|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Seksualni položaji koji će vam se najviše svidjeti u trećem tromjesečju

Uredništvo Ringeraje, 13.4.2023
Većina trudnica, osim onih koje imaju rizičnu trudnoću, može imati spolne odnose do poroda. Istina je da trbuščić može malo smetati, ali odabirom pravog položaja oboje ćete moći uživati u seksu.
Ključne riječi:

image
Ako ste oboje zdravi i sve je u najboljem redu, seks u posljednjem razdoblju trudnoće potpuno je siguran. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Čak ni u zadnjem tromjesečju ne postoji mogućnost da će spolni odnos na bilo koji način ugroziti bebu u maternici ili potaknuti prijevremeni porod. Ako ste oboje zdravi i sve je u najboljem redu, seks u posljednjem razdoblju trudnoće potpuno je siguran, a uz to i vrlo zabavan. Inače, istina je da veći trbuh donekle smeta, ali ne bi trebao biti razlog da se suzdržavate do poroda. Samo morate paziti da birate položaje u kojima ne vršite pritisak direktno na trbuh.

 

Pozicije za seks u trećem tromjesečju

 

Seks je važan dio života partnera i ne treba ga zaboraviti ni tijekom trudnoće. To će vas još više povezati, muškarci će otkriti novu dimenziju ženskog tijela, a žene će upoznati svoju drugu stranu, kada iz obične žene postanete majka, a da pritom ostanete vjerni svojoj ženstvenosti, svojim seksualnim potrebama. Nemojte se suzdržavati i čekati do nakon poroda. Može se dogoditi da će nekoliko mjeseci nakon poroda vrijeme za vas zaista biti ograničeno na samo nekoliko minuta prije nego što umorna padnete u krevet. Iskoristite ovo razdoblje kada ste još sami.

 

Ako oboje uživate u seksu u ovom razdoblju i želite ga, ne trebate se ograničavati. Ima dosta položaja u kojima ćete oboje uživati čak i u posljednjem tromjesečju trudnoće. Provjerite koji su spolni položaji najprikladniji za posljednje tromjesečje trudnoće kako biste opušteno uživali jedno u drugome.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kamasutra za trudnice: najbolji položaj za seks

 

1. Seks bez stvarne penetracije

Seks se ne odnosi samo na vagine i penise, uživati možete i na drukčiji način, u oralnom i ručnom međusobnom zadovoljavanju. Ako pred kraj trudnoće ustanovite da jedno ili drugo više ne uživa u stvarnom seksu, pokušajte raditi stvari koje ne uključuju penetraciju. Budite goli jedno uz drugo, prepustite se nježnosti masiranjem, dodirivanjem, fokusiranjem na osjetljive dijelove tijela poput bradavica, unutarnje strane bedara i budite otvoreni za oralno ili ručno zadovoljavanje jedno drugoga. Glavni cilj ove vrste intimnosti trebao bi biti pružiti jedno drugome osjećaj ljubavi, nježnosti, povezanosti, ali i otvorenosti – kako emocionalne tako i fizičke.

 

2. Položaj "s leđa".

U trećem ćete tromjesečju svakako morati biti malo domišljatiji po pitanju seksa. Jedan od položaja koji obično prija i jednom i drugom partneru u ovom periodu je položaj "s leđa", jer vam trudnički trbuščić nije na putu, a istovremeno muškarac ima priliku uživati u ljepoti partneričinih leđa i seksi stražnjici, kažu stručnjaci za seks. Pokušajte se zadovoljiti na način da se rukama naslonite na zid dok muškarac prodire u vaše tijelo s leđa. Ako vam to postane naporno, pokušajte se nagnuti preko naslona za ruke na sofi. Nećete znati sviđa li vam se ili ne dok ne probate.

 

3. Žena na vrhu

U trećem tromjesečju trudnički trbuščić glavna je prepreka za popriličan broj spolnih položaja. Međutim, ako se ovaj put muškarac polegne na leđa, žena ima dosta mogućnosti kontrolirati pokret i prilagoditi ga kako joj najbolje odgovara. Ujedno, ovo je i prilika da muškarac uživa u ljepoti trudničkog tijela, tom čarobnom procesu zatrudnjevanja ženskog tijela. Ovaj položaj omogućuje i lagano dodirivanje, masiranje, maženje i stiskanje dijelova tijela partnerice, ukratko, sve što će nju zadovoljiti.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kako zapravo izgleda seks u trudnoći?

 

Što ako ne želiš seks?

 Sasvim je normalno da i kod žena i kod muškaraca pred kraj trudnoće nestane želja za seksom. Nema ništa loše u tome, ali postoji još uvijek mnogo načina za intimnost čak i bez stvarnog seksa. Razgovarajte o svojim potrebama i brigama otvoreno i s ljubavlju. Ako vam je seks više teret nego užitak, ljubav možete pokazati i na druge načine: nježnošću, grljenjem, ljubljenjem ili masažom.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
5
Prirodni sokići za trudnice!
Svježe cijeđeni sokovi su jako zdravi i preporučuju se trudnicama. Treba obratiti pažnju kod izbora voća i povrća.
4
Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tro...
Uz redovne ginekološke preglede možeš se osigurati da tvoja beba i ti budete zdravi i počneš se pripremati za porod mirn...
4
Vaše tijelo u trudnoći
U trudnoći se svaki dio tijela mijenja i prilagođava novim zadaćama. Kao da samo zaćeće nije dovoljno čudo za tijelo tu ...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!