|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   vaskulitis!! ima li netko iskustva???
25.2.2011 7:46:22   
sufi
mojoj šestogodišnjoj curici je noćas u bolnici dijagnosticiran vaskulitisuser posted image user posted image user posted image - automuna bolest koja se manifestira upalom malih krvnih žila! ne znam od čega je došlo do toga...dal je imala streptokok pa je on to potaknuo ili reakcija na antibiotik (klavocin bid)..iako to ne vjerujem jer sad kad vrtim film, simptomi su počeli prije uzimanja klavocina koji su joj prepisali jer su joj otekli limfni čvorovi na vratu (opet ne znam od čega jer navodno je grlo ok).
uglavnom, simptomi su počeli tako da se žalila na bol u koljenima pa su se jučer prijepodne pojavile crvene točkice po nogama, guzi i tabanima da bi do navečer se te točkice počele pretvarati u podljeve user posted image user posted image ....
čitam svašta po internetu i kojekakvim enciklopedijama i luda sam već! najgore je što joj sad ne mogu dati nikakav lijek nego samo pratiti....poslije idem u bolnicu vidjeti je,al se bojim da informacije baš neću neke dobiti..
molim vas, ako ima bilo tko da zna nešto konkretno o toj bolesti neka napiše koju riječ i iskustvo!
jako, jako, jako sam zabrinuta za moju princezu koja se unatoč svemu drži veselo i hrabro i sinoć je ona tatu tješila u bolnici,a ne tata nju...eto...pomagajte!!!

...ja sam prije svega MAMA :-)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva???
25.2.2011 7:57:32   
makka pakka
Drži se, ne znam ti ništa o tome...al bar koju dobru vibricu da vam pošaljem i zagrljaj...nadaj se dobrom, dobro će bit...user posted image

(Odgovor članu sufi)
Neposredna veza do poruke: 2
25.2.2011 8:12:55   
sufi
hvala na utješnim riječima! užasno se osjećam!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu makka pakka)
Neposredna veza do poruke: 3
25.2.2011 8:13:35   
ZVRK
user posted image user posted image user posted image

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu sufi)
Neposredna veza do poruke: 4
25.2.2011 8:15:32   
lidac0605
Jel baš samo vaskulitis ili Kawasaki sindrom?Moj B.je mao Kawasaki,to je isto autoimuna upala velikih i srednjih krvnih žila u cijelom organizmu...

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

Neposredna veza do poruke: 5
25.2.2011 8:31:17   
cuba
Ajoj mrvica mala, šaljemo joj ljubac veliki, hugića i vibrica da što prije ozdravi ~~~~~~~~~~~~~user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ~~~~~~~~~~~~~user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ~~~~~~~~~~~~~~~~user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 6
25.2.2011 8:35:00   
mariola
IZVORNA PORUKA: cuba

Ajoj mrvica mala, šaljemo joj ljubac veliki, hugića i vibrica da što prije ozdravi ~~~~~~~~~~~~~user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ~~~~~~~~~~~~~user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ~~~~~~~~~~~~~~~~user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Drži se draga, nadam se da će sve biti ok. Ne znam ništa o toj bolesti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 7
25.2.2011 8:44:20   
sufi
nisu mi još precizirali jel kawasaki ili neki drugi oblik vaskulitisa...još će danas imati nekoliko pretraga pa valjda onda budu znali...a kako ste vi prošli sa kawasaki bolešću??? napiši mi molim te koju riječ jer koliko čitam i pratim svi ti oblici vaskulitisa su slični... kako ti je maleni danas?? koliko je trajalo to? jel bilo kakvih posljedica?? koliko je bio u bolnici?? bilo šta što misliš da bi trebala znati! i hvala vam curke na podršci i vibricama... ne mogu prestat user posted image user posted image

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 8
25.2.2011 8:53:16   
Bebys
boze smiluj se tako mala...

nego kako se to lijeci moze li to sve biti nakon izljecenja ok...nadam se da moze...zelim sve najbolje

(Odgovor članu sufi)
Neposredna veza do poruke: 9
25.2.2011 8:58:39   
Njofra
Nisam ti od pomoći osim da ti želim da tvoja princezica što prije ozdravi i da vam se veselje vrati u vaš dom.

mama

Princezica 13.11.1998.
i
Njofra 14.8.2006.

(Odgovor članu sufi)
Neposredna veza do poruke: 10
25.2.2011 9:06:22   
lavica81
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: makka pakka

Drži se, ne znam ti ništa o tome...al bar koju dobru vibricu da vam pošaljem i zagrljaj...nadaj se dobrom, dobro će bit...user posted image

Mara 04.10.2010. mamina i tatina princeza
Toni 08.07.2013. mamin i tatin princ

Neposredna veza do poruke: 11
25.2.2011 9:12:11   
Bebys
nadam se samo da je ALERGIJSKI VASKULITIS...i da ce proci brzo

