|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe 2016
28.1.2016 12:04:38   
MareM
A zubi... ako unosite dovoljno kalcija nece vam stradat; zasto bi? Jedino pripazite da zeljezo ne unosite istovremeno sa kalcijem jer se onda zeljezo ne iskoristi. Zeljezo uzimajte s necim sto sadrzi vitamin c.

mmamita, kako znas da imam prste posvuda? Zar si me koji put vidila da kopam nos u javnosti? user posted image

< Poruku je uredio MareM -- 28.1.2016 12:08:42 >

N 2008.
T&F 2016.

(Odgovor članu MareM)
Neposredna veza do poruke: 526
28.1.2016 12:07:32   
di.sak
MareM, hvala, hvala, hvala!!user posted image . Sve, samo da ne idem zubaru user posted image

(Odgovor članu MareM)
Neposredna veza do poruke: 527
28.1.2016 14:08:35   
mmamita
tihicka misli da je user posted image . Sutra joj pregled, pa ce valjda moc vidjet spol user posted image

(Odgovor članu di.sak)
Neposredna veza do poruke: 528
28.1.2016 15:07:25   
MareM
Upravo saznala da previse kalcija eliminira magnezij iz tijela i povecava zatvor i sl. Tako ako cete ga konzumirat radi zubi onda se uhvatite i dodatnog magnezija (ali navecer prije spavanja jer se inace ne uspije zadrzat u tijelu).

mmamita, onda mi je curetak ipak prvi u grupi... jupiii! user posted image Girl power!

N 2008.
T&F 2016.

(Odgovor članu mmamita)
Neposredna veza do poruke: 529
29.1.2016 8:10:10   
Lisica Mica
Dobro jutro cure, u nas mačja drama. Maca od jučer ujutro ne piški, samo uđe u pijesak, čučne, malo kopa, ali ništa ne napravi.
Jučer sam mislila da je zatvor, pa joj stavila malo maslinovog ulja u hranu, ali navečer smo skužili da ne piški. I postala je sva nekako jadna, povratila dva puta.
Sinoć zvali veterinara, jutros da hitno dođemo. I tako, sad još malo, vodimo je na pregled. A jutros sam trebala na vježbe za trudnice, evo drugi put tek pa već ne idem...a ništa, iću ću u ponedjeljak.
Google kaže da je to neka kao upala mokraćnih puteva i zastoj, uzroci su razni, češća je kod muških mačaka i kod njih jako opasna (ima i smrtni ishod user posted image ), u ženki malo manje opasna, ali svejedno nije nam baš svejedno. Ne znam kako joj mjehur ne pukne.
Pošto nam se naš prvi pas (pasica zapravo) prije oko 4 godine otrovala i uginila (neko bacio otrov uz plažu user posted image ), imamo traume od smrti kućnih ljubimaca, nadam se da će sve biti ok. Sin obožava macu (zato smo je uzeli), rastužio bi se jako da joj se šta dogodi.
Nema druge nego odvesti je na pregled i misliti pozitivno.

Prije dva dana priznajem malo sam se uspaničila jer mi se činilo da ne osjećam bebu (taman sam počela osjećati kao probadanje na desnoj strani dosta često) i onda odjenom dosta vremena ništa.
Pa sam osluškivala, pipala, pokušavala se smiriti, i onda sam konačno počela osjećati ali rjeđe i više prema sredini i nekako drugačije, više kao migoljenje.
Sad sam se smirila, valjda se beba premjestila. Kad se samo sjetim u prvoj trudnoći, uvijek sam bila uvjerena da je sve ok i baš sam uživala. Sad sam stalno na iglama.
Jedva čekam pregled. Uskoro ću na 4D, moram rezervirati termin.

saki84, baš mi je žao za povišeni nalaz TSH. Jesi li i prije imala s tim problema? Jesi li bila i privatno na vađenje krvi? Javi nam se. Držim fige da sve bude ok.

di.sak, kontrola zubi u trudnoći je poželjna, otiđi bar na pregled. Istina je da se zubi u trudnoći nekako oslabe i dođe do kvara. Meni je bar tako bilo u prvoj trudnoći. Ne znam je li to ima veze sa hormonima, kalcijem ili činjenicom da beba uzima nutrijente...
Šta se tiće kalcija dovoljno je jesti dosta sira, jogurta ili kefira. Ne mora se nužno uzimati suplement kalcija ili piti mlijeko (za mlijeko neki kažu da čak ispire kalcij iz kostiju).

