lidac0605 -> RE: vaskulitis!! ima li netko iskustva??? (25.2.2011 9:42:16)
|
Moj B.je imao Kawasaki sa 6 mj,glavno obilježje je visoka temp koja se ne da ničim spustit,limfadenopatija barem 2 limfna čvora,konjuktivitis,malinast jezik,onak kao voštane usne,edemi ruku i nogu i Jedini simptom koji on nije imao točkasti osip...Bio je 12 dana u bolnici,dobio kao terapiju ljudske imunoglobuline 2gr po kili venozno i još 3 mj nakon bolnice Andol na usta da mu razređuje krv jer je kod toga prisutan velik broj trombocita-on ih je imao 900! Ugl.čim je dobio imunoglobuline je imao temp 36.5,ko da niš nije bilo,nakon tj.dana su mu se skroz oljuštili dlanovi i stopala,1 nokat mu je uslijed toga jednostavno ispao-to je kao isto moguće.Još 2 godine nakon toga smo morali kontrolirat uzv srca jer najgore kaj se može desit kao posljedica je proširenje koronarnih arterija,prosirenje lijeve klijetke,infarkt ili prosírenje bubrežnih kanala i poremećaj rada bubrega.Kod njega je to sve bilo ok,al prava tortura je krenula kad se kakti oporavio-to nije bilo infekta kojeg on nije pokupil,samo u jednoj godini je imao 7x upalu uha,gripu je dobil doma u sobi,jos 2 x je zavrsil u bolnici zbog silnih infekcija.Posle sam dobila objašnjenje da davanje umjetnih imunogl.sprečava stvaranje vlastitih kroz jedan duži period i da je imunitet onda praktički na nuli. Kod njega je to trajalo do njegove 3.godine,a onda ko da si odrezo,ko da to više nije to dijete... Evo ga sad najveći i najteži u razredu,ima 8.5 god i ne sjećam se kad je zadnji put bil bolestan... Držim vam fige da sve bude ok,a tebi želim puno strpljenja i debelih živaca-znam kako ti je i iskreno mi je žao sto morate ovako nešto proć...Sretno
|
|
|
|