(Odgovor članu sufi)
Neposredna veza do poruke: 12
25.2.2011 9:42:16   
lidac0605
Moj B.je imao Kawasaki sa 6 mj,glavno obilježje je visoka temp koja se ne da ničim spustit,limfadenopatija barem 2 limfna čvora,konjuktivitis,malinast jezik,onak kao voštane usne,edemi ruku i nogu i
Jedini simptom koji on nije imao točkasti osip...Bio je 12 dana u bolnici,dobio kao terapiju ljudske imunoglobuline 2gr po kili venozno i još 3 mj nakon bolnice Andol na usta da mu razređuje krv jer je kod toga prisutan velik broj trombocita-on ih je imao 900!
Ugl.čim je dobio imunoglobuline je imao temp 36.5,ko da niš nije bilo,nakon tj.dana su mu se skroz oljuštili dlanovi i stopala,1 nokat mu je uslijed toga jednostavno ispao-to je kao isto moguće.Još 2 godine nakon toga smo morali kontrolirat uzv srca jer najgore kaj se može desit kao posljedica je proširenje koronarnih arterija,prosirenje lijeve klijetke,infarkt ili prosírenje bubrežnih kanala i poremećaj rada bubrega.Kod njega je to sve bilo ok,al prava tortura je krenula kad se kakti oporavio-to nije bilo infekta kojeg on nije pokupil,samo u jednoj godini je imao 7x upalu uha,gripu je dobil doma u sobi,jos 2 x je zavrsil u bolnici zbog silnih infekcija.Posle sam dobila objašnjenje da davanje umjetnih imunogl.sprečava stvaranje vlastitih kroz jedan duži period i da je imunitet onda praktički na nuli. Kod njega je to trajalo do njegove 3.godine,a onda ko da si odrezo,ko da to više nije to dijete...
Evo ga sad najveći i najteži u razredu,ima 8.5 god i ne sjećam se kad je zadnji put bil bolestan... Držim vam fige da sve bude ok,a tebi želim puno strpljenja i debelih živaca-znam kako ti je i iskreno mi je žao sto morate ovako nešto proć...Sretno

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 13
   [Obrisani korisnik]
25.2.2011 9:56:11   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu cuba)
  Neposredna veza do poruke: 14
25.2.2011 10:33:31   
pepeljuga
IZVORNA PORUKA: cuba

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 15
25.2.2011 10:58:18   
pincirotvajler
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 16
25.2.2011 12:38:17   
mamicaa
Evo šaljem ti samo mali user posted image kao podršku i veliku pusu tvojoj malenoj.

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 17
25.2.2011 13:17:58   
Ninaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu mamicaa)
Neposredna veza do poruke: 18
26.2.2011 7:53:19   
makka pakka
Kako je sada, jesi doznala nešto novo u vezi dijagnoze?
Mislimo na tvoju curicu i u molitvama je..

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 19
26.2.2011 10:55:57   
sufi
evo javljam da sam bila jučer skoro cijeli dan s njom u bolnici i imala sam priliku razgovarat s doktorom koji ju vodi. definitivno je riječ o vaskulitisu (upali malih i srednjih krvnih žila)...sad su to i svi nalazi potvrdili i zasad je recimo to tako, pod kontrolom. opasno je ako bolest zahvati bubrege (što kod nje još, hvala bogu, nije) pa je drže pod nadzorom. kontroliraju stalno mokraću, vade krv i tako. ona je vesela i vedra...smijulji se i priča kak joj je cool u bolnici...osvojila je već sve sestre tamo tako da mi je ajd bar malo lakše jer vidim da joj to nije uopće traumatično iako joj je to sad prvi put da je u bolnici. uglavnom...mora do daljnjeg biti na dijeti..samo tost, voda i čaj i mora strogo mirovat..ne smije čak hodati ni do zahoda pa ju ili nose ili voze u kolicima.
sad je upravo mm otišao kod nje pa će bit uz nju par sati pa onda idem ja opet do navečer...nadam se da će to sad ipak stagnirati i da neće otići na bubrege jer vidim sad da te "pikice" koje su u biti unutarnja krvarenja nisu više onak žarko crvene kao što su bile kad je bolest bila u punom jeku..sad su kao madeži ili pjege...eto...hvala vam svima od srca na podršci i lijepm riječima!! user posted image user posted image user posted image
javit ću se opet s novostima...ako ništa drugo, onda bar da napišem cijelo iskustvo koje bi moglo pomoći nekom...jer znate kak je to..čovjek za neke stvari ni ne zna dok mu se ne dogode,a kad se dogode, postane ekspert za njih!

Neposredna veza do poruke: 20
26.2.2011 10:59:54   
mišica 666
sunce malo nadam se da će brzo biti bolje user posted image user posted image user posted image user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu sufi)
Neposredna veza do poruke: 21
26.2.2011 13:51:07   
makka pakka
Vidiš kako imaš malog borca...odma ti je lakše sve to prolazit..ljubimo je hrabricu i molimo se dragom Bogu da sad sve samo ostane na oporavku i da se uskoro vrati kući..
Budi i ti hrabra za nju...

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 22
26.2.2011 14:09:10   
novamama
uh, sad tek vidim, nadam se da još ide na bolje i da ćete uspjeti to držat pod kontrolomuser posted image user posted image user posted image

user posted image

Ča je život vengo fantažija....

Neposredna veza do poruke: 23
26.2.2011 18:57:59   
pincirotvajler
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 24
26.2.2011 19:31:19   
mamice
user posted image user posted image user posted image  drzi mi se draga

Veliki braco Mihael-14.06.2008
Seka Valentina dosla 20.10.2011

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kako se riješiti dude?
Admin

Moja kći (23 mjeseca) koristi dudu samo noću kada ide spavati. U vrtiću je odviknuta od dude popodnevnim drijemanjem, pa mislim da je vrijeme da se potpuno riješi dude. Kako ste pomogli djetetu da se riješi dude?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!