|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kiretaža
11.10.2013 10:53:18   
PinkyFunkyBirdy
Xena, žao mi je što si to morala proći. user posted image
Od ginića sam čula svakakva mišljenja. Navodno su zastarjela mišljenja da se treba čekati 3 ili čak 6 mj., a nova (moderna) mišljenja su da je tijelo spremno već sa sljedećom ovulacijom (navodno su pravljena i neka istraživanja koja su dokazala da ukoliko dođe do trudnoće unutar 6 mj. od kiretaže/spontanog da je veća šansa da će trudnoća uspješno završiti).
Neki se drže toga da trebaš čekati toliko tjedana koliko si bila trudna, ali po meni se može ići u akciju odmah nakon 1. menge, a kad će tijelo biti spremno tada će i doći do oplodnje. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu Xena_1)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Kiretaža
11.10.2013 11:44:02   
kisica
Antonija - svačiji organizam je drugačiji. Moje iskustvo je bilo drugačije. Svakako neka ti na kontroli naprave uzv, tad će se vidjeti sve.

Xena -neznam što bi ti rekla uopće jer dobro znam kako je to. Možda je neka luda sreća bila u tome što si primjetila da ti nije dobro, pa si odmah znala na čemu si nakon pregleda. Ja nisam imala nikakav simptom, niti išta. Samo sam jedan dan mokrila i vidjela malo rozastog traga. Još su me u bolnici prvo pregledali i rekli kako paničarim bezveze, da je sve u redu. Gotovo su me pustili bez uzv kući, ali eto na vratima su me vratili kao "Ajde da vas ipak pogledamo uzv pa da ste mirni"..kad ono tamo šok, plod odumro 10tak dana ranije. Neznam jel mi bilo gore što ja 10tak dana nisam imala nikakav osjećaj da nešto nije u redu, ili što me sve to snašlo.
Meni su savjetovali jer je to već bio skoro 15tt,da 3 mjeseca ne ostanem trudna, tim više jer je kiretaža bila dosta teška. E sad kako bi bilo da sam pokušala ostati trudna neznam,jer ja psihički jako dugo nisam došla na svoje. Uglavnom, nakon nekih godinu i pol smo počeli pokušavati, i nakon nekih 4-5 mj.smo dobili plusić.
Moj savjet bi ti bio da kreneš raditi na tome kada budeš spremna ti za to, i psihički i fizički. Naravno da ako imaš neke bolove i smetnje, ipak pregledi imaju prednost. Ako je tijelo spremno nositi se sa time,sigurno će plusić doći brzo.

_____________________________

Adrijan - 16.06.2009.
Naš mali anđeo - 08.08.2011.
Gabrijela - 13.01.2014.

(Odgovor članu antonija.)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Kiretaža
11.10.2013 22:35:51   
Xena_1
Drage moje, moram priznati da se mi nismo pazili odkako smo prvi puta krenuli na bebu. Dojenje me ocito stitilo i cim sam smanjila dojenje dosla user posted image .
Imala dvije i nakon toga plusic. Nisam isla u detalje, međutim meni su rekli da mi je plod velicine 8w,a ja bila trudna 10w+4d. Poslali me doma s tim nalazom miseed ab paakobude bolova da se vratim ili jako krvarenje. Nakon toga drugi dan otisla privatno jer kao mozda su se u bolnici zabunili ili nisu dobro vidjeli, međutim i privatnik kaze isto. Tek treci dan otisla u bolnicu i napravili mi kiretazu. user posted image user posted image user posted image user posted image
Nije mi lako o tome pisati ni govoriti, ali drzim se.
Moram reci da me isti gin porodio, pa kiretirao i da nije bilo njega ja ne znam kako bi se nosila s tim. Prije zahvata sam se od straha jako tresla, jer nisam mogla prihvatiti tuistinu i on je sastrane stajao islusao specijalizanta kako mi objasnjava zahvat. Prekinuo ga i rekao ja cu preuzeti tu gospođu i pitao me dali hocu opcu anasteziju . Naravno da sam pristala i jako sam mu zahvalna radi toga. Kasnije je dosao pitao kako je ona moja zenica. Pristup kao da ga privatno placam.
Savjet od njega i jednog privatnika su isti, dakle nakon trece user posted image krenuti u akciju.
Cure puno mi znaci sto svoje iskustvo dijelim s vama, ali tu smo u dobru i zlu. Sada u nove avanture, pusa!

Oko mene su same trudnice.... tri susjede i tri frendice. Volim biti s nima i dvijema sam dala toliko informacija za dolazak da su pale na guzicu.

_____________________________

ANTONIO 26.02.2012. >mamina ribica (4150g, 52cm)
Moj mali anđeo 13.09.2013.

(Odgovor članu kisica)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Kiretaža
11.10.2013 22:49:25   
kisica
Baš kao i kod mene..samo mene je kiretirao dr.koji je bio grub ko sto vragova. Anestezija mi nije djelovala, ma sve u svemu užas.
Drago mi je da imate volje pokušati tako brzo, i nadam se da ćete što prije dočekati plusić.

_____________________________

Adrijan - 16.06.2009.
Naš mali anđeo - 08.08.2011.
Gabrijela - 13.01.2014.

