|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mama je postavila 9 pravila za posjet bebi

Uredništvo Ringeraje, 3.10.2022
Mama priznaje da već godinama očajnički želi bebu pa nije spremna ništa riskirati kada je njezino zdravlje u pitanju.

image
Sve bi nove mame svakako trebale postaviti vlastite granice. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Lola Jimenez (33) iz Londona upozorila je svoje buduće goste da će morati udovoljiti njezinim željama ili će biti zamoljeni da odmah odu.

 

Mama, koja je u kolovozu dobila svog prvog sina Daniela, otišla je u karantenu kako bi zaštitila sebe i svoje nerođeno dijete prije njegova rođenja.

 

Ona je samohrani roditelj, a sina je dobila preko donora sperme. Priznaje da već godinama očajnički želi roditi dijete pa nije spremna ništa riskirati kada je njezino zdravlje u pitanju.

 

Lola je svojih devet pravila podijelila na svojoj Instagram stranici, gdje ima 9082 pratitelja, te ih poslala prijateljima i obitelji. Priznala je da nije dobila puno odgovora.

 

PROČITAJTE JOŠ: 7 razloga zašto nije dobro primati posjete odmah po dolasku iz rodilišta

 

Njenih devet pravila:

 

1. "Nećemo prihvaćati goste izvan naše neposredne mreže podrške prvih nekoliko tjedana nakon dolaska kući."

 

2. "Kada započnemo posjete, morat ćete skinuti cipele, vanjsku odjeću (kao što su jakne, majice s kapuljačom) i oprati ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju ruku."

 

3. "Ako smo rekli da je u redu da nas posjetite, molimo vas da se tog dana testirate na covid i pošaljete fotografiju da pokažete da ste negativni." Podrazumijeva se da ako ste pozitivni ili se općenito loše osjećate, MORATE promijeniti termin."

 

4. "Naš novi dom je dom za nepušače, a također vas molim da ne pušite (čak ni vani) tijekom posjeta i najmanje jedan sat prije dolaska." (Ako mirišete na dim, nećete smjeti držati bebu i nemojte se iznenaditi ako vas zamolim da odete)".

 

5. "Nemojte dolaziti pijani na susret s bebom." Neće vam biti dopušten ulazak."

 

PROČITAJTE JOŠ: Kako pomoći mami kada beba plače?

 

6. "Nemojte pretpostavljati da ćete samo zato što ste pozvani u posjet imati priliku držati moje dijete." Vjerojatno ga neću dati nikome u naručje dok ne poraste i ne ojača imunološki sustav."

 

7. "Ako ste te sreće da vam dopustim da se mazite tijekom posjeta, nemojte ljubiti bebu." Dok ne odraste, nema ljubljenja, a ni tada mu se ne smije ljubiti lice, ruke, noge. Ovo se odnosi na sve i neće biti iznimaka od ovog zahtjeva."

 

8. "Ne tražimo od gostiju da nam kupuju darove, ali ako želite donijeti dar, ne kupujte rabljeno."

 

9. “Konačno, mama zna najbolje. Ako majka kaže ne, traži natrag dijete ili želi da gosti odu iz bilo kojeg razloga, učini to bez žurbe."

 

PROČITAJTE JOŠ: BLOG: Priča o mami "dobroj kućanici"

 

"Znam da ovdje ima mnogo zahtjeva, ali mislim da su svi vrlo razumni i lako ih je slijediti. Ništa od navedenog nije za raspravu, pa ako niste sigurni možete li slijediti ove upute, nemojte dolaziti", dodala je Lola.

 

Priznala je da se odlučila ne cijepiti, zbog čega je i uvela sva ova pravila. Lola je otkrila da ne zna trebaju li sve nove mame imati skup pravila - ali je rekla da je važno da se osjećaju ugodno.

 

Rekla je da bi sve nove mame svakako trebale postaviti vlastite granice i ne bi se trebale osjećati neugodno podijeliti ih s drugima.

 

Izvor: preuzeto sa Ringeraja.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Jeste li znale da vas u dm-u čeka poklon p...
dm je za trudnice i bebe rođene u Hrvatskoj od 1.1.2024. pripremio poklon pakete koji trudnoću i prve trenutke provedene...
34
Uloga kalcija u prehrani trudnica
Jedna od glavnih uloga kalcija je pomoć u rastu, razvitku i čuvanju kostiju i zubi. Kao buduća majka morate zadovoljiti ...
8
ALMAGEA PRENATAL OMEGA3+ - DOBITNICE
Evolucija života započinje s Almagea® PRENATAL OMEGA3+ dodacima prehrani za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i doj...
4
Učlani se u dm babybonus i ostvari pogodnosti
Stotinu pitanja u glavi, neprestana potraga za odgovorima po svim mogućim izvorima i razmjena iskustava s onima koji su ...
4





Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!