Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 7:57:32
|
|
|
|
makka pakka
|
Drži se, ne znam ti ništa o tome...al bar koju dobru vibricu da vam pošaljem i zagrljaj...nadaj se dobrom, dobro će bit...
|
|
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 8:12:55
|
|
|
|
sufi
|
hvala na utješnim riječima! užasno se osjećam!!
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 8:13:35
|
|
|
|
ZVRK
|
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 8:15:32
|
|
|
|
lidac0605
|
Jel baš samo vaskulitis ili Kawasaki sindrom?Moj B.je mao Kawasaki,to je isto autoimuna upala velikih i srednjih krvnih žila u cijelom organizmu...
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 8:31:17
|
|
|
|
cuba
|
Ajoj mrvica mala, šaljemo joj ljubac veliki, hugića i vibrica da što prije ozdravi ~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 8:35:00
|
|
|
|
mariola
|
IZVORNA PORUKA: cuba Ajoj mrvica mala, šaljemo joj ljubac veliki, hugića i vibrica da što prije ozdravi ~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~ Drži se draga, nadam se da će sve biti ok. Ne znam ništa o toj bolesti
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 8:44:20
|
|
|
|
sufi
|
nisu mi još precizirali jel kawasaki ili neki drugi oblik vaskulitisa...još će danas imati nekoliko pretraga pa valjda onda budu znali...a kako ste vi prošli sa kawasaki bolešću??? napiši mi molim te koju riječ jer koliko čitam i pratim svi ti oblici vaskulitisa su slični... kako ti je maleni danas?? koliko je trajalo to? jel bilo kakvih posljedica?? koliko je bio u bolnici?? bilo šta što misliš da bi trebala znati! i hvala vam curke na podršci i vibricama... ne mogu prestat
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 8:53:16
|
|
|
|
Bebys
|
boze smiluj se tako mala... nego kako se to lijeci moze li to sve biti nakon izljecenja ok...nadam se da moze...zelim sve najbolje
|
|
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 8:58:39
|
|
|
|
Njofra
|
Nisam ti od pomoći osim da ti želim da tvoja princezica što prije ozdravi i da vam se veselje vrati u vaš dom.
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 9:06:22
|
|
|
|
lavica81
|
IZVORNA PORUKA: makka pakka Drži se, ne znam ti ništa o tome...al bar koju dobru vibricu da vam pošaljem i zagrljaj...nadaj se dobrom, dobro će bit...
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 9:12:11
|
|
|
|
Bebys
|
nadam se samo da je ALERGIJSKI VASKULITIS...i da ce proci brzo
|
|
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 9:42:16
|
|
|
|
lidac0605
|
Moj B.je imao Kawasaki sa 6 mj,glavno obilježje je visoka temp koja se ne da ničim spustit,limfadenopatija barem 2 limfna čvora,konjuktivitis,malinast jezik,onak kao voštane usne,edemi ruku i nogu i Jedini simptom koji on nije imao točkasti osip...Bio je 12 dana u bolnici,dobio kao terapiju ljudske imunoglobuline 2gr po kili venozno i još 3 mj nakon bolnice Andol na usta da mu razređuje krv jer je kod toga prisutan velik broj trombocita-on ih je imao 900! Ugl.čim je dobio imunoglobuline je imao temp 36.5,ko da niš nije bilo,nakon tj.dana su mu se skroz oljuštili dlanovi i stopala,1 nokat mu je uslijed toga jednostavno ispao-to je kao isto moguće.Još 2 godine nakon toga smo morali kontrolirat uzv srca jer najgore kaj se može desit kao posljedica je proširenje koronarnih arterija,prosirenje lijeve klijetke,infarkt ili prosírenje bubrežnih kanala i poremećaj rada bubrega.Kod njega je to sve bilo ok,al prava tortura je krenula kad se kakti oporavio-to nije bilo infekta kojeg on nije pokupil,samo u jednoj godini je imao 7x upalu uha,gripu je dobil doma u sobi,jos 2 x je zavrsil u bolnici zbog silnih infekcija.Posle sam dobila objašnjenje da davanje umjetnih imunogl.sprečava stvaranje vlastitih kroz jedan duži period i da je imunitet onda praktički na nuli. Kod njega je to trajalo do njegove 3.godine,a onda ko da si odrezo,ko da to više nije to dijete... Evo ga sad najveći i najteži u razredu,ima 8.5 god i ne sjećam se kad je zadnji put bil bolestan... Držim vam fige da sve bude ok,a tebi želim puno strpljenja i debelih živaca-znam kako ti je i iskreno mi je žao sto morate ovako nešto proć...Sretno
|
|
[Obrisani korisnik] 25.2.2011 9:56:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 10:33:31
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: cuba Ajoj mrvica mala, šaljemo joj ljubac veliki, hugića i vibrica da što prije ozdravi ~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 10:58:18
|
|
|
|
pincirotvajler
|
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 12:38:17
|
|
|
|
mamicaa
|
Evo šaljem ti samo mali kao podršku i veliku pusu tvojoj malenoj.
