|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Uljepšajte dom slikama!

Uredništvo Ringeraje, 2.4.2012
Ukoliko i vi u stanu imate prazne zidove evo nekoliko praktičnih savjeta kako ih učiniti zanimljivim.
Ključne riječi:

image
/41


Prazni zidovi su vrlo česti u mnogim domovima, u kojima eventualno poneka slika usamljeno krasi neki od zidova.  Ukoliko i vi u stanu imate prazne zidove evo nekoliko praktičnih savjeta kako ih učiniti zanimljivim. Ukrasite ih fotografijama najbližih članova obitelji, fotografijama sa odmora, razglednicama ili umjetničkim slikama. Sa slikama stan počinje živjeti, odmor je za oko i dobit će individualnu notu.

Prazan zid može djelovati depresivno i tužno – za njegovo osvježenje nije potrebno puno truda i novca, već samo malo mašte i volje. Vaše fotografije ili slike koje je naslikalo vaše dijete, mogu potaknuti emocije i sjećanja, vašu energiju i dobro raspoloženje...

 Kako bi vas ohrabrili u oživljavanju vaših zidova, predlažemo nekoliko korisnih i zanimljivih rješenja.

  • Moderno je postaviti slike svuda po stanu, samo treba paziti na kompoziciju.
  • Za veće prostrane zidove izaberite veće slike ili grupu slika, a na manje zidove stavite manje slike. Ako želite postaviti neku manju sliku na veliki prostrani zid, neka bude u debljem okviru.
  • Slike mogu biti postavljene geometrijski - simetrično, na primjer kao trokut, pravokutnik, u nizu itd. Ili, pak, nonšalantno - nesimetrično, ali ipak kompozicija mora činiti kompaktnu cjelinu. Nesimetričan raspored može biti zanimljiviji od geometrijski preciznog, simetričnog postavljanja, a istovremeno sugerira toplu atmosferu.
  • Grupiranje slika ne mora nužno biti po stilu, motivima ili tehnici, a ni slike u kompoziciji na jednom zidu ne moraju biti istih dimenzija i u jednakim okvirima. Bitno je da se izabere jedna glavna slika oko koje će sve ostale biti koncentrirane.
  • Glavnu sliku iz kompozicije, a to je po dimenzijama najveća slika, smjestiti tako da se njen središnji dio nalazi u visini očiju.
  • Sliku možete izložiti i bez okvira, posebno ako je u pitanju neko apstraktno slikarstvo.
  • Neuokvireni printevi različitih tema i motiva mogu nadopuniti bijeli zid u vašem stanu i unijeti posebnu atmosferu.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
31
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
29
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
28
BLOG: Povjerenje između roditelja i djeteta
Što je to točno povjerenje između roditelja i djeteta i zašto je to važno za djetetov zdravi razvoj? Saznajte u ovom čla...
27





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!