|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Upomoć: Beba se ne želi voziti u autu!

Uredništvo Ringeraje, 27.4.2022
U članku provjerite što možete učiniti ako vaša beba ne voli vožnju u autu i počne plakati čim ju stavite u autosjedalicu.

image
Kad roditelji znaju što ih čeka u autu, često su nemirni već I prije polaska. Što bebe naravno osjećaju i stoga se još više opiru. Freepik
/11


Postoje dvije vrste beba. One koje u autu zaspu I one koje, čim Ih približite autosjedalici, zaplaču iz petih žila.

Vožnja automobilom – bilo da ste vozač ili suvozač – s bebom koja cijelim putem glasno plače i ne možete je utješiti je, naravno, iznimno zamorna.

Što preostaje roditeljima beba koje ne vole vožnju.

 

1. Savršena udobnost

Razni su razlozi da beba plače u autu - zato što je bolesna, jer joj je vruće, jer vas ne vidi, jer se boji brzine, jer se ne osjeća ugodno u autosjedalici... Dakle ključno je da prije polaska provjerite je li bebi ugodno.

Pobrinite se da beba bude sita, obucite je u laganu odjeću kako joj ne bi bilo prevruće (obavezno skinite jaknu, kao i cipele), te je pravilno smjestite u autosjedalicu i tako da može što slobodnije kretati barem rukama i nogama te da ne bude u previše uspravnom položaju, što može izazvati mučninu.

 

2. Duboko udahnite i još jednom duboko udahnite!

Kad roditelji znaju što ih čeka u autu, često su nemirni već I prije polaska. Što bebe naravno osjećaju i stoga se još više opiru.

Stoga se prije vožnje svjesno smirite, nekoliko puta duboko udahnite i to ponovite i dok držite bebu i tijekom vožnje. To ne znači da potpuno izignorirate bebu i da ste usredotočeni samo na vlastito disanje, ali ćete lakše podnositi djetetov otpor! Bit ćete mirniji a ne uznemireni I nervozni.

 

PROČITAJTE JOŠ: Novopečene mame, bebe i Murphyjev zakon

 

3. Posebne igračke samo za auto

Neki roditelji beba koje ne vole vožnju u autu pomažu si tako što u autu imaju posebno atraktivne i uzrastu primjerene igračke koje dijete dobiva samo u automobilu. Tako mu mogu barem nakratko "odvratiti pažnju", ako naravno beba ne gurne igračku ili je ne baci na pod auta.

 

4. Glazba smiruje - bebe i odrasle!

Ako beba u autu plaće, a vi sve glasnije navijate glazbu da je nadjača, glazba definitivno nije dobra ideja. Ali ako uključite djetetovu omiljenu melodiju prije odlaska u auto, koja obično izmami njezin osmijeh, ili neku umirujuću glazbu koja je uspava (pogotovo ako joj je vrijeme za spavanje, možda će joj sama glazba privući pažnju i olakšati vam ulazak u autosjedalicu.

Također, imajte na umu da glazba ne samo da smiruje bebu, već umiruje i odrasle, pa vam može pomoći i u slučaju da beba plače dok se morate zajedno voziti.

I naravno, nemojte zaboraviti pjevati – dijete će možda umiriti činjenica da čuje vaš glas, a i vi ćete se umiriti pjevajući.

 

PROČITAJTE JOŠ: "Bijela buka" za uspavljivanje beba: Što je to?

 

5. Podsjetite se mnogo puta da ovo neće trajati zauvijek.

Svjesni smo da u trenutku kada dijete u autu glasno plače, a vi jednostavno ne možete stati, jer morate doći do mjesta na koje idete, utjeha da je ovo samo period ne pomaže puno . Ali ako znate da postoji ogroman broj djece koja su kao bebe vrištala u autosjedalici, a danas spavaju, pjevaju i igraju se u autu, možda će vam biti malo lakše.

Djeca su također različita kada je u pitanju vožnja automobilom. Kao što nekoj djeci treba malo više vremena da se naviknu na hranjenje na žlicu ili prve cipele, nekoj je potrebno više roditeljskog strpljenja i razumijevanja oko navikavanja na vožnju.

Iako vas beba još ne razumije, pomoći će i bebi i vama ako joj kažete prije ulaska u auto:

"Znam da se ne voliš voziti u autu, ali ako želimo doći do bake, moramo se voziti u autu. Tako da ću te sada namjestiti u autosjedalicu i obećajem ti da ću učiniti sve što mogu da ti bude što ugodnije i što zabavnije. Ako baš moraš plakati, ti plači ja sam stalno uz tebe, iako vozim ispred."

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

7 razloga zašto NE primati posjete odmah n...
Kada se rodi novi član u obitelji, sasvim je razumljivo da se svi njemu bliski raduju i žele ga vidjeti što prije. Međut...
6
Mamino naručje - najljepši miris
Uzimajte dijete u naručje često, privijajte ga uz sebe. Miris će najbolje povezati dijete s roditeljima...
4
Dodaci prehrani bitni su i za dojilje
„Bebe zaista brzo napreduju. Nakon tri mjeseca sve je puno lakše – više spavamo i više se igramo. Ali da bi bebe napredo...
4
Sretan uskrs!
Želimo svima ugodne blagdane....
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!