Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 12.3.2013 15:19:34
|
|
|
|
tenkic
|
Ja sam ga po savjetu doktora pila sve do poroda
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 12.3.2013 15:43:30
|
|
|
|
Tina 21
|
Zadnja dva mj.sam pila magnezij 1x na dan.
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 13.3.2013 16:50:08
|
|
|
|
Mmaestral
|
I ja ću onda jednom na dan smanjiti, jer ne mogu bez njega. Baš imam veliki nedostatak. Probala sam da ne popijem danas dva puta, ali toliko bolni grčevi u nogama su me stresli da ću poludjet.
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 13.3.2013 16:53:35
|
|
|
|
Hladna
|
ja pijem prenatal od NW i kupila sam jos magnezij 250 od NW, koliko tableta dnevno smijem popit magnezija?? U 29-om tjednu sam
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 13.3.2013 16:57:24
|
|
|
|
Afrodita83
|
Dosta ti je jedna tableta jer ga imaš još i u Prenatalu, a doktori preporučuju 300 na dan
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 14.3.2013 10:28:31
|
|
|
|
Mmaestral
|
Magnezija je potrebno oko 300 mg na dan, a u trudnoći više od 400 mg. Meni je prepisano 600 mg dnevno. Pa pogledaj koliko ti piše na tabletama koliko mg imaju. Ja pijem dvije od 375 mg jer se tablete puno lošije apsorbiraju od praha. Kad sam pila prah bilo mi je dovoljno 2x 300. Ali to ovisi od čovjeka do čovjeka, možda netko drugim putem unosi više mg nego ja. Ja baš imam bolove i grčeve bez njega. A Mg nema u Prenatalu od NW, tako da se ne moraš bojati da ćeš uzeti previše. No, kako kažu cure, ako možeš, prestani u 37.om tjednu. Najbolje pričati s doktorom. Ja da imam dovoljno mg ne bi ga ni uzimala.
< Poruku je uredio Mmaestral -- 14.3.2013 10:31:51 >
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 14.3.2013 10:53:23
|
|
|
|
Afrodita83
|
E ovo nisam znala!!!!!!!!!! ja uvjerena da je 300 dosta! Sad idem odma drmnut još jednu šumeću! Hvala!
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 14.3.2013 22:10:40
|
|
|
|
Mmaestral
|
Sigurno i u prehrani uzimaš magnezij. Banane, zeleno povrće... Ali ako ne dovoljno, onda treba dodatak. Meni očito nije dovoljno
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 14.3.2013 22:27:30
|
|
|
|
mama_25
|
ja popijem kad osjetim one normalne bolove i stezanja, širenje maternice tako mi je i gin rekao, znači ne svaki dan jer je sve uredno
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 14.3.2013 22:29:59
|
|
|
|
CallamityJane
|
Ja ga pijem iako nisam trudna, je li mislite na sumece???
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 14.3.2013 22:49:18
|
|
|
|
mama_25
|
i ja pijem šumeći i to neki od 10-ak kn, kupila u dm-u!!
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 14.3.2013 22:50:56
|
|
|
|
pepeljuga
|
Do 37 tjedna ja svaki put pila
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 14.3.2013 22:52:42
|
|
|
|
Suzn
|
Ja sad prestala, 38. tj.
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 14.3.2013 22:53:58
|
|
|
|
cuba
|
Imam taman još za tjedan dana, dok uđem u 37tjedan i onda prestajem.
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 15.3.2013 11:55:21
|
|
|
|
Mmaestral
|
Pa da, mama_25, ako ti imaš dovoljno, nema potrebe za dodatnim uzimanjem. Ja sam cijelo vrijeme kad sam ostala trudna imala osjećaj da se nešto loše događa jer me stalno boljelo. Stalno. Kao da ću mengu dobiti. I od onda mi je prepisan magnezij i sve super, to jest, dok god ga se sjetim popiti. Ako zaboravim, nakon par sati više odmah počinju opet bolovi. A mg ima u raznim pakiranjima, ima i šumećih (ali u pravilu šumeće imaju manje količine), u tabletama, pastilama (tu ima raznoraznih doziranja, neke tablete se piju po nekoliko kom na dan, a neke po jedna) i prah (najjači i najbrže djeluje). Magnezij nije potreban samo za trudnoću, dobar je za mozak, živce, mišiće. Sportaši ga koriste jer se više znoje itd. Trebalo bi ga uzimati što više u prehrani. Kelj, kupus, ali kad sve te kupovne hrane nemaju više toliko mg koliko su imale prije. Zemlja je isto istošena. Zato dodatci. Ako netko uzima dovoljno prirodno - još bolje!
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 15.3.2013 12:35:53
|
|
|
|
Piturica
|
IZVORNA PORUKA: cuba Imam taman još za tjedan dana, dok uđem u 37tjedan i onda prestajem. isto tako jos malo uzivam u carima magnezija i onda je to to!
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 12.4.2013 18:03:14
|
|
|
|
emaemily
|
Ja sam u 21.tjednu i pijem sumeci magnezij 375 mg zato sto sam se s prvom trudnocom rano otvorila, a sad vec cerviks omeksan. On sprijecava otvaranje pa pitaj dr do kad ces vjerojatno jos kratko
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 5.5.2013 1:01:36
|
|
|
|
Mmaestral
|
Pila sam mg do doslovno zadnjeg dana. Bila zatvorena i 2 dana prije poroda, otvorila se bez problema do kraja u sat vremena. Nema nikakvih pravila, ali ocito meni mg nije nista smetao za otvaranje.
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 5.5.2013 8:34:56
|
|
|
|
maminangel
|
Pila sam magnezij direkt do 30 tj.,sad sam 36+ i iskreno ne pijem ga redovito ,nemam nikakve grčeve,a poprilično sam lijena za ikakve medikamente.
|
|
|
|
RE: Do kada uzimati magnezij u trudnoći? 6.5.2013 11:26:43
|
|
|
|
cocco
|
ja sam ga pila do 36 + par dana. a po mom giniću mg se može piti do kraja i navodno ne smeta. ja sam ipak prestala za svaki slučaj, i prvih par noći imala koma grčeve u nogama. sad me prošlo, valjda sam se navikla! a pijem neki prenatal u kojem nema mg.
|
|
|
Anketa
Pranje zubica.
Admin
Kada ste djeci poceli da perete zubice cetkicom?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!