Idem se spremati za u veterinara. Pozdrav svima!!user posted image

< Poruku je uredio Lisica Mica -- 29.1.2016 8:13:08 >

Vanja...14.01.2010.
Vice... 24.06.2016.

(Odgovor članu MareM)
Neposredna veza do poruke: 530
29.1.2016 10:40:27   
MareM
Lijo, sretno u veterinara i da sve bude u redu s macom.
user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio MareM -- 29.1.2016 10:41:34 >

N 2008.
T&F 2016.

(Odgovor članu Lisica Mica)
Neposredna veza do poruke: 531
29.1.2016 10:57:31   
mmamita

user posted image NAŠI TERMINI user posted image user posted image

MareM••••••••••••••••28.06.2016.user posted image & user posted image
Lisica Mica•••••••28.06.2016.user posted image
mmamita••••••••04.07.2016.
Hannah27••••••••06.07.2016.user posted image
tihicka•••••••••••••06.07.2016.
Jupiter•••••••••••••07.07.2016.
faustina•••••••••••19.07.2016.
Josipa•••••••••••••23.07.2016.
Cvrčak••••••••••••••05.08.2016.user posted image
bebolino2•••••••••06.08.2016.
di.sak••••••••••••••26.08.2016.
saki84•••••••••••••09.09.2016.

user posted image

(Odgovor članu Jupiter)
Neposredna veza do poruke: 532
29.1.2016 10:58:04   
mmamita

Naši pregledi user posted image

tihicka----------29.01.
saki84----------01.02.
di.sak-----------01.02.
mmamita -----15.02.
bebolino2-----15.02.
MareM----------16.02.
Hannah27-----24.02.
Lisica Mica---24.02.

user posted image

(Odgovor članu Jupiter)
Neposredna veza do poruke: 533
29.1.2016 11:02:10   
mmamita
Lijo drzim fige da sve bude u redu s macom. Jadna user posted image Javi kako je proslo kod veterinara!

Tihicka sretno na pregledu danas!!

(Odgovor članu mmamita)
Neposredna veza do poruke: 534
29.1.2016 11:17:45   
Jupiter
Jutro!
Mi bili da nam sipaju antifriz i napusu gume, iako je svud okolo kao da je proljece nekako se nadam da bi nas mogao iznenaditi snijeg u Slo...i wish..
Krecemo u nedjelju, i planirali smo ostati bar nekih 7 dana. Imaju i tamo internet pa cu se nazicat da se javim :)
Jutros citam proljetnice i opet neko sra#e... Nadam se da ce ipak sve dobro zavrsiti..molitve su tu..
Lijo i ja se nadam da ce dr veterinar to srediti! Ti kucni ljubimci nam tako lako postanu dio obitelji..
Tihicka makar nam dodji javiti na brzinu kako je proslo i dal' je user posted image ....znas da smo znatizeljneuser posted image

.. na kraju sve ipak bude dobro, ako jos nije dobro nije kraj..

4×AIH, 3xIVF, 1xFET- Imamo plus, imamo srčeko..
15.07.2016. Stigla Leona user posted image

(Odgovor članu mmamita)
Neposredna veza do poruke: 535
29.1.2016 12:23:22   
MareM
Evo opet mene user posted image
Nikako se ne mogu namistit za spavat, pa mi to vise dogulilo i narucih maloprije jastuk za trudnice i dojilje. Kada ga isprobam javim vam dojmove user posted image

N 2008.
T&F 2016.

(Odgovor članu Jupiter)
Neposredna veza do poruke: 536
29.1.2016 12:30:38   
saki84
Da se brzinski javim ginekologica me poslala na nuklearnu vadit ponovo tsh i t3 t4 i zapisat se na konzilijarni pregled a doktorica opce prakse mi je prepisala Euthyrox 25 i obadvije su rekle da mogu pocet piti jer svakako ako i bude odstupanje nece bit preveliko. Naime tsh bi mi trebao biti 2 u trudnoci. Nikad do sada nisam imala problena sa stitnjacom zato sam se i iznedadila kad sam vidila nalaz. A do prije mjesec ipol mi je bio 2.5. Jedva cekam pregled da vidim da bebici srce kuca jos uvjek, mada sam mirnija nego sam bila pogotovo kad mi je dalo terapiju. Cure sve vas pozdravljam. Preko moba sam pa ne mogu nis vidit. Vidim da Lisica ide u veterinara sretno i Jupiter ljepo se provedi na odmoru :-)

