|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ne, porodiljni nije odmor!

Uredništvo Ringeraje, 21.1.2022
Nije meni teško udovoljiti. Ne trebaju mi skupi restorani, spa centri, luksuzan smještaj, da bih se osjećala kao da sam na odmoru. Ali to što neki moj porodiljni nazivaju odmorom je tolika besmislica, da mi je ponekad stvarno teško ostati tiho.

image
Bebe su divne i za roditelje nema veće radosti od njihovog osmjeha. Imati bebu je ljepše nego biti na odmoru. Ali nije lakše i nije odmor! Da jednom za uvijek to razjasnimo! Baby photo created by freepik - www.freepik.com
/11


Ako ste iz sebe nedavno izbacili ljudsko biće koje od tog trenutka, pa narednih 12 mjeseci ne prestaje plakati i tražiti vašu pažnju, ne bi se smjelo dogoditi da se netko usudi da tih 12 mjeseci nazove ODMOROM.

 

Evo, da ne bi bilo više dileme, da razjasnimo jednom zauvijek u čemu je razlika između porodiljskog bolovanja i odmora:

 

1. San

Odmor: Prirodno buđenje uz sunce koje je već visoko na nebu i muža pored vas koji vam se smješka, još uvijek sanjiv. Provodite lagano jutro planirajući ostatak dana.

Porodiljsko: Buđenje na svakih sat do tri sata kako biste nahranili bebu koja u velikom broju slučajeva čak i nije gladna već samo traži mamu. Kad se ujutru pogledate u ogledalo, uplašite se vlastitog odraza.

 

2. Piće

Odmor: Što god želim, koliko god želim.

Porodiljsko: Tri litre vode svakog dana kako bih bila u stanju proizvesti dovoljnu količinu mlijeka i održim bebu na životu. Bočica me prati gdje god da krenem.

 

3. Društvo

Odmor: Voljeno biće ili gomila prijatelja koji samo razmišljaju kako da što više uživaju u danu.

Porodiljsko: Malo, bespomoćno biće kojem ste potrebni 24/7 i koje još nije svjesno svijeta oko sebe.

 

4. Scenarij

Odmor: Šetaš okolo govoreći stvari poput: „Ne mogu vjerovati da sam ovdje!”

Porodiljsko: Također šetaš okolo i govoriš „Ne mogu vjerovati da sam (još) ovdje!”, ali ovog puta zato što već četiri dana niste izašli iz kuće i niste više sigurni da li napolju uopće postoji svijet.

 

PROČITAJTE JOŠ: BLOG: Priča o mami "dobroj kućanici"

 

5. Tjelesne funkcije

Odmor: Brineš se samo o svojim. To je sve.

Porodiljsko: Brineš se o svojim koje ti sada zadaju mnogo više glavobolje. Osim toga, tu je i beba i njene tjelesne funkcije. Često ne zna kako da guta, probavljuje ili kaki, a da to ne izazove probleme i suze i njoj i mami.

 

6. Emocije

Odmor: Samo osjećaj sreće, možda eventualno zaplačeš kad se približi kraju.

Porodiljsko: Vjerojatno ćeš u toku jednog dana bar deset puta promijeniti raspoloženje – od opće euforije zbog nečeg što je beba uradila do potpunog očaja i suza, također zbog nečeg što je beba uradila. Muž će zabrinuto ići po kući za tobom pitajući se da li si dobro i hoćeš li ikad ponovo biti normalna.

 

7. Hrana

Odmor: Ukusna hrana i odlično piće. Točka.

Porodiljsko: Jedeš s nogu, u kuhinji, ostatke koje pronađeš u frižideru ili ono što ostane od bebine kašice. I bojiš se jesti pola stvari koje si ranije jela, jer, što ako bebi ne budu prijale kad ih dobije kroz mlijeko pa bude spavala još lošije nego inače.

 

Bebe su divne i za roditelje nema veće radosti od njihovog osmjeha. Imati bebu je ljepše nego biti na odmoru. Ali nije lakše i nije odmor! Da jednom za uvijek to razjasnimo!

 

Izvor: Zelena učionica

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Nivea Baby u svakom trenutku!
Bez obzira na to jeste li trudni, pokušavate li zatrudnjeti ili ste tek rodili, NIVEA BABY je ovdje kako bi vam pomogla ...
4
Roditelji biraju
Roditelji na Facebooku odabrali proizvode za program babybonus
4
Zvijezda baby kalendara 2017.
Svaki kupanac je poseban ritual zar ne!? Podijelite ove trenutke s nama i neka Vaše dijete postane jedna u nizu zvijezda...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!