|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Podrška BiH bebama da dobiju "JMBG"

Uredništvo Ringeraje, 7.6.2013
JMBG je skraćenica za jedinstven matični broj građanina, koji olakšava život građanima jedne države, i čini ih državljaninom iste. Ali u jednoj maloj državi – Bosni i Hercegovini, ovako „mali skup brojeva“ je izazvao neviđen problem.
Ključne riječi:

image
/11


Danas smo svjedoci da najmlađi građani Bosne i Hercegovine – to u stvari nisu, zato što „stariji“ građani ove države, ne mogu se dogovoriti oko „brojeva“ – da li će oznaka biti 13, 14 ili 15, ili će biti možda slova.... i tako od 12.02.2013. godine, traje agonija zvana „JMBG“.

 
Vjerojatno bi trajala i duže da na svijet nije došla jedna malena duša, malena Belmina Ibrišević, beba koja hitno mora na presađivanje koštane srži zbog teške imunološke bolesti, ali ne može napustiti zemlju, jer ima samo privremeni matični broj na osnovu kojeg joj ne može biti izdati putovnica Bosne i Hercegovine.

 

Građani ove zemlje su još jednom pokazali koliku dušu imaju, i već tri dana neprekidno traju protesti u svim većim gradovima Bosne i Hercegovine, a već nekoliko dana udružuju se i preko društvenih mreža daju podršku jedni drugima, a tražeći samo jedno:

„Dajte Belmini, i svim onim malenim tek rođenim bebama, mogućnost da budu građani Bosne i Hercegovine, i da imaju sva prava – čovjeka“.


Molimo sve dobre ljude da makar virtualno podržimo malenu Belminu, tek rođene bebe, i ostale građane Bosne i Hercegovine, koji na svojim životima osjećaju probleme zvane „JMBG“.

 

Mame i buduće mame RR.hr.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

TRAVANJ - Zvijezda baby kalendara za 2021
Vi ste svojim glasovima odabrali 100 najsimpatičnijih zvjezdica, a naša je tročlanska komisija jednoglasno odabrala čet...
6
Skokovi u razvoju
Beba koja je dobro jela i nakon jela bila zadovoljna odjednom postaje cendrava, često se budi i stalno bi bila na prsima...
4
BLOG: Priča o mami "dobroj kućanici"
Jedna od najvećih tegoba moderne majke je ta da, osim podizanja djece i vlastitog posla, obavlja i kućanske poslove.
4
Tata dobiva najveće osmijehe
Tri godine nakon što je osvojila srce popularnog HRT-ova voditelja Aleksandra Stankovića, mlada diplomirana novinarka Že...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!