|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Braxton-Hicksove kontrakcije
4.6.2008 5:59:08   
Ruža
Jel ima koja iskustva s tim?
Sinoć ja legla u krevet, čitam knjigu kad odjednom neki neugodan osjećaj u donjem dijelu trbuha, grčenje, stezanje pritisak, čudno skroz.user posted image  Do sad mi se nije to događalo, ne mogu reći da je bolno, nego samo nelagodno, teško za opisati.user posted image  Trajalo nekih desetak minuta i prestalo... Jesu to Braxton-Hicksove kontrakcije ili ? user posted image Jel vam se događalo išta slično?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
4.6.2008 7:24:56   
anne
Ružice ne brini. user posted image
Po tome kako si opisala to su Braxton-Hicksove kontrakcije. Malo uspori ritam. Kad ih osjetiš sjedni ili legni. To ti je izvrsna prilika da vježbaš disanje za porod. Ja sam ih imala zadnjih mjesec dana s Petrom. Bile su dosta česte i jake premda me nije bolilo pa mi je ginekologica dala Normabel zasmirivanje kontrakcija. Morala sam usporiti.
Nazovi ginekologa pa ga pitaj. Vjerojatno će te poslati na ctg da vidi koliko su česte i jake.
Čuvaj se!

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 2
4.6.2008 7:30:38   
koka
Pa može biti da su B-H kontrakcije, pa trebala bi usporit. U svakom slučaju javi ginekologu. Kao što kaže Anne, spojit će te na ctg i viditi dali je to to i koliko je često, jer neke su znale i imati kontrakcije a da to nisu ni osjetile. Ružžo uspori malo.

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 3
   [Brisano sporočilo]
4.6.2008 11:00:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu koka)
  Neposredna veza do poruke: 4
4.6.2008 17:52:46   
Ruža
Hvala vam curke! user posted image Pošto se smirilo i više se nisu javljale pričekat ću da vidim dali će se opet pojaviti, pa ću zvrcnuti ginića da ne ispadnem paničar.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5
4.6.2008 18:01:32   
anne
Ružo drago mi je da je sve ok. Mislila sam na tebe danas. Već sam se zabrinula jer se nisi javljala. Samo se čuvaj. Ako se ponove bilo bi dobro da prestaneš raditi. Vjeruj mi prilično brzo ćeš se priviknuti na ljenčarenje i uživanje u svom tijelu i bebici u njemu. user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 6
8.6.2008 21:49:54   
Fairy
Dok ti traju kontrakcije, pokusaj da ustanes pa da prosetas,
te B-H kontrakcije, kao i lazne trebale bi da se smanjuju (njihov intenzitet i bol),
jer kod pravih je upravo suprotno, bol i dalje traje....
Ja sam sigurna da kod tebe nista nije strasno....
Tijelo se priprema.....
Sretno user posted image   user posted image

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 7
26.8.2008 20:45:56   
Indy
I ja imam osjećaj grčenja i zatezanja ali pri vrhu stomaka, traje par min., pa prestane, javlja se nekoliko puta dnevno zadnja 3tj. trudna sam 28tj. da li su to BH kontrakcije?
Hvalauser posted image

(Odgovor članu Fairy)
Neposredna veza do poruke: 8
26.8.2008 21:00:38   
mirna
Jesu i znači da moraš usporiti, jer nisi još na kraju trudnoće...user posted image

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 9
27.8.2008 12:04:44   
ivanaa
treba leci na lijevi bok i piti dosta tekucine.ako budu jace i pravilan razmak izmedu kontrakcija odma pici u bolnicu.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 10
29.8.2008 20:54:53   
troubled
nisam se javljala na temu jer, iskreno, nisam imala pojma što je to....
sad znam....
prvi trenutak me uhvatila panika....
onda sam se sjetila ringeraje i odmah čim sam stigla kući požurila iskopati temu....
sad mi je lakše....kad kažete da je normalno....
u prvoj trudnoći ih nisam imala...
uf....valjda neće biti prečeste user posted image

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 11
13.11.2008 14:35:17   
Vjeverica ST
hm...mene je isto 2-3 puta zabolilo u donjem dijelu trbuha, nešto slično menstrualnim bolovim. Jesu to Braxton-H.-ove kontrakcije ili širenje grlića maternice? Trajalo je možda  minutu. A  ono ritmičko udaranje koje traje po 5-10 min? Jel to beba štuca ili? Mislim, nisu valjda trudovi, jer to me ništa ne boli? U 31. tjednu sam. Hfalaaaaaaaauser posted image

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 12
13.11.2008 16:28:07   
Tsmee
Ja osjećam BH kontrakcije od 24. tjedna i to vrlo jasno kao stezanje maternice. Osjećam kao lagani grč koji traje od 20-40 sekundi (mjerila sam). Javlja se par puta dnevno i kad pipnem prstom, trbuh mi je jako tvrd, posebno u gornjem dijelu. Kako tjedni prolaze kontrakcije su sve jače, ali nisu bolne.
Ovo što si navela slično menstrualnim bolovima mislim da je rastezanje maternice. Meni se to dogodilo nekoliko puta i svaki put unutar par dana nakon toga primijetim da mi je trbuh nešto veći. Nisam sigurna, ali mislim da je to to jer mi je doktor rekao da ću osjetiti tupi bol zbog rastezanja maternice.
A kuckanje - mislim da je to štucanje user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 13
18.11.2008 17:47:28   
Vjeverica ST
Tsmee havala...sve ispada tako kako sam mislila, al ispada i da nemam B-H kontrakcije, hmuser posted image

