Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 7.11.2010 15:13:59
|
|
|
|
Mašaaa
|
A moze i tako da se vidi stezanje trbuha i opustanje al da nema bolova. Ja sam pocela osjecati lagane trudove na 7 min,pa na 5. Kad su bili na 3min vec su bili dosta jaki. Do 3 prsta nisam osjecala nikakve bolove.
|
|
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 7.11.2010 22:05:31
|
|
|
|
natalijax
|
meni je bio stomak par minuta tvrd,pa se vrati u normalu i tako cjeli dan i noć ,i osječala sam se jako čudno
|
|
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 8.11.2010 3:50:31
|
|
|
|
Anoniman
|
kako ste se vi cure ponašale pri porodu?TJ.da li ste znali kako pravilno disati kad tiskati??????
|
|
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 8.11.2010 8:10:00
|
|
|
|
tiny
|
to sam se i ja pitala,ali kad su stigli pravi trudovi,bome sam znala ,i na porodu sam vristala iz petnih zila,nije mi bilo ni na kraj pameti kako se pravilno dise,u biti nisam ni mogla doci do daha.a s druge strane,netko rodi za 10 minuta,a da ne ispusti ni glas.
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 8.11.2010 8:48:38
|
|
|
|
Krky
|
ja ih ne prepoznajem ni nakon 5 rođenih , svaki put bili drugačiji
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 8.11.2010 8:50:58
|
|
|
|
lidac0605
|
Razmišljala sam o disanju cijelo vrijeme,al kad je postalo gusto sam sve to smetnula s uma i samo mi je bilo na pameti tiskat íz petnih žila da bu čim prije gotovo.Vikala nisam na nijednom porodu jer me bilo sramota,a i moji su porodi brzi.
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 8.11.2010 9:01:29
|
|
|
|
Gianna
|
I ja sam se pitala istu stvar... U predhodnoj trudnoći na dan D su me uhvatili intenzivni bolovi u donjem dijelu leđa, ali nisam imala pojma da su to trudvi... Nije bilo toliko niti strašno, u bolnicu došla otvorena 8 prstiju i sama se sebi čudila kako ne vičem... na porodu nisam vikala, osim u trenutku kada me copnula škarama, ali ostatak sam se držla relativno dobro, a o disanju nisam imala pojma... Sada sam uspjela prepoznati Bh kontrakcije, nadam se da ću i prave trudove, a prošli smo i tečaj, pa ćemo vidjeti kako budem disala... Možda se sjetim disati ako me mm podsjeti ...
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 8.11.2010 9:45:13
|
|
|
|
inesica
|
Cijelo vrijeme, od dolaska u bolnicu do poroda, disala sam kako su nas ucili na tecaju, i to mi je jako pomoglo. Mislila sam da je glupost, ali kad sam pokusala trud disati normalno, a ne onako kako treba, bilo je grozno tesko izdrzati i taj jedan! Nisu to disanje izmislili bzvz, i uvijek cu savjetovati trudnicama da to rade. S tim da se moze dogoditi kod jacih trudova da zaboravis na disanje, pa je dobro ako je netko s tobom da te podsjeti...
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 8.11.2010 9:52:36
|
|
|
|
Leluška
|
Prave trudove sam osjetila nakon što mi je nakon pucanja vodenjaka skroz ga ispraznio (prokinuo iglom). Onda su me za čas stavili na drip i furt me boljelo nisko u leđima, kao bubrezi. Nisam pazila na disanje iako sam si nadobudno stavila šalabahter kako disati u pederušu koja je bila kraj mene . Mislim stvarno... Inače nisam znala kad je pravi trud kad nije jer me je fakat stalno boljelo i rekla sam babici da ne znam kad je pravi trud, da mi kaže kada moram tiskati. Tak je i bilo; tiskala sam samo 2x i bebač je iskočio van! Isto imam frku sada ak mi ne pukne vodenjak da nebum znala kada moram u bolnicu...
|
|
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 9.11.2010 9:51:31
|
|
|
|
nina2108
|
IZVORNA PORUKA: inesica Cijelo vrijeme, od dolaska u bolnicu do poroda, disala sam kako su nas ucili na tecaju, i to mi je jako pomoglo. Mislila sam da je glupost, ali kad sam pokusala trud disati normalno, a ne onako kako treba, bilo je grozno tesko izdrzati i taj jedan! Nisu to disanje izmislili bzvz, i uvijek cu savjetovati trudnicama da to rade. S tim da se moze dogoditi kod jacih trudova da zaboravis na disanje, pa je dobro ako je netko s tobom da te podsjeti... jel bi mi mogla reci kak su te učili na tečaju disati ?jel to ono trbušno disanje ili ....?Ja na žalost nisam mogla ići na tečaj bila sam spriječena .
|
|
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 9.11.2010 9:52:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Curke da li vas je bolilo kad su vas zarezali i šivali ?i da li to rade pod lokalnom anestezijom ili na živo?
|
|
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 9.11.2010 9:57:55
|
|
|
|
ZVRK
|
MENE SU ''RECNULI''NA ŽIVO-I OSJETILA SAM ALI NIŠTA STRAŠĐNO A ŠIVALI SU ME POD anestezijom. trudove nisam prepoznala jer sam imala ''dole''neke grčeve''a to su bili trudovi. nisam bila na tečaju i nisam naučila disati ali sam alušala jednu(uvijek istu)tetu/babicu i nije bilo problema. rodila sam jaaaaaaako brzo.sve skupa 20minuta od dolaska u bolnicu
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 13.11.2010 22:15:55
|
|
|
|
morski zal
|
Ja mislila da neće biti problem prepoznati trudove pa zaboga ovo mi je četvrta trudnoća.Kad danas cijeli dan me nešto steže, a ja po netu istražujem jesu li to trudovi ili ne jer kad sam malo razmislila skužila sam da su mi uvijek bili drugačiji simptomi.Evo sad prestalo kao da ništa nije bilo i tako idemo dalje dan po dan malo mi i žao jer sam se bila ponadala da je kraj.
|
|
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 13.11.2010 22:19:38
|
|
|
|
Nika 24052006
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Curke da li vas je bolilo kad su vas zarezali i šivali ?i da li to rade pod lokalnom anestezijom ili na živo? Nije me bolilo kad su me rezali,a ni šivanje nije bilo nešto strašno.Prvi puta nisam dobila anesteziju,na živo su me šivali,ali je to sve bilo "vruće",tako da nisam puno osjetila,a drugi puta sam dobila anesteziju,ali nisu čekali da djeluje,nego su me odmah šivali,tako da mi je bilo isto.
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 3.12.2010 15:22:23
|
|
|
|
berny
|
a jesu li trudovi slični grčevima kao za v. nuždu. po noći me uhvate takvi grčevi, pa trk na wc.
|
|
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 3.12.2010 15:27:51
|
|
|
|
BruMa
|
Ne znam kako bih ti to usporedila.Ne možeš trudove ne prepoznat,bar ja tako mislim.Meni kad su počeli znala sam da je to to.A i znak da ćeš ubrzo rodit je kad svaki čas trčiš na wc,to je kao neki prirodni klistir.Koliko si trudna?
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 3.12.2010 15:57:26
|
|
|
|
drugasrecica
|
BruMa slažem se s tobom, stvarno ne možeš ne primjetit prave trudove, a zbilja i meni je počelo čestim odlascima u WC
|
|
RE: kako prepoznati prave trudove? 3.12.2010 17:01:51
|
|
|
|
berny
|
bruma, 10 mi je dana do termina.
|
|