|
|
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 25.2.2011 13:17:58
|
|
|
|
Ninaa
|
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 26.2.2011 7:53:19
|
|
|
|
makka pakka
|
Kako je sada, jesi doznala nešto novo u vezi dijagnoze? Mislimo na tvoju curicu i u molitvama je..
|
|
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 26.2.2011 10:55:57
|
|
|
|
sufi
|
evo javljam da sam bila jučer skoro cijeli dan s njom u bolnici i imala sam priliku razgovarat s doktorom koji ju vodi. definitivno je riječ o vaskulitisu (upali malih i srednjih krvnih žila)...sad su to i svi nalazi potvrdili i zasad je recimo to tako, pod kontrolom. opasno je ako bolest zahvati bubrege (što kod nje još, hvala bogu, nije) pa je drže pod nadzorom. kontroliraju stalno mokraću, vade krv i tako. ona je vesela i vedra...smijulji se i priča kak joj je cool u bolnici...osvojila je već sve sestre tamo tako da mi je ajd bar malo lakše jer vidim da joj to nije uopće traumatično iako joj je to sad prvi put da je u bolnici. uglavnom...mora do daljnjeg biti na dijeti..samo tost, voda i čaj i mora strogo mirovat..ne smije čak hodati ni do zahoda pa ju ili nose ili voze u kolicima. sad je upravo mm otišao kod nje pa će bit uz nju par sati pa onda idem ja opet do navečer...nadam se da će to sad ipak stagnirati i da neće otići na bubrege jer vidim sad da te "pikice" koje su u biti unutarnja krvarenja nisu više onak žarko crvene kao što su bile kad je bolest bila u punom jeku..sad su kao madeži ili pjege...eto...hvala vam svima od srca na podršci i lijepm riječima!! javit ću se opet s novostima...ako ništa drugo, onda bar da napišem cijelo iskustvo koje bi moglo pomoći nekom...jer znate kak je to..čovjek za neke stvari ni ne zna dok mu se ne dogode,a kad se dogode, postane ekspert za njih!
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 26.2.2011 10:59:54
|
|
|
|
mišica 666
|
sunce malo nadam se da će brzo biti bolje
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 26.2.2011 13:51:07
|
|
|
|
makka pakka
|
Vidiš kako imaš malog borca...odma ti je lakše sve to prolazit..ljubimo je hrabricu i molimo se dragom Bogu da sad sve samo ostane na oporavku i da se uskoro vrati kući.. Budi i ti hrabra za nju...
|
|
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 26.2.2011 14:09:10
|
|
|
|
novamama
|
uh, sad tek vidim, nadam se da još ide na bolje i da ćete uspjeti to držat pod kontrolom
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 26.2.2011 18:57:59
|
|
|
|
pincirotvajler
|
|
|
RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? 26.2.2011 19:31:19
|
|
|
|
mamice
|
drzi mi se draga
|
Anketa
Kako se riješiti dude?
Admin
Moja kći (23 mjeseca) koristi dudu samo noću kada ide spavati. U vrtiću je odviknuta od dude popodnevnim drijemanjem, pa mislim da je vrijeme da se potpuno riješi dude. Kako ste pomogli djetetu da se riješi dude?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!