|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Djecu šalješ u vrtić, a ti sjediš kod kuće?!

Uredništvo Ringeraje, 9.9.2022
Rečenice koje ne smijete reći nezaposlenim mamama: Nije valjda da djecu šalješ u vrtić, a ti sjediš kod kuće?!

image
Kad si mama dvogodišnjaka i četverogodišnjaka uvijek imaš što raditi. (Foto: freepik.com) Freepik
/11


Tebi je lako, ti ne radiš.

Kad to čujem odmah se iznerviram jer ako ne radim ne znači da se izležavam po cijeli dan – kaže ljuto mama Nena M. Kad je postala majka, odlučila je napustiti posao i posvetiti se djeci, ali ta njena odluka naišla je na različite komentare kod obitelji i prijatelja. Ne prođe dan a da je neko ne iznervira sljedećim komentarima.

 

Što radiš po cijeli dan?

Kad si mama dvogodišnjaka i četverogodišnjaka uvijek imaš što raditi. Kuhaj, peri, ribaj, peglaj, odvezi u vrtić, vrati iz vrtića, plati račune, idi u nabavku. Pošto moj suprug radi, ja sam preuzela na sebe sve obaveze oko djece i kuće, a one nisu ni male, ni beznačajne. Uostalom, to je naš život i naša odluka i ne znam zašto to netko mora komentirati – pita se Nena (35).

 

Nije valjda da djecu šalješ u vrtić, a ti sjediš kod kuće?

Ovaj komentar najviše razbjesni našu sugovornicu jer otkud nekome pravo da dovodi u pitanje njeno majčinstvo i to kakva je majka.

- Naši dječaci vole ići u vrtić. Dok se oni igraju s prijateljima, ja završim sve obaveze, pa poslije svi zajedno možemo uživati u zajedničkim trenucima. Uostalom, vrtić je važan kako zbog socijalizacije, tako i zbog toga što u njemu djeca stječu brojna iskustva i znanja, koja im ja kod kuće ne mogu prenijeti na pravi način jer nisam odgajatelj – objašnjava Nena.

 

PROČITAJ JOŠ: Ne, porodiljni nije odmor!

 

Pa ti si samo mama!

Da, jesam i na tu ulogu sam kao i sve žene najponosnija. Nije mi važno što neko misli da sam „samo“ mama. I pritom, to mi najčešće kažu oni, kojima u čuvanju i odgajanju djece pomažu babe, djede, dadilje i druge žene zadužene za kuhanje i čišćenje kuće. A onda meni sole pamet da je šteta što sam se s fakultetskim obrazovanjem odrekla posla jer je uz dobru organizaciju sve moguće. Pa jeste, ako imate babe, djede i novac da plaćate žene – zaključuje Nena, a vi sljedeći put kad vidite nezaposlenu mamu ne donosite zaključke lako jer u životu ništa nije crno-bijelo.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Nivea Baby u svakom trenutku!
Bez obzira na to jeste li trudni, pokušavate li zatrudnjeti ili ste tek rodili, NIVEA BABY je ovdje kako bi vam pomogla ...
4
Roditelji biraju
Roditelji na Facebooku odabrali proizvode za program babybonus
4
Zvijezda baby kalendara 2017.
Svaki kupanac je poseban ritual zar ne!? Podijelite ove trenutke s nama i neka Vaše dijete postane jedna u nizu zvijezda...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!