|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Papercut tehnika - umjetnost rezanja papira kao savršena igra

Lino Promo, 22.5.2017
Na prvi pogled izgleda kao dječja igra. No pažljivim skiciranjem i rezbarenjem papira nastaju prava mala umjetnička djela. To je papercut – stara i iznimno rijetka tehnika stvaranja slika i dekoracija rezanjem papira.

/11


Dok se kod nekih drugih tehnika crtež završava samim crtanjem, ovdje je crtanje tek pola posla. Iako je nastao u Kini, papercut ima drugačije značenje širom svijeta: u Meksiku se koristi kao dekoracija na svadbama, u Poljskoj kao dekoracija koja čuva kuće od uroka, a u Kini da donosi sreću.

 

Papercut kao inspiracija u proizvodnji


Kao spoj tradicionalne tehnike i suvremene ilustracije, papercut nas je inspirirao u izradi novog dizajna Čokolina gdje je ova tehnika prvi put korištena u dizajnu nekog proizvoda kod nas. Autorica Tena Letica papercut tehniku zavoljela je još dok je bila dijete: „Moj prvi susret s papercutom bio je kad su mi roditelji kao djevojčici donijeli knjižicu kineskih papercutova na jako tankom papiru. Svoje cijelo djetinjstvo provela sam sa selotejpom i škarama u rukama”.

 

„Kod izrade novog dizajna Čokolina, izrada papirnatih modela bila je od iznimne važnosti kako bi se zadržao prirodni dojam koji se može dobiti samo ručnom izradom. Nakon što su papirnati modeli zalijepljeni i sastavljeni, postavljena je scena koja je zatim fotografirana. I tako smo dobili novi izgled Lino grada i novi dizajn Čokolina”, govori Kamelija Gerovac, dizajnerica na projektu, iz agencije McCann Zagreb.

 

Tko zna, možda će novi dizajn Čokolina poslužiti kao inspiracija i svim ostalim kreativcima. Sve što trebate su: papir, olovka, skalpel, ljepilo i naravno - puno mašte. 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

BLOG: Koji je vaš stil roditeljstva?
Tog specijalnog dana, kad na svijet stigne to nježno djetešce, njegovi roditelji moraju odabrati kako će se ponašati pre...
25
21. siječnja - Međunarodni dan zagrljaja
Danas obavezno zagrlite svoje najdraže, prijatelje, kolege, a možete i potpune strance, jer danas je međunarodni dan zag...
8
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
8
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
5





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!