(Odgovor članu MareM)
Neposredna veza do poruke: 537
29.1.2016 12:49:37   
di.sak
Bok, cure! Kod mene ništa novo, samo kaj me pere ova rukometna euforija i strašno me živcira kaj je utakmica u 9 navečer. Ne mogu dočekat! hahahha Danas išla u HZZO predat papire da mi isplaćuju naknadu. Vrijeme vani je preodlično, lagano trenirka, majica kratkih rukava i gore trenrka dugih i taman. Divota! S obzirom da sam skroz ljetni čoek, voljela bi da to vrijeme potraje što duže. user posted image

Lisica, sretno kod veterinara i držim fige da maca ozdravi! U ponedjeljak ću zvat zubarku da me naruči za kontrolu.

Saki84, javi za nalaze štitnjače. Sigurna sam da će biti sve oke. user posted image

Tihicka, sretno na pregledu i javi kako je prošlo user posted image

eh, da, još jedno pitanje. meni je ovo prva trudnoća tak da nisam sasvim sigurna jel ovo normalno. teško obavljam veliku nuždu (da se pristojno izrazim). boli me maternica, jedva završim i najrađe bi poskidala pločice od muke. user posted image user posted image katastrofa. user posted image

(Odgovor članu saki84)
Neposredna veza do poruke: 538
29.1.2016 12:56:17   
Jupiter
Hej Mare, pa bas super izgledaju ti jastuci, pogotovo ako su tako veci. Evo ovo je moj rucni HAND MADE JASTUK. Za sada je u njemu pola onog veceg kupovnog jastuka (40kn), materjal je obican pamuk (20kn 3m).. Fora mi je jer ga mogu na sve strane okretati i vrtiti a ostavila sam ulaz sa drukerima da ga mogu puniti po potrebi. I naravno da sam vezla po njemu. Zamisljala sam i kako cu mrvu okruziti sa njim ❤

Saki draga, nije to tako strasno a da se neda korigirati i popraviti. Zato i idemo na sve te kontrole. Bit ces ti nama sasvim ok. Si cula? Mazi tu mrvu ❤❤❤

(Odgovor članu saki84)
Neposredna veza do poruke: 539
29.1.2016 13:07:32   
MareM
Jupiter, odlican ti je jastuk! user posted image user posted image user posted image Jesi ga isprobala za spavanjac?
Bas je pohvalno kad se covjek tako zna sam snaci i sebi sasiti svasta. Meni mama sije, ali ja ne... nadarenost preskocila generaciju user posted image
Je li ono tvoj trbuscic na drugoj slici? user posted image Simpa balotica! user posted image

< Poruku je uredio MareM -- 29.1.2016 13:08:06 >

N 2008.
T&F 2016.

(Odgovor članu Jupiter)
Neposredna veza do poruke: 540
29.1.2016 13:21:00   
Jupiter
Di.sak pisale su cure da ima u Dm sok od sljiva ili jednostavno udri po donatu i sl. Gledaj da se ne naprezes previse, jos ti samo hemoroidi fale...

Mare koristim ga naveliko..di god idem tu je i on. Kad sam na kaucu onda mi sluzi ko fotelja feeling. I moja mama je sivalica pi zanatu ali mi nije htjela dati guste pa me tjerala uciti sivati..isplatilo se user posted image
I da, to je moja mala balotica ali sam se malo i potrudila da bude veca user posted image

(Odgovor članu MareM)
Neposredna veza do poruke: 541
29.1.2016 13:29:10   
di.sak
Jupiter, hvala, morat ću neš probat, jer koliko god se trudila ne naprezat, tijelo mi se samo napreže. a fakat mi ne trebaju hemići user posted image
Lijepo se provedi na odmoru, nadam se da će vrijeme poslužiti user posted image

