|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Moja porođajna priča!

Uredništvo Ringeraje, 29.1.2013
Pošaljite nam i vi svoju porođajnu priču na moja.prica@ringeraja.hr i osvojite predivnu knjigu koju vam poklanja Mozaik knjiga!
Ključne riječi:

image
/11


Ringerajin korisnik: andydea
Datum: 21.08.2012
Vrsta poroda: prirodni porod (treći , ali najteži do sada...)

Broj dana u rodilištu: 3 dana
Rodilište: Sv.Duh
Ocijena rodilišta: 5
Komentar ocijene:
 Porodila me najbolja babica na svijetu, dr. je isto bila super, osoblje uslužno,hrana i više nego dobra, jedino zamjerka higijena wc-a 

 

Cijela trudnoća protekla je više, manje dobro, napočetku jake mučnine, kasnije čuvanje trudnoće, otvaranje, mirovanje,.ali kad sam prešla termin postalo je napeto. 17.08.2012 bio mi je termin., međutim toga dana ništa se nije događalo. Išla sam na pregled svaka dva dana i svaki put su mi govorili da se sljedeći put ne vidimo. Bila sam jako iscrpljena od svega i jedva sam čekala roditi. Svaki dan kad sam se probudila ujutro pitala sam se hoću li roditi danas...? Osjećala sam jake grčeve u preponama, bolove u leđima i imala sam osjećaj da ću se raspuknuti svaki tren. Danima sam imala lagane, lažne trudove, ali znala sam da to nije to!

 

Noć 20-21.08.2012 počinje lagano zatezanje i tupa bol. Govorim mužu da više neću čekati i da ću danas roditi ( 21.08 ). Odgovara mi da ako sam spremna,  idemo.! Bio je smiren i spreman. Jedva je čekao taj dan. Otuširana, spakirana i pogledam zadnji put svoj trbuh u ogledalo i kažem ; "Idemo maleni, idemo po tebe!"


Dolazimo u rodilište točno u ponoć, trudovi svakih 10 min, ali pošto sam trećerotka nisam htjela čekati do zadnjega. Znala sam da nosim veliku bebu, pa sam se nekako bojala. Šećem po hodniku uz muža do 3:15 h i zovu me unutra, vrijeme je. Strah, uzbuđenje, radost, bol, svakakvi osjećaji prolaze, trudovi su svakih 7min, a ja ništa ne osjećam, ne još... Babica dolazi i gleda- stavlja mi drip jer imam slabe trudove i da se ne mučim dugo.

 

Sad počinjem osjećati bol i to svakim trudom sve jače i jače... Muž ulazi u box oko 4h, uz mene je, priča mi, vlaži usta, tješi, osijeća i prolazi sve kao i ja samo na neki svoj naćin...Svaki trud stišćem mu ruku i on prođiše sa mnom...U 6h počinje ludilo! Osjećam jaki nagon za stiskanje i zovem babicu...znam da je sad gotovo i da moj sin samo kaj nije izašao na svijet! Uz jako,  snažno i bolno tiskanje koje je trajalo malo više od pola sata, u 6:35h rodio se DIAN (4180 g, 50 cm )

 

Ljubav moja, naljepši smotuljak na svijetu ! Najljepši trenutak , trenutak predivnih osjećaja, trenutak koji poželiš da traje zauvijek! Biti mama po treći puta predivan je osjećaj kao i prvoga puta... Zahvalna sam puno babici koja je bila uz mene i masirala me da ne popucam, govorila mi kako i kaj da radim.

A najviše hvala mome mužu koji je bio uz mene i proživo to sve sa mnom, ostao priseban i snimao čak cijeli porod , prvi Dian-ov glas, to je nešto neprocjenjivo... Danas Dian ima 3 mjeseca i veliki je bebač, a najljepši se trenuci nastavljaju uz svaki njegov osmijeh,dodir i blizinu...

Sretna sam i ponosna mama dviju curica i maloga anđela, a tko zna, možda me još čeka jedna misija haha, divno je biti mama!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
8
Jeste li već preuzele svoj poklon paket u ...
Za sve trudnice i roditelje djece rođene nakon 1.1.2023. pripremili smo prigodne pakete s pogodnostima i poklonima, a sv...
4
Budući očevi, ovo je zabranjeno!
Budući očevi pročitajte koje stvari svojoj dragoj ne smijete spominjati i na koje ne smijete ni pomisliti za vrijeme tru...
4
Osjeća li beba u trbuhu očev stres?
Ako je budući otac prije rođenja djeteta izuzetno napet, uplašen ili anksiozan, dijete će kasnije biti sklonije agresivn...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!