|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Čaj, za poticanje plodnosti

Uredništvo Ringeraje, 9.7.2020
Macina trava se od davnina koristi kao ljekovita biljka, a može se pronaći na gotovo svakoj livadi. Uglavnom se koristi za liječenje plućnih bolesti, ali i kod ženskih bolesti i problema.

image
Macina trava je ljekovita biljka koja pomaže pri uspostavljanju hormonalne ravnoteže
/11


Službeno ime ove biljke je Valerijana officinalis i Marrubium vulgare, a poznata je i kao macina trava, divlji bosiljak, marulja, očajnica, gorska metvica i slično. Macina trava je ljekovita biljka koja pomaže pri uspostavljanju hormonalne ravnoteže, a vjeruje se da pomaže i u liječenju neplodnosti.

 

Ona prije svega pomaže uspostavljanje pravilnog menstrualnog ciklusa te regulira rad spolnih žlijezda i proizvodnju spolnih hormona

 

Ova biljka može se koristiti za izradu čaja koji se po narodnom vjerovanju treba piti tri puta u danu kako bi se pomoglo da žena zatrudni. To je jedan od razloga zašto se ova biljka naziva i očajnicom.

 

Jednostavno priprema

 

Priprema čaja od macine trave vrlo je jednostavna. Potrebna vam je jedna žličica osušene macine trave (po mogućnosti organske!), koju prelijte s dva decilitra kipuće vode i ostavite poklopljeno pet minuta. Zatim procijedite čaj i pijte u gutljajima tijekom dana.

 

Preporučuje se da ovaj čaj pijete tri mjeseca, ali napravite pauzu u vrijeme mjesečnice.

 

PROČITAJTE JOŠ: Muška plodnost: 8 namirnica za povećanje količine sperme

 

Za ženske probleme

Macina trava je vrlo ljekovita biljka koja je bila cijenjena u drevnoj narodnoj medicini, dok danas na nju malo zaboravljamo, iako može puno pridonijeti ženskoj plodnosti. Naravno, biljka ne može učiniti čudo ako žena ima zdravstvenih problema, ali može pomoći i doprinijeti ozdravljenju i uklanjanju neplodnosti.

 

Macina trava vam također može pomoći kod neredovitih mjesečnica te liječenju jajnika, čime pomaže u povećanju plodnosti. Također pomaže u uklanjanju svih ženskih problema, uklanja infekcije i bakterijske upale te ublažava grčeve maternice. Osim toga, blagotvorno djeluje i na živčani sustav, jer smiruje, pa je u slučaju nesanice dobro popiti jednu šalicu prije spavanja.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Histerosalpingografija - HSG
U novije vrijeme koristi se HSG pod kontrolom ultrazvuka, tzv histerosonosalpingografija (sono HSG).
4
Kad zbog stresa nikako da zatrudnite...
Kada neko pokušava ostati u drugom stanju, zvuči veoma grubo reći mu da se opusti. Ipak, trebalo bi imati na umu da stre...
4
Kako zatrudnjeti ?
Kako nastaje plod i koji su načini zatrudnjivanja, saznajte u nastavku...
3
8 namirnica za povećanje količine sperme
Zdrava hrana i zdrav način života ključni su za povećanje plodnosti i kod žena i kod muškaraca. Kako bi potaknuli stvara...
3





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!