|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Plodnost muškaraca također opada s godinama

Uredništvo Ringeraje, 17.10.2022
Jeste li znali da i muškarci imaju svoj biološki sat? Prema najnovijim istraživanjima, o svom biološkom satu moraju brinuti i muškarci, jer nakon 41. godine i njihova plodnost počinje opadati.

image
Pokretljivost spermija počinje naglo opadati nakon 41. godine života muškarca. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Pokretljivost spermija počinje naglo opadati nakon 41. godine života muškarca, a taj se proces ubrzava nakon 45. godine. Znanstvenici su takve rezultate postigli oplodivši jajne stanice spermom muškaraca različite dobi u laboratoriju.

 

Utvrdili su da se nakon 41. godine uspješnost oplodnje svake godine smanjuje za sedam posto. Mogućnosti oplodnje padaju sa 60 posto za muškarce u dobi od 41 godine na samo 35 posto uspješnosti za 45-godišnjake.

 

 PROČITAJTE JOŠ: Za mušku neplodnost krive su i kemikalije u kući

 

Liječnici savjetuju da muškarci koji obitelj planiraju tek nakon četvrtog desetljeća života trebaju prestati pušiti, kupati se u toplim kupkama, više spavati i što više slobodnog vremena posvetiti tjelovježbi.

 

VIR: Blic.rs/Ringeraja.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

8 namirnica za povećanje količine sperme
Zdrava hrana i zdrav način života ključni su za povećanje plodnosti i kod žena i kod muškaraca. Kako bi potaknuli stvara...
3
Što ne reći paru kojeg muči neplodnost
Problemi sa začećem pogađaju sve veći broj parova. Razlozi tome su brojni, no osim sa začećem, parovi koji imaju problem...
3
Endometrioza i prehrana
Saznajte koje namirnice trebate izbjegavati i koje bi trebali jesti ako patite od endometrioze.
3
Četvrtak je dan za seks
Nakupljeni hormoni koji uzrokuju stres stimuliraju spolne hormone, zbog čega je četvrtak najbolji dan za seks, kao što j...
2





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!