Lisica Mica
|
Ajoj šta se svega izdogađalo... Desideria, žao mi je šta si zaglavila u toj bolnici, mislim da te samo izluđuju tamo ti svi doktori...izdrži još malo, sad je tako kako je, još malo i vidit ćeš svoju bebicu i uvjerena sam da će sve biti ok, dobro te kontroliraju, još malo izdrži... , mislimo na tebe Moguće da ti to urin curka. I meni se to dogodi tu i tamo, već dugo vremena, u zadnje vrijeme izađe tu i tamo i nešto sluzavo bijelo (bljak, sorry na ovom opisu), to su pripreme na ono šta slijedi... mmamita, čini se da neće ispasti kako si htjela...ali nikad se ne zna, kaže se "čovjek snuje, a Bog odlučuje", bit će onako kako je najbolje za tebe i tvoju bebu, uvjerena sam, misli pozitivno Jupiter, za pregled i veliku curu Leonu!!!! A za oticanje...šta da ti kažem, valjda si jednostavno tome sklona i nema tu pomoći...osim držanja nogu na povišenom i šetanja kroz more...još malo... Šta se tiće straha od poroda ili bolnice...mislim da je to normalno i svi ga imamo (pogotovo prvi porod), ja sam isto u kategoriji onih koji se više boje bolnice i kakvo će biti osoblje nego samog poroda...osobno bih voljela da bude šta prirodnije moguće i ne bih htjela ni drip ni epiziotomiju, ni prokidanje vodenjaka, da me prisile da satima ležim na leđima, a Bože sačuvaj nalijeganje na trbuh...to mi sve skupa stvara nervozu jer znam da ću se tamo vrlo vjerovatno morati "natezati" s njima oko toga, a to mi se ne da...a sa druge strane možda se iznenadim pa sve bude ok...u svakom slučaju ću se iznenaditi jer rijetko bude onako kako smo mi zamislili Ne znam više šta da vam napišem, ja sam ok, još idem na vježbe, sutra planiram malo smočiti noge u moru , nekako sam nervozna zadnjih dana (komešaju se hormoni), na momente bih najrađe odma u rodilište da se to više riješi , a nekad mi se čini da neću nikad... Pozdrav curke i držite se!!!!!!!!!!!