Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:41:07
|
|
|
|
ZVRK
|
mislim da tek na plati
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:44:18
|
|
|
|
troubled
|
ako je tako, onda je bolje da tata koristi olakšicu...
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:46:57
|
|
|
|
ZVRK
|
ni smo bez razmišljanja prijavili na tatu a mislim da je njemu veći prosijek pa tako bolja olakšica
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:48:04
|
|
|
|
troubled
|
kod nas je obrnuto...ipak ja nisam zaposlena kod privatnika... zato je moj prosjek veći i više bi nam odgovaralo da ja koristim olakšicu... zato i pitam...
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:51:17
|
|
|
|
ZVRK
|
a kada ti istekne porodiljni raditi ćeš gdje?
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:53:38
|
|
|
|
troubled
|
već će se nešto naći treba biti optimist u životu
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:56:22
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
koliko znam (a reko mi naš knjigovođa) porezna olakšica je ista, bez obzira na visinu plaće
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:57:51
|
|
|
|
ZVRK
|
pitala sam zbog toga jer ćeš DIJETE morati prepisati na tatu kako ti nećeš(toplo se nadam da griješim)odmah naći posao.dijete je na onoga tko je u radnom odnosu .poslije ćeš imati peripetije kako i za sebe tako i za DIJETE raditi stalno papire na novo za socijalno ali za 6 mj ti se prosijek plate smanjuje pa da li ti se isplati zaj......
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:58:05
|
|
|
|
troubled
|
moguće FJ...ali su velike razlike u obračunima kod privatnika i neprivatnika... dragi može prijaviti bebu, ali neto plaća mu se neće promijeniti...moja hoće...
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 8:59:40
|
|
|
|
troubled
|
zvrkiću uopće nije riječ o tome da ja nešto hoću ili neću samo smo razgovarali o tome što bi bilo bolje, to jest isplativije
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 9:03:35
|
|
|
|
ZVRK
|
IZVORNA PORUKA: troubled zvrkiću uopće nije riječ o tome da ja nešto hoću ili neću [image] nisam mislila da nećeš ti nešto naći....nego ako je na tebe onda kada tebi istekne porođ.ondfa si na birou,a tako i beba-tj njezinu knjižicu kao i svoju na novo raditi,pa imaš onej papir..... puno zaje....oko papirologije
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 9:36:30
|
|
|
|
Florijan Jakov
|
IZVORNA PORUKA: troubled dragi može prijaviti bebu, ali neto plaća mu se neće promijeniti...moja hoće... misliš zato što radi kod privatnika?? i moj radi pa mu se plaća promijenila, tj povećala za cca 200 kn
|
|
RE: porodiljska naknada i poreska olakšica 18.12.2008 22:18:29
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: troubled moguće FJ...ali su velike razlike u obračunima kod privatnika i neprivatnika... dragi može prijaviti bebu, ali neto plaća mu se neće promijeniti...moja hoće... nema veze privatnik, neprivatnik...porezna olakšica za dijete je propisana zakonom (za 1,2,3...) i ona umanjuje poreznu osnovicu (uz osobni odbitak)....Znači na manju poreznu osnovicu se obračunava porez i time se neto plaća povećava.... Nisu to neke velike cifre, ali ako imaš 2-3 djece prijavljene na sebi, onda se ipak neto povećava u odnosu na onaj neto kakav bi bio da nemaš niti jedno dijete prijavljemo na sebi..... Evo, pogledala sam i u RRifu: - osobni odbitak=1.800 kn
- prvo dijete=900 kn
- drugo dijete=1260 kn
- 3. dijete=1800 kn
- 4.dijete=2.520 kn
- 5. dijete=3.420 kn
- 6.dijete=4.500 kn
- 7.dijete=5.760 kn....
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!