|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

10 taktika uključivanja djece u kućanske poslove

Uredništvo Ringeraja, EM, 9.11.2019
Mame i tate imaju previše obaveza da bi im još i djeca odmagala. Srećom, postoje trikovi kojima možete navesti vaše dijete da vam pomogne u kućanskim poslovima. Dajemo vam nekoliko trikova.

image
Radne navike
/11


MJERITE IM VRIJEME

Djeca vole izazove. Recite svom djetetu da mislite da ne može posložiti svoje igračke za 10 sekundi, a onda sjednite i mjerite vrijeme dok vam pokušava dokazati da griješite.

 

NATJECANJE

Podijelite djecu u dva tima ili vi budite jedan tim, a vaše dijete drugi i utrkujte se tko će više stvari pospremiti u što kraćem vremenu. Maloj djeci ne treba nagrada da bi uživali u ovome.

 

IGRA PO KATEGORIJAMA

Neka prvo pokupe crvene stvari, pa plave, pa male, pa velike i tako dalje.

 

NAPRAVITE LISTU OBAVEZA

Mala djeca do tri godine mogu pospremiti plastično posuđe, žlice i vilice u sudoper ili perilicu, a starija djeca mogu i noževe te keramičko posuđe.

 

NAPRAVITE TABELU OBAVEZA

Napravite tabelu s fotografijom svakog djeteta i s ilustracijama (u obliku fotografije ili crteža) njihovih obaveza. Starija djeca mogu obrisati prašinu s predmeta koji se ne mogu slomiti, a ponekad mogu i usisati. Mala djeca uživaju u pranju prozora, čak i kada im to ne ide od ruke.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ne želim pospremiti sobu!

 

TESTIRAJTE IH DA VIDITE NJIHOV LIMIT

Vi sami najbolje znate za što su sposobna vaša djeca, ali to ne znači da ih ne morate tu i tamo testirati. Možda otkrijete da su nadareni za nešto s čime niste bili upoznati.

Mnogi tinejdžeri imaju vještine koje se mogu dobro iskoristiti za kućne poslove. Samo ih je potrebno usmjeriti.

 

POTAKNITE POTENCIJALNOG PREDUZETNIKA U NJIMA

Ako ste primijetili da su vaša djeca dobra s novcem i da razmišljaju pametno kada se radi o profitu, potaknite ih da pospreme svoj ormar te sve što više neće koristiti prodaju, na primer.

 

PONUDITE IM NOVAC

To ne mora biti velika suma. Bitno je samo da motivirate dijete nečim.

 

OSOBA KOJA VOLI DRŽATI STVARI POD KONTROLOM

Ako vaše dijete voli imati sve pod kontrolom, pustite ga da sam organizira neke stvari, da složi fotografije u album, da posloži knjige na police nakon brisanja prašine i slično.

 

OMOGUĆITE IM ODREĐENU KOLIČINU SLOBODE

Tinejdžeri žude za nezavisnošću. Na lijep način im objasnite da ljudi koji se trude i rade imaju privilegije. Tinejdžeri će rado raspremiti kuću za malo slobode.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
20
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
18
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
18
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
15





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!