PAMETNU' KOLIJEVKU
Rešetke na kolijevci ne bi smjele biti razmaknute više od 6,5 cm kako bebina glavica ne bi mogla skliznuti između njih. Također, potreban vam je čvrst madrac koji ne ostavlja više od 4 cm praznog prostora uokolo rubova, a najbolje bi bilo da bude nov.

STOPALA UZ DNO
Bebu smjestite tako da joj stopala budu gotovo uz samo dno kolijevke. Taj je položaj najsigurniji jer sprečava bebu da se meškolji prema dolje i završi glavicom ispod pokrivača.

POLEGNITE JE
Bebu radije polegnite na leđa nego na trbuh ili bočno, jer to smanjuje opasnost od gušenja. Kada se bude mogla sama okrenuti, vjerojatno će tijekom noći promijeniti položaj, no tada će se moći također sama preokrenuti natrag.

VREĆE ZA SPAVANJE

Ako koristite vreću za spavanje za bebe, pripazite da bude dobre veličine. Vreća bi trebala dobro prianjati uz bebin vrat i ruke kako ne bi postojala opasnost da beba sklizne u nju.

UŠUŠKAJTE JE
Ako upotrebljavate pokrivač, pokrijte bebu do ramena, a potom rubove pokrivača ugurajte pod madrac kako se ne bi micao tijekom noći. Ako je predug, najprije ga presavijte na pola.

SIGURNO JE UMOTAJTE
Mnoge bebe smiruje kada su dobro umotane. Presavijte tanku dekicu u trokutasti oblik i polegnite bebu tako da joj je sredina najdužeg ruba pod ramenima. Zatim čvrsto povucite suprotne rubove preko bebe kako bi bila udobno umotana.

NAMJESTITE DOBRU TEMPERATURU

Dva ili tri sloja obično su dovoljna da bebi bude udobno. Temperatura u sobi trebala bi biti 16-20°C – nabavite sobni termometar kako biste bili sigurni. Bebine ruke i stopala često su hladni, stoga stavite ruke na njezina prsa kako biste provjerili njezinu temperaturu.

IZBJEGAVATE GUŽVU
U bebinu kolijevku nemojte stavljati jastuke, poplune, plišane igračke ili nešto slično. Oni bi mogli prekriti bebino lice ili uzrokovati pregrijavanje.

OSIGURAJTE BEBINU OKOLINU
Nikada nemojte stavljati bebinu kolijevku u blizinu radijatora ili drugih izvora topline te ju smjestite dalje od izravne sunčeve svjetlosti. Također, nemojte dopustiti da u bebinoj sobi netko.

SIGURNO SPAVANJE

Smrt u kolijevci je rijetka, no nije naodmet znati kako smanjiti rizik

Pokazalo se da pomaže ako koristite dudicu za smirivanje bebe.
Nemojte pustiti bebu da spava u vašem krevetu, pogotovo ako ste umorni, ako ste pili, ako je beba prerano rođena ili je imala malu porođajnu težinu.

Trudna&Lijepa 15

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Poriluk, celer, mrkva, prosena kaša i janj...
Uvođenje guste hrane mnogim je roditeljima misterija. Iznad svega se pitaju kada započeti, s čim započeti, na koji način...
5
Kako prehrana, lijekovi i stil života utje...
Mnoge su dojilje u brizi treba li promijeniti prehranu za vrijeme dojenja i na koji način. Što se smije jesti, a što se ...
4
VIDEO: Prva godina bebe rođene u 25. tjednu
Prerano rođena dojenčad pravi su mali borci kao i njihove mame. Pogledajte stvarnu priču o prvoj godini života prerano r...
3
VIDEO: MASAŽA BEBA – rutina koja puno znači
Masaža je savršen način da se povežete s bebom, pružite joj osjećaj sigurnosti i zaštite, te je divan način kojim neposr...
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!