(Odgovor članu Jupiter)
Neposredna veza do poruke: 542
30.1.2016 11:08:50   
Cvrčak
Dobar dan, drage moje,
Ja se nisam javljala jer mi je maleni u nekoj virozi.
Na pregledu je prošlo sve uredu.
Saki u trudnoći ti moraju povisit dozu eutiroxa, ako si ga prije uzimala

Ja sam prošla 2 i evo sad teče 3. trudnoća na eutiroxa. Nema nikakve panike, samo kontrola tsh svakih 6 tjedana i bit će to sve uredu.
Ujutro popiješ Eutirox i posli toga pola sata ništa nesmis konzumirati.
Lisice, ja bih krenula na vježbe od 1. tj. Od ponediljka. Pase mi ovaj termin u 9.
Kad ti ideš? Sto triba ponit?

(Odgovor članu di.sak)
Neposredna veza do poruke: 543
30.1.2016 14:54:06   
Lisica Mica
Hey, cvrčak baš super šta ćeš i ti na vježbe. Treba ponijeti jedan manji ručnik i čiste patike za vježbanje i bocu vode.
Mi još liječimo macu, pa nisam sigurna hoću li moći u ponedjeljak grrrrrrrr, ali u srijedu ću doći sigurno.
Maca ima upalu mjehura, uzima antibiotik tj. dolazi na inekcije antibiotika. Uz to ima i zatvor. Počela je piškiti nešto po malo, uglavnom bolje joj je, malo je živnila, ali nema baš apetita i smršavila je, i povratila maloprije opet, a baš smo se ponadali da joj je bolje...
Još mora antibiotik dobivati par dana i promatramo je.
Jutros kod veterinara strka, došli iz udruge Sehalijah (oni se bave spašavanjem, udomljavanjem pasa i sl.) sa dva psa koja su pronašli. Jedan čistokrvni njemački ovčar, jadan cijeli polomljen ili pretučen ili ga auto pregazilo (ne znaju), cvili od bolova, leži, našli ga na Klisu ostavljenog. Ne znaju šta mu se dogodilo.
Drugi propucan kroz nogu, isto pronađen. Ljudi su najgore zvijeri. Užas.user posted image
Otišli smo pa ne znamo šta je na kraju bilo.

jupiter super ti je jastuk, ja ne znam šiti (osim ono "na ruke" prišiti dugme ili nešto pokrpati), planiram i ja kupiti jedan. Ne znam bi li kraći (onaj kao kiflić) ili duži, punjen onim kuglicama ili nekim drugim punjenjem. Imala sam jedan dugi punjen kuglicama u prvoj trudnoći, ali nemam pojma gdje je..
Di.sak zatvor je normalan na početku trudnoće, to je od hormona. Probaj sa suhim šljivama, sokom od šljiva, Donat Mg je dobar za zatvor (ja sam čula da treba ujutro na tašte popiti pola čaše ili jednu čašu lagano pogrijanog Donata, onako mlakog).
saki84 drži se, bitno da si to otkrila na vrijeme i da si pod kontrolom, sve će biti ok.
cvrčak nek malome šta prije prođe viroza. Iš iš iš virusi!!
Jutros sam u čekaonici kod veterinara osjetila bebu kako se javlja, pa mi je srce na mjestu.
Htjela sam vas pitati, vas koji imate djecu, kako vam djeca doživljavaju trudnoću i ideju da će dobiti brata/seku.
Naš je Vanja sad napunio 6, polako ga pere ono šta se zove "baby pubertet", sad je on kao velik sam sebi i stalno ispituje granice i iskreno naporan je u zadnje vrijeme.
Uz to primjećujem da je već ljubomoran. Zanima ga u vezi bebe, pita, gleda trbuh (ovo malo šta ga ima user posted image ), ali sa druge strane stalno traži našu pažnju, pogotovo moju...pita jel ga volim, nacrtao mi nekidan srce (naravno ja se rastopila), nekidan napisao na papir MAMA, TATA, VANJA, OBITELJ.
Vidim da procesuira i u jednu ruku mi ga je žao, ali jasno mi je i da je to normalno, i da je normalno da će biti ljubomoran i da mora puno toga prihvatiti.
Možda i nije loše da se malo po malo psihički priprema i obrađuje podatke. user posted image

Pozdrav ekipa

< Poruku je uredio Lisica Mica -- 30.1.2016 14:55:38 >

Vanja...14.01.2010.
Vice... 24.06.2016.