(Odgovor članu Xena_1)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Kiretaža
12.10.2013 9:30:14   
antonija.
Meni je moja ginekologica rekla da iza Nove godine možemo krenut, šta znači 3 mjeseca.
svi ostali nešto kao nemojte čekajte 6, ali ako ginekologica da zeleno svijetlo idemo dalje.....
Samo nek nebude loših razmišljanja i depresije, nije jednostavno i nije lako. Iako ružno zvuči bolje sada nego kasnije...... samo bi bilo gore i teže..
Sve će to doć na svoje.
Budite jake i idite naprijed, ne gledat nazad..... A bitno je i da u svemu tome imate podršku bliskih osoba.
I sve mi uskoro bile i debele i okrugle i prije svega smirene i sretne.
user posted image

(Odgovor članu Xena_1)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Kiretaža
12.10.2013 20:12:23   
Jasmina19
Zao mi je cure.....user posted image user posted image Meni je doktorica na sv.Duhu nakon prvog spontanog rekla da mozemo ponovo probat odmah nakon prvog ciklusa,spontani je bio sa 11tj.Malo mi je to bilo brzo al je ona rekla da ako je organizam spreman da ce se primit bebica.Uspjela sam ostati trudna tek nakon 7ciklusa i opet je bio spontani al ovaj put sa 7.tj.e onda sam otisla kod privatnika koji mi je rekao da 6.mj moram napraviti pauzu i da mu niti slucajno ne dolazim trudna.Naravno da ga nisam poslusala,pauza je bila kratka i evo trudimo se opet vec 6.mj al jos nismo uspjeli nista napravit.

_____________________________

My Ovulation Chart

(Odgovor članu antonija.)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Kiretaža
14.10.2013 17:41:56   
Želimbebu
Evo i nas nažalost na ovoj temi...nasa beba se prestala razvijat, ostala je na 6 tj a sa 8 je ustanovljeno missed ab...trudnoca kolabirala! 11.10 sam imala kiretazu, samo me srce bolilo, jer smo dvije god cekali na tu trudnocu, a kako ja imam cikluse po 60 dana cudo je i da sam uopće ostala u drugom stanju! E sada, mene su svega cistili par minuta, jer je gestacijska bila velicine 13 mm! I rekli su nam nakon prvog ciklusa možete opet probat, al ja bih napravila neke briseve prvo! Naime, moja mama je imala tri spontana pa mislim da bi to moglo imat veze, sve cu pitat ginekologa jer nebi da kroz ovo opet prolazim! I svima želim sve najbolje, da nam trudnoce budu uredne i da dočekamo nase user posted image ! Sretno žene drage

(Odgovor članu Jasmina19)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Kiretaža
14.10.2013 18:09:01   
kisica
Želim bebu jako mi je žao zbog tvog gubitka. Svaki boli, ma koliko trudnoća malena bila. Ipak su to naša dječica i dio nas.
Nemoj odustati, i nedaj da te slomi ovaj gubitak.
Mislim da bi svakako mogla naspomenuti gin.za mamu i njezine spontane, da slučajno nema možda neki genetski problemčić koji si naslijedila. I svakako napravi briseve, da se vidi jel ima što. Iako su meni svi nalazi bili uredni, a eto isto je bio missed ab.

_____________________________

Adrijan - 16.06.2009.
Naš mali anđeo - 08.08.2011.
Gabrijela - 13.01.2014.

(Odgovor članu Želimbebu)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Kiretaža
15.10.2013 11:42:04   
Želimbebu
Naravno! Ja cu napravit sve sto mogu i vidjet, ako je sve u redu onda bar znam da je bila Božja volja, jer se to nažalost događa! I nadat se drugoj uspješnoj trudnoci! Ova naša mala točkica nije ni dobila priliku za život...user posted image ! Možda lakše podnosim jer nisam ni cula srce da je kucalo...al opet, jedan period je to dijete bilo dio mene, pa je zato teško! Jesu vama iduce trudnoce bille u redu? Jer sam cula da spontani i missed ab nije isto...

(Odgovor članu kisica)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Kiretaža
15.10.2013 14:42:15   
kisica
Ja ti baš neznam kako oni to gledaju, ali u principu ako krene samo od sebe onda je spontani i to je bolje i za ženu i za dalje.
Kod mene je bio Missed ab, i kiretaža..vjerovatno nebi ni krenulo samo kad nije do tada.
Sada sam opet trudna, prošla je godina i 9 mj. od kiretaže.
Više manje sve je u redu, nalazi su svi uredni, ovaj put je posteljica dosta nisko, 2 cm od grlića..ali mislim da to nema veze sa time što je bilo ranije, nego je jednostavno tako.

_____________________________

Adrijan - 16.06.2009.
Naš mali anđeo - 08.08.2011.
Gabrijela - 13.01.2014.

(Odgovor članu Želimbebu)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Kiretaža
15.10.2013 15:02:51   
Želimbebu
Čestitam na trudnoci i da sve prodje u redu...Nama su rekli da poslije prve menstruacije možemo ponovo krenuti na trudnocu, meni se maternica nije ni uvecala jer je bio 6 tt! za dva tj treba stici nalaz pa možda otkrije razlog prestanka razvoja!

(Odgovor članu kisica)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Kiretaža
18.10.2013 0:24:01   
lepao
ja sam dobila menstr 45 dana nakon kiretaze i to od tableta koje forsiraju ciklus....sada mi na trakicama pise poz na ovulaciju a dr mi kaze tek su 14 mm folikula dva...sada mi nije jasni jeli ovu ili nike??

(Odgovor članu Želimbebu)
Neposredna veza do poruke: 37
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!