|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Jadranska priča - memory igra o jadranskim organizmima

PR, 23.9.2021
Jadranska priča -PERSONALIZIRANI edukativni memory o jadranskim organizmima.

image
Memory je namijenjen djeci u dobi od 3 godine nadalje, ali je zanimljiv i edukativan i za stariju djecu i odrasle.
/21


Znate li koliko srca ima hobotnica? A da dagnju zovu čuvaricom srca?  Zanimljive činjenice o stanovnicima Jadranskog mora roditelji i mališani saznati će u društvenoj igri "Jadranska priča", koju su osmislili Marina Tomić Maksan i Filip Maksan.

 

Marina je kroz znanstveno-nastavni rad spoznala da Hrvati jedu premalo ribe, a Filip je čovjek s mora, koji je cijeli život proveo uz more i s ribom (jedan dio života živio je i u dalekoj Norveškoj, gdje je radio na Institutu za istraživanje mora). Tako su prije 3 godine zajedno pokrenuli blog s ciljem promocije konzumacije ribe. Pripremali smo redovito jela od ribe i ostalih morskih plodova, kao i educirali pratitelje zašto je važno jesti ribu. Prije godinu dana postali su roditelji i tada su počeli razmišljati kako educirati njihovu Niku, ali i svu ostalu djecu o najpoznatijim stanovnicima Jadrana.

 

Tako se rodila ideja za memoryem Jadranska priča.

 

Kroz IGRU ćete se upoznati sa najvažnijim Jadranskim organizmima! Memory Jadranska priča se sastoji od 24 kartice, odnosno 12 parova - tu su raža, hobotnica, sipa, morski jež, dagnja, orada...

 

Ilustracije za memory radili su sjajni hrvatski ilustratori Tena Letica i Ivan Dilberović.

 

Kako to ne bi bio samo običan memory, u kutiji se krije i brošura s opisom svakog morskog organizma pa ćete tako saznati da tuna može postići brzinu i do 70km/h ili da morska zvijezda može imati i do 40-ak krakova. Posebnu čar ovom memoryu daje personalizirana kartica, na kojoj se može napisati ime djeteta, vlasnika memorya Jadranska priča.

 

Memory je namijenjen djeci u dobi od 3 godine nadalje, ali je zanimljiv i edukativan i za stariju djecu i odrasle. Rastom djeteta memory poprima novu dimenziju pa tako prije 3. godine potiče slikovno pamćenje, s 3 godine djeca većinom uče povezivati parove, a kasnije već mogu učiti iz brošure brojne zanimljivosti o našim organizmima i vezati ih uz jela od morskih plodova koja konzumiraju kod kuće, u školi, vrtiću....

 

Važno je  napomenuti da se svi ciklusi proizvodnje (od izrade ilustracija, pripreme za tisak, tiska, pakiranja) odvijaju u Hrvatskoj tako da je riječ o 100% HRVATSKOM proizvodu a razlog taj je zašto Vam pišemo je da ukoliko biste bili voljni objaviti priču o nama da prezentiramo svoj proizvod široj publici.

 

Riblju priču možete pratiti na instagram i facebook profilu.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
11
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
10
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
9
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
7





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!