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 14
19.11.2008 10:53:34   
Tsmee
Mislim da ih svi imamo, samo je pitanje da li ih osjećaš s obzirom da su bezbolne. Ja sam dva puta ležala u bolnici zbog neobjašnjivog krvarenja pa su me tamo stalno ispitivali jel osjećam grčenja i bla, bla... tako da sam počela jako obraćati pažnju. Sad moram mirovati pa ih osjetim jer mi je dosadno user posted image . A ponekad se i zeznem, beba se malo pomakne, meni se napne trbuh i mislim da je to, al onda skužim da je s druge strane mekan trbuh i da se to samo maleka gura.
Ali, ako slučajno koji dan sam malo aktivnija (nemoj me tužit doktoru user posted image ) onda ih cijeli dan ne osjetim jer ne obraćam pažnju (čisto sumnjam da ih baš tad nema).

Već nas je puna kuća...

Neposredna veza do poruke: 15
19.11.2008 13:42:10   
Vjeverica ST
tužit ću te doktoru!user posted image ma znam, ni ja ne mogu izdržat nego stalno nešto- ma nije to problem, mogu ja to..al ustavri smo glupe! ok, valjda imam B-H kontrakcije, obratit ću više pažnjeuser posted image

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 16
19.11.2008 22:22:28   
Tsmee
Ma nemoj se zamarati draga. Ak ih ne osjećaš - ne osjećaš. Još i bolje.

A danas sam mirovala, časna riječ user posted image

Već nas je puna kuća...

Neposredna veza do poruke: 17
20.11.2008 10:45:44   
Vjeverica ST
hm, hm, danas!nije ni 11h! keep still!user posted image

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 18
20.11.2008 11:04:36   
ivana0015
evo mene cijelo jutro zezaju kontrakcije-malo me stah jer uz stezanje imam i neki glupi osjećaj u stomaku,nije bol ali kao ono kad trebaš dobiti mjesečnicu-nisko dole me prolazi...zar ne opisuju tako trudove-kao bol kada trebaš dobiti????-a ja još 2 dana do 36.tjednauser posted image

Neposredna veza do poruke: 19
20.11.2008 11:09:08   
troubled
ivana, meni se ta bol periodično javlja još od ljeta...ne brini...to se tijelo priprema i kaže ti - uspori malo user posted image

(Odgovor članu ivana0015)
Neposredna veza do poruke: 20
20.11.2008 15:10:49   
ivana0015
joj troubled pa ja ti u krevetu već 2,5 mjeseca i dižem se samo do wc-a tako  da nemogu sporije nego što je sad,jedino da prestanem disati.user posted image . ma nije mi bed toliko tih kontrakcija koliko toga što mi je zadnji puta cerviks bio jako skraćen-17mm pa ako kontrakcije se nastave brzo bi cerviks mogao nestati,a ja bi da izdržim što duže i što bliže terminu...

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 21
20.11.2008 15:35:02   
Tsmee
Ivana, nemoj se brinuti, ja sam isto 36. tjedan i imam vrlo slične bolove već neko vrijeme. Bolovi su slični PMSu, a u zadnjih 2 tjedna su se dosta pojačali. Samo polako i smireno... Tvoja bebica će izać kad bude spremna, a sad si već daleko dogurala pa nema brige.
Meni je doktor predvidio malo raniji porod zbog nekih znakova koje je vidio na uzv sa 34. tjedna, a i malo sam otvorena i cerviks skraćen (1 članak) i tad mi je rekao - ajmo probat izdržat do punih 37. tjedana i onda smo na konju. Ali nije me tjero na strogo mirovanje, ja smijem hodati i ići u šetnju, samo ne više od 15 min u komadu.
S druge strane, mene susjeda gleda i veli "Draga moja, ti buš se svaki čas porodila.". A ja njoj: "Niš se ne brinite, ima još mjesec dana, nosim ja to još, samo me gledajte user posted image ".
Drži se  nemoj brinuti... razgovaraj sa svojom bebicom i za čas će proći još tjedan dana, a onda si, kako kaže moj gin, na konju user posted image  (skup sa mnom)

Već nas je puna kuća...

Neposredna veza do poruke: 22
20.11.2008 15:56:51   
ivana0015
ma štos ti je u tome što su meni stavljali serklaž krajem 6.mjeseca trudnoće i iskreno i moj doktor i ja smo presretni što sam uopće i ovoliko dogurala-tada sam već bila otvorena jedan prst,tako da je sve super kako je moglo biti. uglavnom još 2 dana do 36. tjedna pa šta bude...zato me živciraju te kontrakcije,htjela bi bar još 10 dana izdržati...

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 23
20.11.2008 16:57:01   
Tsmee
A, u tome je stvar... Ne znam kako to ide u tom slučaju, ali u svakom slučaju nadam se da ni kod tebe te kontrakcije neće ništa izazvati prerano...
Držim fige! user posted image

Već nas je puna kuća...

Neposredna veza do poruke: 24
21.11.2008 20:12:48   
Vjeverica ST
i ja držim fige!nadam se da će sve bit u redu!!!!user posted image  a što je serklaž?

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!