|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šest znakova koji otkrivaju nadareno dijete

Ringeraja, 17.12.2019
Već kod malih beba možemo uočiti znakove koji ukazuju na to da će izrasti u nadarene ljude. Svatko misli da je njegovo dijete posebno i to tako treba biti. No, raste li kraj nas doista maleni genijalac ili genijalka, otkrijte iz ovih šest znakova.
Ključne riječi:

image
/11


1. Fokusirani su

Malena djeca su jako znatiželjna, zbog čega im predmet zanimacije samo nakratko zaokuplja pažnju. Napredni klinci imaju tu sposobnost da se usredotoče na nešto i budu zaokupljeni nečim puno dulje od prosječne djece. Neke bebe već sa šest mjeseci mogu s pažnjom gledati slike u knjizi i pratiti okretanje stranica. Mogu prepoznati i pjesmu. 



2. Vole se igrati sami

Nadareno dijete uglavnom se igra samo i ne traži društvo. Zabavljaju ga knjige i igračke. Ako mu treba društvo, tražit će ga među starijom djecom i odraslima. Mnoga nadarena djeca su introvertna i običavaju imati tek jednog ili dva prijatelja. 

 

3. Gledaju vas u oči

Sve bebe u prvim mjesecima života 'upijaju' okolinu, no one naprednije to čine na poseban način - puno su zainteresiranije za ono što ih okružuje te, ukoliko netko priča one neće samo slušati nego će okretati glavu u smjeru osobe koja govori i tražiti izvor zvuka. Nadarene bebe gledat će u oči osobu koja im se obraća te će brzo naučiti raspoznavato različita lica i glasove. 

 

PROČITAJTE JOŠ: 5 stvari koje djeca uvijek pamte o roditeljima

4. Rješavaju probleme

Nadareno dijete ne odustaje kada naiđe na poteškoću ili prepreku. Ono će se usredotočiti na rješavanje problema i često će isti riješiti na neobičan način. 

 

5. Emotivni su i empatični

Nadarena djeca nose se sa složenijim emocijama od prosječne djece koje često ne mogu artikulirati. U tom slučaju emocije se mogu manifestirati kroz fizičke simptome kao što su glavobolja ili bol u trbuhu. Daroviti mališani imaju intenzivne emocionalne veze s ljudima koji ih okružuju i razumiju emocije drugih. Suosjećajni su.


 
6. Perfekcionisti 

Daroviti klinci su nerijetko perfekcionisti pa ako stvari ne idu onako kako su planirali, razočarat će se i izdeprimirati. Stoga ih treba poticati i ohrabrivati.

izvor: zivotistil.rtl.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto i kako vježbati nakon poroda?
Pročitajte zašto je mamama potrebno vježbanje i kako osvojiti mjesec dana besplatnog vježbanja za vas i vašu bebu!
6
Uzrok lošeg dječjeg sna
Ovo može biti vaš podsjetnik što treba izbjegavati kako bi vaše dijete imalo bolji san.
4
Kreativnim igrama do pisanja
Ako vaš prvašić muku muči s pisanjem, znajte da nije jedini, a i da to nije kraj svijeta. Razne vježbe i igre će mu pomo...
4
Dozvolite djetetu da bude dijete!
Normalno je da roditelji žele svojoj djeci sve najbolje i da se trude da ih odgoje što bolje mogu. Međutim, ponekad rodi...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!