(Odgovor članu Cvrčak)
Neposredna veza do poruke: 544
30.1.2016 15:39:25   
di.sak
Lisica hvala na savjetu, probat ću s Donatom. Držim fige da maca ozdravi brzo! user posted image

Cvrcak nadam se da će malome brzo proći viroza user posted image

Ja jedva čekam ponedjeljak i pregled i nadam se dobrim vijestima user posted image

(Odgovor članu Lisica Mica)
Neposredna veza do poruke: 545
30.1.2016 16:38:22   
MareM
Lijo i kod mene je tako. Bili smo dosli cak do razine plakanja na svaku glupost, stalno trazenja mazenja i zagrljaja... Nekako su joj braco i seka bili apstraktna prijetnja zbog koje ce je svi manje volit. Ali onda je pristala otic vidit ih na ultrazvuk na zadnjem pregledu (neke dijelove i na 4D) i primjetila sam pomalo da se smiruje i da joj se pomalo i svidja ideja da ce bit starija seka. Valjda ce bit jos bolje kad pocnu primjetno lupat, a da ne spominjem kada ih bude mogla uzet u ruke i sl. Vidit cemo...

N 2008.
T&F 2016.

(Odgovor članu di.sak)
Neposredna veza do poruke: 546
30.1.2016 17:32:15   
Cvrčak
Lijo,
A sto reci za jadne životinje. Lako im se iživljavat na slabijima od sebe, primitivci.
Ja imam ticicu i ribice. Mater mi ima pasa. Ja sam odrasla uz pase i mačke i stvarno volim životinje. Kad Dica odrastu planiram uzest sebi nekog malog pasa, po mogucnosti ženku, one su privrzenije.
Ja imam super super kušin za spavanje na boku. Kupila sam ga u Lesnini. Obožavam ga! A prije njega sam koristila jastuk za dojenje. Al ovi je miljon puta bolji.
Ma neću ni ja moć na vježbe od ponediljka jer mi je mali još u fibri i isto je na antibioticima tvoja maca Lijo.

(Odgovor članu MareM)
Neposredna veza do poruke: 547
30.1.2016 18:12:00   
mmamita
Hello user posted image

vi se dobro raspisale vidim user posted image
Moram sad povatat ko, sta, di, kako user posted image

Lisice moja kcer je jos mala, sad ce 2 godine, pa mislim da ne dozivljala jos bebu kao vasi sa 6 i vise godina. Ljubi ona busu i mazi ali sve to zato jer sam joj ja pokazala tako. Nadam se da nece imat ljubomorne ispade kad se beba rodi. Zivi bili pa vidili user posted image

Mare i meni je bila upalila 4D na zadnjem pregledu (15 tt), ali nisam bila odusevljenja, rekla sam radije sljedeci put. Kako sam prosli put prvi 4D imala sa 23 tt, ocekivala sam takvu bebu, pa me malo skiclo user posted image . Sad cemo se za 2 tjedna nas dvoje gledat kako Bog zapovida .

di.sak zatvor je skroz normalna pojava, samo malo neugodna. Kako su cure rekle sok od sljiva je zakon!

Cvrcak vec se mislim sto se ne javljas!!! user posted image Za dobar pregled i za bebicu! Neka lijepo napreduje! I da ti mali sto prije ozdravi!! Kad je sljedeci pregled?

Jupiter kad ides za Slo?

Mi smo danas bile u maskare, mala mi je gustala ko prasica. Nisam bas mislila da ce dozivit to tako! Cila se uzivila, plesala , ma bas je bila sritna! user posted image
Inace beba lupka sve cesce, i svaki put zastanem ko da je prvi put i jedva cekam kad ce ponovit! Ajme jedva cekam pregled!!

(Odgovor članu Cvrčak)
Neposredna veza do poruke: 548
31.1.2016 21:21:32   
MareM
Zubi u trudnoci: http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/zdravlje/kako-sacuvati-zube-u-trudnoci.html user posted image

N 2008.
T&F 2016.

(Odgovor članu mmamita)
Neposredna veza do poruke: 549
31.1.2016 21:29:06   
di.sak
bome se ja sutra naručujem zubaru. user posted image

(Odgovor članu MareM)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Nakon godinu dana, koje je mlijeko zdravije dati dijetetu:

Oznake

Sve najbolje!